Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Aekadaslar acil yardimci olur musunuz yarin uclu test icin gidecegim ac karnina mi gitmem gerekiyor ,ayrica kan uyusmazligim var idc testi de yaptiracagim onun icin de mi kan aliyorlar

arkadaşlar ben de 17. haftamdayım ve amniyosentez yaptırıp yaptırmama kararı aşamasındayım. İkili ve dörtlü testlerim normal sadece yaş riskim var ama o da yuksek degil. fakat 100% sonuc veren amniyosentezle karsı karsıyayım..Cunku yaşım 37 ve ilk bebegim..bu konudaki fikirleriniz ve tecrubeleriniz nelerdir acaba?

Cnm ben de seninle ayni yastatim.yastan dolayi riskli cikti sonuclarim ve cvs yaptirdim.bugun on sonuclarimi aldim .cok sukur degerler normal aralikta cikti.islemi yapacak olan dr onemli bence cunku hassas bir islem.kararzaten sana birakiliyo ben ikili tarama sonucunu aldigim gun yaptirmaya karar verdim.islem cok uzun surmuyo 5 dk bile bulmuyo.insallah bebegin ve kendin icin guzrl sonuclar alirsin cnm.

Eşimle amniosentezde karar kıldık. Hayırlısı bakalım.. Umarım her sey cok iyi olur ..Cevabın için tesekkur ederim :d

Aynı yaştayız benin de ilk bebeğim olacak inşallah canım. İkili tarama sonucum da benim de sadece yaş riski çıktı ama normal sınırlarda dedi doktor. Yine de istersen 3 lü 4 lü taramaları da yapalım dedi. Açıkçası çok gerekli görmüyorum. Yaş riski normal, gerisi temiz olduktan sonra .

Canım benimde ikili testi normal üçlüde risk çıkmıştı doktorum bana ikili testin daha kesin sonuç verdiğini söylemişti ama istersen amniyosentez yaptırmak senin elinde dedi ben yaptırdım Allaha şükür sonuçlarda iyi çıktı amniyosentezden sonrada bi sorun yaşamadım tabi bu birazda doktoruna bağlı bu konuda başarısı nasıldır bilemem Allah yar ve yardımcın olsun

Arkadaşlar,

Ben 2 kez amniosentez yaptırdım. İlk hamileliğin 37 yaşında oldu. İkili tarama düşük çıktı; fakat 3lü tarama yüksek çıkınca doktor 17. haftada ultrason istedi. Ultrasonda bebeğin kalbinde odak-delik ve ense kalınlığını 5.8 ölçünce( sınır 6dır.)tespit edince doktorum direk amniosentez dedi; ve bebeğe klasik down sendromu teşhisi kondu; ve kendi kararımla gebeliği son buldurdular. Çoğunlukla down sendromu olan bebeklerin kalbi ya delik yada hasta oluyor. Bu hamileliğimde ise yaşım 40 ve ilk doktora gittiğimde direk amniosentez istiyorum dedim; doktorum da beni gerekli yerlere yönlendirdi. Her ne kadar amniosentez yapılsada 20. haftada detaylı ultrason ve bebeğe kardiyak eko da yapıldı;yani çocuk kardiyoloji tarafından bebeğin kalbine bakıldı. Bana bakan doktor bir proftu ve şunu söyledi. Hemen hemen bütün kromozomal hastalıklarda bebeğin ilk önce kalbinde sorun olur; anne karnındaki bebeğin kalbi aslında çocuğun sağlıklı mı sağlıksız mı olduğunu gösteren ilk yerdir dedi. Buna istinaden her ne kadar ikili test düşük çıksa da 3lü de yaptırın; gerekiyorsa da amnio sentez olun derim. 2li ve 3lü testler sadece ,%60-70 oranında cevap veriyor. 20. haftada detaylı ultrasonun 85% civarında doğruluk payı var. Mesela detaylı ultrasonda bebeğin parmak kemiklerine bile bakıyorlar; çünkü down sendromlu çocukların parmakları kısa ve güdük oluyor; bebek çok kıpırdamıyor ve iyi bir detaylı ultrason 3-4 saat sürüyor.

hayırlı geceler bayanlar umarım bana cevap veren birisi çıkar.3lü testim1:116 riskli çıktı ama ben amniyosentez yaptırmayacağım yaptırmayıp bebişini sağlıkla kucağına alan var mı?5 yıl bekledim mucizemi ona asla kıyamam

Bu tesler olasiliktan bahsediyor benimde ikili üçlü kötü çıktı amniyosentez yaptirmadim fetal dna yaptirdim çok şükür Rabbime temiz çıktı sonuçlar

Bu tesler olasiliktan bahsediyor benimde ikili üçlü kötü çıktı amniyosentez yaptirmadim fetal dna yaptirdim çok şükür Rabbime temiz çıktı sonuçlar
sağol cevap verdiğin için ben onuda yaptırmayı düşünmüyorum rabbime emanet inş sağlıkla kucağıma alırım senin bebişte doğuma yaklaşmış sağlıkla kucağına al inşallah canım:)

Rica ederim canım tabi hiç bir testin garantisi yoktur Allah bilir olacak olursa sonradan da olur Allaha emanet yavrularimiz inşallah sagliklili sıhhatli alırız yavrularimi kucağımiza

Ben daha once de yazmistim.. 12.haftamda cvs yaptirdim sonuclar temiz geldi ama bebegimin ense kalinligi hala devam ettigi icin 20.haftamda array testi yaptirdik ve bebegim langer giedion sendromu cikti... 23.haftamda gebeligim sonlandirildi 2 bucuk ay oluyor sonlanali. Yani demem o ki cvs ve amniosentezde sadece belli basli kromozom bozukluguna bakiliyo. Eger yine gebe kalirsam cvs yada amnio yaptirmayacagim direkt array yaptiracagim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…