Üç çocuklu çalışan anneler veya tanıdıklarınız..

ogretmen arkadasim var.ikimizde ayni ilceye atanarak taniştik.3 cocugu var.biri 4.sinifa gidiyor

diger ikisi peşpese dogmuş,anasinifina gidiyorlar.
arkadasim rahat.
buyuk kizida epey yardimci oluyor.
temizlikcisi yardimcisida yok evde.
ama başariyor.
valla ona imreniyorum ama daha 2. yi bile yapmaya korkuyorum

Kişiden kişiye değişir.. Ben tek çocukla bile evi zor idare ediyorum. Üstelik oğlum daha okula bile başlamadı. Şimdi ikinci istiyoruz. Kardeşsiz kalmasın diye istiyoruz. Yoksa benim süper anne olmamdan kaynaklanmıyor :)) fakat sende artı güç kuvvet gördüm. Üçüncüyü düşünmen bana bunu hissettirdi..

Cok merak ediyorum ne pismanigi hissettikleri eksik oldugunu dusundukleri . Bazen bazilsrinin sirf laf olsun diye konustugunu dusunuyorm pismanim keske 3 tane.cocugm.olsaydi diyecek ne olabilir
Gerçekten çok doğru söylüyorsun. O konuşanlar, ben yandım sen de yan demeye getiriyorlar bence. Üçüncü çocuk gerçekten çok zor.. Üstelik 35 yaşından sonra çocuk bakmak çok zor geliyor mesela bana... Şuanda 29 yaşındayım, gerçekten o enerjiyi kendimde bulamıyorum. Sırf çocuk tek kalmasın diye ikinciyi mecbur istiyorum. Yoksa gece uyanmak, bebek bezi değiştirmek, ek gıda zamanı ne yedireceğim diye düşünmek hiç bana göre değil...

Gerçekten çok doğru söylüyorsun. O konuşanlar, ben yandım sen de yan demeye getiriyorlar bence. Üçüncü çocuk gerçekten çok zor.. Üstelik 35 yaşından sonra çocuk bakmak çok zor geliyor mesela bana... Şuanda 29 yaşındayım, gerçekten o enerjiyi kendimde bulamıyorum. Sırf çocuk tek kalmasın diye ikinciyi mecbur istiyorum. Yoksa gece uyanmak, bebek bezi değiştirmek, ek gıda zamanı ne yedireceğim diye düşünmek hiç bana göre değil...
Vallq cnm bende 29 yasndayim 2 bucuk yasnda kjzim var kardes fikrine bile uzagim Allah isteyenlere versin gercekten cok zor kendi kendime dusunuyorum bile isteye tekrar 2.3. Cocuk yapanlar nasl yapiyo bunca zorlugu bile bile diye. Ki ben cocuk delisi genc kizligimdan beri bebek delisi olan bi insanim elbet kizim icin de herseyo yaparm cok sevjyorum herseyden cokk . Ama cok zor be cocuk buyutmek anne olduktan snra bambaska bir ben oldum. Omur boyu surecek bitmeyecek bir yorgunluk tedirginlik dusuncelilik hali annelik .

Vallq cnm bende 29 yasndayim 2 bucuk yasnda kjzim var kardes fikrine bile uzagim Allah isteyenlere versin gercekten cok zor kendi kendime dusunuyorum bile isteye tekrar 2.3. Cocuk yapanlar nasl yapiyo bunca zorlugu bile bile diye. Ki ben cocuk delisi genc kizligimdan beri bebek delisi olan bi insanim elbet kizim icin de herseyo yaparm cok sevjyorum herseyden cokk . Ama cok zor be cocuk buyutmek anne olduktan snra bambaska bir ben oldum. Omur boyu surecek bitmeyecek bir yorgunluk tedirginlik dusuncelilik hali annelik .
Kesinlikle ömür boyu bitmeyen bir iş. Eğer eşin yardımcıysa ne mutlu. O da yoksa tamamen işin bitmiş demektir.. Rabbim evladını sana bağışlasın.. Ben gerçekten çok düşündüm, tek çocuk olsa ilerde bana der mi neden bana yoldaş yapmadın diye.. Sonunda ikinci kararı aldık. Benimki de 4 buçuk yaşında. Rabbim canlarına sağlık versin. 2yi bile düşünürken 3 hiç benim işim değil.. Üstelik ben de çalışıyorum. Bir de bi arkadaş yazmış eşine hangi ara vakit ayıracaksın diye.. Bu da çok doğru bir tespit.

