Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Merhaba Hanımlar. Dün detaylı tarama yaptırdım dr kordonda bir damarın olmadığını ve bunun sebep olabileceği basta down sendromu olabileceğini ve bir cok genetik hastalık olabileceğini ama canımı sıkmamam gerektiğini söyledi. Sadece bir ihtimal olduğunu söyledi ister istemez canım sıkıldı. İkili,üçlü,dörtlü testlerim ense kalınlığı ve burun kökü hepsi normal çıktı. Başına böyle bişey gelen varmı lütfen yardımcı olurmusunuz.

Tatlim bebeginde sorun olsaydi taramalarda cikardi zaten doktorunda olabilir demis ihtimal var demis ama ben sanmiyorum bebeginde sorun olacagini icini ferah tut canim

Canim uzgunumde doktorun down sendrom olayini biraz .icindan uydurmus.. down sendromu olayi kromozon parcalandigi anda olan ve bir kromozonun fazla olmasindan kaynakli bir durumdur, damar yoluyla iyi beslenememesinden dolayi kaynaklanabilicek birsey kesinlikle degildir.. baska doktora basvur derim.

o testlere inanmayın diyemem tıp şuanda o şekilde ilerliyor ama bu kadar hamileliğin merkezine yerleştirmeyin bir daha hamile kalsam muhtemel yaptırmıycam herşey Allah tan bebeğimi kaybedecektim nerdeyse eğer o çocuğu aldırmayacaksanız aminosentez in bir anlamı yok bunuda bilmenizi isterim Rabbim herkesin bebeğine sağlık versin içindede bizim bebeklere...

Amniyosentez elbetteki dünyaya genetik bozukluğa sahip bir birey getirmemek için önemli. Ne olursa olsun ben doğuracağım diyen birinin amniyosentez yaptırmaya da elbette ihtiyacı yok çünkü kararı belli. Amniyosentezde genetik kusur belirlense de malum buna müdahale ile tedavi de söz konusu değil. Dolayısıyla amniyosentez karar verme aşamasında henüz hastanelerimizde standard uygulamaya alınmayan kan testinden (prenatest, harmony test, v.s...) sonra sonuca ulaşmak yapılabilecek tek test, tüm riskine rağmen. O yüzden ben dilerim ki devlet bir an önce amniyosentezi değil kan testini rutin uygulamaya alsın, hatta ikili test de kaldırılsın, sadece kan testi ile anne adayları bebeklerinin sağlık durumunu öğrensin. Çünkü dünya artık bu yönteme gidiyor.

Canim biraz dogru taraflari biraz birazda yok.. cunku hala kim ne derse desin en kesin sonuc veren test amniyosentez. Harmony'den sonra bile onerilmekte. Kromozonsal ve genetik tum bozukluklari bulabilirken kan yoluyla cok azini arastirabiliyorlar. Bebegin hucreleri bazi durumlarda kanda ulasilamayabiliyor, ayrica Amerikaya veya Almanyaya gittigini saniyorsaniz aldaniyorsunuz bir coguda Turkiyede; Istanbul, Ankara ve bir sehirde daha yapilmakta.. tabi ucreti dusureceginden bundan kimse bahetmiyor, bizzat bu testi yapan bir tanidigimdan aldim bu bilgiyi. Tabi diger turlu rikler yok degil, yinede biraz fazla abartildigini dusunuyorum. 300 kadinda bir dusuk olmasi yuzdeye vurunca cok dusuk bir ihtimal olarak kaliyor. Ben yaptirdim ve herhangi bir komplikasyonla karsilasmadim cok sukur.

canım doğuma az kalmış nasılsın kendini hazır hissediyor musun allah yardımcın olsun kolayca doğsun sağlıklı olsun hep inşallah.

Merhaba arkadaşlar benim kafam biraz karisti. İlk olarak ikili testi yaptiramadim ben, çünkü tarihim geçmişti. Hastane de 3lü test yapildi, ve herhangi bir risk bulunmadi. Doktor 2 detay usg girmemi soyledi. Ve ben bu testi yaptirmak istemiyorum. Şuanda rahim ağzı yetmezliğim var. Bebek erken gelebilirmiş 1.7 mm acilmadan söz etti doktor. Şuan kafamin karisik olmasinin sebebi hersey normal ken bebeğe anormal miş gibi davranmalari. Aramizdaki kordonda çok kisaymiş, ve bebek şuanda 24 hafta da 516 gram ağırlığında. Buna rağmen bebek rahmi tartmaz demişlerdi. Sanirim dikiş atilicak, 3lü test sonucundan sonra doktora gittim ve keseden su ile bakilmasi soyledin. Herşey normalken anormal olan şeyi anlamiyorum ve bu beni çok fazla kasip geriyo. Normal sonuç olduğu halde benden bu siviyi almak istemeleri normal mi

Tatlim acikcasi ilk defa boyle bir vaka duyuyorum.. amniyosentez istenmesi genelde genetik ve kromozonsal sorundan suphelenirse yapiyorlar, neden boyle birseyden suphelendi doktorun hic bir fikrim yok.. bebek biraz ufak olabilir, ama her bebekte ayni kiloda olucak diye birsey yok.. senin bebegin kordonun kisaligi yuzunden iyi beslenemiyor olabilir, bu ne tur problem yaratir ileride hic bir fikrim yok tatlim

