- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #2.321
Bende o yaşlardayım.amniyosentez istersen yaptırmayabilirsin.o sizin kararınınız.yaştan dolayı riskli görüp dr'ler öneriyor.birde ondan önceki testler var,onların sonucuna da göre.bebeği herhalukarde doğuracağım derseniz yaptırmanıza gerek yok.
Selam arkadaslar ben aranıza yenı katıldım.ismim yeşim.bende 16 haftalık gebeyım.kasımın 6 sında bende amnıyosentez oldum.ıkılı testımde yuksek rısk cıktı.ense kalınlıgı 3.7 cıkmıstı.amnıyosentez sırasında bıraz acı duyuyosunuz.ama ınanın sonucu beklemek daha kotu.ben hala sonucumu beklıyorum.ama ogunden berı ömrumden omur gıttı sankı.beklemek cok zormuş.ınsallah sonuclarım temız cıkarda bende bır ohhhh derım.ınsallah hepımızde ıyı sonuclar alırız doktorumuzdan ve saglıklı bebekler dunyaya getırırız.hepımızın rabbım yardımcısı olsun.
teşekkürler. ikinci çocuğum olacak kısmetse. ikili testte ilk sonuç 1/43 tü fakat nasıl olduysa testte hata yaptıklarını farkettim tesadüfen, burun kemiği ölçümünü hesaba katmayı unutmuş ve "burun kemiği yoktur "diye hesaplamışlar. oysa hormon değerleri normalmiş, ikinci bir labda tekrarlamıştım bazı lablar burun kemiği olmadan da hesaplıyormuş orada sonuç 100lerce kat farklı ve iyi çıkınca, ilk laba n.b : yok ne demek diye sordum ve anlaşıldı ki otomatik olarak burun kemiği olmayan bebek muamelesi yapmışlar o da testi çok etkiliyormuş sonucum düzelince 1/3000 lerde oldu ve amniyo riskine girmek istemedim. zaten 1/1000 altına amniyosentez önermiyoruz dedi perinataloglar da.
hamileliğimde sorun yaşadım ama bebekle değil bünyemle ilgili aşırı bulantı kusma tiroit anemi vs . sanırım belli yaştan sonra hamilelik daha zor geçiyor yani enerjiniz az bünye zayıflıyor temmuzda bile grip oldum mesela, bunun dışında çok şükür sorun yok şu ana dek.
hayırlı olsun bebgınız.consıyetı nedır acaba.ben ıkıncı cocugumda bır sıkıntı yasadım ve hatta bu sayfada yazılarımda var.cok sıkıntılı bır dönemdı.bosu bosuna benı sıkıntıya sokmuslardı.amnıyosentez oldum bende ozaman.ve sonucu beklemek bır azap gıbıydı ınanın.bende bır bebegım daha olsun cok ıstıyorum ama korkuyorum yıne aynı seylerı yasarım dıye.1976 dogumluyum ben.yasım dahada gecmeden bır bebegım daha olsun cok ıstıyorum ama kafam karısık.
Hepinize merhebalar,
13 haftalık hamileyim.ikili testim 1:103 çıktı.ve doktorum amniosentez önerdi.bunu yaptırmak istemediğim için Prena test yaptırdım. 2 haftada gelecek sonuçlar.bu testi yaptıran varmı? çok tedirginim.vakit geçmek bilmiyor.deneyiminiz varsa benimle paylaşırmısınız?
O hafta yapilan sayimlarda 103 kiside 1 olma olasiligi demek yani amniyosentez yaptirma bence. Bebegini kaybetme olasiligin buyuk cnm.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
prenatest sonuçlarım iyi geldi şükür. ankarada bir profa dah muayene olacağım. amniosentez yaptırmayı düşünmüyorum.
Ohhh cok sukur cok sevindim cnm. Bende ankaradayim. Rutin kontrollerine nereye gidiyorsn
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ben kütahya tavşanlıdayım.kütahyada volkan aksakkalıya gidiyorum. ama sonuçlar için perşembe günü Prof.İskender BAŞER e gidicem.sen kime gidiyorsun?
3 lü test sonucları kesin sonuc değil benim yengeme ve kuzenimede down sendromlu demişlerdi ve yengemin bu yüzden çok ağladıgıı yıprandıgını biliyorum ama cok sükür cok saglıklı dogdu ve 8 yasında suanda oğlu.Kuzende yeni doğum yaptı bi sorun yok cok şükür. Ayrıca amniyosentezi hiç önermiyorlar. Ben yaptırmadım ikisinide yaptırmayıda düşünmüyorum. Rabbim hayırla sağlıkla versin inşaAllah hepimize.Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?
geçmiş olsun korkma bişey olmicaktir bende bu ay içerisinde 3 lü test yaptırmam gerekiyor ilk hamileliğim ve devlete gidiyorum devlette bulamadım 3 lü test yapan sigortam olmadığı için özel biraz ağır geliyor beşiktaşta oturuyorum bilgisi olan anne adayları cevabınızı bekliyorum avrupa yakası devlette yapan varmı bildiğiniz?Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?