- 7 Şubat 2008
- 8.388
- 7.461
- 723
- 41
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #3.101
Canim cok gecmis olsun, yapilan arastirmalarda ikili testten riskli cikan sonuclar sonucu 95% oraninda saglikli dogum, uclu trstte ise 97% oraninda olmus.. Tabi doktor bir kac bulguyu bir arada gorurse gercek anlamda korkmak gerekebilir.. Amniosentez oneririm diyemicem ama ben kafamdaki kuskuyla yasayamazdim ve herseyi goze alip yaptirdim.. Allah hayirli sonuclar versin bekliyoruz..merhaba bende 2li testi aldım bugun riskli çıktı baya kötüymüş 3lü test haftaya çıkacamış amniyosentez önerdi doktor eşim hayır diyor az önce kavga ettik evden gitti ne yapacagımı bilemiyorum çok üzgünüm risk 1/50 yaşım 28 allahım yardım etsin hepimize
Hayirlisiyla guzel bi sonuc alirsin.insallah dusunmemeye calis ama stresin.bebegine daha cok.zarar verir inan ki canim.2-3 hafta surermis.. On sonuc bir kac gun icinde cikicakmis
Benim yasim 25 ken 1/38 cikti canim ama bebegim saglikliydi.Yasasaydi normal bi bebekti.Takma kafana aminiyosentez de yaptirma esin istemiyosa.Bu testlere inanmayin yaa dun okudum tum taramalari normal cikmis bi arkadasin hicbir sorunu cikmamis ultrasonda filan.ama down sendromlu oldugunu gormusler dogunca.Bu testler sadece ihtimal Rabbim bilir ama her onune gelene ayni riski soyluyolar mahsus yapar gibi milletin hayatini zehir ediyolar bebeklerin hemen hepsi de normal doguyo valla...merhaba bende 2li testi aldım bugun riskli çıktı baya kötüymüş 3lü test haftaya çıkacamış amniyosentez önerdi doktor eşim hayır diyor az önce kavga ettik evden gitti ne yapacagımı bilemiyorum çok üzgünüm risk 1/50 yaşım 28 allahım yardım etsin hepimize
Canim cok gecmis olsun, yapilan arastirmalarda ikili testten riskli cikan sonuclar sonucu 95% oraninda saglikli dogum, uclu trstte ise 97% oraninda olmus.. Tabi doktor bir kac bulguyu bir arada gorurse gercek anlamda korkmak gerekebilir.. Amniosentez oneririm diyemicem ama ben kafamdaki kuskuyla yasayamazdim ve herseyi goze alip yaptirdim.. Allah hayirli sonuclar versin bekliyoruz..
Hayirlisiyla guzel bi sonuc alirsin.insallah dusunmemeye calis ama stresin.bebegine daha cok.zarar verir inan ki canim.
Benim yasim 25 ken 1/38 cikti canim ama bebegim saglikliydi.Yasasaydi normal bi bebekti.Takma kafana aminiyosentez de yaptirma esin istemiyosa.Bu testlere inanmayin yaa dun okudum tum taramalari normal cikmis bi arkadasin hicbir sorunu cikmamis ultrasonda filan.ama down sendromlu oldugunu gormusler dogunca.Bu testler sadece ihtimal Rabbim bilir ama her onune gelene ayni riski soyluyolar mahsus yapar gibi milletin hayatini zehir ediyolar bebeklerin hemen hepsi de normal doguyo valla...
CanımKizlar buyuk gun bugundu, cok sukur kazasiz belasiz atlattik sivi alma islemini.. Iki gun istirahat sonraki iki hafta dikkat etmemi soyledi doktorum. Antibiotik ve agri kesici yazdi agri oldugunda kullanmam icin, ama cok sukur ciddi bir agrim yok, siringanin girdigi yerde koldaki gibi bir agri disinda birsey yok. Simdi zorlu bekleyis sureciyle karsi karsiyayim.. Dilerim hersey yolundadir.. Dua edin benim icin kizlar..
2-3lu taramalar 60-70% ihtimali veriyor. Benim ikili normal 3lu yüksek çıkınca doktor 20. Haftada yapılması gereken detaylı ultrasonu 16-17. Haftada istedi. Orda ense kalınlığı 5.8 çıkınca kalbine baktılar kalbinde delik vardı. Sonra amniosentez dedi. Bu seferde amniosentez yapıldıktan sonra bebek kardiolojide kalbine baktılar. Doktorun sonradan prof olduğunu öğrendim. Kadının dediği eğer bebekte kromozomal bir hastalık varsa down sendromu yada başka birşey büyük oranda bebeğin kalbinde problem oluyor dedi. O yüzden önce 16-17de iyi bir ultrasoncunun bakması iyi olurmerhaba bende 2li testi aldım bugun riskli çıktı baya kötüymüş 3lü test haftaya çıkacamış amniyosentez önerdi doktor eşim hayır diyor az önce kavga ettik evden gitti ne yapacagımı bilemiyorum çok üzgünüm risk 1/50 yaşım 28 allahım yardım etsin hepimize
Hayır almıyorlar.bu arada arkdaşlar üniverste hastanesi amniyosentez için para alıyor mu eşim götürmezse ben tek gidecem o yüzden para ayarlamam lazım istiyorlarsa.
teşekür ederim sağol.Hayır almıyorlar.
