üç haftadır sevmediğimi söylediğim halde yapılan şaka

akraba arasında da yapıldı küçükken diyorum,hiçbirimizin de bu yüzden psikolojisi bozulmadı.büyüyünce hesap sormadık "hani beni oğluna alacaktın" "hadi evlenelim bizi çocukken yakıştırmışlar" falan diye. ne var sanki allahaşkına,diyorum ya dertsizlikten oluyo hepsi. anlamıyorum bi de bu forumda kimse türkiyede yaşamıyomu?en çok yapılan espridir bu akraba arasında da olsa çocuklara,göster hangisini alcaksın,sana bu kızı alalımmı falan diye.
insana dert verilmezse kendi dert yaratıyor işte.

Ama pea, konu sahibe hoşlanmadığını bildirmesine rağmen bu tarz bir şakaya devam edilmesi art niyetli olduklarının göstergesi bence.. Hoşlanmıyorsa bitmiştir, neden devamlı aynı şakayı yapma gereği duyulsun ki? Bir kere söyledi tamam, kadının hoşlanmadığını bilmelerine rağmen devamlı devamlı söylemeleri art niyetlilikten bence..

Tepkinizi göstermekte çok iyi yapmışsınız.
Hadi diyelim şaka yapıyorlar anladıkta, siz hoşlanmadığınızı söylediğiniz halde
ısrarla aynı şeyi yapmaları saçma, bir de üstüne ağlamaları iyice saçmalık.
Onlar kendi akıllarınca şaka yapmışlar hem de defalarca hoşlanmadığınız halde,
siz fikrinizi söyleyince mi suç, boşverin nasıl davranmak istiyorsanız öyle davranın.

Böyle esprilerden abartıya kaçılmışsa hoşlanmıyorum ben de...
1-2 kere espri olsun diye denmesi hadi amenna diyelim, ancak karşıdaki kişi rahatsızım diyorsa ve halen devam ediyorsa ben art niyet ararım, amaç artık şaka değil, sen kimsin ki ben istediğim şeyi söylerim çocukların hakkında manasına gelmeye başlar ki bu çok can sıkıcı....
Tepki göstermek istemişsiniz ve anlattığınız gibiyse çok da ağır bir tepki değilmiş, hakaret yok vesaire....
Bundan sonraki durumda kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz öyle davranın...

Çok iyi yapmışsın bozmakla canım, ben olsam inan fazlasını da söylerdim. Benim de kızım var, böyle esprilere! her zaman gereken yanıtı vermişimdir bir de kuzenler arasında yapılsa bu yakıştırma ne yaparım bilemedim . Ne milletiz anlamadım küçücükten nedir bu everme merakı, konuşulacak konu mu kalmamış sanki? Bir de görümcenin kızları senin oğulların olsa o zaman kızımı senin oğluna vereceğim der miydi acaba sana?? Hiç sanmıyorum..

benım eltım hamıle bıtanede kızım var..1 yasına gırdı....dıyorkı eger erkek olursa senın kızı alırız..bende anında lafı yapıstırdım ben akraba evlılıklerıne karsıyım sapıkca dedım..ayrıca bırdaha bole saka konusu ıstemıyorum dedım...ogun bgun konusunu acmadı..ama bılıyorumkı gene olacak gene sert bısekılde cekınmeden uyarırım.....en dogrusunu yapmıssınz..gıdıp gıtmemek konusu sıze kalmıs bısey dıyemem ama cok gereksız ınsşanlarmıs gercekten...1 uyarırsın 2 uyarırsın bu ınsanları kac defa uyarman gerekıyo..ki sen saten yumusak bı dılle solemıssın ben 2,cıye bukadar yumusak olmazdım ki olmıcamda eger konusu acılırsa.....akrabaya kacacagına davulcuya kacsın buyuk konusmayımda genede...

aman Allahim bunun icin mi küsüp, aglamis ? o ne öyle ortada birsey yokken hemen cit diye kirilmis...
siz uyarmissiniz o devam etmis, yani kasinmis...öyle espriler, sonra ayni yatakta yattirtmalar hic hos degil gercekten, cocuklar cok etkileniyor o yasta...
siz yine de görümcenizi ugurlamaya gidin ki kusur bulmasinlar,
mesafeli davranmakta fayda var...

eşime söyledim bunu kızlarını istiyorlar.sen kardeş niyetinle bırakıyorsun onların niyetleri anlamıyor.kızımın kız kuzenleri dayı burda kalsın diye eşimden izin alıyorlar.eşim herkezin içinde izinn veriyor.ben hayır desem ne olur babası izin verdi diyorlar.
Öyle şey mi olur canım? Sen onların hatta eşinin yanında, ben olmadan kızım yalnız kalamaz de ve net ol sen annesin. Hatta 10 yaşındaki kızına tembih et, kalmak istemesin. Eşine de bir şekilde izah etmelisin. Allah korusun neler duyup okuyoruz, bu kötü olaylar uzayda gerçekleşmiyor herhalde. Eşinde ya akraba evlliğine sıcak bakıyor, ya da çok rahat bir adam..

