Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

çok geçmiş olsun canım ama üzülme artık 35. haftadan sonra doktorlar erken doğum saymıyor çok az kaldı konuş minişinle akıllı uslu olsun ve vaktinde gelsin inşallah kasılma için ilaç verdi mi ben ilk gebeliğimde son 2 ay yatmıştım hep inşallah sorunsuz doğar bebeklerimiz.

Hayır canım perinatologu olan bir tıp fakültesine gidersen ücretsiz hepsi
ben perinatoloji doktoruna gittim dediğin gibi bir durum önce muayene ücreti ödüyorsun sonra amniyosentez yapılacaksa bunun için gün verip birde onun için ödeme yapılıyor ben yaklaşık toplamda 320 ödedim

Banada yat dedi ama bir hafta sonra nst iyi çıkınca zorlada olsa çalışır raporu aldım.. İyiyim bir haftadır bir sıkıntı yok Allaha şükür :)

Su yuzden sordum sat tarihinde ki en ufak bir hata teste yansiyor.. Bacaklari filan uzunsa hic endiselenme, down sendromlu bebeklerin en belirgin ozellikleri bacaklari ve kollarinin bodur olmalari.

Merhaba ,

İki gün önce içim içimi yedi , kaç doktorla görüştüysem bana amniyosentez önerdi ama ben kabul etmedim.Ne olursa olsun ben bu çocuğu doğuracağım , aldıramam dedim.Sadece downlu olur , Allaha şükür büyükşehirdeyiz , eğitimini aldırıız dedim.Ama fiziksel engeli hiç düşünmemişim.
Doktorum , downla birlikte ağır fiziksel engeli de olabilir, kalbinden , beyninden defalarca ameliyat olmak zorunda kalabilir, yaşama şansı çok az olabilir, sana da yavrucağa da yazık ama yine de doğuracağım diye ısrar ediyorsan tamam amniyosentez yaptırma ama seni bir doktora yönlendieceğim , hiç bir kadın doğumcunun sahip olmadığı ultrason cihazı var, fiziksel engeli var mı yok mu o söyleyebilir dedi.

Hemen gittim, yarım saat çoook detaylı inceleme yapıldı , çok şükür hiç bir şey çıkmadı.

Klasik olarak biz ense kalınlığı , kol bacak uzunluğu ve burun kemiğini biliyoruz ancak mesela , eldeki serçe parmakta bizlerde 3 kemik varken downlu çocuklarda 2 kemik olurmuş , ayak baş parmağı diğer parmaklardan çok net bir şekilde ayrık olurmuş , downlu veya zeka engelli bebekler anne karnında bir köşeye çekilir çok hareket etmezmiş , kalplerinde parlaklık olurmuş vs.

Yani ben kısaca ne amniyosentez ne de başka bir test yaptırmadan bu doktor sayesinde bebeğimin hiç bir şeyi olmadığını öğrendim çok şükür ki benim 3 lüde riskim 1/50 idi.

Bu doktor kadın doğumcu değil , RADYODİAGNOSTİK UZMANI bir doçent.Üstelik özel muayenehanesinde sadece 125 Tl ödedim.

Amniyosentez yaptırıp bebekleri riske atmak , günlerce ağlayıp sızlanmak yerine imkanınız varsa doktorunuza böyle bir uzmana gitmek istediğinizi söyleyin.

Çok detaylı bir cihazı vardı.

Birsey cikmadigina cok sevindim ama bu ultrasonda kesin tani vermez.. tabi ki cok yol kat ettirir. Amniyosenteze karsi olan tutumun cok gereksiz bence, ben ikinci bebegimde direk amniyosentez yaptirip diger testleri yaptirmayi dusunmuyorum.. cunku elime kesin veri veren tek test bu. Hic oyle korkulucak kadar, aglayip sizlayacak kadar bir durumda yok.. Agri sizida yok.. sadece ikili testin verdigi stres sonucu olusan bir stres var. Ve bir daha bu tongaya gelmiyecegim. Zaten ikinci bebegimi 35li yaslarda yapicagim icin, yaptirmam benim icin daha saglikli olucaktir. Yasla beraber riskte artiyor cunku. Amniyosentezi kotuleyen kisilerin bu konu hakkinda cok az bilgiye sahip oldugunu dusunuyorum.. 1/300 dusuk olma ihtimali cok dusuk bir ihtimal bunun once farkina varmak lazim. Ayrica suyu fazla olanlardada bu uygulama yapilir siringayla suyu alinir.. yani farkli amaclarlada kullanilan bir uygulama.

