Üç kuruş mirasi zor paylaştık.

Teyzene anneannene kıyasla sadece anneni saf görmüş,üsteleyip duruyor. Böyle uyanık insanlardan nefret ediyorum ya

Tavrınız net olsun bence. Kesin bir dille vermeyeceğinizi söyleyin. Ayda bin bin ödenecek paranın işinize yaramayacagini söyleyin. Hem kendisine de düşmedi mi 25 bin. Bu ne aç gözlülük. Herkesin paraya muhtaç olduğu bir dönemde hem de. Ülkenin problemleri ortada yarın öbür gün ekonomi ne hale gelir bilmiyoruz. O parayı elinizde tutmanız lazım.

Sizin başınızda yine 1 tane dayı ve "sadece" 25 bin tl var.
Bizim başımız'da 2 tane dayı ve heba olan onca dükkan, daireler ve arsalar var (bizimkiler elden gitti malesef)
Sakın kaptırmayın !

Yani demem o ki bu (d)ayılar hep böyle demek ki!

Herkese iyi gunler
Dun miras paylasildi annem , teyzem , dayim , anneannem arasında yüz bin tl yani herkese 25 bin düşüyor.
Dayım yurt dışında yaşıyor . Miras paylaşımını duydugundan beri annemin hakkını istiyor .Ben sozluyum yakın zamanda nisanim var kısmetse. Dün miraslar paylaşıldı dayim akşam annemi aramış illa bana gönder shannanin düğününe daha var ben sigortami odeyeyim emekli olunca size veririm ayda bin tl olarak demiş .
Annemde abi eşyalarda peşin para verince indirim oluyor ben taksit istemiyorum o para kızımın artık demiş .
Ama anlamıyor kesinlikle dayım . Hatta anneme zamanında gönderdiği bi kaç kuruş parayi bile söylemiş ben sizin elinizden tuttum diye . Işi bıraktım zor durumdayız demiş .
Ben vermem asla çünkü başka böyle toplu para elimize geçmez zaten o bizim hakkımız. Dayım ağustosta gelecek , nişan da büyük ihtimal o gelince olacak . Yine konuyu mutlaka açacaktır . Sizce nasil davranmalıyız? Ne demeliyiz ? Çünkü bu gidişle küslük çıkacak dayim çok ağır konuşuyor.
Dayın gelince dayının yanında anneannenize dersiniz ki "Anneanne sen dayıma hamileyken ne yedin maşallah zehir gibi akıllı ve uyanık" dersin :D
Canım yaaaa ne dayıyımış evlerden ırak bir zahmet nişana da gelmesin nişanlının ailesine de bunlara ben baktım zamanın da der sizi rezil eder.

Diğerlerinden neden istemiyor annesinden istesin.

Annemden istenmesinin sebebi babamla ayrilar ben 1 yaşından beri sanırım annemin ihtiyacı yok diye düşünüyor tam bilemiyorum

Bencd anneniz parayı size verdiğini söylesin. Sizden isteyemez, isterse de gerekli cevabı verirsiniz. Anlasına belki nazı geçer ısrarcı olabilir ama size olamaz diye düşünüyorum.

Baksın işine zerre kuruş vermeyin küserse küssün herkesin kendince harcaması var

Allah bu parayı nasıl biliyorsa öyle yapsın.
Kardeşleri bile ne hale getiriyor.
Dayın da size güvenip mi işi bırakmış.Ya da her ne ise.
İnsan ister olmazsa susar.
Gözü dönmüş adamın.
Allah uzak etsin böylelerinden.

Annem gayet kibarca abi kizim evlenecek ben onu düşünmek zorundayim demiş ama yok aşırı ısrarcı ve hatta bence buraya geldiğinde de aynı ısrarı devam ettirecek. Ben küslük istemiyorum ama konuyu açarsa mutlaka tartışma çıkar . Kendisi zamanında bana sen benim s.... bile degilsin demiş bi insan . Dusun artık söyleyeceklerini
Annen de sert konuşsun o zaman dayında arsızlık ayyuka çıkmış resmen öyleleriyle anladığı dilden konuşmak lazım

Dayınızın tavrı hiç hoş degil,hele o ... kısmı anlamadım,anlamak da istemem acikcasi.

Yalnız,annenize zor gününde yardım etmiş,çok acil bi ihtiyaci varsa hepsini olmasa da,ufak bi kismini verebilirsiniz belki.

Herkese iyi gunler
Dun miras paylasildi annem , teyzem , dayim , anneannem arasında yüz bin tl yani herkese 25 bin düşüyor.
Dayım yurt dışında yaşıyor . Miras paylaşımını duydugundan beri annemin hakkını istiyor .Ben sozluyum yakın zamanda nisanim var kısmetse. Dün miraslar paylaşıldı dayim akşam annemi aramış illa bana gönder shannanin düğününe daha var ben sigortami odeyeyim emekli olunca size veririm ayda bin tl olarak demiş .
Annemde abi eşyalarda peşin para verince indirim oluyor ben taksit istemiyorum o para kızımın artık demiş .
Ama anlamıyor kesinlikle dayım . Hatta anneme zamanında gönderdiği bi kaç kuruş parayi bile söylemiş ben sizin elinizden tuttum diye . Işi bıraktım zor durumdayız demiş .
Ben vermem asla çünkü başka böyle toplu para elimize geçmez zaten o bizim hakkımız. Dayım ağustosta gelecek , nişan da büyük ihtimal o gelince olacak . Yine konuyu mutlaka açacaktır . Sizce nasil davranmalıyız? Ne demeliyiz ? Çünkü bu gidişle küslük çıkacak dayim çok ağır konuşuyor.

O para giderse gelmez...

1000 geri odeme, 25 ay... para pul olur..

Emekli olunca da der ki maas yetmiyor bu ay vermeyeyim..

Devlet herkese ne gerekiyorsa vermis. Hakkina razi olsun. Ihtiyaci olan insandan borc istemek yanlis zaten..

Simdiden mutluluklar

Umarim o donem tatsizlik cikarmaz... Akraba dedin mi beklerim cunku...

Cok sacma bence dayinizi yaptigi, durumu sizden iyi olan varsa diger kardeslerinden istesin.

Parayı en kısa zamanda harcayın. . Çeyiz için. Asıl anneniz bekar bir kadın, en çok paraya onun ihtiyacı var. Bir de aylık 1000 tl vercekmişç yani 2 yılda. O para en iyi ihtimalle aylık gelse bile çul olur harcanır biter. Toplu paraya ihtiyacınız varken dayınızı konuşturmayın bile gitsin kredi çeksin.

Dayın gelene kadar harcadık. Borcumuz vardı. Türkiye'de şartlar çok zor deyin. Paranın durduğunu bildiği sürece rahat vermez.

Şaşırmıyorum böyle olaylara, halam da babamın ve ortanca halamın miras hakkının üstüne yattı ve fazlaca mal mülk ve büyük bir miktar paraydı söz konusu olan.

Annemden istenmesinin sebebi babamla ayrilar ben 1 yaşından beri sanırım annemin ihtiyacı yok diye düşünüyor tam bilemiyorum

İyi de bu durumda tam tersi annenin ihtiyacı var. Ayrıca herkesin evi yuvası çocuğu ayrı.

Annen bir dahakine eşya aldık çeyiz için gitti para desin.

Back
X