Benimde bir fikrim yok ve 3lü testim de normal cıktı. Doktor birde yemekten sonra sol tarafina yat dedi. Bebek daha iyi beslenir dedi. Çok düzenli ve dengeli beslendiğim halde kilo almiyor sanki vitamin ve demir ilaçlari da kullaniyorum ama bakiyorum hep bebişlerin kilosu fazla şimdiden bebişe bakamiyorum gibi kendimi suçlayip duruyorum . hamile kalmadan önce 53 kiloydum şimdi 24 haftadaydım kendi kilom 55

Yok canım hiç dert etme toparlar, bol bol süt iç, yumurta ve et yemeğe çalış.. Bak kendine.. Soluna yat kesinlikle bende hep soluma yatıyorum.. Yetişir geçer bile diğer bebekleri, en önemlisi moral tabi unutma hareket etmeye başlamıştır, ediyorsa hiç dert etme bence 24 haftaya gelebilmişse bundan sonrasınıda iyi geçicektir.

Valla bende fazla besleyemiyorum bebegi diye korkuyorum herkes karnin niye cikmiyo diyo aceba iceri dogru mu genis bilemedim 62 ile hamile kaldim 67 oldum bende yemiyoun bardsk kadar doguracaksin diyolar ama aksine yiyorum bebegin ultrason olcumleri de normal onun.icin takmamaya cslisiyorum sende fazla takma canim doktor olcumlerine bakiyo zsten sende uzulme bnim eltim 6 kilo almis ilk hsmileliginde 3.400 gr dogurmus dogumdan sonra hic kalmamis kilo filan seninde oyle olur belki de ne guzel iste

İnsallah yeterki bebek iyi olsun. 100 kiloya bile raziyim :) Et süt devamlı yiyorum midem bulanana kadar. Hatta süt bile iciyorum. Morel olarak çok iyi olamiyorum ama ister istemez benden mi kaynaklaniyor diye üzülüyorum.

İnsallah yeterki bebek iyi olsun. 100 kiloya bile raziyim :) Et süt devamlı yiyorum midem bulanana kadar. Hatta süt bile iciyorum. Morel olarak çok iyi olamiyorum ama ister istemez benden mi kaynaklaniyor diye üzülüyorum.
Ya tatlım ben 2,5 kilo doğmuşum bu sağlıksız olduğum anlamınamı gelir yooo sonra topaç gibi olmuşum, boşver çokta abartma olduğu kadar artık..

Tatlim sen nasilsin naptin taramalari aminiyosentez yaptirdin mi bebisin nasil
merhaba canım oğlumla ilgielniyorum aşırı yaramaz ve kucaktan inmeyen biri oldu a.s yaptırmadım hayırlısıyla doğumu bekliyorum bir yandan 25. haftadayım az kaldı sen nasılsın bebeğin nasıl.

Haklısın canım fazla üzerine düşüyorum sanırım... Daha minicik bebeği kaç kilo yapmaya uğraşıyosam. Daha cürmü ne ki :)

Kızlar merhaba,
Kötü bir 4'lü test maceram oldu.
Sizlerle paylaşmak istedim ki bu test sonuçlarına kafanızı takmayın diye.
Başka bir konuya yazdığım yazıyı aynen kopyalıyorum.

Kızlar merhaba
Belki hatırlarsınız kötü bir 4'lü test sonucu almıştım. AFP değeri çok yüksek çıkmıştı. Ve bu da bebekte bir omurga anomalisi olan ve ölümcül bile olabilen Spina Bfida diye bir anomaliye işaret ediyordu.
Test yaptırdığım hastanedeki doktor (asıl doktorum değil) beni çok korkutmuş ve üzmüş, beni gün ortasında cep telefonumdan telaşla arayıp "Gebeliği sonlandırman gerekebilir" demişti. Hem de telefonda!!! O gün sanırım hayatımın en kötü günüydü. Ve sonraki günler beklemek ve her gün ağlamaktan başka elimden bir şey gelmedi. Detaylı ultrason çektirmem gerekiyordu.

Kendi doktorum test sonucunun her türlü sebepten yüksek çıkabileceğini ve ultrasonda hiç bir sorun çıkmadığını söyleyince rahatladım.

Sonra bir de aynı hafta erken bir detaylı ultrason çektirdim.

Prof. Dr. Hayri Ermiş'e gittim. O erken detaylı ultrasonumu çekti. Çok beyefendi, babacan ve anlayışlı bir doktor. Erken ultrason olduğu için tüm organlara bakamadı ama en azından Spina Bfida yok dedi.
Bugün de eksik kalan bazı değerlere bakmak için tekrar detaylı ultrason çektirdim. Bebeğin kalbine, benim rahmimdeki kan damarlarına baktı. Kordona baktı. Diyaframa baktı. Ve her şey yolunda dedi.
Allah'a çok şükür sorun yok. Spina Bfida'dan eser yok.

Allah benim çektiğim sıkıntıyı hiç birinize yaşatmasın inşallah.
Destek olduğunuz için de çok teşekkür ederim

Bu arada Hayri Ermiş'i detaylı ultrason için kesinlikle tavsiye ederim - İstanbul'daki arkadaşlarımıza.
Kendi doktorum Aytuğ Kolankaya'yı da zaten gözüm kapalı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…