- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
teşekkür edirim. inanın ben çok zorluklarla büyüdüm, başkalarının kıyafetlerini giydim işe başlayana kadar. tutumlu olmayı sonuna kadar bilirim ama gerçekten olmuyor olmuyor olmuyor. şimdi biraz frenleyeceğim kendimi bakalım yapabildiğim kadar. gittiğim bir müşteri beni baştan ayağa inceliyor farkındayım. ilk etapta dış görünüş de çok önemli bunun da farkındayım ve malesef bu kadar yarışın olduğu bir sektörde dış görünüşüm yüzünden de eksi puan almak istemem. bir nevi buna mecburum.güzel bir konuyu irdelemişsiniz, bende hep tutumlu olmaktan yanayım, israfı, aşırı tüketimi sevmiyorum.
ama çalışan bayanlar için bu zor.
özellikle bankada çalışıyorsanız. bayanlar takılarına kadar, erkekler kol düğmelerine kadar incelenir.
ve haklısınız sürekli sabit renkli kıyafetler elbiseler, buna uygun takılar, klasik ayakkabı. vs..
uygun fiyatlı olanlara kaçsanız bile alternatif düşüktür. fazla kombine etme imkanı yok.
bu yönden sizi anlıyorum ..
evet o markayı çok duydum ama bir türlü içim ısınıp bakamadım. koton mango örnek tabiki, ama gerçekten çok uyguna çok iyi kıyafetler var ikisinde de kabul etmek lazım. ama bakacağım o markaya teşekkür ederim.Bahsi geçmeyen Journey gibi markaları önerebilirim kıyafet işinde, dekolte olmaması, klasik renk, (şıklıktan benim anladığım olabildiğince sadelik) çabuk bozulmama kriterlerimiz aynıymış nasıl olsa, aradığınıza uygun birşeyler bulabilirsinizMango, Koton vs. den çok daha iyi bu konuda. Takım elbise işini gerçekten iyi yapıyorlar en son aldığım takımın 80 lira olması lazım indiriminde. Aynı gün network outlette 400 liraydı benzer ceket
iyi ki yazmışsınız ne güzel yazmışsınız :) dün mesela şöyle bir şey yaptım, 35 tl ye çok güzel bir ceket aldım, içine uygun gömlek de geldi hediye, altına pantolon lazım mesela. gidip bir siyah pantolon daha almak yerine baktım farklı bir kombin yapabilirim :) kozmetikte markadan ziyade alerji yapmamasına bakıyorum bedava verseler de o dediğiniz markaların ruju dışında bir ürününü kullanamıyorum kimyasallardan ötürü. herkes mac e bayılır mesela, tek mac makyaj malzemem yok cildime uygun değil.
sizin meslek nedir? sadece kıyafet, kozmetik mi bu tutar?Ay canım yaaa 800-1000 mi..Benim hedefim oralara çekmek:) 2000tl den aşağıya düşmüyor. Bu internet alışverişi beni bu hale getirdi.Alışkanlık resmen..Kartımı internet alışverişine kapatmayı düşünüyorum ben başka çözüm bulamadım..Fikri olan bana da versin:S
Rica ederim ne demek. Aynı sorunlar bende de var çünkü. Ben birde şuan çalışmıyorum. Ama biz kadınlar dayanamıyoruz, ne kadar üstümüz başımız da olsa giyecek hiçbirşeyimiz yok gibi oluyor :) Ama alışverişe çıkınca elime birşey alınca 2 kere düşünüyorum. mesela bu kazağın evdeki şu kazağımdan ne farkı var? ımmm çok az fark var, o zaman koy bunu geriAynen aynen gidip aynısını yada az benzerini almak fark yaratmıyor. Zaten klasik giyimde, ayakkabın şık olsun saçın başın derli toplu olsun, kıyafetlerin jilet gibi ütülü olsun, daha ne :) Biriktirin paranızı biriktirin
MüKıyafet kozmetik ve 500 tlsi filan çeyiz:)sizin meslek nedir? sadece kıyafet, kozmetik mi bu tutar?
Mühendisim. Yaklaşık 500 tlsi de çeyiz herhalde..sizin meslek nedir? sadece kıyafet, kozmetik mi bu tutar?
yok tüm paramı saçıp savurmuyorum biriktiriyorum tabiki de, ben biraz da harcamalarımı azaltmak niyetindeyim. 800-1000 tl yerine 500 tl mesela çok daha iyi olur. amacım bu civarlara çekebilmek.
valla şimdi ceketlerimi düşünüyorum klasik kesim yün kumaştan ceketimi kotla hayal dahi edemiyorumBen çok çeşitten ziyade kaliteli giyinmeyi severim.
