• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi ve kayınvalide stresi

Oglum konusmuyordu.bazi kelimeleri konusuyordu.2 yasinda tuvalet egitimi verdim.zorlandi.seneye erteledim.konusmaya da basladi.1 haftada alisti ama 1 ay cisini heryere yapti.buyuk tuvalaetinden korktu.salonda yapiyordu.sonra banyoda.ona da alisti.gece kacirmalari da yapti.6 ay da temiz bir cocuk oldu.ne kadar ugrasacaginiz belli olmaz

.bir de sakin olmaniz gerekiyor.cocugu strese maruz kalmamali.hamileyken de zor ..deneyin birsey olmaz.olmadi seneye birakirsiniz

Uzmanlar 2 ile 3 yaş arası diyor
23 ay erken

Evet belki alır eğitimi ama ileride sorun çıkabilir. Kabızlık problemi, gece kaçırması veya anneye güvensizlik dahil.

2 kızım da 2,5 yaşında bıraktılar. Sorun yaşamadık.

Acele etmeyin.

O çocuk alışma süreci filan derken üstüne başına halıya koltuğa da yapacak arada bir. Eee nasıl temizleyecekmişsin? En iyisi bekle biraz. Zaten çocuk kendisi az çok belli eder hazır olunca.

İyide dogumunuzdan sonra sizi tek ugrastiricak şey çocuğunuzun çiş eğitimi olmicak ki. Daha bi çok şeyi var bunun cis egitimi disinda biliyorsunuz ki. O yüzden bence başlayın yavaş yavaş.

Kizim 3 yasinda ve 3 aydir HALA tuvalet egitimine devam...cisini daha yeni diyor o da yarim ağız. Cogunlukla ben tahmin ediyorum cisinin geldigini ve goturuyorum.sadece altina kacirmamayi cisini tutmayi öğrendi. Kakasini ise cok sık kabızlık sorunu old icin wc ye yapamiyor malesef hep altina yapiyor...
Demem o ki cocuktan çocuğa degisir hazir olma suresi.gecen sene denedik baktik kizim hazır degil zorlamadik.bu sene hazirdi ama kak sorunumuz var hala.
Cok zorlaniyorum tek cocuk olmasina ragmen.sizinki daha cok küçük.
Bence seneye öğretin.
Bize kres cocuk gelisimcisi ideal yas 3 demisti.dr lar ise 2 diyor.
Benim tecrube edindigim kadariyla da min 2 olmak uzere cocugun hazir hissettigi yas.
Amerikali bi arkadasim var.hic ogretmemis ce çocuğu 4 yaşına gelince teklif etmis.cocuga bakıyorum gerek ruhen gerek bedenen gayet sağlıklı.
Yani bizler biraz kasiyoruz kendimizi.

Bence çocuğun hazırsa şimdi alıştırman daha iyi gibi. Doğumdan sonra kardeş psikolojisi zaten nasıl etkileyecek belli değil bir de bez bırakma ikisi ağır gelebilir. Seneye de çok geç olur sanki. Ama çocuk senin çocuğun en iyisini sen bilirsin canım. Bana mantıklı geldi.

Tuvalet eğitimi 18 ay ve 2.5 yaş arasinda baslanilmali bugün okudum ...yavaş yavaş başlayabilirsiniz aslında. ...siz ve kızınız ne zaman uygunsa başlayın

Kayınvalideniz haklı seneye gçok geç olur bir de tuvalet eğitimi de ileride kişiliği hakkında rol oynuyor o yüzden sizin değil çocuğunuzun hazır olduğunda başlanmalı.

30 aylıkken demişti aile hekimimiz. Tabi İki yaşı yazı denk geldiği için ben başladım. Kabızlık problemi vardı daha rahat yapar diye düşündüm. Tam inatlik zamanına geldiği için ılk günler biraz zor oldu. Hamileyken zor olur diye düşünüyorum ama küçük bebek varken de zorlanabilirsin. Kaynanan yardım edecekse zorlamadan bir dene istersen hazır olmadığını anlarsan seneye bırakırsın

Cocuga eziyet etmeye gerek yok vakti geldiğini siz kendiniz anlarsınız bir günde alisiyorlar o zaman bende yeni alıştırdim 3 yasinda oglum.benimkide karışıp duruyordu ona neyse alla alla bak aklima geldi yine sinir oldum:KK3:

Hem bez daha kolay valla zaten tembelligimden geciktirdim canim çıktı yahu wcden çıkmıyor benimki "anne bak cok eğlenceli"diyo suyla oynamak cok eğlenceli :)

Çocuğunuz iki yaşını doldursun birkaç gün deneyin. Hazır olup olmadığını anlarsınız zaten. Çok geçe de bırakmayın, bu sefer inatlaşma başlıyor bilerek söylemiyorlar ayrıca ufaklık da emeklemeye başlıyor sürekli ilgi istiyor. Diğerini tuvalete götürüyorsun öteki sürekli banyoya geliyor, dışarı çıkarıyorsun bir daha geliyor diğeri anne yanımda dur diye bağırıyor.
İkisini birden bezlemek de çok yorucu ve masraflı oluyor. Her gittiğin yere iki farklı numara bez taşıyorsun. Yine sen bilirsin ama KV denin söylediğinde pek birşey yok takılma bu kadar.

bnde 6 aylik hamileydim oglumu bezden kurtardigimda, 4 gun surdu alismasi, arada kacamaklari oluyordu, ozellikle sabaha karsi cise kaldirmadiysam islak uyaniyordu, kardesi dogdugunda sadece ilk ay inatla altina yapti o da arada, sonra o huyu da kalmadi.
iyiki bezden kurtuldu, tuvalete gitmesi hem keseye yarar hemde cok daha hijyenik.
bnce kv hakli enazindan deneyin belki ogrenir

Erken değil bence tuvalet eğitimi için. Ama kayınvalideniz alıştırabiliyorsa o bakıp alıştırsın bence, hamileyken zor olabilir ilgilenmeniz.

Cocuk bez bırakmaya hazır oldugunda altı baglansın ıstemıyor wc ye gıtmek ıstıyor
Bence dogumdan sonraya bırakın acelesı yok
Kayınvalıde ne karısıyor cocugunuzun çişinden kendısıne neymiş yahu
Sız kendınızı ve cocugunuzun halınden daha ıyı anlarsınız bosverın canınızı sıkmayın hiç

Back
X