- 31 Ocak 2015
- 1.140
- 1.101
- 138
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #3.121
Bende ilk duydugumda bebegime nasil bakacam bi omur nasil tasiyacam bu yuku diye aglamistim ama aldirmadim aldiramazdim vebalini bile bile.Dusundum benegi oyle olan annelere Rabbim ayri bi guc ve irade veriyo cenneti mujdeliyo.Hem bebegimi aldirsam sonra Rabbim.saglikli bi evlat verse saglam dogan buyuyen bi bebegiin bi kaza gecirip sakat kalmayaci ne malum dedim.Bu bi imtihan ve ben bu imtihani hakkiyla gececem.Rabbimin izniyle dedim.Hep hayirlisini diledim.Benimde arkamda bakacak kimsesi yoktu.Dogmak nasip.olmadi ogluma karnimda kalbi durdu.Seni cok.iyi anliyorum inan ayni seyleri bende yasadim otur namaz kilKuran oku icini ferahlatir.Rabbimden yardim iste dogru yola ilet beni.diye dua et canim.aldırmayı düşünmek istemiyorum ama ona kim bakar bize bişey olsa ortada kalmaz mı doğuracaksam bile hazırlıklı olmam lazım diye düşünüyorum ve sakin olamıyorum yanımda destek veren kimse yok belki bu yüzden bilmiyorum
canım namazımı hiç aksatmam zaten sonucu aldım odadan çıktım mescide indim ama insanız işte bir yerde tıkanıyoruz mersinlimisin canım bende 33 görünce bende mersinliyim de senin bebeğin cennet kuşu olmuş dilerim bu sağlıkla doğar inşallah.Bende ilk duydugumda bebegime nasil bakacam bi omur nasil tasiyacam bu yuku diye aglamistim ama aldirmadim aldiramazdim vebalini bile bile.Dusundum benegi oyle olan annelere Rabbim ayri bi guc ve irade veriyo cenneti mujdeliyo.Hem bebegimi aldirsam sonra Rabbim.saglikli bi evlat verse saglam dogan buyuyen bi bebegiin bi kaza gecirip sakat kalmayaci ne malum dedim.Bu bi imtihan ve ben bu imtihani hakkiyla gececem.Rabbimin izniyle dedim.Hep hayirlisini diledim.Benimde arkamda bakacak kimsesi yoktu.Dogmak nasip.olmadi ogluma karnimda kalbi durdu.Seni cok.iyi anliyorum inan ayni seyleri bende yasadim otur namaz kilKuran oku icini ferahlatir.Rabbimden yardim iste dogru yola ilet beni.diye dua et canim.
Allah hayırlısını versin inşallah. Mümkün olduğunca dinlenmeye bak. Çok dolaşma ayakta falan. Yatmasan bile otur. Birkaç gün wc ve yemek yemek dışında pek birşey yapma. Çok da insanlara falan sarılıp öpüşme. Beklemek çok zor bende 2 kez yaşadığım için derdini anlıyorum.Canım doktor enfeksiyona karşı verdi bir haftalık, ağrı kesiciyi kullanmadım zaten pek ağrı olmadı.. Bol su içiyorum dinleniyorum, normal şartlarda amniosentezden sonraki istirahatta delik kapanıyormuş. Bir saat filan uzandım, Kalktım toilete akıntım varmı diye, birşey yoktu sonrasındada gönderdi zaten. Bir kaç gün gitmicem işe. Bügünde duş almiyim dedim, yarın alırım artık. Detaylı ultrason 3 hafta sonra, tabi test temiz çıkarsa..Heyecanlı bir bekleyiş süreci gerçekten dayanması zor. Biran önce geçsede kurtulsam. Bu zorlu bekleyişi yaşayan herkese Allah kolaylık versin..
Devamlı yapmıyorlar 3-4-5 kez ara veriliyor. Dinlenme süreleri de var içinde. Yemek yediriyorlar. Dolaştırıyorlar. Ultrasonda ses dalgalarını görüntüye çevirdikleri için radyasyon yok denenecek kadar az.Canım birşey söylemek istiyorum bu kadar uzun süre radyasyon altın'da kalması doğrumu bebeğin? Tabi bir risk görülürse daha uzun incelenmesi gerekebilir ama onun dışında bebeğe bu dalgaların zarar vericeğini düşünüyorum.
