Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

pzartesi gtcem yine bakalim rabbim hayrlisini versn insallahhhh... cok zor bi karar bu korkuyorum uzulyorum kahroldum uzuntuden cook zor biseymis evlat acisi en zor olani ;(
Evet canim maalesef .. kac tane cocugunun oldugununda hic bir onemi yok.. ben hic boyle hayal etmemistim, simdi testler iyi ciksada sonradan bir aksaklik olucakmi tedirginligi, dogumda birsey olurmu tedirginligi.. bir suru sey var boyle sayabilicegim..

merhaba arkadaşlar bugün eko çektirdim.bebeğimde ense5.8 di ve beni çok korkuttu doktorlar.gebeliğimi 12 hafta da öğrendim.39 yaşındayım bu bebek bana çok süpriz oldu.allahıma hep isteyene versin diye dua ediyordum .öğrendiğimden beri zeynep kamil hastenesi riksli gebelikteyim.amiyo sentezi de orada yaptırdım temiz.kalpte parlaklık var dediler sorun olabilir dediler şimdide belki küçük bir delik vardır diyorlar.doğumdan sonra beni gör dedi çocuk kardiyolojisi.sorun var mı büyük mü küçük mü.hep bir endişe içinde geçiyor hamileliğim.alllah hepimizin sonunu hayır eylesin.

Canim cok gecmis olsun testlerinin iyi cikmasina sevindim, ense kalinligi kalpteki problemi gosterir cogunlukla nitekim oylede olmus sende, dilerim bu problem zamanla minimuma inder.. Artik tip cok ilerledi ve bu tur problemler ufak bir cerrahi mudahele ile geciyor.

2 li testim iyi cikmisti il disindaydim baska bir dr a gosterdim iyi cikmis birde 4 lu yapalim dedi sanirim para icin yasim 36 4 lu tabikide yuksek risk cikti simdi mo4alim cok bozuk amniyosentez yaptirmak istemiyorum dusuk riski varmis kanda dna baktiricam ama icim hic rahat degil. Aslinda ultrason olcumlerimizde iyi cikti ama niye boyle anlamadim. Dualariniza ihtiyacim var

mrb arkadasım benımde ıkılı testım clok rısklı cıkmıstı uclude tam zıttı dusuk cıktı bendende amnıyosentez ıstendı ben yaptırmadım cok sukur yavrum 28 gunluk saglıklı moral bozmaktan baska bısey değil bu testler mevlam hakkımızda hayırlısını yazmıstır.. gonlunu ferah tut hamılelıgın tadını cıkar ne olacagını kımse bılemez..

insallah dedigin gibi olur .Icim hic ferahlamiyor hep stres..

canım amniyosentezden daha kesin olan testin adı nedir en kesin amniyosentez diyorlar merak ettim

Harmony testini kastetmis, ama ben ayni fikirde olamicam, amnio daha genis kromozon testi, harmony sadece bir kismini gorebilir.
harmony prena tanı testi ile aynı değil mi bazı doktorlar bu testler içinde %90 güvenilir diyor ama bazı doktorlar sadece 3-4 risk belli oluor diyor amniyosentez daha kapsamlı herşeye bakılıyor diyor .herkes farklı bişi söylüyor .peki harmony hangi haftalarda yapılıyor

Amnio geniş bakıyor evet ve kesin tanı veriyor.. Harmony hakkında hiç bir fikrim yok açıkçası ..

canım amniyosentezden daha kesin olan testin adı nedir en kesin amniyosentez diyorlar merak ettim
Bunu bana bir arkadaşım söyledi. Ona da gittiği prof söylemiş ama tam adını bilmiyorum.
Harmony konusunda da çok net bir bilgim yok. Amniosentez iki aşamalı oluyor. İlkinde down sendromu olan 5 gene bakılıyor. Bir de amnion sıvısından 1 ay içinde kültür üretip hepsine bakıyorlar. Yalnız kültür bazen üremiyormuş. Bir de anne kanından bakılan var ama onda da istatistiki risk bakılıyormuş. İstatistiki deyince de yüzdelik hesaplamalar giriyor. Ne kadar doğru onu da pek bilmiyorum.

