- 10 Temmuz 2015
- 363
- 241
- 23
- 36
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #3.021
Canım çok geçmiş olsunmerhabalar herkese, nasil basliycam bilemyorum cok canim sklyo kizlar oglum 16 aylik talesemi tasiyicisi oldugunu ogrendim evlenince esimle ben tahlil yaptrdk ne bende ne esimde oyle bisey cikmadi cok sasrdm oglumun doktru tekrar kan tahlili verin dedi esinle sen bende bu arada 14 hafta 6 gunluk hamileyim gttm doktora bu arada ikili testi kacrmistim yaptramadim dr muayene edelim sonra tahlil isterz dedi muayene etti ense kalinligi var dedi radyoloji uzmanina yonlendrdi ve bebgmn ense nt 1.9 13 hafta 6 gunluk cikti detayli ultrasonda ama ben 14 hafta 3 gunluktum ogun dr cok sinirlendi gt aminoyosentz yaptr dedi ben korkuyorum ya bisey olursa bebegime dusunmuyorum 1.9 cok mu yuksek ben sinir 3mm diye duymustum. ilk gebeligim hidrosefaliydi bebegimin kafasi buyuyodu sonlandi gebeligim cook pismanim ne olursa olsun keske dunyaya getrseydm keske ikinci ogluma hamileyken kafada vertikur kafadaki su sinirdaydi allahtan cogalmadi normal dogurdum saglikli cok sukur suan ucuncu gebeligim ama ikinci cocugum dr ense kalin diyo down sendromu diyo cildrcam her hamileligim zehir oluyo cook kotuyum banada dua edermsnz iki hafta sonra gidip 3lu test yaptrcam baska dr gttm bu arada o olcum yapamadi cook hareketli dedi doktr akil vern napmaliyim..
Canım çok geçmiş olsunense kalınlığı normal gibi geldi banada.. Ya ben ikili testlere çok karşıyım, burda tehlikeli çıkan kadınların 95% sağlıklı bir şekilde doğurmuş, sanırım her önüne gelen doktora yaptırmamak gerekiyor! Birde ikili iyi çıkıp üçlüde nefesler tutuluyor, o kötü çıktımı uyu rahat uyuyabilirsen! Iş ticarete dökülmüş Türkiye'de maalesef!
cok tskr edrm canim ozeller kudurmus ikili uclu detayli bilmem ne habir haa tahlil istiyolar paramizla rezil oluyoz ayni hastanede uc doktora gttim ucundende mennun kalmadim sanki karsilarinda dusmanlari var gibi davranyolar ben ne icin gttim aglaya aglaya ciktim hastaneden yuregimi yaktilar carsamba gununden beri ne yiyebilyorum ne uyuyabilyorum evladimi sag salim kucagima almak istiyorum cok uzulyorum ve ben cocuklari o kadr cok seviyorum ki sanki rabbim beni cocuklarimla siniyo insallh herkes sag salim bebegini kucagina alir insallahhhhhCanım çok geçmiş olsunense kalınlığı normal gibi geldi banada.. Ya ben ikili testlere çok karşıyım, burda tehlikeli çıkan kadınların 95% sağlıklı bir şekilde doğurmuş, sanırım her önüne gelen doktora yaptırmamak gerekiyor! Birde ikili iyi çıkıp üçlüde nefesler tutuluyor, o kötü çıktımı uyu rahat uyuyabilirsen! Iş ticarete dökülmüş Türkiye'de maalesef!
CANIM ense kalınlıgı normal giibi gedi bana ben nerde okusam 3 mm ve üstü tehlikeli yazmışlar bence hiç canını sıkma başka hastanenın ıyı bır dr git yada perinotologa git için rahat etsinmerhabalar herkese, nasil basliycam bilemyorum cok canim sklyo kizlar oglum 16 aylik talesemi tasiyicisi oldugunu ogrendim evlenince esimle ben tahlil yaptrdk ne bende ne esimde oyle bisey cikmadi cok sasrdm oglumun doktru tekrar kan tahlili verin dedi esinle sen bende bu arada 14 hafta 6 gunluk hamileyim gttm doktora bu arada ikili testi kacrmistim yaptramadim dr muayene edelim sonra tahlil isterz dedi muayene etti ense kalinligi var dedi radyoloji uzmanina yonlendrdi ve bebgmn ense nt 1.9 13 hafta 6 gunluk cikti detayli ultrasonda ama ben 14 hafta 3 gunluktum ogun dr cok sinirlendi gt aminoyosentz yaptr dedi ben korkuyorum ya bisey olursa bebegime dusunmuyorum 1.9 cok mu yuksek ben sinir 3mm diye duymustum. ilk gebeligim hidrosefaliydi bebegimin kafasi buyuyodu sonlandi gebeligim cook pismanim ne olursa olsun keske dunyaya getrseydm keske ikinci ogluma hamileyken kafada vertikur kafadaki su sinirdaydi allahtan cogalmadi normal dogurdum saglikli cok sukur suan ucuncu gebeligim ama ikinci cocugum dr ense kalin diyo down sendromu diyo cildrcam her hamileligim zehir oluyo cook kotuyum banada dua edermsnz iki hafta sonra gidip 3lu test yaptrcam baska dr gttm bu arada o olcum yapamadi cook hareketli dedi doktr akil vern napmaliyim..