şakayla karışık nabız yokluyorlar demek ki. bazı yerlerde çok söylenır bu, laf olsun dıye hatta, ama ileride cocuklar büyür okur, herkes kendı kısmetıne gider. siz de bu kadar tepkı vermeyın. daha bunlar çocuk, konuştugunuz şeye bakın, hem akrabaya kız yok diyin gülerek. akraba cocukları arsında küçükken olur öyle etkılenmeler ama uzakta yaşıyorlarsa da büyüdükçe tamamen geçer o merak etmeyın. çok da sert cıkmayın, siz kötü olursunuz, dedıklerını bu kadar ciddiye alıp canınızı sıkmayın boşuna şimdiden. siz kızınızı güzelce yetiştirirsenız o ılerıde en dogru kararını verecektır zaten.

ben eltimin oğlunu çok severim 5 yaşında...benim çocuğum yok..eltime kızım olursa oğlunu damat alıcam demiştim baktım sesini çıkarmadı bozuldu gibi oldu..bidaha tekrarlamadım..halbuki ben şaka yapmıştım..Allah korusun çok tehlikeli akraba evliliği...ama hoşlanmadığını görünce şakasını bile tekraralamadım.bence bu görümce takımı sizin sinir olduğunuzu görünce üstelemiş..yani konu ne olursa olsun bunların amacı sizi gıcık etmek..siz kızlarınızı yatıya yollamayın elinizden geldiğince..mecburen görüştüğünüzde bırakacağınız kendi ailenizden biri varsa oraya bırakın..bunu söylememin nedeni kızlarınızı onlardan koruyun filan demek değil..onlar sizi kızdıracak malzeme bulmasın..ayrıca yollamaya gidin (dediğim gibi imkanınız varsa kızları götürmeyin) saati belliyse şöyle son yarım saat bi uğrayın buz gibi bi tavırla güle güle deyip çıkıp evinize gelin..böylece hem ağızlarına laf vermemiş olursunuz hemde bu konudaki ciddiyetinizi anlarlar..birde şu görümcelerinizin oğlu kızı varsa birbirine alsınlar..yiyip dururlar birbirini göürüler gününü:))

3- 5 yaş neyse de 10 yaşındaki kız için yapılmaz. nefret ederdim ben çocukken akraba olsun olmasın, seni oğluma alayım mı tarzı laflardan. :47:

seni anlıyorum bizdede aynı şeyler vardı ben küçükken akrabalar hep seni oğluma alıcam derlermiş ama annem çok kızarmış herkese kızımı akrabaya vermem dermiş bugün değil akrabamla aynı şehirden bile olmayan biriyle evliyim

ama ailemde var 6 hala var bende 2 halamın çocuğu ufaklıkdan söyleye söyleye evlendiler çocuk yaparken özürlü olmasın diye tek çocukda kaldılar
diğer halalarımın çocukları evlendi aileler birbirinie girdi sonuçta teyzesi kaynanası oluyor ve sorunlar çok çok çok büyüyor
çocuklarını birdaha aynı ortamlardayken kalmalarına izin verme çocuklarında akrabayla evlenmesin diye aşıla bence

ama 1sen çocuklara bu şakalar hep yapılır nesil farkı falan değilki...en yakın arkımın da kızı var her erkek bebeği olan ona diyor alıcam kızını diye.ne var bunda...
valla çok saçma geliyor bana insanlara bu yüzden tepki gösterilmesi.

Ayni sey degil. arkadaslar arasinda gecen konusmalardan bahsetmiyor ki burada, hala oglunun dayi kizini almasindan bahsediyor. Cocuklar da bebek degil, on yasinda koca kiz. Bunu soyleyen hala da zaten kendi dayisinin oglu ile evli. Daha hala sizin arkinizin bebegine diger arkilerinizin yaptigi kadar masum bir saka mi goruyorsunuz olayi? Kadin fikri, sakasi herneyse begenilmeyince sulale boyu koro halinde aglamis, ne bicim saka ise?

