tutumlu olabilmek...

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Arkadaşlar merhaba, öncelikle hepinizin yeni yılı kutlu olsun :) Geçen forumları karıştırırken bir konuya rastladım, aylık şahsi harcamalarınız ne kadar diye ilgimi çekti hepsini okudum, okudukça da kendimi kötü hissettim. Çünkü benim maaşımın yarısı kredi kartıma gidiyor, çoğu da şahsi ihtiyaçlarım. Kredi kartım aylık 800-1000 tl civarı bazen daha da fazla oluyor. Harcamalarımı azaltmaya çalışıyorum ama, yapamıyorum. Anlatayım sizden de fikir istiyorum. Akıl akıldan üstündür :) Şimdi bayanlar öncelikle belirteyim ben bankacıyım ve müşteri temsilciyim dolayısı ile bakımlı olmam gerekmekte. Banka şık şıkırdım olmamızı bekler ama en ufak bir kıyafet yardımı yapmaz sağolsun. E malum klasik kıyafetler de öyle ucuz değil tutup bir İpekyol, Network dahi giyinemiyoruz, Mango outlettir, Kotondur... Giyim durumu böyle. Uygun alırım ama tutup da 3 çeşitle kendimi döndürmem değişik giyinmeyi severim zaten az olunca çabuk eskiyor. Bakıma gelince kuaför masrafım yok hiç, sadece bakım ürünleri alıyorum. Alerjik bir cildim var mecburen organik ürünler alıyorum (hatta geçen gün bir drugstore dan organik diye krem aldım cildimde kocaman sivilceler çıktı ), e onlarda çok ucuz değil haliyle. Yine uygun olanlarından alıyorum falan derken....Ayakkabıdır çantadır şudur budur yok gene azaltamıyorum borcu Yardım...

Kendine aylik limit belirle ona gore ihtiyac listeni zamana yay. Ha bu arada listesiz alis veris yapmamaya calis. Aklima geldide aldim hepimiz icin koca bir yalan
Tabi elinde liste market alis verisi yapar gibi dolasma ortalikta
Demek istedigim atiyorum buay kiyafete agirlik verdiysen kozmetik diger aya kalsin

Günlük hayatınızda klasik giyinmiyorsanız çok para harcamanıza gerek yok.

Pantolon etek daha uygun yerlerden marka olmayan dükkanlardan alabilirsin.

Bi ayakkabıya 100 lira verene kadar 30 liradan 3 çift alabilirsin.10-20 liraya çantacılar var çokta güzel modeller var çantaları ordan halledebilirsin.

Kozmetikte indirimi bekleyebilirsin. Özel günler de çok indirim okuyo.

Yılbaşı sevgililer günü anneler günü ...

Valla saskinim. Bukadar para nasıl harcanir.. bence biraz fazla dis gorunuse onem veriyor ve fazla kiyafete para yatiriyorsunuz..yazik ama kolaymi kazaniyorsunuz o parayi.. ben sahsen her ay 1000liraya kiyafet bakim urunu vs almazdim.. kuafor masrafinzda yokmus..yani bunca zaman her ay kiyafet aldiysaniz cesidiniz de cok demektir.bence bi ay dişinizi sıkın ve bise almayin.hatta karti annenize esinize falan verin eger kendime hakim olamıyorum derseniz..ya da oparayi ddirekt altin vs biseye yatirin elinizde kalmasin.. daha sonrada luks degil ihtiyaciniz olan seylere yonelin. Bilmiyorum ama ben olsam boyle denerdm yazik degilmi parama her ay bin lirqdan ne birikim yapılır insanlar 400lira verip tokiye ev sahibi oluyor dusunun:)

Ben şu anki durumunda abartılı bir harcama göremedim, mecburen giyineceksin, mecburen kendine bakacaksın cildin de alerjikmiş yapabileceğin bir şey yok.Mevzu senin çok para harcıyor olman değil mevzu çalıştığın işin gerektirdiği şartları yerine getirebilmek için, aldığın maaşın yetmiyor olması canım.

teşekkür ediyorum beni anladığınız için ve evet itiraf ediyorum söylediklerinizi duymak için açtım konuyu. malesef ki bizden istenen ile bize verilen ücret çok alakasız.

Benim kredim olduğu için çok harcayamiyorum.az alirim ama kaliteli sini benim mantigim böyle. 5 çift ayakkabim olsun ama deri olsun.Sezon sonunu takip ediyorum. Bir de çok gezince çok harciyor insan ihtiyacı olmasa da

teşekkür ediyorum beni anladığınız için ve evet itiraf ediyorum söylediklerinizi duymak için açtım konuyu. malesef ki bizden istenen ile bize verilen ücret çok alakasız.

Açıkçası bir de herkesin alışık olduğu bir yaşam standardı var, mecburi olarak kısmaya başladığında bu seferde insanın asabı bozuluyor iyisi mi bildiğin yolda ilerle...

Kıyafetleriniz illa markalı olmak zorunda mı daha ucuza da şık olabilirsiniz arkadaşlarınız yada müşterileriniz gelişte sizin kıyafetlerinize(markalarına)bakmayacaklardır.

Cok cesit gitmenize gerek var mi? Hergun anyi insanlar gelip de "aa bu yine ayni seyi giymis " mi diyecekler

Ayrica ben bi musteri olarak temsilcinin ne giydigine hic bakmam, nedir bu bankacikarin şık şıkıdım takintisi anlamam

Bankada temsilci cok şıksa ben daha mi cok para harciycam , yada o bankaya cok mu para yatircam
Millete kendimi millete begendircem diye maasimin yarisini harcayamam

Musteri seni bankadan cikinca unutur da kart borclari seni duze cikarmaz

Kasma kendini , bikac tane pahali takimin olsun , kombinleri degistir,

Esin ne is yapiyor, durumunuz gayet iyiyse de sıkıntı yok,

Oyle de yapmaya calistim Ama olmuyor indirim zamanlari ozellikle Beni batiriyor

Klasik giyiniyorum belirttim zaten,Isim dolayisi Ile giymek zorundayim. Ya yapmayin Nolur gunde 12 saat Ayni ayakkabiyla geziyorum 30 tl lik ayakkabi giyip iskence cekemem.10 tl lik canta takip yasadigim sehrin en elit kesimine musteri ziyaretine gidemem kusura bakmayin. Organik urunlerde pek indirim olmuyor olanlarida denedim yuzumde alerji yapti.

Bir sure ara verecegim napayim eskiyene kadar aynilari giyecegim

Kıyafetleriniz illa markalı olmak zorunda mı daha ucuza da şık olabilirsiniz arkadaşlarınız yada müşterileriniz gelişte sizin kıyafetlerinize(markalarına)bakmayacaklardır.
Marks giymiyorum ki koton mango zaten uygun fiyatli orta sinif markalar tutup beymen sarar network alamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…