Aynen ya bide gencecik kizlari goruyorum, daha karinlari bile belli degil dusun onlara ne diyecekler :/ cok uzucu ve sinir bozucu sahidende. Egerki para icin yapiyorlarsa hakkimi helal etmiyorum, zehir zikkim olsun.. Psikolojim yeni yeni duzeldi bosver sende artik bebegini dusun ve ne sen uzul nede onu uz..cok tskr edrm canim ozeller kudurmus ikili uclu detayli bilmem ne habir haa tahlil istiyolar paramizla rezil oluyoz ayni hastanede uc doktora gttim ucundende mennun kalmadim sanki karsilarinda dusmanlari var gibi davranyolar ben ne icin gttim aglaya aglaya ciktim hastaneden yuregimi yaktilar carsamba gununden beri ne yiyebilyorum ne uyuyabilyorum evladimi sag salim kucagima almak istiyorum cok uzulyorum ve ben cocuklari o kadr cok seviyorum ki sanki rabbim beni cocuklarimla siniyo insallh herkes sag salim bebegini kucagina alir insallahhhhh
merhabalar herkese, nasil basliycam bilemyorum cok canim sklyo kizlar oglum 16 aylik talesemi tasiyicisi oldugunu ogrendim evlenince esimle ben tahlil yaptrdk ne bende ne esimde oyle bisey cikmadi cok sasrdm oglumun doktru tekrar kan tahlili verin dedi esinle sen bende bu arada 14 hafta 6 gunluk hamileyim gttm doktora bu arada ikili testi kacrmistim yaptramadim dr muayene edelim sonra tahlil isterz dedi muayene etti ense kalinligi var dedi radyoloji uzmanina yonlendrdi ve bebgmn ense nt 1.9 13 hafta 6 gunluk cikti detayli ultrasonda ama ben 14 hafta 3 gunluktum ogun dr cok sinirlendi gt aminoyosentz yaptr dedi ben korkuyorum ya bisey olursa bebegime dusunmuyorum 1.9 cok mu yuksek ben sinir 3mm diye duymustum. ilk gebeligim hidrosefaliydi bebegimin kafasi buyuyodu sonlandi gebeligim cook pismanim ne olursa olsun keske dunyaya getrseydm keske ikinci ogluma hamileyken kafada vertikur kafadaki su sinirdaydi allahtan cogalmadi normal dogurdum saglikli cok sukur suan ucuncu gebeligim ama ikinci cocugum dr ense kalin diyo down sendromu diyo cildrcam her hamileligim zehir oluyo cook kotuyum banada dua edermsnz iki hafta sonra gidip 3lu test yaptrcam baska dr gttm bu arada o olcum yapamadi cook hareketli dedi doktr akil vern napmaliyim..
Birsey sormak istiyorum, amniyisentezden sonra 10 gun dinlenme surecini tam anlayamadim. Bildigim kadariyla islem esnasinda enfeksiyon olursa bu bir kac gun icinde kanama ve su kaybiyla kendini belli ettiriyor, onun disinda zaten bir gun icinde normal kosullarda iyilesmis olmasi gerekiyor, 10 gun surecegini sanmiyorum. Yabanci sitelerdende uzunca arastirdim, ilk ve ertesi gun istirahat ondan sonra normal hayata devam edilebilicegi soyleniyor, sadece iliski yasagi konuyor iki hafta kadar.Daha önce benim bebeğime down sendromu teşhisi amniosentez ile kondu. Kendi isteğimle son buldu. Ense kalınlığı ile ilgili doktorumla konuştuğumda herkesin bunu olçemeyeceğini ayrıca bebeğin kafa duruşunun çok önemli olduğunu kafa one eğikse ince geriye eğikse kalın olacağını söyledi. Bu hamileliğimde Uludağ Üniversitesinde doktora gitmeye başladım ve oradaki kadın doğumcu amniosentez yine yapılmışken hem detaylı ultrasona hemde çocuk kardiyolojiye gönderdi. Çocuk kardiyolojideki prof bana bebekte büyük bir hastalık varsa mutlaka anne karnında bebeğin kalbinde mutlaka bir sorun çıktığını ve ilk bunun kalpten anlaşılabileceğini söyledi. Kan testleri sadece yüzdelik ihtimalleri veriyor ve bu yuzdeler 60-70i geçmiyor yani risk her zaman için kalıyor. Amniosentez de ise bu oran %95-99lara çıkıyor. Yalnız size tavsiyem bu işi yaptıracaksanız büyük tam teşekküllü bir yer olması. Yada tecrübeli bir doktor olması. Çünkü 1/200 şhtimalle bebeği kaybetme plasentanın yırtılması yada enfeksiyon kapma riski var. Amniosentez doktor nezaretinde ultrasonla uygun yerin bulunarak iki orta boy şırınga sıvı alınması ve 15-20 gün kadar dinlenerek ağır kaldırmadan iş yapmamaya özen gosterilmesidir. Bir de benim doktorum 1 hafta dışarı çıkmama izin vermedi ve eve insan gelmesini de yasakladı. Eşim eve girerken üstünü başını değiştirip banyo yaptı.
