Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Selamlar,

Bende içim rahatlasın istiyorum. bir yandan çok huzurluyum bir yandan doktorların tepkisi çok can sıkıyor. ilk gebeliğim 26 yaşındayım. kafam karışmasın zaten aldırmıcamdiye ikili üçlü dörtlü vs. amiyosentezde yaptırmadım. 24. haftamıza giriyoruz. mecidiyeköydeki perinatoloji uzmanıymış oraya gittik. daha önce devlette detaylı ultrasna girmiştim. sadece 3 tane risk gördüler burun kemiği yok. böbrekte büyüme ve kalpte parıltı. mecidiyeköydeki uzman kişi bebeğin çok sağlıklı haftasında çok hareketli bir bebek olduğunu söyledi ve ekledi evet burun kemiği yok böbrekte büyüme var ve ben kalbinde iki delik görüyorum ve sağ tarafında atar damarı gözükmüyor dedi. bana söyleyebilir misiniz böyle bir çocuk yaşabilir mi ? anne karnında...

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.Risk kelimesinden iyice nefret ettim artık,insanı öyle mi böyle mi diye kemirip duruyo.Benim de ense kalınlığım normalin çok üstünde çıktı ve bu da down sendromu riskimi >1/50 yaptı.4 ayım nasıl geçti bilmiyorum en sonunda neyle karşılaşacağımı bilmek için amniyosentez yaptırdım.
Sen ikili,üçlü,amniyosentez vs. yaptırmayarak zaten strese girmek istememişsin ve bebeğini sahiplenmişsin bundan sonra da hiç yolunu,içini,huzurunu bozmamaya çalış duaya devam et,Rabbimize sığın o herşeye kadir,olmayanı oldurur.
Yani seninle aynı durumdayım ben de 4 aydr gittiğim tüm doktorlar riskin çok yüksek deyip deyip durdular Allaha inandım güvendim öyle devamm ediyorum inşallah.

Merhaba arkadaşlar benim teyzemde bebek rahme düştükten sonra ikili üçlü vb testler yaptırmak istemedi çünki keainlikle aldırılmaz çocuk heleki sorunlu diye anne karnında hasta olan çocuklar doğduktan sonra güvenli ortamı terk eder ve artık kendi başına nefes alır yani bu testleri yaptırmak ondan vazgeçme yada moral bozma adına değil onun doğduğu anda neye ihtiyacı olucağnı bilip ona destek olma adına yapılmalı diyelim ki kalbinde problem var ve doğduğu sırada bu biliniyo beşki normal doğum yapılmaz yada çocuk kalp cerrahı bulunur doğumda ona şans verilir

Ikili üçlü testte eğer bebeğin organlarında bir sorun varsa çıkıyor mu ki? Ben yaptırmadım bilmiyorum ama duyduğumuz sadece oran verilmesi. Ayrıntılı ultrason önemli sizin dediğiniz gibi evet bir riskten bahsedip ne kadar gebeliği sonlandırmak istemesenizde moraliniz bozuluyor ama diğer taraftan eğer bir sorun varsa anne karnında müdahale edilemiyor ama en azından doğar doğmaz alınabilecek önlemler biliniyor. Örneğin benim bebeğim büyük ihtimalle doğar doğmaz ufak bir operasyon geçirecek. Bunu bilerek en azından doğumu sıradan bir özel hastane yerine üniversite hastanesinde gerçekleştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz.

Allah yardımcınız olsun. Umarım ona bile gerek kalmaz. bende bir dahaki kontrolümde bu riskleri sorgulayacağım.Yeterli kapasite var mı acil bir durumda diye. İnşallah Allah yardımcımız olur.

Allahım sana binlerce milyonlarca kez şükürler olsun! sekreter bayan sayısı NORMAL ,dizilimine 1 ay içinde bakılıyo dedi.Şimdi ben de korktum dizilimde de sorun çıkabiliyor mu? Rabbime ne kadar şükretsem azdır.Allahım hepimize sağlıklı,eksiksiz evlatlar versin inşallah...Amin

Gözünaydınnn canım artık düşünmeyeceksin acaba demeyeceksin en azından senin için daha ii oldu

çok şükür hala inanamıyorum.Ama inşallah diğer kromozomlarda da bişey çıkmaz.Bunda rısklı olanlara bakılıomus sanırım daha sonraki aşama daha ayrıntılı,diğer tüm kromozomlara bakılıo .Sizin nasıl olmuştu ne demişlerdi?

Aynı şekilde birini sölediler diğer sonuçları 10 -15 gün sona sölediler ama ilk sonuç ii geldiyse % 90 ii gelir demişlerdi bana nitekimde öle oldu çok şükür sıkıntı çıkmadı seninde öle olur canım büyük ihtimal ilk sonuç temiz geldiyse ikincide öle olur sıkma canını artık ;-)

Tamam Allah razı olsun daha fazla evham yapmak istemiyorum ama duaya devam:) Allah hepimize hayırlı,sağlıklı,eksiksiz evlatlar nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…