Sgk prosedurleri geçerli. Eczanede muayene ücretleri çıkıyor. Zaten üniversite hastanesi çok doğru karar. Benimki de bu sefer üniversite hastanesinde oldu. Daha önce doğumevinde iyi bir doktorum vardı. O yaptı. Her doktor yapmak istemiyor. Direk fakülteye gonderiyorteşekür ederim sağol.
doktorda fakülteye sevk edecem dedi eğer a.s yaptırmazsan ayrıntıya sokarlar dedi eşim benle konuşmuyor bir karar almamız lazım ama destek vermiyor banaSgk prosedurleri geçerli. Eczanede muayene ücretleri çıkıyor. Zaten üniversite hastanesi çok doğru karar. Benimki de bu sefer üniversite hastanesinde oldu. Daha önce doğumevinde iyi bir doktorum vardı. O yaptı. Her doktor yapmak istemiyor. Direk fakülteye gonderiyor
Ayrıntılıyı iyi bir doktor yapması lazım. Bana doktorum herkes ben yapıyorum diyor ama bursada bunun 2 ustadı var yaptıracaksan onlara yaptır demişti. Detaylı ultrasonda bebeğin parmak kemiklerine bile bakıyorlar. Arkadaşım o 2 kişiden birine yaptırdı tam 7-8 saat surdu. 1000₺ye. Ama fakültede falan bakıyorlar ama çok detaylı olmuyordoktorda fakülteye sevk edecem dedi eğer a.s yaptırmazsan ayrıntıya sokarlar dedi eşim benle konuşmuyor bir karar almamız lazım ama destek vermiyor bana
bilmiyorum inan kafam durdu artık düşenemiyorumAyrıntılıyı iyi bir doktor yapması lazım. Bana doktorum herkes ben yapıyorum diyor ama bursada bunun 2 ustadı var yaptıracaksan onlara yaptır demişti. Detaylı ultrasonda bebeğin parmak kemiklerine bile bakıyorlar. Arkadaşım o 2 kişiden birine yaptırdı tam 7-8 saat surdu. 1000₺ye. Ama fakültede falan bakıyorlar ama çok detaylı olmuyor
Sakin olman gerekli. Mantıklı olman gerekli. Biz çok acı da olsa sonlandırma kararı aldık eşimle çünkü 100% ağır down sendromluydu ve kalbi delikti. Bunu asla unutmam mümkün değil hala dalgalı kafam. Biz bu kararı alırken şunu düşündük. Yaşımız 40 ve üstü hadi biz bakalım herşeyi bırakıp ama bize birşey olursa bu çocuğa ne benim ailemde nede eşimin ailesinde bakacak sahip çıkacak hiç kimsemiz yok. Türkiye şartlarında bu çocuk bizden sonra ziyan olacak diye düşündük maalesef. Zaten ölü doğdu. 2 yıl psikolojik tedavi gördüm ama Allah vereceğini unutmasın. İnşallah bu hafta yada önümüzdeki hafta bebeğimi kucağıma alacağım. Allah herkese herşeyin hayırlısını versinbilmiyorum inan kafam durdu artık düşenemiyorum
Canım doktor enfeksiyona karşı verdi bir haftalık, ağrı kesiciyi kullanmadım zaten pek ağrı olmadı.. Bol su içiyorum dinleniyorum, normal şartlarda amniosentezden sonraki istirahatta delik kapanıyormuş. Bir saat filan uzandım, Kalktım toilete akıntım varmı diye, birşey yoktu sonrasındada gönderdi zaten. Bir kaç gün gitmicem işe. Bügünde duş almiyim dedim, yarın alırım artık. Detaylı ultrason 3 hafta sonra, tabi test temiz çıkarsa..Heyecanlı bir bekleyiş süreci gerçekten dayanması zor. Biran önce geçsede kurtulsam. Bu zorlu bekleyişi yaşayan herkese Allah kolaylık versin..Canım
Duş alırken ayakta ve ılık al. Ağır kaldırmamaya çalış. Uzanma yada zorlanma plesanta hem çok esnek hem de çok narin. Bir de kalabalık yerlerde pek bulunma. Bana doktor antibiyotik ve ağrı kesici vermemişti.
