Üç çocuklu çalışan anneler veya tanıdıklarınız..

Dediğiniz şey kardeş dayanışması değil küçük çocuğu büyüğün üstüne yıkma oluyor yalnız. O bunu görev bilmiş olabilir ama bu onun sorumluluğu değil sizin sorumluluğunuz esasen. Ayrıca saldım çayıra usulü büyütülen çocukları görüyoruz o parayı alkole yatıran tanıdığınızın çocuklarına sormak lazım kim bilir ne şartlarda bitti okullar neler yaşadılar. Kaldı ki herkes o kadar şanslı olmuyor o yüzden düşünmek zorundasınız ne demek takılmamak.
Nasip kısmet diye diye başıboş çocuk dolu ortalık. Lütfen sağduyulu olun biraz daha

ÇOcuklar siz işten çıkana kadar nerede duruyor ben onu merak ettim
3. Yü de yaparsanız evde olursunuz en azından çalışmıcaksanız yapın

Ben de çalışan bir anneyim,bir çocuğum var ve ben ona bile yeterince zaman ayıramadığım, hakettiği maddi imkanlari yeterince sağlayamadiğım, geleceğini garanti altina alacak yatırımlari yapamadiğim, duygusal gelişimine bir ev kadını kadar destek olamadığım,ne kadar guvensem de bir bakiciyla bıraktığım icin sürekli vicdan azabı çekiyorum.Sizin gibi imkani olup da 2 hatta 3 çocuğu olan ailelere imreniyorum ama....cesaret edemiyorum

Bu arada sorması ayıp ama eşinizle birlikte toplam kazancınız ortalama nedir? Herşey maddiyat değil elbette ama ben mi çok abartiyorum bilmiyorum da manevi sorumluluklarinin yanında eğitim çağındaki bir çocuk ailesiyseniz sağlikli beslenme,kurs,sosyal aktivite,eğitim sigortası, güvenli ulaşım,kira ,dershane,yillik tatil,giyim...vs dahil en az 20 bin geliriniz olmalı ki sağlıklı yetişsin, ama tabi asgari ücretle 5 çocuk da büyür engel değil doğuma,hatta Suriyeli kardeslerimiz sadece sosyal yardimla 8-10 yapiyorlar,gayet de buyuyor hepsi

3 çocuğu bilmem ama yardımcınızı değiştirebilirsiniz. Eğer sürekli aynı kişi geliyorsa max 3 aydan sonra öğrenir ki düzeni haftalık geldiği için. O zora koşmak istemiyor. Ben de eskiden öyleydim temizliği işe gitmeyeceğim güne ayarlardım ama baktım olmuyor iş günüme aldım. Yardımcı girer kapıdan ben çıkarım sabah 8 de gelir en geç öğlen 3 e bitirmiş olur. Heryeri siler süpürür toz alır banyolar tuvalet temizlenir varsa ütüm yapılır katlanır kenara koyulur ve yine doluysa bulaşık makinemi boşaltır evin 4 bir yanındaki oyuncakları toplar. Kendime o kadar çok kızıyorum ki önceden onun yanında koşturduğuma.

Bana mı soruyorsunuz bilmiyorum ama ben isem cevap vereyim oturduğum dışında 3 evim bir yazlığım var ve 3 evimden de kira alıyorum eşim im yüksek maaşlı ben de zaten öğretmenin kendi gelirim var. Üstte bir arkadaş ders çalıştırma konusunu sanırım yanlış anladı bir ablanın kardeşi işe ara sıra ilgilenmesi sorumluluk yıkma mı oluyor kardeş dayanışması mı? Bunu sadece örnek verdim hoşuma giden kardeşlerin birbirine nasıl sargın olduğunu ifade eden.: demek ki siz kardeşiniz ile hiç ya ilgilenmediniz yada kardeşiniz yok bu nedenle anlayamıyorsunuz bu durumları
Ayrıca eğitimci bir anne olarak çocuklarımı sokağa salan biri değil tatillerini dolu dolu yaşatan okul zamanı ise eğtim açısından yeteri kadar destekliyorum bir eğitimci olarak bunu garanti edebilirim.
Önceki postlarda bir öğretmen arkadaşın dediği gibi bizim gibi eğitimli insanların çocuklarına bu toplumun ihtiyacı var
Diğer verdiğim örneklerde de herşeyin şans meselesi olduğunu bir evladından da çekersin 3 tane olur 3 ünden de gülersin demek istedim
Ayrıca ikinci yazdığım gönderiyi sanırım okumadı temizlik ev işi bir şekilde hal olur önemli olan çocuklarımızla ne kadar ilgilendiğimizdir yazdım
Herkes belli bir ölçüde yettiği kadarıyla anlıyor sanırım bir şeyleri
Ne ise herkese iyi bayramlar bir daha burada cevap vermeyeceğim çünkü farklı ölçütlerde konuşuyoruz ben tartışmaya kapalıyım petrapuella

Selamlar arkadaşlar,
Uzun zamandır girememiştim. Konuya mesaj yazıldığını görünce cevap vermek istedim. 3. Bir çocuğa yetemeyeceğimi hissediyorum hala. Herkes bir de kızın olsun diyor ama bu iş para maddiyat işi falan da değil. Süper lüks bir hayat da yaşasam evlatlarımla ben kendim bizzat ilgilenmek, oynamak, vakit geçirmek, büyüyüp geliştiklerini izlemek, hayata dair öğrendiklerimi paylaşmak, birlikte keşfetmek isterdim yine de. Şuan çalışma saatlerimin yetersizliği dolayısıyla düşünmüyorum. Bir de hamileliğim gerçekten çok zor geçiyor. 7. Haftadan Bebeğim doğana kadar mide bulantısı ile hasta bir vaziyette, bakıma muhtaç bir halde olup, çalışamayıp, çoğu zaman raporla geçiriyorum. O süreci de göze alamıyorum. Farklı bir gelişme olursa haberdar ederim sizleri

Birlikte çalıştığım biri vardı 8 5 çalışıyordu 3 çoçuğu vardı en küçüğü çok hareketliydi sabah 6 da uyanıyordu herkese istediği gibi kahvaltı hazırlıyordu kocasının öğle yemeğini yanına koyuyordu öğlen okula giden 2 çoçuğunu alıp eve gidiyordu öğle yemeklerini yediriyordu ve çok enerjikti ben bekar olmama rağmen sabah zor uyanıp işe gidiyordum enerjisine her zaman hayran kalmışımdır

Ben de istiyorum 3. çocuğu. Kızımın bir kız kardeşi olmasını çok istiyorum. Benim ablam var, can ciğeriz onunla. Kızımın da aynı şeyleri paylaşmasını, kardeşiyle birlikte olmasını çok isterim. Öğretmen olduğum için çalışma saatlerim uygun . Bir de ben iki çocuğumda da 1 yıl ücretsiz izin aldım. Hatta oğlum 1 yıl bakıcıda kaldıktan sonra kızıma hamile kaldım. Hamileliğim son üç ayında da evdeydim, oğluma da ben baktım. İki çocuğu beraber büyüttüm. Hiç pişman değilim. Maddi sıkıntınız yoksa ücretsiz izin alın. Çocuğumla geçirdiğim zamanlara paha biçilemez. 3. Çocuğum olursa yine bir yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum. Nasıl olsa 58 yaşına kadar emekli olamıyorum. Bari çocuklarımla kaliteli zaman geçireyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…