Eğer amniosenteze hayır diyorsanız o zaman 20. Hafta iyi bir doktora detaylı ultrason yaptırın. Bursada bu konuda iki isim var bu işin kompesanı ve fiyatı da 700-1000₺ civarı fakat en az 4-5 saat sürüyor. Herkes yapıyoruz diyor fiyatları da uygun fakat en fazla 1-2 saat sürüyor da ne kadar doğru soru işareti....
Birsey sormak istiyorum, amniyisentezden sonra 10 gun dinlenme surecini tam anlayamadim. Bildigim kadariyla islem esnasinda enfeksiyon olursa bu bir kac gun icinde kanama ve su kaybiyla kendini belli ettiriyor, onun disinda zaten bir gun icinde normal kosullarda iyilesmis olmasi gerekiyor, 10 gun surecegini sanmiyorum. Yabanci sitelerdende uzunca arastirdim, ilk ve ertesi gun istirahat ondan sonra normal hayata devam edilebilicegi soyleniyor, sadece iliski yasagi konuyor iki hafta kadar.
Okul ortami cok hijyenik olmayabilir dediginiz gibi. Ben ofiste masa basinda calisiyorum bir sıkıntı olmaz umarim. Doktorum bir kac gunun yeterli olucagini soyledi, ama gerisini amniyosentez olucagim gun anlaticak.. bakalim.. Heyecanla bekliyorum o gunu, dilerim hersey yolunda gider ve test sonuclarim temiz cikar.. Bu arada birsey sormak istiyorum, bir onceki bebeginizi aldirmadan once ultrasonla bakarken hareketleri nasildi? Ve karninizda hissetmeye baslamismiydiniz?Ben 40 yaşındayım. Doktorum 10 gün rapor verdi. Sonra okulda çalıştığım için risk almamak adına bir 10 gün daha verdi. Ne kadar çok dinlenip iş yapmadan kalabalık ortamlardan uzak durursanız o kadar iyi. Enfeksiyon kaparsanız da riskiniz artıyor dedi bana.
Canim grip enfeksiyonu solunum yolu ile vucuda yerlesen ama acik yaralara hic bir etkisi olmayan bir enfeksiyon turu. Tabiki bagisikligi etkiler, ama bu kadar abartmakta gereksiz mi ne sanki. Bildigim kadari ile o ince igne deligi ayni gun kapaniyor yinede ertesi gun istrahat veriliyor her ihtimale karsi.. O kafar uzun surede dikis yarasi iyilesir yani doktorunuz biraz fazla temkinli davranmis saniyorum..Her ne kadar ince bir iğne de girse sonuçta plasenta içi sıvı ile dolu olduğundan aynı balon gerginliğinde oluyor. Ne kadar şiş balon o kadar yırtılma riski. Bu yüzden de tedbir amaçlı 1 hafta 10 gün rapor veriyorlar. Bizimki daha da tedbirli davranıp 20 gün verdi.
Enfeksiyon konusunda ise sadece işlem sırasındaki enfeksiyonun haricinde gribal ya da diğer enfeksiyon gruplarını da buna dahil ediyorlar. O kadar çok hastalık turedi ki. Hamilelikte bağışıklık sistemi vücut bebeği kabul etsin dışarı atmasın diye çok düşer. Bu yüzden de normalde grip olmayan biri bile çok çabuk hastalanır. Geçen kan değerlerim çok düşük diye hastane de serum takılıyor. Sırf mikrop geçmesin diye acilin tecrit odasında verdiler. İş yapma ve birşeyler kaldırma kısmında ise göbek gergin olduğu için yırtılma riski daha da arttığından iş yapmaya uzanmaya vucudu germeye çok izin vermedi 2doktorumda. Bu anlattıklarım hep ek önlemler. Açıkçası pişman olmamak için hepsini harfiyen yerine getirdim.