1/200 .. Sonuç çıkınca detaylarını yazıcam, şimdilik kimsenin günahını almak istemem..sağol canım inşallah yanlışlık vardır bende haftaya cumartesi sonucu alacam kafam çok karışık ne yapacam hiçbir fikrim yok ama ne yemek yiyorum ne uyuyorum oğlamla bile oynamıyorum 5 ay nasıl geçer böyle bilmiyorum senin sonucun kaç çıkmıştı canım hayırla sağlıkla al inşallah kucagına dua ediyorum kimseyi evladı ile sınamasın allahım.
Canım birşey söylemek istiyorum bu kadar uzun süre radyasyon altın'da kalması doğrumu bebeğin? Tabi bir risk görülürse daha uzun incelenmesi gerekebilir ama onun dışında bebeğe bu dalgaların zarar vericeğini düşünüyorum.Ayrıntılıyı iyi bir doktor yapması lazım. Bana doktorum herkes ben yapıyorum diyor ama bursada bunun 2 ustadı var yaptıracaksan onlara yaptır demişti. Detaylı ultrasonda bebeğin parmak kemiklerine bile bakıyorlar. Arkadaşım o 2 kişiden birine yaptırdı tam 7-8 saat surdu. 1000₺ye. Ama fakültede falan bakıyorlar ama çok detaylı olmuyor
benimkiSakin olman gerekli. Mantıklı olman gerekli. Biz çok acı da olsa sonlandırma kararı aldık eşimle çünkü 100% ağır down sendromluydu ve kalbi delikti. Bunu asla unutmam mümkün değil hala dalgalı kafam. Biz bu kararı alırken şunu düşündük. Yaşımız 40 ve üstü hadi biz bakalım herşeyi bırakıp ama bize birşey olursa bu çocuğa ne benim ailemde nede eşimin ailesinde bakacak sahip çıkacak hiç kimsemiz yok. Türkiye şartlarında bu çocuk bizden sonra ziyan olacak diye düşündük maalesef. Zaten ölü doğdu. 2 yıl psikolojik tedavi gördüm ama Allah vereceğini unutmasın. İnşallah bu hafta yada önümüzdeki hafta bebeğimi kucağıma alacağım. Allah herkese herşeyin hayırlısını versin
1/200 .. Sonuç çıkınca detaylarını yazıcam, şimdilik kimsenin günahını almak istemem..
Bitanem nolursun iyi dusun eger bebek down sendromlu derlerse aldiracaksan emin olmak istiyosan yaptir tabi ama hicbi sekilde aldirmam.diyosan niye yaptiriyosun ki.Bak dedigim gibi hicbir sonuc kesin degil.Cunku ben gebeligi boyunca tum tarama testleri yuksek cikan aminiyosentezde ayrintili ultrasonda dahi %99 sakat denilen bebegin saglam dogdugunu da biliyorum.Testlerde ultrasonlarda bi sorunu cikmayip herseyi normal denilen bebegin down sendromlu dogdugunu da biliyorum.Kime nasil guvenecez Rabbimden baska? Ama cok.istiyosan yaptir.Ben istememe ragmen.doktorun.zoruyla.ikili tarama yaptirdim.sonucunu almaya gitmiyorum gitmek.istemiyorum inan cunku guvenemiyorum.sağol canım inşallah yanlışlık vardır bende haftaya cumartesi sonucu alacam kafam çok karışık ne yapacam hiçbir fikrim yok ama ne yemek yiyorum ne uyuyorum oğlamla bile oynamıyorum 5 ay nasıl geçer böyle bilmiyorum senin sonucun kaç çıkmıştı canım hayırla sağlıkla al inşallah kucagına dua ediyorum kimseyi evladı ile sınamasın allahım.
aslında ihtimal testi ama bütün gebeliği zehir ediyor inşallah bu doğacak bebeğin sağlıkla gelir sana eşim istemiyor ama ben çok zor durumdayım ya.
aldırmayı düşünmek istemiyorum ama ona kim bakar bize bişey olsa ortada kalmaz mı doğuracaksam bile hazırlıklı olmam lazım diye düşünüyorum ve sakin olamıyorum yanımda destek veren kimse yok belki bu yüzden bilmiyorumBitanem nolursun iyi dusun eger bebek down sendromlu derlerse aldiracaksan emin olmak istiyosan yaptir tabi ama hicbi sekilde aldirmam.diyosan niye yaptiriyosun ki.Bak dedigim gibi hicbir sonuc kesin degil.Cunku ben gebeligi boyunca tum tarama testleri yuksek cikan aminiyosentezde ayrintili ultrasonda dahi %99 sakat denilen bebegin saglam dogdugunu da biliyorum.Testlerde ultrasonlarda bi sorunu cikmayip herseyi normal denilen bebegin down sendromlu dogdugunu da biliyorum.Kime nasil guvenecez Rabbimden baska? Ama cok.istiyosan yaptir.Ben istememe ragmen.doktorun.zoruyla.ikili tarama yaptirdim.sonucunu almaya gitmiyorum gitmek.istemiyorum inan cunku guvenemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?