akraba arasında da yapıldı küçükken diyorum,hiçbirimizin de bu yüzden psikolojisi bozulmadı.büyüyünce hesap sormadık "hani beni oğluna alacaktın" "hadi evlenelim bizi çocukken yakıştırmışlar" falan diye. ne var sanki allahaşkına,diyorum ya dertsizlikten oluyo hepsi. anlamıyorum bi de bu forumda kimse türkiyede yaşamıyomu?en çok yapılan espridir bu akraba arasında da olsa çocuklara,göster hangisini alcaksın,sana bu kızı alalımmı falan diye.
insana dert verilmezse kendi dert yaratıyor işte.
Öyle şey mi olur canım? Sen onların hatta eşinin yanında, ben olmadan kızım yalnız kalamaz de ve net ol sen annesin. Hatta 10 yaşındaki kızına tembih et, kalmak istemesin. Eşine de bir şekilde izah etmelisin. Allah korusun neler duyup okuyoruz, bu kötü olaylar uzayda gerçekleşmiyor herhalde. Eşinde ya akraba evlliğine sıcak bakıyor, ya da çok rahat bir adam..eşime söyledim bunu kızlarını istiyorlar.sen kardeş niyetinle bırakıyorsun onların niyetleri anlamıyor.kızımın kız kuzenleri dayı burda kalsın diye eşimden izin alıyorlar.eşim herkezin içinde izinn veriyor.ben hayır desem ne olur babası izin verdi diyorlar.
ama 1sen çocuklara bu şakalar hep yapılır nesil farkı falan değilki...en yakın arkımın da kızı var her erkek bebeği olan ona diyor alıcam kızını diye.ne var bunda...
valla çok saçma geliyor bana insanlara bu yüzden tepki gösterilmesi.
Ayni sey degil. arkadaslar arasinda gecen konusmalardan bahsetmiyor ki burada, hala oglunun dayi kizini almasindan bahsediyor. Cocuklar da bebek degil, on yasinda koca kiz. Bunu soyleyen hala da zaten kendi dayisinin oglu ile evli. Daha hala sizin arkinizin bebegine diger arkilerinizin yaptigi kadar masum bir saka mi goruyorsunuz olayi? Kadin fikri, sakasi herneyse begenilmeyince sulale boyu koro halinde aglamis, ne bicim saka ise?
vallahi şaşırdım kaldım.ben de bu şakayı,kuzenlerimin kızlarına yaparım,taa çocukluklarından beri.şimdi genç kız oldular,hala arada takılrım.ne onların,ne de benim oğlumun
psikolojisi bozulmadı.hatta kuzenlerim ve eşleri de bana takılır,hangimizin kızını alıcan karar ver diye.ne çocuklarımız ne de biz bu konuyu ciddiye alırız.kızlarını da benim oğlumla her
yere gönderirler.çünkü gerçekten onlara bir zarar gelmeceğini blirler.
sanırım siz,görümcelerinize sinir olduğunu için bu konuyu fazla büyütmüşsünüz.siz kızlarınızı özgüvenleri yerinde,okumuş birer hanım olarak yetiştirin,merak etmeyin onlar
doğruyu, yanlışı,şakayı,gerçeği ayırt edebileceklerdir.
vallahi şaşırdım kaldım.ben de bu şakayı,kuzenlerimin kızlarına yaparım,taa çocukluklarından beri.şimdi genç kız oldular,hala arada takılrım.ne onların,ne de benim oğlumun
psikolojisi bozulmadı.hatta kuzenlerim ve eşleri de bana takılır,hangimizin kızını alıcan karar ver diye.ne çocuklarımız ne de biz bu konuyu ciddiye alırız.kızlarını da benim oğlumla her
yere gönderirler.çünkü gerçekten onlara bir zarar gelmeceğini blirler.
sanırım siz,görümcelerinize sinir olduğunu için bu konuyu fazla büyütmüşsünüz.siz kızlarınızı özgüvenleri yerinde,okumuş birer hanım olarak yetiştirin,merak etmeyin onlar
doğruyu, yanlışı,şakayı,gerçeği ayırt edebileceklerdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?