Doğum yapıyorlar, cocuk yasina girene kadar rapor basıyorlar.Bu helal mi diye düşünüyorum ben ,o bebeğe daha minicikken haram lokma gidiyor bunu düşünen yok.Ben de aynı şekilde istesem 1 seneyi dolduracak heyet raporu alırım bir ton doktor arkadaşım var ama iznim bitince çalışmaya başladım
Yukardaki yakistirmalarin bir kismi bana ait ve cok sukur ki yazdigim kadar hakkaniyetliyim. Size de oyle olmayi tavsiye ederim, neticede insan yetistiriyorsunuzUsulsüz iş yapıyorum, sorumsuzum, bla bla...
Yarın aktarmalı olarak uçuyorum Mardin'e.
Rapor almadım.
Maalesef bazılarınıza kötü haberle geldim. Kendimi bıraktım, yukardaki yakıştırmaları yapanlara acımaya başladım. Umarım siz iddia ettiğiniz kadar hakkaniyetli insanlarsınızdır. İyi geceler dilerim. Yapıcı eleştiri ve çözümlerle yaklaşan kullanıcılar, seviliyorsunuz.
Son haberle gelmeseydiniz keşke.Yukardaki yakistirmalarin bir kismi bana ait ve cok sukur ki yazdigim kadar hakkaniyetliyim. Size de oyle olmayi tavsiye ederim, neticede insan yetistiriyorsunuz
Ha bu arada direkt ucus var
Arada sayfalardan birinde ekledim thy ucaklarini. 7:35 ist kalkisli direkt varSon haberle gelmeseydiniz keşke.
Sizi tanımıyorumama tavsiyelerinize teşekkürler.
Baştan olması gerekendi ,tebrikler,iyi yolculuklar.Usulsüz iş yapıyorum, sorumsuzum, bla bla...
Rapor almadım.
Maalesef bazılarınıza kötü haberle geldim. Kendimi bıraktım, yukardaki yakıştırmaları yapanlara acımaya başladım. Umarım siz iddia ettiğiniz kadar hakkaniyetli insanlarsınızdır. İyi geceler dilerim. Yapıcı eleştiri ve çözümlerle yaklaşan kullanıcılar, seviliyorsunuz.
Keşke her müdür iyi niyet ve krediye göre davransa, öyle müdüre canım kurban. Müdürün insiyatifinde olması güzel ama müdür de doğru kullanmalı. Çok acısını çektim o insiyatiflerinMüdürler bu konularda olayi personele gore değerlendiriyor ben ayni müdürün niyete gore,cok iyi niyetli ya da cok acımasız olduğu uygulamaları gördüm ama sonra döndüm baktım acımasız olduğu personel coktan kredisini tüketmişti(konu sahibinden bağımsız)O yuzden mazeret izinleri idarecinin insiyatifindedir.Henuz 2 gün var ucak kaçtiysada gelebilir diye düşündü büyük ihtimalle. Henuz 2 gün varken kolay kolay hicbir müdür mazeret iznini onaylamaz
Teşekkür ederim.Baştan olması gerekendi ,tebrikler,iyi yolculuklar.
Doğrudur, dürüstlük sadece memura değil, amire de lazımKeşke her müdür iyi niyet ve krediye göre davransa, öyle müdüre canım kurban. Müdürün insiyatifinde olması güzel ama müdür de doğru kullanmalı. Çok acısını çektim o insiyatiflerin
45 günlüğüne ücretsiz izne ayrıldım, onuruma yakıştırıp psikyatriye lohusa sendromu raporu yazdırmamak içinçünkü insan kendine yakışanı yapar. çok iyi yapmışsınız. bana da doktor ismi telefon numarası hepsini ayarlamışlar. reddettim diye de ayrı bozulmuslardi.
maddiyati öne sürüyorlar ama ben arabayı satıp parasını bitirdim tüm kartları patlattım. ise dönünce de toparladım. hak etmediğin parayı almak nasıl içlerine siniyor anlamıyorum.
İdareniz resmen zor durumda bırakmış sizi, isteseler sizden refakatçi formu alıp izinli gösterebilirlerdi. Tedavi beyan formuyla aynı şey olurdu. İzne de dönüştürülürdü. Bu ego meselesi mi acaba, neden böyle zorda bırakıyorlar insanı. Aslında gitmeyeceksin soruşturma açılsın bakalım kim haklı çıkacak. Bakıma muhtaç kişiye refakat için rapor almamız gerekmiyor. Bu da mazeret izni için geçerli sebep. Muayne olduğunuzda o gün için rapor almıyorsunuz sonuçta. Belki de bundan haberleri bile yok. Ne kadar üzücü.Ben de şu rapor olayına gerçekten çok sinir oluyorum. 10 yıldır devletteyim, doğumum hariç hiç rapor almadım, hatta geçen sene ufak bir operasyon geçirdim; o döneme gelen sınıflarım online olduğu için sancılı da olsa ders yaptım, sevmiyorum sınıflarımın geri kalmasını. Kendim hastayken bile rapor olmaya imtina ederken, bir de yalandan almayı hiç istemiyorum.
Ama geçen ne yaşadım, okulun son haftası(öğrenci az var, deneme sınavları ayarladık son hafta) pazar akşam oğlum istifra etmeye başladı, sabahı zor ettik. Sabah idareyi aradım durumu anlattım, çocuğu doktora götüreceğim dedim. “Raporu bana foto atarsın” dedi. Hastaneye gittik çocuğa serum bağlandı müdür yardımcımız hala rapor derdinde. Hastanedeki yetkili burda olduğunuzu gösteren bir belge vereyim dedi, müdür yardımcısını aradım rapor al diyor. Doktora açık açık durumu anlattım bana rapor yazdı, ama bu rapor yalan yani. Mesela bir gün sonra çocuğu evde yalnız bırakıp başına telefonu koyup okula gitmek zorunda kaldım(oğlum 12 yaşında).