Gittiğin yerin bile tadı olmuyor, çocuk peşinde koşmanın da bittiği bir zaman olmalı... Bir akrabamız var, 4 tane çocuğu var kadının. En sonunda dedim sen bu dünyaya çocuk doğurup büyütmeye gelmişsin diye... İnsanın kendine ayıracak bi vakti olmalı.. Gittiği bir düğünde rahat etmeli mesela. Ben böyle düşünüyorum. Biraz daha rahat olmayı seven bi insanım.

Gittiğin yerin bile tadı olmuyor, çocuk peşinde koşmanın da bittiği bir zaman olmalı... Bir akrabamız var, 4 tane çocuğu var kadının. En sonunda dedim sen bu dünyaya çocuk doğurup büyütmeye gelmişsin diye... İnsanın kendine ayıracak bi vakti olmalı.. Gittiği bir düğünde rahat etmeli mesela. Ben böyle düşünüyorum. Biraz daha rahat olmayı seven bi insanım.
Sen gibi dusunurse kimse anne olamaz😂 ebeveynlik omurluk. Cocuklarin evlensin onlarin pesinde kosuyorsun yinede.. fiziksel olarak bahsetmiyorum tabii. Eger cok rahatina duskunse bi insan hic cocuk dusunmemeli..

Benım de 2 çocuğum var üçüncüye asla cesaret edebileceğimi sanmıyorum. Büyük cesaret sizdeki . Çalışırken zor olur bence.

Sen gibi dusunurse kimse anne olamaz😂 ebeveynlik omurluk. Cocuklarin evlensin onlarin pesinde kosuyorsun yinede.. fiziksel olarak bahsetmiyorum tabii. Eger cok rahatina duskunse bi insan hic cocuk dusunmemeli..
Sırf bu yüzden hiç yapmayanlar da var tabi.. Fakat ben çocuksuz da olmaz diyorum. Kendi enerjimden yola çıktığımda görüyorum ki 4 buçuk yıl önce doğum yapıp çocuk bakan o kadınla şuanki arasında çok fark var.. Bencillik de yapmak istemedim, oğlumun kardeşi olsun istedim. Ama enerjimden emin değilim :))

Ben rahatina duskun bi insan degilim ama cocuk soeumlulugu cok baska geldi bana bilmiyprum esimin destegi cok cok az oyuzden midir cocugum zor ama.herkesnkinin.kendine gore zorluklari var ben evlenmeden once 2 cocuk istwrdim ama suan hoc dusunemiyorim nedense fikrim degisir belki bi gun esim istiyor cunku ileride ama nasip. Gercekten smdi rahata kavusup sil bastan bebek buyutme ve bide buyuk cocuk onunla ilgilen filan blmiyorm zor geliyor

Ben rahatina duskun bi insan degilim ama cocuk soeumlulugu cok baska geldi bana bilmiyprum esimin destegi cok cok az oyuzden midir cocugum zor ama.herkesnkinin.kendine gore zorluklari var ben evlenmeden once 2 cocuk istwrdim ama suan hoc dusunemiyorim nedense fikrim degisir belki bi gun esim istiyor cunku ileride ama nasip. Gercekten smdi rahata kavusup sil bastan bebek buyutme ve bide buyuk cocuk onunla ilgilen filan blmiyorm zor geliyor
Gercek hayata hos geldin: ( buyuk sorumluluk ve omurluk kismetse.
Kadinlarda bi donem oluyor dogurmak istiyorsun.. kimler kimler anne oldu, nasip ismet tabii bazi seyler

Bence yardımcınızı değiştirin toplu evi silip süpürme de ne var ki yorucu kısım toplamak zaten yardımcı sizi kullanılıyor resmen ayrıca işiniz bir çok çalışana göre çok iyi saat bakımından söylüyorum . Çocuklarla da çok zaman değil kaliteli zaman önemli bence iki çocuğum var ikinci büyüyünce 3. De olabilir neden olmasın bu Arada hem eşim hem ben çok yoğun ve nöbetli işlerde çalışıyoruz.

