- 2 Temmuz 2015
- 616
- 445
- 18
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #3.381
Bene şikayet etmelisin...Aynen oyle.. bendede sat tarihini bilmiyorum diye kafasina gore bir tarih yazmisti, zaten ordan huylanmistim hatali cikacak diye.. olcumlerdede bebek hic durmadigi halde screenshot yapmaya calisti artik ne kadar iyi olcebildi hic bir fikrim yok ama cok tirt bir test olmustu.. O kadini sikayet etmedigime dua etsin..
üçlü test ne zaman yapılmalı doktorlar kendileri öneriyorlar mıArkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?
Evet ben de arkadaşımıza katılıyorum.Kızlar benim nacizane tavsiyem, burdaki tüm riskli üyeleri araştırmış biri olarak diyorum sadece 2-3 kişininki down çıkmış ve senelerdir var bu başlık siz düşünün.. Birinin 1/7 ihtimal diğeri 1/50 ve ense kalınlıgı 6mm çıkmış.. Diğerlerininkiler sağlıklı doğmıuş, demem o ki her doktor bu testi yapamaz.. Yanlılma olasılığı çok yüksek, yada risk oranının doğru çıkma olasılığı çok düşük..
Hiç telaşa girmeyin bir kaç anatomik kusur varsa o zaman araştırışsın.. Bir tek bu test tek başına hiç bir şey ifade etmez.
Kuzum yuzduk yuzduk kuyruguna geldik, Allahin izniyle saglikli bebekler dunyaya getiricez, benim icim nedense rahat.. senin icinde ayni seyi hissediyorum.. Dogunca habersiz birakma beni olurmuinşallah sonuçlar dediğiniz gibi hatalıdır benim doğum tarihi sanırım 11 şubat olacak sezeryanla dünyaya gelecek dua istiyorum kızlar ne olur yanlışlık olsun testte.
sağol bitanem inşallah haberleşiriz senin için tabi ki rahat olacak artık unut sen o testi a.s yaptırdın ve bitti sıkıntıların çok şükür,inşallah canım dediğin gibi olur benim içindeKuzum yuzduk yuzduk kuyruguna geldik, Allahin izniyle saglikli bebekler dunyaya getiricez, benim icim nedense rahat.. senin icinde ayni seyi hissediyorum.. Dogunca habersiz birakma beni olurmu
Canim sat tarihini tam biliyormusun?merhaba arkadaşlar ,
benim ikili 1/196 ,
üçlü 1/50 çıktı.
Doktor amniyosente dedi ama ben yaptırmayacağım , çünkü bana kesin downlu da dese ben bu bebeği aldırmayacağım.
Şuan çok pişmanın 3 lü test yaptırdığıma.
Doktorumdan hariç riskli gebelik takibi yapan başka bir doktordan da randevu aldım , 1 hafta sonra ona gideceğim.
20 haftayı doldurmadığımız için detaylı ultrason da bakılamadı.
Şimdilik planım sadece ultrason ölçümlerine göre içiimi rahatlatmak.
Çünkü bebeiğimin burun kemiği daha ikili test bile yapılmadan görülmüştü üstelik ense kalınlığı 1,5 ti ikili yapıldığında.
İçimi ferah tutmaya çalışıyorum
Insallah canim, ikimizde guzel bir dogum yapar, yavrularimizi kucagimiza aliriz saglicakla.. bebek dogana kadar o kadar cok hendekten atliyor ki, hic birseyin garantisi yok maaelesef. Benim birde kasilmalarim vardi iki hafta oncesine kadar, erken dogum riskim vardi.. ufak bir tedavi gordum.. simdi cok sukur iyi gidiyor hersey.sağol bitanem inşallah haberleşiriz senin için tabi ki rahat olacak artık unut sen o testi a.s yaptırdın ve bitti sıkıntıların çok şükür,inşallah canım dediğin gibi olur benim içinde
evet , 25 ağustos.Canim sat tarihini tam biliyormusun?
