Üç kuruş mirasi zor paylaştık.

Shanna

Bana yeni düşmanlar lazım , eskileri hayranım oldu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
5.186
3.410
248
Herkese iyi gunler
Dun miras paylasildi annem , teyzem , dayim , anneannem arasında yüz bin tl yani herkese 25 bin düşüyor.
Dayım yurt dışında yaşıyor . Miras paylaşımını duydugundan beri annemin hakkını istiyor .Ben sozluyum yakın zamanda nisanim var kısmetse. Dün miraslar paylaşıldı dayim akşam annemi aramış illa bana gönder shannanin düğününe daha var ben sigortami odeyeyim emekli olunca size veririm ayda bin tl olarak demiş .
Annemde abi eşyalarda peşin para verince indirim oluyor ben taksit istemiyorum o para kızımın artık demiş .
Ama anlamıyor kesinlikle dayım . Hatta anneme zamanında gönderdiği bi kaç kuruş parayi bile söylemiş ben sizin elinizden tuttum diye . Işi bıraktım zor durumdayız demiş .
Ben vermem asla çünkü başka böyle toplu para elimize geçmez zaten o bizim hakkımız. Dayım ağustosta gelecek , nişan da büyük ihtimal o gelince olacak . Yine konuyu mutlaka açacaktır . Sizce nasil davranmalıyız? Ne demeliyiz ? Çünkü bu gidişle küslük çıkacak dayim çok ağır konuşuyor.

Herkese iyi gunler
Dun miras paylasildi annem , teyzem , dayim , anneannem arasında yüz bin tl yani herkese 25 bin düşüyor.
Dayım yurt dışında yaşıyor . Miras paylaşımını duydugundan beri annemin hakkını istiyor .Ben sozluyum yakın zamanda nisanim var kısmetse. Dün miraslar paylaşıldı dayim akşam annemi aramış illa bana gönder shannanin düğününe daha var ben sigortami odeyeyim emekli olunca size veririm ayda bin tl olarak demiş .
Annemde abi eşyalarda peşin para verince indirim oluyor ben taksit istemiyorum o para kızımın artık demiş .
Ama anlamıyor kesinlikle dayım . Hatta anneme zamanında gönderdiği bi kaç kuruş parayi bile söylemiş ben sizin elinizden tuttum diye . Işi bıraktım zor durumdayız demiş .
Ben vermem asla çünkü başka böyle toplu para elimize geçmez zaten o bizim hakkımız. Dayım ağustosta gelecek , nişan da büyük ihtimal o gelince olacak . Yine konuyu mutlaka açacaktır . Sizce nasil davranmalıyız? Ne demeliyiz ? Çünkü bu gidişle küslük çıkacak dayim çok ağır konuşuyor.

bence kibarlıkla tavrınızdan ödün vermeyin, sonuçta o pay annenin hakkı nasıl kullanacağına o karar verir, kızı evlenirken kardeşini düşünecek hali yok

Hm miras olaylari aslinda bir ailenin gercekten birbirine baglimi degilmi ortaya cikaran bir evre. Ister 1000 tl olsun ister 100.000 illa bozgunluk cikaran biri oluyor bizim miras olaylarinda ötürü tüm aile dagildi yaklasik 6-7 yildir görüsülmüyor. Bence vermeyin zaten ihtiyacinizda varmis o paraya. Küserse küssün dyiecegimde cokmu sert olucak. Bundan haric dayinla iliskiniz nasil?

bence kibarlıkla tavrınızdan ödün vermeyin, sonuçta o pay annenin hakkı nasıl kullanacağına o karar verir, kızı evlenirken kardeşini düşünecek hali yok
Annem gayet kibarca abi kizim evlenecek ben onu düşünmek zorundayim demiş ama yok aşırı ısrarcı ve hatta bence buraya geldiğinde de aynı ısrarı devam ettirecek. Ben küslük istemiyorum ama konuyu açarsa mutlaka tartışma çıkar . Kendisi zamanında bana sen benim s.... bile degilsin demiş bi insan . Dusun artık söyleyeceklerini

dayın haddini aşmış, annenden isteyecegıne ananen ve teyzenden ıstesın .
insan utanır yaa istemeye.. bırak takılsın kendı kendıne
bencil şey.

Dayın saçmalamış iyice.
Kendi hakkıyla emekli oluyorsa olsun olmuyorsa başkasının ölmesini beklesin tövbe yarabbim.
Dayına borcunuz var mı? Varsa ödeyin ama mirası kesinlikle vermeyin.
Aylık bin bin kime ne hayrı dokunacak. Bir akıllı o.
Borcumuz yok . Sadece benim annemle babam ayrıldığında anneme küçük bi miktar para yollamış . Doğru soylediklerin ama anlasa keşke .

Annem gayet kibarca abi kizim evlenecek ben onu düşünmek zorundayim demiş ama yok aşırı ısrarcı ve hatta bence buraya geldiğinde de aynı ısrarı devam ettirecek. Ben küslük istemiyorum ama konuyu açarsa mutlaka tartışma çıkar . Kendisi zamanında bana sen benim s.... bile degilsin demiş bi insan . Dusun artık söyleyeceklerini

ya canım dayın ısrarcı olcaksa küslük yaparsa yapsın, küsecek diye parayı verecek haliniz yok, üç beş değil bir de 25 bin az para, hayret valla ne cürretle isteyip bir de ısrar ediyorlar, küserse onun ayıbı kafana takma bence, zaten düğün telaşı kendi derdin kendine yeter bi de dayının şımarıklığınımı dert edeceksin

Borcumuz yok . Sadece benim annemle babam ayrıldığında anneme küçük bi miktar para yollamış . Doğru soylediklerin ama anlasa keşke .

O miktar ne kadar?
Ödendi mi?
Oradan yürümesine fırsat vermeyin.

Para için küserse bırakın küssün annen haklı dayın gelince de annenin yanında ol her zaman ....

Herkese iyi gunler
Eğer bu kadar ısrarcıysa ve küslük olsun istemiyorsanız şimdiden parayı bir yere bağlayın. Eşyalar alınacaksa alın. Eğer yeriniz yoksa eşyaları aldık deyin. Gidip mağazadan kontrol edecek ya da fatura isteyecek hali yok. Bu arada dayınız gerçekten çok anlamsız davranıyor. Ben olsam aman küserse küssün diye düşünürdüm.

Herkese iyi gunler
O parayı verirseniz ya parça parça geri öder iyi bir adamsa yada artık ruyanizda görürsünüz

Bence esyalarini hemen alabilirsin. Oyle alipta teslimat suresini bekletiyorlar. Hem para elinden cikmista olur. Ihtiyaclarinida almis olursun. Dayin istediginde ihtiyackarimi aldim para yok dersiniz. Ben olsam oyle yapardim kesin. Allah yardimciniz olsun. Oyle bir dayi da bende var..

Back
X