- 21 Eylül 2014
- 2
- 0
- 1
- 47
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #2.341
Arkadaşlar biyolojik yaşım 37 olmasına rağmen kimlikte 39 olarak işlenmiş ve hastanede 39 olarak görülmüştür ilk çocuğum Allah'ın izniyle 15 haftalık. 3lü test 11.haftada yaptırdım ve 1/248 göründü. şimdi sırada üçlü tarama testi var bana down sendromu pozitif deyince dünyam başıma yıkıldı gibi oldu ve çok korktum şimdi amniyosentezin 1/100 düşürme riski var. diycem o ki biz Allahtan istedik Allah bize verdi sonuç ne olursa bilmiyorum bu konuda ilim sahibi olanlar yada tecrübe sahibi olanlar varmı bana yardım edebilirler mi????
Bütün Annelerin Hayırlı sağlıklı Salih bebekler dünyaya getirmesini Yüce yaradanımdan diliyorum.
Canım ikili iyi çıkarsa üçlü yaptırmaya gerek yok mu benzer testler mi?İkili testin güvenilirliği üçlü teste göre daha yüksektir. Benim doktorum üçlü yü yapmamıştı hatta.. Kalbinizi ferah tutun, bebeğinizi sağlıkla alacaksınız kucağınıza inşallah.
Canım ikili iyi çıkarsa üçlü yaptırmaya gerek yok mu benzer testler mi?
Teşekkürler :) inşallah...Benim doktorum ikili testin güvenilirliği üçlüye göre daha fazla demişti, ve üçlüyü yapmadı. Sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah.
Ben de 17. haftamdayım.ikili testte ense kalınlığı 3.7 çıktı,1/50 trızomy 21 riski... 12. haftamdan beri nasıl yaşıyorum ben de bilmiyorum.Aldırmayı düşünmediğimiz için amniyosentez yaptırmadık bu zamana kadar ama benim içime bi korku girdi ya bakamassam down sendromlu olursa diye bu yüzden amniyo yaptırıp aldırmayı geçirdim aklımdan ama eşim asla kabul etmiyo ben bakarım çocuğuma diyo ama o da sıkılgan bi insan güvenemiyorum.kafayı yedim sanırım:S şimdi çok kararsızım amniyosentez yaptırmalı mıyım bi yandan düşük olcak sağlıklıysa bile kaybedebilirim diye korkuyorum.karmakarışığım...
Ben de 17. haftamdayım.ikili testte ense kalınlığı 3.7 çıktı,1/50 trızomy 21 riski... 12. haftamdan beri nasıl yaşıyorum ben de bilmiyorum.Aldırmayı düşünmediğimiz için amniyosentez yaptırmadık bu zamana kadar ama benim içime bi korku girdi ya bakamassam down sendromlu olursa diye bu yüzden amniyo yaptırıp aldırmayı geçirdim aklımdan ama eşim asla kabul etmiyo ben bakarım çocuğuma diyo ama o da sıkılgan bi insan güvenemiyorum.kafayı yedim sanırım:S şimdi çok kararsızım amniyosentez yaptırmalı mıyım bi yandan düşük olcak sağlıklıysa bile kaybedebilirim diye korkuyorum.karmakarışığım...
Benimde ikili testte trisomi 18 1/41 çıktı ense falan iyiydi ama çok stresli günlerdi tabiki ve doktorum ısrarla amniyosentez dedi bizde aldırma düşünmediğimız için detaylı ultrasonu bekliyoruz orda hersey net gözükürmus sonuçta, bu arada üçlü test yaptırdım trisomi 18 1/9170 çıktı su an ki doktorum bebekte bi sorunun olmadığını söylüyor yinede detaylıyi bekliyorum ama hep pozitifim artık moralim yüksek tutuyorum ve eminim bir sorun yok bebeğimde ..
Bence bu şekilde gerilerek daha çok zarar veriosun çocuğa bende aldırmayı hiç düşünmedim ama bu düşüncenin. Beynimi kemirmesinide istemedim amniyosentezde düşük ihtimali 200/1 işini ii yapan bi doktor bulduğun zaman hiç bi sıkıntı olmaz ayrıca düşük riskini en aza indirmek için amniyosentez sıvısını aldıktan sona iğne yapıolar sana ii bi doktor bul ve bence yaptır henüz 17. Haftadasın ayrıntılı ultrason 20 haftadan önce yapılmıo bu 3 hafta daha gerilceksin demek karar yine senin tabi benim ki tavsiye ;-)
ne kadar güzel moralini yüksek tutabilmen.ben cok güçsüz olduğumu gördüm hamilelikte.bebeğimi üzdüğüm için ayrıca üzülüyorum bide
Bende çok üzüldüm bebeğimide üzdüm inan 2 hafta sürdü ama sadece bu sonra oturup düşündüm tabi eşim de çok destek oldu, onu bana Allah yolladı onu benden alacak olanda Allah o yüzden kime neden isyan edeyim ki diye düşündüm ve dua ettim çok hala da ediyorum.. kafamdan attım tamamen bebeğimin sağlıksız olduğunu çünkü ikili test denilen şey dışında herşeyimiz normal çok şükür rüyama bile girdi bebeğim ve bana ihtiyacı olduğunu gördüm :) sen napardın bu durumda.. moralin hep yüksek olsun bebeğinin sana senin moraline beslenmene sevgine herşeyine ihtiyacı var .. detaylı ultrasonu tercih ediyorum ben senin içinde Allah korusun bir sorun varsa da orda belli olur zaten ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?