- 7 Şubat 2008
- 8.388
- 7.461
- 723
- 41
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #3.361
Al bendende o kadar, doğurana kadar sancılanacağıma bende yaptırdığım için çok mutluyum, bebek tepik atıyor içerde şimdi ve delinicekmi telaşım kalmadı :)Bnde de riskli olabilecek bulgular saptanmıştı ve amniyosentez öneriyoruz karar senin demişlerdi o an şoktan bi süre ağlayamadım bile oadar zor bir 22 gün geçirdim ki ama çok şükür herşeyimz temiz çıktı bence hiç korkmayın gidin içiniz rahat etsin enazından amniyosentezde korkulacak bişey değilmiş..Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın
valla ben Allah nasip ederse 2. çocuğumada amniyosentezi bile isteye yaptıracağım çünkü o dönemimde öyle hikayelerle karşılaştım ki tabi ki her şey Allah'tan gelir ama çok zor bir hayat oluyor..Sizinde mi kızınız geliyor :)Al bendende o kadar, doğurana kadar sancılanacağıma bende yaptırdığım için çok mutluyum, bebek tepik atıyor içerde şimdi ve delinicekmi telaşım kalmadı :)
Aynen oyle, oyle cokta korkulucak birsey degil.. harmony yaptirilsin diye doktorlarin kotulemesini filanda hic anlamiyorum, harmony testi 100% guvenilirligi olan bir test bile degilken.valla ben Allah nasip ederse 2. çocuğumada amniyosentezi bile isteye yaptıracağım çünkü o dönemimde öyle hikayelerle karşılaştım ki tabi ki her şey Allah'tan gelir ama çok zor bir hayat oluyor..Sizinde mi kızınız geliyor :)
Güvenilir bir doktor ve dinlenme olduktan sonra hiçbir tehlikesi yok valla benm ilk etapta şoktu tabi neden fln diye sorguladım çok korktum oyüzden burdan ısrarla dile getirmek istiyorum hiç tereddüt etmeden yapın :) aramızda bir ay sizinle hayırlı doğumlar olur inşallahAynen oyle, oyle cokta korkulucak birsey degil.. harmony yaptirilsin diye doktorlarin kotulemesini filanda hic anlamiyorum, harmony testi 100% guvenilirligi olan bir test bile degilken.
Benim ki erkek ablasi :)
Canım merhabaKızlar merhaba,
Kötü bir 4'lü test maceram oldu.
Sizlerle paylaşmak istedim ki bu test sonuçlarına kafanızı takmayın diye.
Başka bir konuya yazdığım yazıyı aynen kopyalıyorum.
Kızlar merhaba
Belki hatırlarsınız kötü bir 4'lü test sonucu almıştım. AFP değeri çok yüksek çıkmıştı. Ve bu da bebekte bir omurga anomalisi olan ve ölümcül bile olabilen Spina Bfida diye bir anomaliye işaret ediyordu.
Test yaptırdığım hastanedeki doktor (asıl doktorum değil) beni çok korkutmuş ve üzmüş, beni gün ortasında cep telefonumdan telaşla arayıp "Gebeliği sonlandırman gerekebilir" demişti. Hem de telefonda!!! O gün sanırım hayatımın en kötü günüydü. Ve sonraki günler beklemek ve her gün ağlamaktan başka elimden bir şey gelmedi. Detaylı ultrason çektirmem gerekiyordu.
Kendi doktorum test sonucunun her türlü sebepten yüksek çıkabileceğini ve ultrasonda hiç bir sorun çıkmadığını söyleyince rahatladım.
Sonra bir de aynı hafta erken bir detaylı ultrason çektirdim.
Prof. Dr. Hayri Ermiş'e gittim. O erken detaylı ultrasonumu çekti. Çok beyefendi, babacan ve anlayışlı bir doktor. Erken ultrason olduğu için tüm organlara bakamadı ama en azından Spina Bfida yok dedi.
