Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Bence yaptırmakta fayda var. Ön belirleyici olabiliyor bende olduğu gibi. Testler bizi ultrasona ordanda amniosenteze yöneltti Sadece testlere güvenmek elbette çok doğru değil ama ikinci hamileliğinde direkt ben amniosentez istiyorum derseniz ötekileri doktor bile yaptırmıyor

Valla canim sirf ense kalinligi fazla diye hemen alalim diyen doktorlarda olmus, yani bu biraz muamma..
Ense kalınlığı ölçmek çok zor iş aslında. Bir doktorun ben ense kalınlığını gerçekten çok doğru olçerim diyebilme şansı yok. Doktorum bir doktorun profesyonel anlamda ense kalınlığı olçerim diyebilmesi için ingilteredeki bir merkezden akreditasyon alması gerekli dedi. İnanın Türkiye'de belli başlı doktorların haricinde bunu bile bilenin olduğunu sanmıyorum.
Ayrıca bebeğin duruş pozisyonu ve ölçüm anında kıpırdamaması o kadar önemliymiş ki ben down sendromlu bebekte öğrendim.

Bir daha yaptiricagimi sanmiyorum bu tarama testlerini.. ense kalinligina burun kemigine bakabilir, ordan yola cikarak birsey soylerse kabulum, ama diger turlu kendimi ayri bir strese sokmaya gerek yok. Teshis koymuyorlar neticede.

Detaylı ultrason kısmında doktorun bu işte çok tecrübeli olması gerekli. Bursada bu işi gerçekten çok iyi yapan üç kişi biliyorum. Biri bir prof. Biri bir doç bir de ultrason uzmanı adamlar 20. Haftada bebeği incelerlen en az bakın en az diyorum 3-4 saat sürüyor ve 2-3 kez mola veriyorlar. Fiyatları da ona göre 700-1000₺. Daha önceki doktorum detaylıyı herkes ben yapıyorum der ama dedi herkes nasıl yapar soru işareti... Bu yüzden siz bunlardan birini tercih edin diye de not düştü.
Geçen görümcem özel bir hastanenin detaylısına 235₺ dediler dedi. Şimdi biri 700-1000 diğeri 235₺. Neden????? Gene yukardaki anlattığıma geliyor iş. Bu kadar emin ve rahat konuşmamın da nedenini soracak olursanız yengem doğum hastanesinde doktordu. Benim doktorlarımda onun arkadaşları...

Evet bende cok okudum, ben ilk doktorumun cok kisa suren olcumlerinden zaten huylanmistim.. bebegi sabit yakalayamadan birseyler olctu ve banada hic renk vermedi (yemek molasina cikicak diye acele etti hanfendiler) zaten o gun gozumden dusmustu. Neyse ikinci doktora gittigimde herseyin ideal olculerde oldugunu, bebegin hareketli olmasindan oturun diger doktorun iyi olcum yapamamis olucagini soyledi. Ve sagolsun 35 dakika ugrasti, cok hareketli oldugu icin dogru pozisyonu bulmakta cok zorlansada elinden geleni yapti ve herseyini bir bir olctu. Yinede kulaga bir kere su kacirdi ilk doktor.. amniyosentezi yaptirmam gerekicek.
Kesinlikle, bir okudugum yazida, dogru pozisyon, dogru aci, ve hareket etmemesi gerektigini aksi taktirde olcum yapilamayacagi, ve bu sebepten tum tarama testini etkileyecegi yaziyordu. Keza detayli ultrasonda ayni sekilde kisa surmesine imkan yok.. Bursada otursaydim isime yarardi, cok tesekkurler ama Izmirde yasiyorum.

kizlar benden iyi bi haber yok ensefalosel dedi cook kotuyum.. cok iyi perinatologa gttm hic umut vermedi ya karninda olur dedi yada dogar dogmaz dedi aldir diye ne yapcam sastim kaldimm

kizlar benden iyi bi haber yok ensefalosel dedi cook kotuyum.. cok iyi perinatologa gttm hic umut vermedi ya karninda olur dedi yada dogar dogmaz dedi aldir diye ne yapcam sastim kaldimm
Canimm cok gecmis olsunnn, gecme durumu yokmuymus peki? Yani biraz beklense 22. haftaya kadar zamanin var zaten.. nasil birseydir hic bir fikrim yok, dilerim gecici bir durumdur canim..

yok canim gecme durumu cok sordm dktra kac defa israr ettm bi umutyok dedi beyin fitiklasip disari dogru cikyo kafa tasi olusmuyo dedi doktr gttgmde proftu daha iyi bi doktr yok ne yapacgmi sasrdm kiyamyorum yavruma ama er yada gec ya karnimda yada dogunca olur dedi dktr fazla yasamaz karnimda olurse hissedemzsn dedi doktr simdi surekli kontrole gtmem lazm yasiyo mu diye kismet ben aldrma taraftari degilim sanki kalbimi tastan ezyo birileri o kadar canim yanyo ki

Ah canim yaa .. Allahim sana guc versin, senin cocugun var degilmi? Allah onlara bagislasin seni kuzum, guclu olmaya calis cocuklarin icin.. Cok zor, bana doktor ne diyecek hic bilmiyorum, icimde kara bir delik olustu. Onu bebegime hissettirmek istemiyorum, boslukta gibiyim.. bundan sonrasinda Allah yardimcimiz olsun ..

1 tane oglum var 16 aylik ilk bebegimi de kaybettim oda hidro sefaliydi oglum ikinci cook sukur ki saglikli dogdu simdi ucuncu gebeligim sorunlu cook zor bi durum gercektn aldrsammi kalsin mi bilemyorum cook uzgunum gercektn ben yaa ;( canim senin neyin var nasil kara bi delik olustu sende dua edelim bol bol rabbim acisin bize yardm etsinn ;(

Canim benimkisi psikolojik, bebekte gorunurde birsey yok ikili testim riskli cikti ve tabi benimde psikolojim bozuldu biraz. Toparlanmaya calisiyorum, amniosentez kotu cikarsa maalesef bebegimle vedalasicam. Kendimi her kosula alistirmaya calisiyorum..

ama canim ortada bi sorun yoksa o testlere guvenip bebegine kiyma dogruluk payi oldugu kadar yanilma payida var cok zor urkutucu ama bak ben ne ikili test yaptrdm ne bisey ultrasonda belli oldu emin olmadan kiyma bebegine ben 5 doktora gttm bi tanesi proftu unvrste hastanesinde dahada kiyamyorum bebegime 3 4 gune kadar bi daha dktr gtcem.. uclu tarama testi var onu yaptrcam.... rabbim sabir vrsn insallah bsy yoktr bide benide haberdar et canim dua edicem senin icinde...

Canim bende guvenmiyorum tabi, ama amniyosentez ayri bir stres yaratti, orda ne var ne yok cikiyor neticede.

tabi kide canim yaa benim uzuldugum sey acaba ben bu cocugu aldrsam gunaha girermiyim onu aklimdan cikaramyorum cok uzulyorum dini acidan....
Canim sagliksiz dogacaksa bebege bu zulum olmazmiydi? Dogada hayvanlar bile sakat dogunca bogup olduruyorlar maalesef, cunku baska turlu kendi basina yasamalarina imkan yok. Sen baska bir doktora daha baktir durum nedir, ne degildir.. ona gore karar al.

pzartesi gtcem yine bakalim rabbim hayrlisini versn insallahhhh... cok zor bi karar bu korkuyorum uzulyorum kahroldum uzuntuden cook zor biseymis evlat acisi en zor olani ;(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…