Benim amniosentezim temiz çıkmasına rağmen o parlaklığı bana söylediler. Bazen bebeklerde doğarken bu tarz delik yada parlaklık olabiliyormuş fakat doğumdan sonra kapanıyormuş. Önemli olan doğumdan sonra iyi takip. Doktorum bir de bebeğin bobreklerini takip ediyor. Biraz büyük diye. Doğumdan sonra ultrason ile onada bakacaklar. Çok endişelenme ama doğumdan sonrada takibi bırakma. Birde çok önemli yeşil çay içen annelerin bebeklerinde odacık kapanmama sorunu oluyor!!!!!!

amniyosenteze alternatif olarak geliştirilmiş serbest fetal dna testi kandan bakılıyor prenatest de deniyor.2500 tl civari %99 kesin sonuc veriyor risk soylemiyor var yada yok diyor 7 -8 tane hastalığa bakiliyor

Sana tamamen.katiliyorum.arkadasim kesinlikle guvenmeyin tarama testlerine ben etrafimda tarama testlerinde sorunlu cikan.ama gayet saglikli dogan.onlarva bebek var.Nolur kkiymayin yavrulariniza kesinlikle inanmayin moral bozmayin.Doktorumun zoruyla.ikili taramaya girdim ultrasonda bisey cikmadi ense kalinligi normal hersey normal.dedi ama kan sonucu me cikar bilmuyorum.Ne cikarsa ciksin.inanmayavam cunku bn.ilk.bebegimde de yasadim ayni seyi.Aylarca gozyasi doktum en so.unfa 38. haftada bebegimin kalbi durdu olu dogum yaptim.Hem otopsi hemde genetik yapildi yavruma ama hicbiseyi yoktu.Sadece zehir olan en guzel hamilelik gunlerim kaldi yanima.Lutfen uzulmeyin arkadaslar

insallah dedigin gibi olur .Icim hic ferahlamiyor hep stres..
İcini ferah tut bende agladim sizladim ama hicbisey yoktu bebegimde.Bu hamileligimde stresle geciyo her an sanki bisey olacakmis yada bebegime bisey oldu diye korkuyla endiseyle geciyo.Doktora giderken.bacaklarim titriyo gitmek istemiyorum.Hele ikili tarama sonucunu almayi hic istemiyorum.Hic guvenmiyorum cunku

Kizlar buyuk gun bugundu, cok sukur kazasiz belasiz atlattik sivi alma islemini.. Iki gun istirahat sonraki iki hafta dikkat etmemi soyledi doktorum. Antibiotik ve agri kesici yazdi agri oldugunda kullanmam icin, ama cok sukur ciddi bir agrim yok, siringanin girdigi yerde koldaki gibi bir agri disinda birsey yok. Simdi zorlu bekleyis sureciyle karsi karsiyayim.. Dilerim hersey yolundadir.. Dua edin benim icin kizlar..

Canim stres yapma diyecegim ama biliyorum imkansiz.Disunmemeye calis insallah temiz cikar sonuc.İlk bebegimde benden de aminiyosentez islemi istediler yaptirmadim cunku her ne olutsa olsun benegimi asla aldirmayacaktim.Bundan buyuk gunah yok cunku.İnsallah bebegini saglikla kucagina alirsin.Sonuc ne zaman cikacakmis peki?

2-3 hafta surermis.. On sonuc bir kac gun icinde cikicakmis

merhaba bende 2li testi aldım bugun riskli çıktı baya kötüymüş 3lü test haftaya çıkacamış amniyosentez önerdi doktor eşim hayır diyor az önce kavga ettik evden gitti ne yapacagımı bilemiyorum çok üzgünüm risk 1/50 yaşım 28 allahım yardım etsin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…