Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

bu testlerin parametreleri muayenede belirleniyor. ense kalınlığı, burun kemiği ölçüsü, anne yaşı, sigara kullanıp kullanmadığın, kandaki kimyasal değerler vs. bir sürü değer belirleniyor. bunlar parametrelerin toplandığı bir sisteme giriliyor. Ve çıkan ortalama değere göre anne adayına risk var ya da risk yok şeklinde tahmini bir şey söyleniyor. tekrar ediyorum tahmini. yani kesin tanı kesinlikle yok.
ben de buraya yazdım ikili testim o kadar yüksekti ki kombine riskim 1/18
hiç düşünmeden amniyosentez oldum. ve sonucum çok şükür temizdi
benim ense kalınlığım risk değerinin altındaydı
yalnızca yaşım vardı. 37
ben bu testlerin güvenilir olduğunu söylemiyorum ama anne adayının içinin rahat olması için rahat bir hamilelik geçirmesi için gerekli olduğunu düşünüyorum.
ama şu da var. bu testlerde sorun olmayıp tam tersi durumla karşılaşan ya da değerleri yüksek çıkıp sapa sağlam çocuk doğuranlar var.
uzun oldu ama umarım açıklayıcı olmuştur.
herkese hayırlı hamilelikler hayırlı doğumlar...

Burda haklisin canim iste

teşekkür ederim cnm anladım yani illa çocukta bişe var anlamına gelmiyo anne den de kaynaklanıyo

MERHABA 11+3 GÜNLÜK GEBEYİM 11+2 İKEN ULTROSONA GİRDİM BEBEĞİNİ KFASININ ARKASININ OLUSMADIGINI. BİRKAC YERİNDE SENDROM OLDUGUNU SOLEDI DOKTORUM. KALP ATISLARI VAR AMA.ANK GITMEM GEREKTIGINI SOLEDI BU DURUM SONUCU NE OLUR ACABA. BEBEĞİM ALINIR MI? DÜZELME IHTIMALI VARMI ? BİLGİSİ OLAN VARMI

Zor bi durum baska bi doktora gorun birde canim o nedicek bakalim

İnşallah canım benim biz kanı gönderdik merakla sonucu bekliyorum seninde Allah yardımcın olsun öpüyorum haberleşelim

İnşallah canım benim biz kanı gönderdik merakla sonucu bekliyorum seninde Allah yardımcın olsun öpüyorum haberleşelim
Allah hayırlı haberlerler almayı nasip etsin canım. Ben de ayrıntılıya gittim doktor herşey gayet güzel bi sorun yok dedi :) içime su serpildi. Tabi yine de ultrason kesin sonuç değil amniyodan alınan sıvı ya da bu yurtdışına gönderilenle belli oluyo dedi. Çok şükür ama bi sorun yok şimdilik. Gerisi Allah ın takdiri artık güzel düşünüyorum sen de öyle yap. senin de güzel haberlerini bekliyorum canım

Ben de anlamış değilim canım risk çıkmasına sebep olan şey herhalde sonradan normale dönüyo. Benim de ikili riskliydi amniyo yaptırmadım ben de ayrıntılıda şükür temiz çıktı sen de güzel haberler alacaksın canım hayırlısıyla...

Arkadaslar benim anlamadigim konu da su; bu sendomun varligini bebekte ki bazi fiziksel anomalilere bakarak soyluyorlar elleri, ayaklari, burun kemigi, kulaklari gibi... ama nasil oluyor da ayrintili usg kesin sonuc vermiyor diyorlar??

Arkadaslar benim anlamadigim konu da su; bu sendomun varligini bebekte ki bazi fiziksel anomalilere bakarak soyluyorlar elleri, ayaklari, burun kemigi, kulaklari gibi... ama nasil oluyor da ayrintili usg kesin sonuc vermiyor diyorlar??

yaşadığım şehirde tıp fakültesi hastanesine gidiyorum. doktorum doçent. trizomi 18 riski çok yüksekti kombine risk çok yüksekti 2li testimde
amniyosentez oldum herşey yolunda hayırlısıyla inşallah
ama hoca diyor ki hala emin olamayız bi şey diyemeyiz. yani doktorların demek istedikleri diğer türlü engeller sıkıntılar bebekte gözükmeyebilirmiş
hocanın ultrasonu ayrıntılı yani bebeği poposundan başına, başından ayak ucuna her gidişimde güzelce muayene ediyor ama hala hiç bir sıkıntı yok demiyor
yani down riski yok ama başka türlü şeylerin varlığı ultrasonda belli olmayabilir diyor
mesela Allah esirgesin zeka geriliği vb.
eminim sana da böyle demelerinin sebebi bu.
doktorların canı çok yandığından çok sıkıntı yaşadıklarından kesin konuşmuyorlar hele ki böyle konularda.

Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?
Amniyosentez dedigin belden su aliyorlar o mu eger oysa aldirma bence dusuk tehlikesi yapiyormus diye duydum ben hem oyle olsa bile aldiracak misin benim ablamada oyle soylediler yigenim simdi 5 yasinda sapasaglam masallah

Amniyosentez dedigin belden su aliyorlar o mu eger oysa aldirma bence dusuk tehlikesi yapiyormus diye duydum ben hem oyle olsa bile aldiracak misin benim ablamada oyle soylediler yigenim simdi 5 yasinda sapasaglam masallah
belden almıyolar canım karından alıyolar suyu.bende yaptırdım ama cok sukur bır sorun olmadı ama ınsan korkuyor ıste

[QUOTE="dorti, post: 39312496, member: 24gecyi.ne elden almıyolar canım karından alıyolar suyu.bende yaptırdım ama cok sukur bır sorun olmadı ama ınsan korkuyor ıste[/QUOTE]
Kizlar ben amniyo oldum cokta sıkıntısız gecyi.ne olurken ne de olsumtan sonra hicbi sorun yasamadim cok sukur yani söylendiği kadar korkulacak bisey yok

ikili ve dörtlü test sonuçlarım normal çıktı. ama ultrason görüntüsünde kalpte ve bağırsaklarda açık renk gözlemlendiği için doktor amniyosentez olmasına karar verdi. geçen cuma oldu. durumu böyle olup ta testi iyi çıkan varsa beni rahatlatsın lütfen çok tedirginim.....

Ins temiz cikar canim hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…