10 tane el altı marka olacağına 2 tane iyi marka olsun benim için daha önemli. Bence sürekli değişik giyinmek için zorlama kendini. Parçaları farklı kıyafetlerde kullanabileceğin klasik şeyler seçersen daha rahat olur senin için. Mesela ceketi alıp da bir kot üzerinde kullanacağın zaman sırıtmayacak türden şeyler alırsan bence kullanım alanı daha geniş olur.
MüKıyafet kozmetik ve 500 tlsi filan çeyiz:)
Mühendisim. Yaklaşık 500 tlsi de çeyiz herhalde..
aynen amacım o zaten şimdi. bir süre yeni kıyafet almak yok, mevcutların taksiti yeter de artar bile zaten. bu kışı böyle atlatırım baharlık yazlık geçen sene depolamıştım zaten.Bende o anlamda söylemiştim. Harcamaları ihtiyaçları alıp azaltarak artanı biriktirmek.
çeyiz olayım bitti artık..bakalım karta nasıl yansıyacak merakla bekliyorum:)o normal o zaman :) bende çeyiz aldığım dönemde 2.500 tl yi gördüğüm zamanlar oldu, bir sene boyunca 2.000 tl den aşağıya düşemedim.
Aslında iki radikal tarzı aynı anda taşıyamaz bir insan. Birine yatkınlığından dolayı diğer taraf da oraya kayar sanki.valla şimdi ceketlerimi düşünüyorum klasik kesim yün kumaştan ceketimi kotla hayal dahi edemiyorumsizin dediğinizi anlıyorum aslında, biraz daha ofis tarzı olsam olur ama çok çok klasik giyinmemiz gerekiyor. yok bi de ben günlük giyimde tam tersiyimdir boyfriend yırtık kot falan giyiyorum ya da peluş mont falan
düşer borçların merak etme :) benimde bu civara düştü işte. ama o aralar kendime hiç bir şey alamamıştım resmen.çeyiz olayım bitti artık..bakalım karta nasıl yansıyacak merakla bekliyorum:)
Aslında iki radikal tarzı aynı anda taşıyamaz bir insan. Birine yatkınlığından dolayı diğer taraf da oraya kayar sanki.
Ben mesela klarik+spor konbinlemeyi daha çok severim. Yani öyle bir şey giyerim ki altına giyeceğim ayakkabı kıyafetin uyum sağlayacağı ortamı değiştirir. Mesela denim koy giyerim, üstüne bir ceket olabilir, altına giyeceğim ayakkabı ince topuklu bir şey geçirip toplantılara katılabilirim, ya da babet giyip daha ofis tarzı yaratabilirim.
ayrıca denim üstü blazer tarzı bir stil bizim meslekte geçerli değil malesef. tamamen ayrı bir çizgi. haftaiçi giydiğim hiç bir kıyafeti haftasonu giyemem. avm ye giderken kumaş kalem etek ceket stiletto falan giyeyim yapmayın allasen.Aslında iki radikal tarzı aynı anda taşıyamaz bir insan. Birine yatkınlığından dolayı diğer taraf da oraya kayar sanki.
Ben mesela klarik+spor konbinlemeyi daha çok severim. Yani öyle bir şey giyerim ki altına giyeceğim ayakkabı kıyafetin uyum sağlayacağı ortamı değiştirir. Mesela denim koy giyerim, üstüne bir ceket olabilir, altına giyeceğim ayakkabı ince topuklu bir şey geçirip toplantılara katılabilirim, ya da babet giyip daha ofis tarzı yaratabilirim.
Aslında iki radikal tarzı aynı anda taşıyamaz bir insan. Birine yatkınlığından dolayı diğer taraf da oraya kayar sanki.
canlarım iyi güzel diyorsunuz da, kot pantolon falan bizim sektörde yasak parçalar. takım elbise giyen birini düşünün, aynı ceketi haftasonu kotuyla kombinlemesi nasıl olur bir canlandırın gözünüzde. sizin bahsettiğiniz blazer falan hep casual tarzda olanlar. bizde causal giyim yasak. ofiste çalışmıyorum ki ben.evet, bende bu giyim tarzındayım
şık bir kot pantolonu, üstüne spor swet ve spor ayakkabıyla giyip spor tarz;
aynı pantolonu kumaş gömlek hırka ve topuklu çizmeyle modern klasik tarz yaratabilirsiniz.
bence parça alırken buna dikkat etmeli, çok uç noktalarda parçalar alınmazsa kombin şansı daha fazla olur
canlarım iyi güzel diyorsunuz da, kot pantolon falan bizim sektörde yasak parçalar. takım elbise giyen birini düşünün, aynı ceketi haftasonu kotuyla kombinlemesi nasıl olur bir canlandırın gözünüzde. sizin bahsettiğiniz blazer falan hep casual tarzda olanlar. bizde causal giyim yasak. ofiste çalışmıyorum ki ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?