İlki on günde çıktı benimkinin. Orda 5 trizonomynin hepsine bakıyorlar. Doktorun demesine göre burası temiz çıkınca diğerleri de temiz çıkıyor ama tam sonuç her zaman en kesinidir dedi. En zor kısım ilk test sonrası Allah kerim inşallah2-3 hafta surermis.. On sonuc bir kac gun icinde cikicakmis
Haklisin canim insan nefsi ne kadar da olsa iyiye de kotuye de teslimiyet diyemiyo bende cok zorlandim aminiyosentez yaptirmadim bebegin.dusme.riskini goze alamadim ayrintili ultrasonda bi sorunu cikmadi.kalp kapaginda hafif kirecleme var ama cok onemli degil.dediler zaten olu dogumdan.sonra bebegime hem.otopsi hem genetik yapildi kalbinde bi sorun yoktu.İnsallah yavruma ahirette kavusacagim 38 haflikken kaybettim cok zor geldi.Zaten tedavilerin ardindan.seneler sonra olmustu simdi buda 3 sene sonra oldu inan o kadar cok korkuyorum ki ikili taramanin.sonucunu almaya gidemiyorum guvenemiyorum her an bisey olacak diye elim yuregimde seni cok iyi anliyorum ama dua etmekten baska caremiz yok Rabbim evlatlarmizi kucagimiza saglikla almayi nasip.etsin.knsallah.Bu arada mersinli degilim 3 benim ugurlu rakamimdir ondan oyle yaptim rumuzumu canim Ankaraliyim :)canım namazımı hiç aksatmam zaten sonucu aldım odadan çıktım mescide indim ama insanız işte bir yerde tıkanıyoruz mersinlimisin canım bende 33 görünce bende mersinliyim de senin bebeğin cennet kuşu olmuş dilerim bu sağlıkla doğar inşallah.
Banada öyle geliyor, en azından şüphelendikleri kromozonlara bakmiş olucaklar.. Birşey sormak istiyorum ilk gebeliğinde ilkinde çıkmişmiydı yoksa detaylıdamı ortaya çıktı, aynı şeyleri sorup deşmek hiç istemiyorum, üzüyorsam özür dilerim..İlki on günde çıktı benimkinin. Orda 5 trizonomynin hepsine bakıyorlar. Doktorun demesine göre burası temiz çıkınca diğerleri de temiz çıkıyor ama tam sonuç her zaman en kesinidir dedi. En zor kısım ilk test sonrası Allah kerim inşallah
Evet canım eşim sağolsun koşturdu hep, dışarı çıkmıyorum, misafir almıyorum.. Full dizilere sarmiş durumdayım :)Allah hayırlısını versin inşallah. Mümkün olduğunca dinlenmeye bak. Çok dolaşma ayakta falan. Yatmasan bile otur. Birkaç gün wc ve yemek yemek dışında pek birşey yapma. Çok da insanlara falan sarılıp öpüşme. Beklemek çok zor bende 2 kez yaşadığım için derdini anlıyorum.
allahım bu beğine sağlık versin ömrü güzel olsun sakin olmaya çabalıyorum ama destek yok yanımda yalnız kladıkça da kuruyorum işte malesef benim ailem yok eşimin ailesi varla yok arası yani bugun bana bişey olsa sağlıklı olan oğlum bile ortada kalır tüm bunlar kafamda dönüyor işte sizi de çok iyi anlıyorum ama bence burdan uzaklaşın ve içinizdeki canlının tadını çakırın hayırlı doğumlar olsun.