Bugün de eksik kalan bazı değerlere bakmak için tekrar detaylı ultrason çektirdim. Bebeğin kalbine, benim rahmimdeki kan damarlarına baktı. Kordona baktı. Diyaframa baktı. Ve her şey yolunda dedi.
Allah'a çok şükür sorun yok. Spina Bfida'dan eser yok.
Allah benim çektiğim sıkıntıyı hiç birinize yaşatmasın inşallah.
Destek olduğunuz için de çok teşekkür ederim
Bu arada Hayri Ermiş'i detaylı ultrason için kesinlikle tavsiye ederim - İstanbul'daki arkadaşlarımıza.
Kendi doktorum Aytuğ Kolankaya'yı da zaten gözüm kapalı tavsiye ederim.
Canım eve gidip bakmam gerek. Ama yanlış hatırlamıyorsam 62 gibi bir sonuçtu.Canım merhaba
Benimde başıma aynıları geldi şu an 18 haftalık hamileyim.senin afp kaç çıkmıştı?benim 12
Canım bu sayfada benim bir yazım var bak buraya kopyalıyorum :Merhaba arkadaşlar. Öncelikle günaydın.
Kac haftadır gözüme uyku girmiyor. Uzun zamandır foruma da girmiyordum. Sorum üçlü taramadaki bi sıkıntımla alakalı. Nöral tüp defekti riskimiz çıktı. Fakat doktor ne ayrıntılı ultrasonda ne de normal kontrollerimde görmedi iki üç haftadır kontrole gitmedim
Bu şekilde bi rahatsızlıkla karşılasan oldu mu sonuçları nedir. Umarım yardımcı olacak birileri çıkar. Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın
Çok sevindim canım. Benim kan sonucu 365 mom 12 çıktı ayrıntılıda sorun görünmüyodu plesenta ve rahğm arasında 2 tane kist gördü doktor değerini buda yükseltmiş olabilir dedi.birde yeniden test yaptır sonuç hatalıda olabilir dedi. Bakalım bu sefer afp 145 çıktı ama mom değerini bilmiyorum daha. Hayırlısı olsunCanım eve gidip bakmam gerek. Ama yanlış hatırlamıyorsam 62 gibi bir sonuçtu.
Yani çok çok yüksekti.
Ama down sendromu ve trizomi riski o kadar düşük çıkmış ki, spina bfida otomatik olarak yükselmiş. Yoksa bir risk yok dedi doktor. Ve aynen öyle de oldu çok şükür...
Canım benimde 4 lü de yüksek risk çıktı ama ayrıntılıda sorun görünmüyor.dün afp ye bakmak için bu seferde üçlü test yapıldı onun sonucunu bekliyoruz.eşimde bende baya sıkıldık geçen haftadan beri inşallah sağlıklıdır bebişlerimiz.Merhaba arkadaşlar. Öncelikle günaydın.
Kac haftadır gözüme uyku girmiyor. Uzun zamandır foruma da girmiyordum. Sorum üçlü taramadaki bi sıkıntımla alakalı. Nöral tüp defekti riskimiz çıktı. Fakat doktor ne ayrıntılı ultrasonda ne de normal kontrollerimde görmedi iki üç haftadır kontrole gitmedim
Bu şekilde bi rahatsızlıkla karşılasan oldu mu sonuçları nedir. Umarım yardımcı olacak birileri çıkar. Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın
Merhaba tamda gecen sene bugun ikili test sonucumun cok cok kotu ciktigini ogrenmistim ayni sizinki gibi ultrason sonuclarim cok iyiydi ama tarama testim kotu cikmisti ve yaklasik bir ay boyunca gozyasi doktum 16.haftamda amniyosentez olup iyi sonucu alinca cok rahatlamistim ancak o bir ayim kabus gibi gecmisti simdi yanibasimda minik bir kuzu uyuyor 7.ayin icindeyiz.diyecegim suki butestler hic guvenilir degil benim riskim 1/7 cikmisti ama bebeğim gayet saglikliymis bu testler tani testi degil tarama testi ve asil onemli olan ultrason goruntusudur aytintili ultrsonda her sey anlasiliyor.ben bir daa hamile kalırsam hic bir testi yaptirmiycam direk amniyosentez yaptiricam en garantisi bu zaten.size tavsiyem caninizi sikmayin ben bebeginizin iyi olduguna eminim cok cok kafya takacak olursanizda amniyosentez i tavsiye ederim rn azinda kafaniz rahatlar 9 ay bunu dusunmezsinizCanım benimde 4 lü de yüksek risk çıktı ama ayrıntılıda sorun görünmüyor.dün afp ye bakmak için bu seferde üçlü test yapıldı onun sonucunu bekliyoruz.eşimde bende 16.haf sıkıldık geçen haftadan beri inşallah sağlıklıdır bebişlerimiz.
