Allah bağışlasın, en hadsiz şekilde "ilk" sıfatını da kapmış oldum desene
Hadi bu şakayı büyükler kendi aralarında yapsalar bir derece ama sen çocukların yanında defalarca söylüyorsun, oğlana kız için "öp öp öp" diye tutturuyorsun, aynı yatakta yatırıyorsun, arabaya bindiklerinde kızı çocuğun kucağına oturtuyorsun. Ben mi sapık düşünceliyim bilmiyorum ama bu olayların elle tutulur tarafları yok, yaşını başını almış mantıklı olmasını beklenilen insanlar şayet karşıdaki rahatsız olmuşsa bu işin şakasını bir kez yapar, defalarca ısrarla şakayı yineleyip çocukların aklına sokmaya da çalışmazlar.
Bana ve kuzenlerime de hiç yapılmadı sülale içinde. Oğluma da yapılmadı.
Bir kere babamın arkadaşı takılmıştı, bende olmaz demiştim, adam görürsün büyüyünce alacam seni oğluma diye diretmişti, 7 yaşlarında falandım, adam gittikten sonra babama beni onun oğluna verme diye dakikalarca ağlamıştım
dimi ya?ben de aşırı tepki vermiş buldum herkesi.
akraba evliliği yaygın olsa bile ne olacakki?akraba ile evlenmenin yanlış olduğunu siz öğretmeyecekmisiniz?ne gerek var bunca tantanaya değil mi?
dediğim gibi sorun anneliği internetten öğrenmeye çalışınca oluyor,bilinçli annelik bu değilki.bilinçli annelik çocuğu cam fanusa koymak, yanında hiçbirşey konuşulmamasını sağlamak değil,ona duyduklarının arasından doğruyu seçmeyi anlatmaktır.
öyle olmazsa böyle histeriler olur işte.
Evet, konu sahibi kizina akraba ile evlenmenin yanlis oldugunu ogretecek de, o sirada karsi taraf da ogullarina tam tersini kendilerini de ornek gostererek ogretecek, oglanin aklina kardes filan olmadiklarini, onlar istedikten sonra da kiz annesinin hic bir sey diyemeyecegini ogretecekler.. Sonra bu oglan gelip kiza hala kardes gozuyle mi bakacak? Tek tarafli cozum olur mu? Yarin bu kiz buyuyup bir baskasinla oldugunda hala oglu hic mi bir gariplik hissetmeyecek?
alakayı kuramadım ama elbette vardır bi bildiğiniz?
anne çocukla özel olarak ilgilenmeli ama bu onun gözünün önünde histerik davranarak olmamalı,çocuğuna anlatmalı siz kardeşsiniz,o abin diye.tutum ve davranışla istikrarlı olmak lazım işte çocuğa davranışta.babaannelerine laf mı anlatacak yüz yaşından sonra,değiştirebilecek mi düşüncesini hayır.sadece huzursuzluk işte.
bence çok fazla büyütülmüş olaylar.
akraba arasında da yapıldı küçükken diyorum,hiçbirimizin de bu yüzden psikolojisi bozulmadı.büyüyünce hesap sormadık "hani beni oğluna alacaktın" "hadi evlenelim bizi çocukken yakıştırmışlar" falan diye. ne var sanki allahaşkına,diyorum ya dertsizlikten oluyo hepsi. anlamıyorum bi de bu forumda kimse türkiyede yaşamıyomu?en çok yapılan espridir bu akraba arasında da olsa çocuklara,göster hangisini alcaksın,sana bu kızı alalımmı falan diye.
insana dert verilmezse kendi dert yaratıyor işte.
bugün görümcemleri uğurlamak için gittim.eşim allah rızası için ne olur git dedi.bende istemesemde gittim.kapıyı kaynanam açtı.hiçbirşey olmamış gibi davrandılar.eşim işte olduğu için tek gittim.ordayken eşim aradı ablama verde vedalaşalım dedi.bende verdim görümcem eşime şöyle dedi.(ablam aynen sana dediğim gibi tamammı sonra bu konuyu sonra telefonda konuşuruz) sonra onlarla vedalaştım eve gittim.eşim işten geldi.ablan ne dedi dedim.(annem ve babamla iyi geçinin)demiş.eşimde abla annem haksızlık yapmazsa gayet iyi geçiniriz demiş.ben kaynanamı senelerdir böyle şakalar yapmaması için uyarıyorum ama uyarmama hala devam etti.bu yaşadığımızdan sonra yaparmı bilmiyorum.yapar gibi geliyor. o akşam kaynanam şöyle bir cümle söyledi.buraya yazmayı unuttum.ben neden diğer yiğenlerinize değilde ben böyle şakları sevmediğim halde benim çocuklarım için bu şakayı yapıyorsun dedikten sonra (bacım teyze çocuklarınla değil,dayı çocuklarınla alışverişimiz olur bizim) dedi. 2 arkadaş abartmışsın demiş bana.sizin sevmediğiniz şaka her defasında söylense sinirlenmezmisiniz? illaki böyle şaka yapılmalımı yapılmasın başka şaka bulup yapsınlar.şakanın herzaman dozu olmalı abartılan şakayada bende böyle uygun dille abartırrım arkadaşım.ben kimseyi rahatsız edecek şakada bulunmadım bu zamana kadar.diyelim yaptımda uyarı aldım asla yapmam..
Türkiye'de yaşıyorum, bu forumdayım. Ailemde hiçbir zaman böyle bir espri yapılmadı. Çevremde de hiç rast gelmedim.
Psikolojinizi bozmadığını iddia ediyorsunuz ama bozmuş bence :)
Siz farkında değilsiniz.
omrunuzun sonuna kadar konusmama,gorusmeme gibi bir durumunuz olmayacagina gore ugurlamaya elbetteki gidin,ama ileride aglamamak icin simdiden aglasinlar bosverin..soylediklerinizin arkasinda durun..bende hoslanmam cocuklarin yasi ne ki bu tarz muhabbetler donuyor,sacma..o durumlar farkli,yolcu etmek ugurlamak farkli..basiniz dik gidin,savundugunuz durumu,yapilmasini istemediginiz tavirlari,konusmalari gerekirse tekrar yineleyin..cocugunuzu yanliz basina yollamayin..
o ne demek oyle yateyze cocugunu almazlar dayı cocugunumu alırlarmıs yani o manaya getirdim ben
o ne demek oyle yateyze cocugunu almazlar dayı cocugunumu alırlarmıs yani o manaya getirdim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?