benimki
keryneia benim sonuçta bu
kombine risk1/203
ikili 1/50
yaş riski 1/1064
trisomy 13/18+nt 1/10000
Bu arada konuyla alakasız olucak ama babaannem babamı 42 yaşında doğurmuş, o zaman böyle testlermi varmış sıfır stress babam dünya'ya gelmiş :) .. Gelenek bozulmamış ailemde kızlar geç evlenip geç anne oluyolar..Sakin olman gerekli. Mantıklı olman gerekli. Biz çok acı da olsa sonlandırma kararı aldık eşimle çünkü 100% ağır down sendromluydu ve kalbi delikti. Bunu asla unutmam mümkün değil hala dalgalı kafam. Biz bu kararı alırken şunu düşündük. Yaşımız 40 ve üstü hadi biz bakalım herşeyi bırakıp ama bize birşey olursa bu çocuğa ne benim ailemde nede eşimin ailesinde bakacak sahip çıkacak hiç kimsemiz yok. Türkiye şartlarında bu çocuk bizden sonra ziyan olacak diye düşündük maalesef. Zaten ölü doğdu. 2 yıl psikolojik tedavi gördüm ama Allah vereceğini unutmasın. İnşallah bu hafta yada önümüzdeki hafta bebeğimi kucağıma alacağım. Allah herkese herşeyin hayırlısını versin
Bende önce 3lu sonra ense kalınlığı ve kalp anomalisi bin ultrason la teşhisinde sonra kesin tanı için amniosentez yapıldı. Ben genetik uzmanına o zaman emin misiniz kesin mi diye sorduğumda biz aynı testi tam 20 kez doğrulamak için yapmak zorundayız. Bu 20 testin bütün sonuçlarının hepsinin birbirini doğrulaması gerekiyor ki biz bu teşhisi tam olarak koyalım diye bir cevap verdi. Bu arada genetik uzmanı doktor yengemin çalışma arkadaşıydı.Banada öyle geliyor, en azından şüphelendikleri kromozonlara bakmiş olucaklar.. Birşey sormak istiyorum ilk gebeliğinde ilkinde çıkmişmiydı yoksa detaylıdamı ortaya çıktı, aynı şeyleri sorup deşmek hiç istemiyorum, üzüyorsam özür dilerim..
20 kez derken?? Benim bahsettigim, amniosentezin ön sonucunda çıkıp çıkmadığıydı..Bende önce 3lu sonra ense kalınlığı ve kalp anomalisi bin ultrason la teşhisinde sonra kesin tanı için amniosentez yapıldı. Ben genetik uzmanına o zaman emin misiniz kesin mi diye sorduğumda biz aynı testi tam 20 kez doğrulamak için yapmak zorundayız. Bu 20 testin bütün sonuçlarının hepsinin birbirini doğrulaması gerekiyor ki biz bu teşhisi tam olarak koyalım diye bir cevap verdi. Bu arada genetik uzmanı doktor yengemin çalışma arkadaşıydı.
İlkinde hepsini bir kerede söylediler operasyondan 3 hafta sonra.20 kez derken?? Benim bahsettigim, amniosentezin ön sonucunda çıkıp çıkmadığıydı..
Anladım canım teşekkürler bilgi içinİlkinde hepsini bir kerede söylediler operasyondan 3 hafta sonra.
Ben sonucu öğrendiğimde pek çok soru sordum. O da trizonomy testlerinde bir test tam 20 kez tekrarlanır ki tam emin olalım dedi. Yanı senden aldıkları sıvıyi 20 kez teste tabi oturuyorlarmış ki test doğru olsun.
canım öncelikle geçmiş olsun benimde 3lü testim riskli çıktı ama ben amniyosentez filan yaptırmadım eşim kararı bana bırakmasına rağmen 5 yıl bekledim bu bebeği hiçbir şekilde aldırmayı düşünmüyorsan kendine ve bebeğine eziyet etme derim ben......mevla neyler neylerse güzel eyler inşallah hepimizin bebeği sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir canım.....eşinle ortak karar almadan yaptırma Allah korusun birşey olsa ömür boyu başına kalkar....doktorda fakülteye sevk edecem dedi eğer a.s yaptırmazsan ayrıntıya sokarlar dedi eşim benle konuşmuyor bir karar almamız lazım ama destek vermiyor bana
Ah kuzum beni ağlattın şimdibir şey daha eklemek istiyorum bizim bebeğimiz tüp bebek ve 2li forma işaret attılar tüp bebek diye diğer gebeliğimde işaret felan koymadılar teste diyorum ki bunlar paralı hasta nasıl olsa kıymetli bebek yaz gitsin sonuç gelsin hop istediğimiz kadar para alalım oğlumda en ufak ağrımda hastanede yatırdılar sonra düşündüm neden bizim ki tüp bebek ya itiraz yok ver para nasıl olsa kıymetli bebek diyor doktorlar of ki of yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?