Umarım dualarımız hep yöndeCanım benimde 4 lü de yüksek risk çıktı ama ayrıntılıda sorun görünmüyor.dün afp ye bakmak için bu seferde üçlü test yapıldı onun sonucunu bekliyoruz.eşimde bende baya sıkıldık geçen haftadan beri inşallah sağlıklıdır bebişlerimiz.
Allah bağışlasın bebişini çok sevindim iyi olmasına.canım şu saatten sonra bi daha test yaptırmayı düşünmüyorum zaten bi amniyosentez kaldı ama yaptırmıcam onuda.bebeğimi gördüm gayet sağlıklı günü gününe büyüyo maşallah.amniyosentezde kötü çıkarsa müdahale ettirmeyi düşünmüyorum o yüzden yaptırmıcam.çok yakın bi tanıdığımın amniyosentez dahil tüm sonuçları yüksek riskli down sendromu çıkıyodu ama sapasağlam doğdu çocuk.allahım hakkımızda hayırlısını versin inşallah.tabi ki tek isteğim ve duam bebeğimin sağlıklı olması.Merhaba tamda gecen sene bugun ikili test sonucumun cok cok kotu ciktigini ogrenmistim ayni sizinki gibi ultrason sonuclarim cok iyiydi ama tarama testim kotu cikmisti ve yaklasik bir ay boyunca gozyasi doktum 16.haftamda amniyosentez olup iyi sonucu alinca cok rahatlamistim ancak o bir ayim kabus gibi gecmisti simdi yanibasimda minik bir kuzu uyuyor 7.ayin icindeyiz.diyecegim suki butestler hic guvenilir degil benim riskim 1/7 cikmisti ama bebeğim gayet saglikliymis bu testler tani testi degil tarama testi ve asil onemli olan ultrason goruntusudur aytintili ultrsonda her sey anlasiliyor.ben bir daa hamile kalırsam hic bir testi yaptirmiycam direk amniyosentez yaptiricam en garantisi bu zaten.size tavsiyem caninizi sikmayin ben bebeginizin iyi olduguna eminim cok cok kafya takacak olursanizda amniyosentez i tavsiye ederim rn azinda kafaniz rahatlar 9 ay bunu dusunmezsiniz
Aynen oyle.. bendede sat tarihini bilmiyorum diye kafasina gore bir tarih yazmisti, zaten ordan huylanmistim hatali cikacak diye.. olcumlerdede bebek hic durmadigi halde screenshot yapmaya calisti artik ne kadar iyi olcebildi hic bir fikrim yok ama cok tirt bir test olmustu.. O kadini sikayet etmedigime dua etsin..Valla kizlar bu test sonucta hata payi yuksek bir test. Olcumleri yapan dr bir insan neticede. En ufak milimetrik hata yanlis hesaplamaya sebep olur. Ayrica gebelik yasi - yani kac haftalik ve gunluk hamile oldugunuz da bir kac gun hatali hesaplansa yine sonuc hatali cikar. Bu testlere hic guvenim kalmadi artik benim. Tekrar hamile kalsam asla yaptirmam. Cok buyuk oranda hatali sonuc veriyor cunku...
En kesin yontem bu tatlim..Merhaba amniyosentez yaptiranlar rica etsrm anlatabilir mı nasil oluyo sonuçlar dogru cikiyormu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?