- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #2.981
Gozun aydin canim, Insallah hayirlisiyla benimkide iyi gecer ve iyi sonuc alirim.. Bencede uclu test cok gereksiz olur, zaten oda ikili test gibi sadece bir istatistiksel veri, tani degil.. cok isimize yarayacagini sanmiyorum. Amniosentezden sonra en mantiklisi detayli ultrason bencedeÇok şükür harmony testim temiz çıktı.sırada detaylı ultrason ve 3 lü test var. Testler de strese girmeye başladım. Eğer ki detaylı ultrasonum da bir problem çıkmaZsa 3 lü testi yaptrmayı düşünmüorum. Ne dersinz? Bana fikir verirseniz sevinirm
Insallah canim, Insallah..Darısı sana cnm benim. Umarım senden de güzel haberlerini alırım.
direkt detaylıya gir 3lüyü boşver ondan çok yanılma oluyor...Çok şükür harmony testim temiz çıktı.sırada detaylı ultrason ve 3 lü test var. Testler de strese girmeye başladım. Eğer ki detaylı ultrasonum da bir problem çıkmaZsa 3 lü testi yaptrmayı düşünmüorum. Ne dersinz? Bana fikir verirseniz sevinirm
Aynen testten degil, sonuc kotu cikarsa ondan korkuyor insanMerhabalar.. benim 2li testim de herhangi bi olumsuzluk çıkmadı ancak az önce 3lu test sonucumu aldım down sendromu 1:127 ile riskli çıktı. .amniyosentez yaptır dedi doktorum..çok korkuyorum :/ testten değil sonucundan
Aminnnnnnnn! Ben amniyosentez yaptirmamaya karar verdim zaten..dua edicem rabbimeAynen testten degil, sonuc kotu cikarsa ondan korkuyor insanYada iste dusuk olmaktan.. Allahim bizi ve bebeklerimizi korusun..
Allahim bize su gunlerde yardimci olsun.. iyi olsun hersey yarabbimmAminnnnnnnn! Ben amniyosentez yaptirmamaya karar verdim zaten..dua edicem rabbime
Çok şükür harmony testim temiz çıktı.sırada detaylı ultrason ve 3 lü test var. Testler de strese girmeye başladım. Eğer ki detaylı ultrasonum da bir problem çıkmaZsa 3 lü testi yaptrmayı düşünmüorum. Ne dersinz? Bana fikir verirseniz sevinirm
Arkadaşlar,
Ben 2 kez amniosentez yaptırdım. İlk hamileliğin 37 yaşında oldu. İkili tarama düşük çıktı; fakat 3lü tarama yüksek çıkınca doktor 17. haftada ultrason istedi. Ultrasonda bebeğin kalbinde odak-delik ve ense kalınlığını 5.8 ölçünce( sınır 6dır.)tespit edince doktorum direk amniosentez dedi; ve bebeğe klasik down sendromu teşhisi kondu; ve kendi kararımla gebeliği son buldurdular. Çoğunlukla down sendromu olan bebeklerin kalbi ya delik yada hasta oluyor. Bu hamileliğimde ise yaşım 40 ve ilk doktora gittiğimde direk amniosentez istiyorum dedim; doktorum da beni gerekli yerlere yönlendirdi. Her ne kadar amniosentez yapılsada 20. haftada detaylı ultrason ve bebeğe kardiyak eko da yapıldı;yani çocuk kardiyoloji tarafından bebeğin kalbine bakıldı. Bana bakan doktor bir proftu ve şunu söyledi. Hemen hemen bütün kromozomal hastalıklarda bebeğin ilk önce kalbinde sorun olur; anne karnındaki bebeğin kalbi aslında çocuğun sağlıklı mı sağlıksız mı olduğunu gösteren ilk yerdir dedi. Buna istinaden her ne kadar ikili test düşük çıksa da 3lü de yaptırın; gerekiyorsa da amnio sentez olun derim. 2li ve 3lü testler sadece ,%60-70 oranında cevap veriyor. 20. haftada detaylı ultrasonun 85% civarında doğruluk payı var. Mesela detaylı ultrasonda bebeğin parmak kemiklerine bile bakıyorlar; çünkü down sendromlu çocukların parmakları kısa ve güdük oluyor; bebek çok kıpırdamıyor ve iyi bir detaylı ultrason 3-4 saat sürüyor.
Çok teşekkür ederim. Adana da özel bir hastanede yaptrdım. 1.800 ücret verdim. Güvenilir vee anne ve bebek için risksiz bir test. İçini ferah tutt. Bol bol dua et.
canım eğerki hiçbir şekilde aldırmayı düşünmüyorsan bence yaptırma benimde down sendromu 1/116 ama yaptırmadım inşallah bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde doğar...Merhabalar.. benim 2li testim de herhangi bi olumsuzluk çıkmadı ancak az önce 3lu test sonucumu aldım down sendromu 1:127 ile riskli çıktı. .amniyosentez yaptır dedi doktorum..çok korkuyorum :/ testten değil sonucundan
azönce mesaj yazmıştım canım bende sana rabbim inşallah bizleri o şekilde imtihan etmez bol bol dua etmemiz lazımAminnnnnnnn! Ben amniyosentez yaptirmamaya karar verdim zaten..dua edicem rabbime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?