Üç çocuklu çalışan anneler veya tanıdıklarınız..

Biz 5 kardesiz cok guzel kardes olabiliniyorsa eger benimde 2 cocugum var ben cocuklarimi asla birakamiyorum o yuzden simdiye kadar hic calisma fikri olmamisti kafamda simdi buyuk okula baslicak kucuk 3 yasina girecek calismayi dusunuyorum ve yinede nasil birakabilirim bilmiyorum. Ben isterdim 2 kiz iki erkek olsun ama bence bu zamanda cok cocuk sikinti hem devir kotu hem ekonomi dahada kotuye gidecek cok mantikli bisey degil. Bide su var benim annem 34 yasinda calismaya basladi bn lise sonda olmama ragmen alisamamistim eve gelip annem evde yoktu yemek bile yemiyordum bi evde anne sicakligi cok.onemli hem maddi hem manevi yetisebiliyorsaniz yapabilirsiniz ama yazdiklarina gore hersey yarim kaliyor 3. Cocuk olunca buyuk ihtimal masraflar ve beden gucunuz daha cok artacak ozaman nasil yapacaksiniz biyerler eksik kalacak.

Normal surec bu zaten:) cogu kisi neden pespese istiyor cocugu saniyorsunuz hepsini aradan kopmadan halletmek icin
Ya hele bana gore o tam delilik geliyo insan kendini unutur ya 2 3 tane arada 1 2 yas olan cocuklar oldgnu dusunsek bilemiyorum yada kisilik meselesi bana gore degil diyelim. Allah hwrkesn gonlune gore versn

Ya hele bana gore o tam delilik geliyo insan kendini unutur ya 2 3 tane arada 1 2 yas olan cocuklar oldgnu dusunsek bilemiyorum yada kisilik meselesi bana gore degil diyelim. Allah hwrkesn gonlune gore versn
Amin.. zaten unutuyosun gibi.. kucukler benimkiler hala ama.. ben aman sadece cocuklarim diyen biri degilim. En once cocuklarim ama sadece cocuklarim degil benim icin

benimde iki oglum var kpssye valisiyorum hep onlar okuldan dondugunde ne olcak diye dusunuyorum anne olmak aynj zamanda kadin olmak cok zor evde kalmak asiri sikici monoton kazancin yok elin kolun bagli kocanin eline bakiyosun calisayim desen kafanda bin tane soru.. Calissam mi calismasammi bilemiyorum ya

Bence yaparsınız,iki çocuk büyümüş, Allah kolaylığını verir, ben de çalışıyorum 2 çocuğum var ve 3. yü çok istiyorum,
Çalıştığım kurumda 3 çocuklu olanlar var

helal olsun
Gerçekten hem herşey yarım kalıyor yazıyorsunuz hemde 3. Çoçuk diyorsunuz. Ve anladığım kadarıylada diğer çoçuklarınızlada tam bir zaman geçiremiyorsunuz. Kaliteli zaman geçiriyorum haftasonu diyorsunuz ama çoçukların anneye her daim ihtiyacı var sadece hafta sonu değil. Hemde 2 yavrunuz var allah onlara can sağlıgi versin sizde işinizi azaltın çoçuklarınıza bakın. BU ZAMANLARI TEKRAR GELMİYOR. Annen sen bizim hiç okulda yanımızda olmadın okuldan almadın öglen yemegimizi sen vermedin dediginde çoçukların onun içinizde yaratacagı üzüntüyü düşündünüz mü hiççç.
Ama yinede helal diyorum 3. Çoçuğu aklınızdan geçirmenizeeee

Arkadaşım sürekli ikinci çocuk olsun mu ..olmasın mı diye kendini yokluyordu...bir cesaret 2.kez hamile kaldı ama ikiz çıktı bu ikinci çocuk
Yaa şans işte:)) neyin nerden nasıl geleceği gerçekten belli olmaz :)

3 cocuklu ogretmen bir anne olarak ben olumsuz seyler soylemeyecegim.
Oglum 11kizim 5 yasinda ve 2 bucuk aylik bir oglum daha var.
2 ay boyunca maddi ve manevi hic sikinti yasamadim. Cocuklarim kendi ihtiyaclarini görüyor haftada 2 gun normal temizligimi yaparim.buyuk temizliğe kadin geliyor.
Yemek pasta yapmak benim icin hic sorun degil cunku severek yapiyorum. Bu 2 ay icerisinde ohoo okadar cok yemekli misafir agirladim ki. Hepsini zevkle yaptim. Esim de öğretmen ama yogun calisiyor 8ile 6 arasi kurslar falan bana yardinmi sadece alisveris.
Cocuklarim cok guzel anlasir.bebisi de hemen benimsediler.
Rabbim maddi olarak yardim etti. Masallah daha hic sikinti cekmedim ustune ucretsiz izin alacagim.
Ev islerini hic kafama takmam pratigimdir.oyuncaklar dagilmis hic onemli degil zaten 6.katta oturuyorum cocuk disari cikmiyor varsin oynasin.
Sen hazirsan mutlu bir evliligin varsa niye olmasin. Zaten kardesler bir birini avutur sana bile dusurmezler.