Hiç güzel canını sıkma tatlım.sen doğru olanı doğru bir bicimde ifade etmissin...

anlamak istemiyorlarsa da o da onların sorunu.

fikrimde yolcu etmeye git.yanlisi yapan sen degilsin kaçmanı gerektirecek bir durum yok. zaten gitmezsen bak hatasını anladı yüzü yoksa gelmedi derler.bu fırsatı onlara verme.sen rahat ol ki tepkini iyice soksunlar kafalarına

Ayni sey degil. arkadaslar arasinda gecen konusmalardan bahsetmiyor ki burada, hala oglunun dayi kizini almasindan bahsediyor. Cocuklar da bebek degil, on yasinda koca kiz. Bunu soyleyen hala da zaten kendi dayisinin oglu ile evli. Daha hala sizin arkinizin bebegine diger arkilerinizin yaptigi kadar masum bir saka mi goruyorsunuz olayi? Kadin fikri, sakasi herneyse begenilmeyince sulale boyu koro halinde aglamis, ne bicim saka ise?

bir şey diyeyim mi saraylım afedersiniz ama şakanın b...nu çıkarmak deniyor buna
1 kere yapılır anlarım da
uyarmışlar seni be ne diye inat olsun diye bir de konu sahibininin eşine söylüyorsun ki?

bu tür şakaları hoş bulmuyorum

Yavuz hırsız ev sahibini bastırmış.
Böyle şakalardan oldum olası tiksinirim..
:20:
Bizde de var malesef böyle 2-3 numune.
Aynı ortamda bulunmamaya önem gösteriyorum..
Siz her durumda haklısınız. Ki ortada insanların içinde hüngür hüngür ağlıcak bi söylem yok.
Timsah gözyaşları denen olayı ablamız iyi kullanmış, diğerleride şıracılık yapmış.
Bundan sonra yapmaz umarım.
Taviz vermemek gerek. :31:

vallahi şaşırdım kaldım.ben de bu şakayı,kuzenlerimin kızlarına yaparım,taa çocukluklarından beri.şimdi genç kız oldular,hala arada takılrım.ne onların,ne de benim oğlumun

psikolojisi bozulmadı.hatta kuzenlerim ve eşleri de bana takılır,hangimizin kızını alıcan karar ver diye.ne çocuklarımız ne de biz bu konuyu ciddiye alırız.kızlarını da benim oğlumla her

yere gönderirler.çünkü gerçekten onlara bir zarar gelmeceğini blirler.

sanırım siz,görümcelerinize sinir olduğunu için bu konuyu fazla büyütmüşsünüz.siz kızlarınızı özgüvenleri yerinde,okumuş birer hanım olarak yetiştirin,merak etmeyin onlar

doğruyu, yanlışı,şakayı,gerçeği ayırt edebileceklerdir.

vallahi şaşırdım kaldım.ben de bu şakayı,kuzenlerimin kızlarına yaparım,taa çocukluklarından beri.şimdi genç kız oldular,hala arada takılrım.ne onların,ne de benim oğlumun

psikolojisi bozulmadı.hatta kuzenlerim ve eşleri de bana takılır,hangimizin kızını alıcan karar ver diye.ne çocuklarımız ne de biz bu konuyu ciddiye alırız.kızlarını da benim oğlumla her

sanırım siz,görümcelerinize sinir olduğunu için bu konuyu fazla büyütmüşsünüz.siz kızlarınızı özgüvenleri yerinde,okumuş birer hanım olarak yetiştirin,merak etmeyin onlar

sizde de mi akraba evliligi normal ve yaygin?

dimi ya?ben de aşırı tepki vermiş buldum herkesi.
akraba evliliği yaygın olsa bile ne olacakki?akraba ile evlenmenin yanlış olduğunu siz öğretmeyecekmisiniz?ne gerek var bunca tantanaya değil mi?
dediğim gibi sorun anneliği internetten öğrenmeye çalışınca oluyor,bilinçli annelik bu değilki.bilinçli annelik çocuğu cam fanusa koymak, yanında hiçbirşey konuşulmamasını sağlamak değil,ona duyduklarının arasından doğruyu seçmeyi anlatmaktır.
öyle olmazsa böyle histeriler olur işte.

devir artik eski devir degil bunu bi anlayalim. simdiki cocuklar her naneyi biliyorlar birde uygulamaya calisanlar var. ayrica 10 yasinda kizla kuzeni ayni yatakta yatirilir mi? hadi diger soyledikleri sakaydi bu da mi saka? kadin kendi gozuyle gormus. hem kiz onun cocuk onun istemiyorsa soylemesinler oyle seyler..herkes onlarin abuk subuk sozlerini cekmek zorunda mi?

Back
X