Üç kuruş mirasi zor paylaştık.

Senin dinin inancın yoksa bu beni ilgilendirmez senin dinin sana benim dinim bana.ben kafama gore yazmadım Allahın sınırlarını yazdım sadece ve bu apaçık bir kitapta yazılı.
Konu sahibi musluman degilse zaten hiç umrunda bile olmayacaktır zaten.bir ihtimal kul degilde yaradan ne emrediyor öğrenmek istiyorsa diye..

ne demek "Konu sahibi musluman degilse" Allah bile müslümana günahkar olma hakkı tanımış.. sen kimsin haddini bilmez...

Senin dinin inancın yoksa bu beni ilgilendirmez senin dinin sana benim dinim bana.ben kafama gore yazmadım Allahın sınırlarını yazdım sadece ve bu apaçık bir kitapta yazılı.
Konu sahibi musluman degilse zaten hiç umrunda bile olmayacaktır zaten.bir ihtimal kul degilde yaradan ne emrediyor öğrenmek istiyorsa diye..
İmam hatip mezunu gayet de dini inanci yerinde biriyim elhamdulillah. Ama col kanunlarina gore yasayacaksam 21. Yuzyilda dogmanin ne gibi yarari var baska. Zaten o seriat kanunlari yuzunden amcalar dayilar annelerimize halalarimiza zirnik koklatmadi ya onca senedir. Sizin abiniz size ceyregin ceyregi mal verirse anlarsiniz durumu.

Çok paragöz bir dayın var. Kendi hakkı yetmemiş bacısınınkine göz dikmiş. Küserse küssün. Bizde verecek para yok, git teyzeme belki o verir, diye savın başınızdan.

Nişan günü gelince sakın ha sakınnnn vermeyin. Paranın üstüne yatar o para gelmez bi daha.

ne demek "Konu sahibi musluman degilse" Allah bile müslümana günahkar olma hakkı tanımış.. sen kimsin haddini bilmez...
Yanlıs anladınız.. ben musluman degilde belki baska dinin mensubudur diye düşündüm o zaman kuranı kerim ne der diye düşünmez de bakmazda.soruyu burda sorduguna gore dini düşünmüş olmalı diye yazdım

İmam hatip mezunu gayet de dini inanci yerinde biriyim elhamdulillah. Ama col kanunlarina gore yasayacaksam 21. Yuzyilda dogmanin ne gibi yarari var baska. Zaten o seriat kanunlari yuzunden amcalar dayilar annelerimize halalarimiza zirnik koklatmadi ya onca senedir. Sizin abiniz size ceyregin ceyregi mal verirse anlarsiniz durumu.
21. Yyda kuranın içeriğini değiştirdinizde haberimiz mi yok.imamhatipte size neyin kafasını öğretiyorlar hangi kitanın hükmünü öğretiyorlar.
Senin imamhatipin kapısının önünden bile gectiğine inanmıyorum
Mevlana derki kırk alimi yendimde bir cahili yenemedim
O yuzden muhatabım degilsin bay bay

Herkese iyi gunler
Dun miras paylasildi annem , teyzem , dayim , anneannem arasında yüz bin tl yani herkese 25 bin düşüyor.
Dayım yurt dışında yaşıyor . Miras paylaşımını duydugundan beri annemin hakkını istiyor .Ben sozluyum yakın zamanda nisanim var kısmetse. Dün miraslar paylaşıldı dayim akşam annemi aramış illa bana gönder shannanin düğününe daha var ben sigortami odeyeyim emekli olunca size veririm ayda bin tl olarak demiş .
Annemde abi eşyalarda peşin para verince indirim oluyor ben taksit istemiyorum o para kızımın artık demiş .
Ama anlamıyor kesinlikle dayım . Hatta anneme zamanında gönderdiği bi kaç kuruş parayi bile söylemiş ben sizin elinizden tuttum diye . Işi bıraktım zor durumdayız demiş .
Ben vermem asla çünkü başka böyle toplu para elimize geçmez zaten o bizim hakkımız. Dayım ağustosta gelecek , nişan da büyük ihtimal o gelince olacak . Yine konuyu mutlaka açacaktır . Sizce nasil davranmalıyız? Ne demeliyiz ? Çünkü bu gidişle küslük çıkacak dayim çok ağır konuşuyor.
Ben çok gördüm böylelerini. Sakın ama sakın verme. Az bi para değil sonuçta. Ben senin yerinde olsam gelen parayla gider direk beyaz eşyalarımı, ne eksiğim varsa onu alırım dursun köşede. Hatta almasam bile aldım derdim. Madem ki küslük çıkacak demekki derdi siz değilsiniz, PARA!!! bu durumdada bir şey kaybetmiş olmazsınız.