Bende aslında üçüncü yu isterim, ama dediğiniz gibi herşey daha tam yerine oturtmadan yarım yamalak olsun istemiyorum. Cünkü her çocuk ilgi istiyor. Ben "diğerlerin yanında öyle büyüyüp gider" lafına kesinlikle katılmıyorum. Birde cok yorgunum

3. Fikri kafana girmişse sen o 3.yü yapacaksın bence. Yaş da 34 bekletmeye gerek yok.

Ben çalışmıyorum. 8 ve 6 yaş iki çocuğum var. Sorsan ben her an her şeye yetişebiliyor muyum? Hayır. Benim de temizliğim yarım kalıyor, benim de ütülerim birikiyor, ben de her an çocuklarımla kaliteli vakit geciremiyorum. 7-24 çocuklarla yüz göz olmak daha zorlayıcı olabiliyor. Ama 3.ye karar verdim. Çünku aileme inanıyorum. Sağlık olsun gerisi kolay

Eşinle huzurluysan, mutlu bir evliliğin varsa yap. iş, güç, temizlik, yemek hepsi olur. Çocuklar sevgiyi hisseder, evin tozunu görmez.

Ben bu düşünceleri bu aralar 2. için düşünüyorum. 2 çocuğu nasıl idare ederim diye. Hem istiyorum hem korkuyorum. Ben çalışmıyorum üstelik. 3.yü asla yapamam. Siz bilirsiniz hem iş hem ev zor gibi

Ben de 41 yaşındayım lise 8. Sınıfta ve 2. Sınıfta iki tane kızım var 3. Yü istiyoruz eşimle hatta kış gelsin doktora gideceğim. Öğretmenim 10-3 arası çalışıyorum hafta da 1 günüm boş ama ben 5 gün yardımcı alacağım çocuk bakım + temizlik için..ama önce Doğum iznim bitince 1 sene yada 6 ay ücretsiz izin düşünüyorum. Nasip kısmet çocuk dünyaya gelince bir şekilde büyüyor evet ama geleceğini de hazırlamak lazım. Kardeş dayanışması çok güzel bir şey mesela ben büyük kızımı ders çalıştırırım büyük kızım da küçüğünüBeraber gezmelere gideriz babayı Eker felan
Maddi olarak evlatlarımızın geleceğini garanti alsak bile burası Türkiye her an her şey olabilir geleceğe çok takılmayın örneğin;
Benim bir tanıdık berduş parayı alkole pavyona yatıran bir amca vardı çakılı çivisi bile yoktu ama iki oğlu da okudu biri bankada genel müdür yardımcısı diğeri de Etiler’de bir hastene doktor paraya para demiyorlar
Yine çok ünlü bir doktor tanıdığımın oğlu da babasına yatına varına kadar sattırıp Kıbrıs’ta kumarhanelerde bitirdi vs

Yok ev işi ymiş yok ütüymüş yok ev topluymuş boş ver bunları kafan rahat olsun 3. Çocuk için siz ilgi ve sevginizi bu çocuğunuza verirken diğerlerini ihmal etmeyeceğinize eminmisiniz? Bu sorunun cevabını bulun kendinizce

30 yaşına girmek uzereyim bir oğlum var 7 aylık. Allah ömrünü uzun etsin ama tum enerjimi aliyor. Maddi manevi bir evlat bile cok büyük sorumluluk. Çocuğumuz yokken eşimle 2 çocuğumuz olsun derdik simdi 2.yi düşünmüyoruz bile. Inşallah oğlumuzu guzel bir biçimde yetiştirelim kendimize zaman ayiracagimiz günleri dört gözle bekliyorum. 3.yu düşünene de helal olsun diyorym.

Yurtdisinda 4 ve uzeri cocuklu ailelerin duzeni gordugum kadariyla soyle oluyor. Baba dahil herkes bir isin ucundan tutuyor. O kucuk yapamaz yok. Minicik valizini kendi cekip goturuyor en ufak. Toplama isini herkes dagittigini toplama olarak yapiyorlar. Evde yemekler basit,saglikli,doyurucu oluyor. Yani annenin de cok zamanini almiyor. Cocuk sevgisi ve kalabalik aile olmak istedikleri icin bu yola giriyorlar. Maddi anlamda gecinebilmek icin tutumlu olmayi benimsiyorlar. Dogaclama oyunlar oynuyorlar. Oyuncak alimi kisitli. Mutlaka acik arazide yuruyus veya kamp yapiyorlar...Dikkat ederseniz bu bir yasam stili. Ozunde cok cocuk sahibi ve aile olmak yatiyor. Genelde anneler ya calismiyor ya da evden serbest calisiyorlar. Tabi bu ulkelerin cocuk yardimi da maddi anlamda onlari cok rahatlatiyor. Yani ulkemiz kosullarinda mesaiyle calisan bir anne evlatlarina hasret kalir,maalesef.

Ben bir tane doğurma konusunda kararsızim sizin 3. Çocuk düşünmenizi şaşkınlıkla okudum ama çok takdir ettim

Bence çok zor, iş ile birlikte üç çocuk.
O çocuğa da haksızlık olur bu, her çocuk annesi ile büyümeli, bir zorunluluk yoksa.
İyi cesaret diyorum.

Benim üç evladım var ve çalışıyorum. Kabaca iki haftada bir tam gün temizliğe biri geliyor. Kayınvalidem en büyük destekçim. Günlük ev işlerini ve çocuk bakımını ortaklaşa hallediyoruz. En büyük ve ortanca zaten kışın evde değil(anaokuluna gidiyorlardı). Küçük de evde kalıyor. Hayatım koştur kostur geçiyor gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…