- 17 Ağustos 2015
- 602
- 395
- 23
- 37
Ùzûlme elbet ôgrencek.Sadece cok sabirli ol bir bakmssin ôgrenmis,o gùnler geride kalms.11 aylıkken emekledi. 14 aylıkken adımladı bir hafta içinde tamamen yürümeye başladı. Emeklemeyi çok geç başladı yaşıtlarından adımlayan vardı biz sadece oturuyorduk bu çocuk yürümeyen diyordum şükür yürüyor şimdide bu çocuk hep beze yapacak diyorum dert bitmiyor allah dermansız dert vermesin
Bunu duyduğuma çok sevindim geç kalmış olmaktan çok korktum yazın hallederiz demiştim mümkünatı yok olmadı yavrumu yıpratmak istemedim bıraktık bu zamana geldik bezden rahatsız olmasını bekliyorum şu an uyuyan kızıma baktım daha çok beklersin der gibi Biraz daha zamanım olmasına sevindim kendim vermeliyim bu eğitimi yöntemlerinizi deneyeceğim teşekkürlerKesinlikle beklemenizi tavsiye ederim , tuvalet egitimi tek elden verilmeli ve tek kural uzerinden yurutulmelidir.
Ben oglumu odullendirme yontemi ile alistirmistim ve egitim oncesi ciddi hazirliklarim oldu cunku tuvalet egitimi cocuk gelisiminde ciddi oneme ve unutulmayacak etkiye sahip bi donem... Hazirliklarimdan bazilari
*keyifli ve rahat bi lazimlik aldim
*wc kapisini dikkat cekecek sekilde susledim
*tuvalet duvarlarina sevdigi cizgi film karekterlerini astim
*tavandan balonlar indirdim
*bi odul sandigi hazirladim.İcinde farkli cesit oyuncakli ,fiyonklu ,rengarenk, cikolata ,kuruyemis doldurdum :) tuvalet ihtiyacini her soyleyip giderdiginde bu kaseden bi cikolata secmesine izin verdim ve gayet keyifli bi surec oldu bizim icin .
Su an 24 aylik bi kizim var , tuvalet egitimine 29-30 aylarda baslamayi planliyorum.Gec kalmadiniz hatta hala vaktiniz var
Umarim sizin icin de rahat bi surec olur :)
Bunu duyduğuma çok sevindim geç kalmış olmaktan çok korktum yazın hallederiz demiştim mümkünatı yok olmadı yavrumu yıpratmak istemedim bıraktık bu zamana geldik bezden rahatsız olmasını bekliyorum şu an uyuyan kızıma baktım daha çok beklersin der gibi Biraz daha zamanım olmasına sevindim kendim vermeliyim bu eğitimi yöntemlerinizi deneyeceğim teşekkürler
Bende bu yaz alıstırdım..
Gunduzleri bezını komple çıkardım..
Lazımlığa bebeklerını oturtup ciş yaptırdık..
İlk basta hevesle oda hemen çişi gelince yaptı..
Ertesi gün çişi geldiğini anlamayıp altına kaçırdı..
Bende sinirlenip kızdım..çok büyük hata ettim..
Çocuğu tuvaletten soğuttum..bikaç gün bılerek altına yaptı hep..
Bu sefer olsun annecim bi dahakine lazımlığına yetişiriz dedim onu rahatlattım..
Bi kaç gün içinde duzeldı hemen..o gün bugündür gunduz bezsiz dolaşıyor evde..hiç kaza yapmadı aylardır..
Ama normal alafranga tuvaletten korkuyor..çocuklar ıcın olan klozetın üstüne koyulan kucuk oturaktan aldık ama yok istemiyor..
Buyuzden dışarı cıkınca yıne bezliyorum..normal tuvalete gecemedık cunku..
Evet popifiks almıştım ben ,bezi bırakınca bir daha hiç bağlamadım,halâda arabada lazımlığımız ,dışarı çıkarken alıyoruz. Çok kullanışlı gerçekten. Tavsiye ederimchoccywhoccydoodah bir lazımlıktan bahsetmişti. Yanında taşınabilir bir şeymiş. Ben de almaya niyetlenmiştim ama gerek kalmadı. Dışarı çıkarken bezlemek yerine bunu bir deneyebilirsin.
Gecen gün 10 dakikalığına markete indim..bez bağlamıyım bakalım tutabılecekmi gelirse dedim..markette altına işedi eve kadar tut dediğim halde..ben sürekli o seyle dolanamam ki..az daha kaslarına hakim olabilsin diye sıkmıyorum onu..belkide kolayıma böyle geliyor bilmiyorumEvet popifiks almıştım ben ,bezi bırakınca bir daha hiç bağlamadım,halâda arabada lazımlığımız ,dışarı çıkarken alıyoruz. Çok kullanışlı gerçekten. Tavsiye ederimmillan
Ama dediğin şey babanesine falan gittiğimizde gün boyu bezle durmaması için işime yarayabilir..Evet popifiks almıştım ben ,bezi bırakınca bir daha hiç bağlamadım,halâda arabada lazımlığımız ,dışarı çıkarken alıyoruz. Çok kullanışlı gerçekten. Tavsiye ederimmillan
Ama şöyle söyleyeyim bezin rahatlığına alışmış,dışarda bez kullanmaya alışmış,beze çiş yaptığını bile düşünmüş olabilir.Gecen gün 10 dakikalığına markete indim..bez bağlamıyım bakalım tutabılecekmi gelirse dedim..markette altına işedi eve kadar tut dediğim halde..ben sürekli o seyle dolanamam ki..az daha kaslarına hakim olabilsin diye sıkmıyorum onu..belkide kolayıma böyle geliyor bilmiyorum
Tabiki,ben tatilde kullandım,anneannede kalıncada kullanıyorum aynı zamanda klozet adaptörüde oluyor zaten, posetsizde kullanabiliyorum.Ama dediğin şey babanesine falan gittiğimizde gün boyu bezle durmaması için işime yarayabilir..
Kafama yattı valla sen böyle anlatınca..bi inceliim şunu en ıyısı bayag kurtarıcı bişeymişTabiki,ben tatilde kullandım,anneannede kalıncada kullanıyorum aynı zamanda klozet adaptörüde oluyor zaten, posetsizde kullanabiliyorum.
Benim konum var canım tuvalet eğitimiyle ilgili,orada lazımlığın resim ve özelliklerini yazmıştım. Bir bak istersen. Kolay gelsinKafama yattı valla sen böyle anlatınca..bi inceliim şunu en ıyısı bayag kurtarıcı bişeymiş
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için..netten okudum hemen :) konuna da bakim❤Benim konum var canım tuvalet eğitimiyle ilgili,orada lazımlığın resim ve özelliklerini yazmıştım. Bir bak istersen. Kolay gelsin
Rica ederim canım,umarım işine yararÇok teşekkür ederim yardımcı olduğun için..netten okudum hemen :) konuna da bakim❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?