Bu hafta sonu alıştırma kilodunu deneyeceğim onu hiç düşünmedim teşekkürlerSevdiği bir cizgifilm kahramanı falan var mı öyle çamasırlar alsan heveslense. klozetını sızınkının yanına koy özendir . mesela dekı ben tuvalete gıdıyorum de , hadı sende gel de , pepenın tuvalet sarkısını söyleyın cıkar at bezı . Alıstırma kılotları al o bezı unutsun artık .
Bu hafta sonu alıştırma kilodunu deneyeceğim onu hiç düşünmedim teşekkürler
Ilk basa korkusunu ôgrenin onunla cocuk olun.ben gelisimiyle alakali oldugunu dùsùnmùyorum.Ben cok bùyùk hata yaptm bùyùk kizimi 15 aylikken zorla ôgrettm ama cok pismanim. Kùcùk kizim 2 yasina grdi ve kendi kendine bezini cikaqtmak istedi ve ôgrendi benim evim sobali tuvalet disarda oldugu icin kizlarima kùcùk tuvalettn aldydm.ama tabi ablasindanda gôrdù onunda etkisi bùyùkKızım çok korkak ama bunu biz aşılamadık her şeyden korkar bebeklikten böyleydi yün iplere dokunamazdı altı aylıkken peluş oyuncaklarımız bir buçuk yaşından sonra oldu. Çocuğumu hiç kısıtlamayacağım dedim hayvanları sevsin karıncayı ağzına bile katabilir diye sevimli hayallerim vardı ama olmadı. Şimdi tuvalet korkusu başladı adını bile duymak istemiyor klozet oturma odasında oyuncakların yanında hiç umrunda değil dediğiniz önerileri uyguladım. 12 aylıkken emekledi 14 aylıkken yürüdü acaba bunu n etkisi olabilir mi yani kasları gelişmedi mi düşünüyorum insan hiç mi bezden rahatsız olmaz değiştirmesem umrunda değil
kızın neden korkuyor bence onu öğren.çocuklar kendi kendilerine korkmazlar korku öğrenilen bir şeydir.bu korkuda acaba babannanenin payı var mı bilmioyrum.bence daha fazla bekletmeHerkese iyi geceler anneler ya da bu konuda bilgisi olandan öneri bekliyorum. 28 aylık bir kızım var başlıktan anlaşılacağı üzere tuvaletini öğretemedim. Çok mu geç kaldım diye tedirginim dil gelişimi çok iyi bütün derdini anlatıyor ama tuvalete gelince inatlaşıyor gitmek istemiyorum korkuyorum diyor. Bütün yöntemleri denedim beraber gittik müzikli klozetler ama yok beziyle çok Mutlu. Çalıştığım için hafta sonu başlasam devamını babaanne getirecek bu durumdan çekiniyorum kayınvalidem biraz kuralcı bir ben bir babaanne psikolojisi bozulur mu bilemedim. Ya da ocakta izinli olacağım o zamana kadar beklesem mi bilemedim acemi bir anneyim. tecrübeli anneler ya da bilgisi olanlar bir el atıverdin Nasıl öğretecem ben bunu ne zormuş
12 aydan önce emeklemedi mi hiç yani anlamadım.kas gelişimi önemli tuvalet eğitiminde tabi etkisi olabilirKızım çok korkak ama bunu biz aşılamadık her şeyden korkar bebeklikten böyleydi yün iplere dokunamazdı altı aylıkken peluş oyuncaklarımız bir buçuk yaşından sonra oldu. Çocuğumu hiç kısıtlamayacağım dedim hayvanları sevsin karıncayı ağzına bile katabilir diye sevimli hayallerim vardı ama olmadı. Şimdi tuvalet korkusu başladı adını bile duymak istemiyor klozet oturma odasında oyuncakların yanında hiç umrunda değil dediğiniz önerileri uyguladım. 12 aylıkken emekledi 14 aylıkken yürüdü acaba bunu n etkisi olabilir mi yani kasları gelişmedi mi düşünüyorum insan hiç mi bezden rahatsız olmaz değiştirmesem umrunda değil
Oğlum ilk 18 aylık alıştı. Gün içinde oyuna alişıp kaçak yaşadık ama gece hiç olmaz dı. Ama gece 2 kere sonra 1 kere olarak tuvalete kaldırdım. Sonra bigün dışarıda uzun kalmamız gerek diye bez bağladım hiç olmayacak bir yerde cisi geldi. Yap oğlum bez dedim demez olaydım gece gündüz hep isedi ondan sonra altına ara verdim. 2 buçuk yaşına geldi. Bezden dolayı cilt problemi yaşadı ama bir türlü alıştıramadım. Iyilesmiyor ama bezi istiyor derken kapıya hemşireler geldi aşı için şu malum kapı kapı gezilmisti. Neden geldiler dedi bende bez bağlayan çocuklara yapıyorlar iğne dedim. Hemşire duydu çıkarken sen bez bağlamıyorsundur dimi dedi. Bizimki çat diye kapattı kapıyı bende bezleri verdim beraber çöpe attık. Ve kurtulduk. Hem iyilesmis oldu.Herkese iyi geceler anneler ya da bu konuda bilgisi olandan öneri bekliyorum. 28 aylık bir kızım var başlıktan anlaşılacağı üzere tuvaletini öğretemedim. Çok mu geç kaldım diye tedirginim dil gelişimi çok iyi bütün derdini anlatıyor ama tuvalete gelince inatlaşıyor gitmek istemiyorum korkuyorum diyor. Bütün yöntemleri denedim beraber gittik müzikli klozetler ama yok beziyle çok Mutlu. Çalıştığım için hafta sonu başlasam devamını babaanne getirecek bu durumdan çekiniyorum kayınvalidem biraz kuralcı bir ben bir babaanne psikolojisi bozulur mu bilemedim. Ya da ocakta izinli olacağım o zamana kadar beklesem mi bilemedim acemi bir anneyim. tecrübeli anneler ya da bilgisi olanlar bir el atıverdin Nasıl öğretecem ben bunu ne zormuş
11 aylıkken emekledi. 14 aylıkken adımladı bir hafta içinde tamamen yürümeye başladı. Emeklemeyi çok geç başladı yaşıtlarından adımlayan vardı biz sadece oturuyorduk bu çocuk yürümeyen diyordum şükür yürüyor şimdide bu çocuk hep beze yapacak diyorum dert bitmiyor allah dermansız dert vermesin12 aydan önce emeklemedi mi hiç yani anlamadım.kas gelişimi önemli tuvalet eğitiminde tabi etkisi olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?