Ben bebegimin cok hareketli olusundan onun saglikli oldugunu hissettim basindan beri hep, tabi downun o kadar farkli cesitleri var ki.. Icim yinede rahat etmiyor. Hic aklimizda yoktu bu bebek, kendi gelmek istedi dilerim saglikli bir sekilde hayata gozlerini acar.. Allah yavrularimizi korusun.Bebek başından beri çok hareketli değildi. Gebelik sonlandığında da hareket yoktu. Zaten down sendromlu bebekler hareket etmezler ve doğumdan sonra da hareketleri çok kısıtlıdır.
Enfeksiyon kısmına gelince 1 hafta kalabalık yerlerden toplu taşıma araçlarından uzak dur dedi hem fakültedeki doktorum hemde ozeldeki. Valla bebek ve senin için eğer imkanın varsa şartları zorla 10 güne kadar dinlen derim. Bebeğin ve sen işten daha önemlisin
Enfeksiyon konusunda hem Uludağ Üniversitesi hemde özel doktorum 1 hafta 10 gün kalabalıktan toplu taşıma araçlarında uzak dur dedi. Var herhalde bir bildikleri. Biri deyip biri demese dediğin mantıklı da ikisinin birbirinden haberi yok. İkisi de deyince bende uyguladım.Canim grip enfeksiyonu solunum yolu ile vucuda yerlesen ama acik yaralara hic bir etkisi olmayan bir enfeksiyon turu. Tabiki bagisikligi etkiler, ama bu kadar abartmakta gereksiz mi ne sanki. Bildigim kadari ile o ince igne deligi ayni gun kapaniyor yinede ertesi gun istrahat veriliyor her ihtimale karsi.. O kafar uzun surede dikis yarasi iyilesir yani doktorunuz biraz fazla temkinli davranmis saniyorum..
Ben bebegimin cok hareketli olusundan onun saglikli oldugunu hissettim basindan beri hep, tabi downun o kadar farkli cesitleri var ki.. Icim yinede rahat etmiyor. Hic aklimizda yoktu bu bebek, kendi gelmek istedi dilerim saglikli bir sekilde hayata gozlerini acar.. Allah yavrularimizi korusun.
Ya su seker yuklemesi olayini bende istemiyorum, arkadasim resmen hasta olmus. Ama tetenoz asisi yapilmam gerekiyormus, henuz doktoruma sormadim sanirim amniyosentezden sonra bir muddet yaptirmamakta fayda var, yuksek ates filan hic saglikli olucagini sanmiyorum.. Bir bunu atlatiyimdeEnfeksiyon konusunda hem Uludağ Üniversitesi hemde özel doktorum 1 hafta 10 gün kalabalıktan toplu taşıma araçlarında uzak dur dedi. Var herhalde bir bildikleri. Biri deyip biri demese dediğin mantıklı da ikisinin birbirinden haberi yok. İkisi de deyince bende uyguladım.
Geçen başka bir olay oldu. Hemen doktorun dediğini kabul etmedim. Diğerine sordum. Test istedi temiz çıkınca gerek yok dedi. Bende o iğneleri olmak zorunda kalmadım.
Açıkçası tedbirli gidip iki doktoru da takip ettiğim için ikisi de aynı şeyi söylerse yapıyorum.
Şeker yüklemesini de yaptırmadım. İkisi de tamam yaptırma dediği için. Onun yerine başka bir yöntem var onu uyguladım. Açlık 2saatlik tokluk ve hgba1c var onu yaptırdım bir kaç kez.
Sana cok az kalmis :) heyecan baslamistir, o ilk bulusma ani ahhh harika olucak hersey insallah.. Yazarsin gelismeleriİnşallah en sağlıklı şekilde elimize almaya nasip etsin rabbim.
Ya su seker yuklemesi olayini bende istemiyorum, arkadasim resmen hasta olmus. Ama tetenoz asisi yapilmam gerekiyormus, henuz doktoruma sormadim sanirim amniyosentezden sonra bir muddet yaptirmamakta fayda var, yuksek ates filan hic saglikli olucagini sanmiyorum.. Bir bunu atlatiyimde[/QUOT
Saglik ocaklarinda iki doz tetanoz difteri vuruyorlar. Doktorum bana tek doz tetawax vurdurdu. Bu sadece tetanoz dedi difteriye gerek yok. Bosuna mikrop alma dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?