Gözünüz aydın, çok sevindim. Müdürle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.Usulsüz iş yapıyorum, sorumsuzum, bla bla...
Rapor almadım.
Yapay zekânın güzelliği (!)O kadar çok uçuş konuşmuşuz ki durmadan uçuş reklamı çıkıyor
Paçaları tutuştu ise otobüsle gider.istanbul dan kars a otobüsle gidiyordukistanbuldan mardine yazmış.mesafe çok fazla otobüs yolculuğu çok zor olur
Çok teşekkür ederim. Benim gecikmem de hem bana "kakaokafa sen bir saat öncesinden de yola çıksan yetişirsin" diyenlerden dolayı, hem de güvenlik kontrol noktalarında valizimden laptopumu çıkarttırdıkları için meydana geldi. Bir de laptopu açtırdılar... Ben o kontrol bölgelerinden ikişer kez geçtim. Çok vakit kaybettim. Hâlâ da üzülüyorum, ama o saati kurtaramıyorum maalesef.45 günlüğüne ücretsiz izne ayrıldım, onuruma yakıştırıp psikyatriye lohusa sendromu raporu yazdırmamak içinben çok utanırım doktora bunu söylerken. Çok da şaşırıyorum yapabilenlere. Bana hiç öyle ha deyince rapor yazan doktor denk gelmedi. Aile hekimim dahil.
İdareniz resmen zor durumda bırakmış sizi, isteseler sizden refakatçi formu alıp izinli gösterebilirlerdi. Tedavi beyan formuyla aynı şey olurdu. İzne de dönüştürülürdü. Bu ego meselesi mi acaba, neden böyle zorda bırakıyorlar insanı. Aslında gitmeyeceksin soruşturma açılsın bakalım kim haklı çıkacak. Bakıma muhtaç kişiye refakat için rapor almamız gerekmiyor. Bu da mazeret izni için geçerli sebep. Muayne olduğunuzda o gün için rapor almıyorsunuz sonuçta. Belki de bundan haberleri bile yok. Ne kadar üzücü.
Gözünüz aydın, çok sevindim. Müdürle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.
İlk uçak yolculuğunuz muydu? Baya acemice davranmışsınız çünkü. Elektronik cihazlar kontrol noktalarında çantalarından çıkarılır. Bu genel bir kuraldır.Çok teşekkür ederim. Benim gecikmem de hem bana "kakaokafa sen bir saat öncesinden de yola çıksan yetişirsin" diyenlerden dolayı, hem de güvenlik kontrol noktalarında valizimden laptopumu çıkarttırdıkları için meydana geldi. Bir de laptopu açtırdılar... Ben o kontrol bölgelerinden ikişer kez geçtim. Çok vakit kaybettim. Hâlâ da üzülüyorum, ama o saati kurtaramıyorum maalesef.
Rapor vermeyen doktoru da haksız bulmuyorum, başıma bir şey gelse bunun sorumluluğunu sadece ben almalıyım. Ama müdüre durumu da söylemiştim. Kendisinin bana izin verebileceğini ummuştum aslında, varsın maaşımdan da kessin. Ama bana "rapor al" dedi... Ama burada çoğu zaman bana yüklenilmiş. Neyse, canımız sağ olsun.
Ok de hadi alan aliyor, verenlerde kabahat yok muDoğum yapıyorlar, cocuk yasina girene kadar rapor basıyorlar.Bu helal mi diye düşünüyorum ben ,o bebeğe daha minicikken haram lokma gidiyor bunu düşünen yok.
Ikisinde de var ama ben burda alandan bahsediyorum, yani veren pozisyonunda olamayacağıma göre, bulunduğum tarafla ilgili yorum yapıyorumOk de hadi alan aliyor, verenlerde kabahat yok mu
Ama rapor almakIkisinde de var ama ben burda alandan bahsediyorum, yani veren pozisyonunda olamayacağıma göre, bulunduğum tarafla ilgili yorum yapıyorum
Rapor ne için?hastalık için değil mi? Hasta olana doktor rapor verir, hasta olmayıp işini sorumluluğunu ciddiye almayıp bir uçağa bile vaktinde binecek disipline sorumluluğa sahip olmayan insana acilde hayat kurtarmakla meşgul olan doktor neden rapor versin?Olabilir. Yazmaya bilirsiniz. Onca hastaya yardım ediyorsunuz da mesleğini kaybetme, işinin riske girme durumu olan bir insana neden yardım etmekten bu kadar cekiniyorsunuz anlayamıyorum. Elbette yalan yanlış beyanlarda bulunarak rapor almak isteyenler oluyordur. Fakat gerçekten ihtiyacı olan kendini belli eder diye düşünüyorum .
Burda herkes kendinden sorumludur.Tabiki yasalar daha ciddiyetle uygulanmalı ama etik olan davranış ceza ile söndürülen değil, her şeye rağmen doğruyu yapmaktır.Bizim ülkemizi cok gelişmiş ülkelerden ayıran en büyük faktör bizim insanımızın bu tavırdır."Devletin mali deniz yemeyen keriz" mantığı ile birileri görmezse ayiplanmayan, birileri denetlemezse cezalandirilmayan davranışların sonucunda hicbir zaman gelişmiş bir ülke olamayacağız.Bu bahsettiğim davranış şekli hayatin her alanında çeşitlendirilebilir.Saatlerce konuşulabilir ancak herkes kendinden sorumludur ve gene inanışa göre herkes mezara yalnız girecek.Ama rapor almak
Isteyen cok
Olacaktir cunku cok cazip, verenler denetlenip ceza kesilse daha caydirici olur bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?