Su yuzden sordum sat tarihinde ki en ufak bir hata teste yansiyor.. Bacaklari filan uzunsa hic endiselenme, down sendromlu bebeklerin en belirgin ozellikleri bacaklari ve kollarinin bodur olmalari.evet , 25 ağustos.
ama haftama göre bebek 5-6 gün önde gidiyor gibi.bacak boyu filan uzun dedi doktor.Bu da içimi rahalatıyor biraz
Canım öncelikle amniyosentezden hiç korkmana gerek yok, iyi bir yerde yapıldığında hiç bir problem çıkmıyor, ama asıl soru şu buna gerek varmı? Bebeğe bu virus geçse bile ne tür hasar verebilirki, zaten kromozonsal bir problem olmayacaktır, genetikte olmaz.. Ama organlara veya gelişimine ne tür bir zarar verir bunu iyice araştırmak lazım.. Doktorların seni yönlendiricektir. Çok geçmiş olsun canım :/Kızlar bana yardımcı olur musunuz. 14 haftalik hamileyim her şey yolunda giderken hiç aklıma gelmeyen bi şey oldu. Toxoplazma testi yapılmıştı ve pozitif çıktı malesef. Tekrarladı yine aynı gebelik sırasında gecirmisim antibiyotik verdi doktor ve perinatolog a yonlendirdi salı günü gitcem detaylı ultrasona gircem. Aranızda bu durum bilen var mi bilgisi olan amniyosentez yapılıp bebeğe virüs geçip gecmedigine bakılıyor mus ama bilemiyorum ilk üç ayda bebeğe geçme ihtimali azmis ama geçerse de hasar bırakma ihtimali fazlaymis. Hiç duydunuz böyle bişey bilgisi olan var mı. Napacahgim bilemiyorum amniyosentez yapsam bi tür yapmasam ayri
Çok sağol cnm organlarda sorun olabiliyormus goz kulak ama kesin de değil tabi ilk üç ay organ gelişimi için önemli ya o sırada bulasmissa bebeğe olabilirmis ama bulaşma ihtimali %15 mis ilk üç ay bilemiyorum çok korkuyorum rabbim hayirlisini versin sağlık versin bebeğim e bu ikinci gebelik ilk düşük olmuştu aradan 2 yil geçti öyle hamile kaldım dünya ihtiyacım var. Çok teşekkür ederimCanım öncelikle amniyosentezden hiç korkmana gerek yok, iyi bir yerde yapıldığında hiç bir problem çıkmıyor, ama asıl soru şu buna gerek varmı? Bebeğe bu virus geçse bile ne tür hasar verebilirki, zaten kromozonsal bir problem olmayacaktır, genetikte olmaz.. Ama organlara veya gelişimine ne tür bir zarar verir bunu iyice araştırmak lazım.. Doktorların seni yönlendiricektir. Çok geçmiş olsun canım :/
Çok sağol cnm organlarda sorun olabiliyormus goz kulak ama kesin de değil tabi ilk üç ay organ gelişimi için önemli ya o sırada bulasmissa bebeğe olabilirmis ama bulaşma ihtimali %15 mis ilk üç ay bilemiyorum çok korkuyorum rabbim hayirlisini versin sağlık versin bebeğim e bu ikinci gebelik ilk düşük olmuştu aradan 2 yil geçti öyle hamile kaldım dünya ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim
Yapıldı canım gebelik sırasında gecirmisim öyle dedi doktor antibiyoteknoloji başladı inşaallah gecmemisti bebegimeCanım avidite testi yapmadılar mı ?
Yapıldı canım gebelik sırasında gecirmisim öyle dedi doktor antibiyoteknoloji başladı inşaallah gecmemisti bebegime
Sağol cnm inşaallah yatıp kalkıp dua ediyorum rabbim sağlık versin bize bagislasin diyeİnşallah... Rabbim sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin evlatlarımızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?