Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

coook tskr edrm hepinize kizlar icimi rahatlattiniz rabbim gonlunuze gore versn insaallah bi perinatolog uzmani buldum esimi ikna edebilirsem pazartesi oraya gtmeye dusunyorum esim cook uzulyo olumsuz seyler duymaktn cokk korkuyorm diyo biraz dinlenmem kendimi herseye alistrmsm lazim dio oda hakli ama ben uyku uyuyamyorum suan 15 haftalik olduk simdi mi gideyim 20. haftada gtmem daha mi iyi olur? yani ben herseye kabulum Allahtan ne gelirse sadece beni neyin bekledginj ogrenmek istiyorum...

Bak tatlım ben anlattığım gibi çok zor zamanlar geçirdim ve sonlandırma kısmında da ölümden beterdi fakat ben o zaman 37 eşim 40 yaşındaydı. İlk ve tek düşündüğüm bana veya ona birşey olsa bizden sonra bu çocuğa kimsenin bakamayacak yada bakmayacak olmadıydı. Ha manevi olarak hala içimde çok büyük gelgitler yaşıyorum ki iki sene psikiyatrik tedavi gördüm. Şu andaki hamileliğimde çok sürpriz oldu neden dersen menaooza mı giriyorum diye randevu aldım hamile kalıp gittim. Allah vereceğini unutmasın.

İyi bir doktor bazı şeyleri önceden anlayabiliyor. Benim doktorum başından beri bak biz amniosentez yapalım içimizde şüphe kalmasın bende iki çocuğumda yaptırdım gibi cümleler kuruyordu. Bemce birşeyler gördü ve bu şekilde konuştu. 17.haftada erken ama detaylı ultrason isteyip kalbine bakılsın dedi. Ense kalınlığı 16-17 de 5.8 çıktı sınır 6 dedi ultrasoncu birde kalpte okojen odak tespit edilince doktor eğlenmeden hemen amniosenteze aldı.

Birsey sorucam doktorun neden harmony onermedi mesela? Ben yurt disinda yasarken tek yontemin amniosentez oldugunu kesin sonuc verdigini duymustum tabi hamile degilken demesi kolay, kesin yaptiririm diyordum ve istemiye istemiye suan tekrar karsima cikti bu test.

Harmony hiç soylenmedi bana. Amniosentezde testleri iki aşamada yaptılar Uludağ Üniversitesinde. İlkinde 5 gene bakıyorlar o 10 günde çıktı fakat diğeri 1aydan fazla surdu çünkü bu testte suyun içindeki bebek döküntülerinden kültür ürettiler bursa bütün genlere bakılıyormuş.

2 li yaptırdıysanız 3 ve 4 lüyü yaptırmayın derim. yanılma payı yüksek oluyor ve kendı kendınızı sıkıntıya sokuyorsunuz.
Benim down sendromu riski 3lu de çıktı. Bu yüksek çıkınca ultrason taraması ense kalınlığı ve kalpte sorun çıktı. Sonrada amniosentez yapıldı kesin teşhis kondu. O yüzden yaptırmayın demek biraz yanıltıcı olabilir. 2-3-4lu testlerin tamamı yaşa endeksli risk ihtimalini ortaya koyuyor ve doğruluk oranı 60-70% civarında. Bursa yüksek risk varsa ultrason olçumu o da riskli ise amniosentez yapıyorlar yalnız şimdi amniosentezden de daha da kesin bir test var o yurtdışına kan göndererek yapılıyor ve 3000₺ civarı

sizin doktorunuz en basından beri anlamıs bazı seylerı. bence sizin durumunuz normal olmadıgı için sizi katmıyorum.
tabii ki yaş da cok önemli

Aklıma geldi. 10 haftalıkken operasyonla göbek kordonundan doku alımını sordum doktora bana bu kadar riske girmeye değmez amniosentezde bekliyorsun ama kordon kanı kadar net cevap veriyor ve operasyon kadar riskli değil dedi

Evet ilki bir kac gunde cikiyor digeri biraz daha uzun suruyor. Bu sure hastanelerin lab. yaptigi anlasmalara gore uzayip kisalabilir. Bana 2-3 haftada cikacagi soylendi, yasayip gorucez..

sizin doktorunuz en basından beri anlamıs bazı seylerı. bence sizin durumunuz normal olmadıgı için sizi katmıyorum.
tabii ki yaş da cok önemli

Yaş önemli faktör yalnız bu olay 25te de 35te de olabiliyor genç insanlarda down sendromu görünmez diye birşey yok dedi genetik bilimci. Burda bilinmeyen bir nedenle bir gen tek boluneceğine 2ye bölünüyor ve 47 gen çıkıyor dedi. Kadından gelen mi erkekten gelen mi diye sordum bilinmiyor dedi.

benım bı tanıdıgıma down sendromu teşhisi konuldu
doktor dahil hepsi bebegın alınması gerektıgını söyledı
ama aldırmadı
bebegı sapasaglam dogru..

bazı seylerde bellı olmuyor

Merhaba. Ben 12 haftalik hamileyken ense kalınlığı 1.9 çıkmıştı ve bir sorun görmedi doktorum. sınır 3 değil mi zaten? doktor ne için endişe yapmış ben anlamadım. Diğer oğlunuza da geçmiş olsun.

Kesinlikle herkes biraz risk altinda down sendromlu dogumlar 70% genc annelerde gozlemlenmis. Ustelik ikili uclu ve detayli ultrason iyi cikmasina ragmen, bu durumda tarama testleri iyi cikan anneler ileri bir teste basvurmamis. Forumda ki hikayelerdende bu acikca anlasiliyor. Tam tersi durum daha cok gozlemlenmis, tarama testleri kotu cikanlar saglam bebek dogurmus, usenmedim teker teker okudum ve vardigim kani su; ikili, uclu testlere kesinlikle guven olunmayacagi. Bir daha yaptiricagimi sanmiyorum.

Onun daha riskli oldugunu duymustum.. Hizlica ogrenmek isteyenler icin bir alternatif yontem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…