Evet biliyorum anlattıklarını , ama benim amniyosentez yaptırmama nedenim şu ;

amniyosentez sadece bebekteki zeka engeli , down sendromu vs.gibi durumları tespit ediyor.Fiziksel engeli tespit edemiyor.

Benim bebeği aldırma kıstasım ; hayati tehlike oluşturabilecek kadar ağır fiziksel anomali , doğduktan sonra çok acı çekmesi vs. gibi nedenlerdi.
Yani bu derecede ağır fiziksel engeli olmadan bana sadece downlu olacak deselerdi ben bebeği aldırmayacaktım.O yüzden gerek görmedim amniyosenteze.

Canim
Bu doktor nerde hangi şehir ve hastanede

Anliyorum canim.. dilerim sagliklica kucagina alirsin bebegini.. bebegin engelli dogma riski aslina bakarsan cok dusuk, cogu zaman dusukle sonuclaniyor.. Ama tabi elimizdeki imkanlarla ne kadar ileri arastirma yaptirirsak kar..

Anliyorum canim.. dilerim sagliklica kucagina alirsin bebegini.. bebegin engelli dogma riski aslina bakarsan cok dusuk, cogu zaman dusukle sonuclaniyor.. Ama tabi elimizdeki imkanlarla ne kadar ileri arastirma yaptirirsak kar..

teşekkür ederim , İnşallah hepimiz sağ sağlim alırız bebişlerimizi.

yinede ufak bir ağrıyı dahi ihmal etme canım allahım kolaylık versin.
Banada yat dedi ama bir hafta sonra nst iyi çıkınca zorlada olsa çalışır raporu aldım.. İyiyim bir haftadır bir sıkıntı yok Allaha şükür :)

size de çok geçmiş olsun benim de risk 1.50 çıktı ama içiniz rahatlamış oh ne güzel inşallah sağ salim alırsınız kucagınıza çok geçmiş olsun.

yinede ufak bir ağrıyı dahi ihmal etme canım allahım kolaylık versin.

Canim isim kolay, masabasi bir is.. ofiste en azindan zamanda cabuk geciyor, evde kafamda deli sorular daha cok geriliyorum :) Bir hafta dinlendigimde, ilk bir kac gun bebek magnetlerimle ugrastim.. sonra alisveris listesi hazirladim ve baktim yapicak birsey yok cok canim SIKILDI.. zorlada olsa calisir raporu aldim, ama tabi nst kotu ciksaydi riske atmazdim

Kızlar bende de aynı sorun Var ikili testim normal üçlü riskli ama ben aminosentez yaptırmayı kabul etmedim Allahima siginiyorum inşallah birsey olmayacak sadece gunler nasıl geçecek onu bilmiyorum renkli ultrasyonda belli olurmu ilerleyen zamanlarda onuda bilmiyorum Zor çok zor ama ya sabir böyle olan var mi

Hic dert teme canim, ikili testten sonra ucluyu genelde yapmiyolar bile.. doktorun yanlis bir olcumu herseyi allak bullak edebilir.. doktorlara bu anlamda hic guvenmiyorum, cunku isi ticarete vurmus bir cogu, bir coguda maalesef isinde yeterli kapasiteye sahip degil. Birine gidiyorsun farkli digerinde farkli sonuc aliyorsun, eee kime guvenicez bu durumda? Bu arada rist oranini test ediyorlar, kimse tam bir tani koymuyor.. bu durumda uzulmene hic degmez canim. Detaylini iyi bir doktordan yaptirmani tavsiye ederim..

Ben amniyosentez yaptırdım ve çok şükür bir sorun yoktu. Ense kalınlığınada bakmislardi.ama riskli bir test düşük riski olabiliyormus. İnşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın

Ben amniyosentez yaptırdım ve çok şükür bir sorun yoktu. Ense kalınlığınada bakmislardi.ama riskli bir test düşük riski olabiliyormus. İnşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın
Canım sen niçin yaptirdiniz amniyosentez kacinci haftada yaptın sonuç ne kadar sürede çıktı bir de ozelde mi yaptın. Kusura bakam çok sordum merak ediyorum ben de yaptir cam da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…