Ben tek cocukla çalışıyorum ve yetişmediğimi düşünüyorum. Helal olsun 3 cocukla çalışıp 4.cocugu istemek. Ben yapamazdım şahsen.

Bence su an icinde bulundugumuz ulke sartlarinda 3.cocuk isi cok riskli. Eger maddi durumunuz cok cok iyi degilse ben yapmamanizi oneriyorum ama tabi ki karar sizin. Oncelikle 3 cocugunuza da esit sartlari ve imkanlari saglayabileceginize inaniyorsaniz bunun yapilmasi gerekiyor ornegin; birincisini dershaneye gonderdim ama ikinciyi gondermeye durumum yok ucuncuyu napicam hic bilmiyorum durumundaysaniz hic kalkismayin bence. Bi de bunun yaninda sizin de psikolojik durumunuzu etkileyebilir. Ogullarinizin yasi zaten kucukmus simdi bir tane de bebek olsa 3 parcaya bolunmek zor olmayacak mi? Kendinize ayiracak vaktiniz kalmayacak? Sahsen ben butun omrumun cocuk buyuterek gecmesini istemem :KK43:

Gercek hayata hos geldin: ( buyuk sorumluluk ve omurluk kismetse.
Kadinlarda bi donem oluyor dogurmak istiyorsun.. kimler kimler anne oldu, nasip ismet tabii bazi seyler
Kizima da hamile kaldigimda hemen dusundugumuz ay oldu bin.sukur Allah aratmadi ama hamile oldgma bile baya zaman inanamadim cok cok mutluydum tabiki ama anlatmak istedgm sadece cok buyuk yuk agir sorumluluk suan geri donup baktgmda o bebeklik evrelerini sil bastan yasamaya gucum yok gbi. Oyle hemen evlenipte hamile de kalmadmb3 4 yil bekledik te benim cogu bu dusuncelerm esimin ilk dpgum yaptgm zamanlarki beni manen yanlz birakmasi sanjrim . O dogum yapti sanki degsk bi adam oldu o siralar cocuk 1 yasa dgru gelnce duzelmeye basladi babalgo gercekren erkekler gec idrak ediyor. Birde ilgi hep birbirmzdeyken birden cocuktan brbrmze sira gelmez oldu bu da etkiledi o zamanlar . Amannn ne yazdim be 😀

Kizima da hamile kaldigimda hemen dusundugumuz ay oldu bin.sukur Allah aratmadi ama hamile oldgma bile baya zaman inanamadim cok cok mutluydum tabiki ama anlatmak istedgm sadece cok buyuk yuk agir sorumluluk suan geri donup baktgmda o bebeklik evrelerini sil bastan yasamaya gucum yok gbi. Oyle hemen evlenipte hamile de kalmadmb3 4 yil bekledik te benim cogu bu dusuncelerm esimin ilk dpgum yaptgm zamanlarki beni manen yanlz birakmasi sanjrim . O dogum yapti sanki degsk bi adam oldu o siralar cocuk 1 yasa dgru gelnce duzelmeye basladi babalgo gercekren erkekler gec idrak ediyor. Birde ilgi hep birbirmzdeyken birden cocuktan brbrmze sira gelmez oldu bu da etkiledi o zamanlar . Amannn ne yazdim be 😀
Normal surec bu zaten:) cogu kisi neden pespese istiyor cocugu saniyorsunuz😂 hepsini aradan kopmadan halletmek icin

Back
X