Annemden istenmesinin sebebi babamla ayrilar ben 1 yaşından beri sanırım annemin ihtiyacı yok diye düşünüyor tam bilemiyorum
Anlaşıldı şimdi.Bana hesap soracak erkek yok diye annenden istiyor.
Muhtemelen sizi korkutup sindirmeye çalışıyor.
Miras çıkmayadabilirdi bundan önce aç mı geziyormuş bu adam?
Kesinlikle vermeyin o sertse siz de sert olun.
Ayrıca inançlı bir insansa yaptığı dinen de yanlış bunu da söyleyin kendisine.

Esinizin de 4 karisi var mi ??
Hani dinen de buna 4 e kadar musade varya ???

Herkese iyi gunler
Dun miras paylasildi annem , teyzem , dayim , anneannem arasında yüz bin tl yani herkese 25 bin düşüyor.
Dayım yurt dışında yaşıyor . Miras paylaşımını duydugundan beri annemin hakkını istiyor .Ben sozluyum yakın zamanda nisanim var kısmetse. Dün miraslar paylaşıldı dayim akşam annemi aramış illa bana gönder shannanin düğününe daha var ben sigortami odeyeyim emekli olunca size veririm ayda bin tl olarak demiş .
Annemde abi eşyalarda peşin para verince indirim oluyor ben taksit istemiyorum o para kızımın artık demiş .
Ama anlamıyor kesinlikle dayım . Hatta anneme zamanında gönderdiği bi kaç kuruş parayi bile söylemiş ben sizin elinizden tuttum diye . Işi bıraktım zor durumdayız demiş .
Ben vermem asla çünkü başka böyle toplu para elimize geçmez zaten o bizim hakkımız. Dayım ağustosta gelecek , nişan da büyük ihtimal o gelince olacak . Yine konuyu mutlaka açacaktır . Sizce nasil davranmalıyız? Ne demeliyiz ? Çünkü bu gidişle küslük çıkacak dayim çok ağır konuşuyor.

bu miras kadar kötü bişiy yok neden vereceksin 25bin az para azmı kendide 25in almış yetmiyomu bizdede var öy düşün rahmetli anneannemin annesinn maları paylaşılamış hala aileler arasında küslük var

Shanna Shanna
Annen 12.500
43,750 abiye
21,875 tl teyzeye ve anneye düşer

Dinen kuranda miras hükmü budur.erkeğe iki dişinin hissesi kadar düşer.diyaneti arayabilirsiniz.nisa süresi 11 ayette gecer ve bu belirlenen payların farz oldugu bildirilmiştir.şuan dayına lazım olan para bu ve hakkı olan para.Allah rızası için uygulayınız

1/8 eşe,Geriye kalanın yarısı abine (erkeğe) kalanında yarısı eşit olarak bayanlara paylastırılır
ay ewet söylemek istedğm buydu ama hesaplamaya erindim... :KK9: hesabın doğru mu bilmiyorum ama bnde sana katılıyorum.

Herkese iyi gunler

Para bitti diyin. Tüm çeyizinizi alın. Nişanı da o gelmeden önce veya o gittikten sonra yapabilirsiniz.

Baslarim boyle dayiya.ciksin gitsin
bak sunu unutma senden baska onemli kimse yok
o seni dusunuyimu
sende onu dusunme
Dini ve hukuki acidanda hakkiniz olan mirasi almissin
oldu
parayi toplu o alsin
hikayeye bak sonra bin bin odesin
olduuu

Avucuni göster :super: zaten ben kullanayım veririmleri hep duyuyoruz bide bin tl bin tl sanarsın toplu vericek

tavrınızdan ödün vermeyin
küsürse küssün
herkes kendıne yakısanı yapar
o sızın annenızın hakkı

sinirlendım ya cok kızıyorum boyle yerını bılmeyen ınsanlara

hayırlı olsun bu arada :)

Bana bakin bana... Seriatla yonetilen afganistanda iranda hele hele arabistanda yasamiyoruz hanimefendi. Bir erkegin hakki neyse kadinin hakki da odur. Col kanunlarinin borusu otmez burda. Cok fena konusurum konu seriat hukmu vermeye kalkmak olunca. Terbiyemi zor muhafaza ediyorum.
sende bana bak bana!
kadin dinde miras hükmünü yazmis konu sahibi hukuk devletinde yapilan paylasimi yazmis bende honululu kanunlarina göre bölüsücem diyorum varmi itirazin??? baska birseye böyle elini beline koyup yazmassin

Size zamanında yardım ettiği miktar kadar gönderin gerisini de eşyalara yatırdık peşin olarak yani artık para yok elimizde deyin.

Back
X