Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

İkili testte down sendromu riski yüksek çıkmıştı. O yüzden istediler yok özelde değildi istanbul vakıf gurebada sıvı aldılar samatyaya göndermislerdi.sonuç 1 ayda diyorlar ama 3 haftada çıkmıştı canım geçmiş olsun inşallah sağlıklıdır bebeğin

Sağol cnm teşekkür ederim inşaallah sagliklidir

Canım sen niçin yaptirdiniz amniyosentez kacinci haftada yaptın sonuç ne kadar sürede çıktı bir de ozelde mi yaptın. Kusura bakam çok sordum merak ediyorum ben de yaptir cam da
Kendi adıma benim ikili ve dörtlü testim çok yüksek risk çıktı. ikili: 1/156 dörtlü 1/54 gibi bi rakam dr amniyosentez dedi ben de ağlaya zırlaya yaptırdım yaklaşık 2 hafta 3 gün içinde sonucu aldım çok şükür risk çıkmadı. ama o sürede yaşadıklarımı bi ben bilirim. ne kadar ticari olduğuna inansam da insanın içine bi kurt düşmeye görsün... bu bebek ağır bir anomalisi olmadığı sürece doğacaktı tabi doğururdum ama en azından bileyim ki hayat şartlarımı hepsinden önemlisi kendimi hazırlayım istedim. tabi allah esirgesin bebek sağlıklı olup da sonradan allah vermesin bi sorun da olabilir neler okuyoruz neler görüyoruz dolayısıyla allaha sığınıp iyi dşünmeye çalışıp şükretmekten başka sanki başkaca çaremiz yok gibi. allah her birimize sağlıklı hayırlı doğum nasip etsin. Sevgiler

benim ikili testte 79 a 1 risk çıktı. beklemek istemedim cvs yapıldı. kısa sürede sonuç gelirmiş iki gün oldu daha bakalım hayırlısı.

benim ikili testte 79 a 1 risk çıktı. beklemek istemedim cvs yapıldı. kısa sürede sonuç gelirmiş iki gün oldu daha bakalım hayırlısı.
Cvs de sonuç amniyosenteze göre daha erken çıkıyor diye biliyorum içinizi derah tutun Allah büyük güzel sağlıklı hayırlı haberlerinizi bize de duyurursanız çok sevinirim. Sevgiler

Cvs de sonuç amniyosenteze göre daha erken çıkıyor diye biliyorum içinizi derah tutun Allah büyük güzel sağlıklı hayırlı haberlerinizi bize de duyurursanız çok sevinirim. Sevgiler
42 ile 72 saat arası sonuçlanıyor. çok teşekkür ederim canım. Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip eder inşallah. haber veririm mutlaka canım.

Merhaba arkadaslar benimde 3 lü testim riskli cikti 16 haftalik gebeyim 1/50 trisomy 21 riski cikti. Ayin 30 unda amniyosentez yapilicak. Bebegim kızmız onu simdiden o kadar cok seviyorumki allahım korktugumu göstermesin. Insallah tüm anne adaylarida bende saglikla kucaklariz bebegimizi. Amniyosentez yaptirip sonuc alan anneler varsa bilgilendirirse çoook sevinirim

benim oğlumda da 193 te 1 trisomy 21 çıkmıştı ve amniyosentez yaptırdm sonuç iyi çıktı çok şkür oğlum şu anda5.5 yaşında ve gayet sağlıklı.hiç korkma ve dua et inşallah sen de bebğini sağlıkla alrsn kucağına.bundan sonras sabır ve tevekkül.inşallah güzel Rabbim korktuğuna uğratmaz

Insallaahh canim ya boyle mesajlari alinca biraz olsun rahatliyorum. Down cikarsa bebegi alicaklarini soyledi doktorlar. Nasil kiyarim kizima allahim ne olur olumlu sonuc alalim

Insallaahh canim ya boyle mesajlari alinca biraz olsun rahatliyorum. Down cikarsa bebegi alicaklarini soyledi doktorlar. Nasil kiyarim kizima allahim ne olur olumlu sonuc alalim
senin ve eşinin izni olmadan bebeğine dokunamazlar bu konuda kararı siz vereceksiniz.dpown sendromlu olup eğitim gören ve hayatını idame ettirebilen çok çocuk gördüm ben.inşallah bu Rabbimin bir yürek hoplatması olur.korkma dua ve tevekkül et inşallah hayırlı hberler alacaksın.sen üzülme ki bebeğin de üzülmesin annesi senin ve bebeğin için dua edicem

Sevgili güzel anne , öncelikle Allah korktuğuna uğratmasın. Amin. Bi kere amniyosentez işleminden hiiiç korkma vallahi kan aldırmak gibi bir şey. hatta daha acısız. yani benim için öyleydi ... Ben Ankara Başkent hastanesinde yaptırdım doktorum da orada. Yr.Doç. Çağrı Gülümser. Karnım tok gittim normal muayene odasına aldılar önce hoş beş yapılacak işlem hakkında bilgi verdi. sonrasında hadi başlıyoruz dedi yanımızda bir de hemşire vardı. önce ultrasonda hobbitcana baktı çok yaramaz olacak buuuu dedi çünkü kıpır kıpırdı iğne için uygun bir yere karar verdi. uygun yer bebeğe temas etmeyecek boş bir alan demek oluyormuş. yeri belirleyince tam 5 kez batikonla o alan temizlendi buarada doktor ultrasonu karnımdan hiç çekmedi ve temizlenen yere biraz uzunca ama ince bir iğne batırdı hiç hissetmedim desem yeridir. buarada gözü sürekli ekrandaydı arada bizim kız ayaklarını uzatmaya kalktı o arada temkinle karnımı biraz salladı o zaman bebek ayakları topladı bağdaş kurdu ve daha rahat çalıştı. iğneyle rahim kasımdan geçerken hafif varla yok arası bir küçük kasılma oldu belki de ben çok kastım kendimi ama acımadı. sonra hazırız hadi diye hemşireye talimat verdi ve iğneye şırınga takılarak yavaşça su çekildi yaklaşık 18-20 cc kadar. su, aynı çiş gibi :) şırıngayı sevdim oyyy dedim kuzum bunun içinde miydi ooyyy diye. suyu alınca iğneyi dikkatlice çekti.temizledi zaten normal bi iğne deliği izi kaldı. ben orada istirahat ederken bilgisayara bazı verileri girdi. sonra yeniden bebeğimi kontrol etti kalbini dinledi keyfi yerinde dedi. sonra yavaşça kalktım. sonrasındaki bakım için de ilk gün sadece wc ve yemek için kalkıyoruz ıkınacak zorlayacak şeylerden kaçın dedi ağrı kasılma ateş olursa hemen arıyosun dedi. sonraki gün biraz daha yumuşak ama gündelik hayata başla üçüncü gün çok yormadan gündelik hayatına dönebilirsin dedi. sağolsun eşim çok destek oldu o süreçte. bu işlemler bitince ben bekleme salonunda oturdum o arada eşim ödeme vs için genetik katına gitti. 545 civarı bir şey ödedik. evrak imzalatmışlar testi ve sonuçları hakkında bilgi vermişler. sonra bindik arabamıza eve geldik. bu işlemlerdeki düşük riskini de doktorum şöyle açıkladı. ilk 3 gün olan düşükler muhtemel kaynağı bu amniyosentez işlemi enfeksiyon suyun boşalması ateş vs... ama 3.günden sonra olan düşüklerde amniyosentez olmamış herhangi bir hamileninki kadar bir riskmiş. ben de elimden gelen tüm dikkati gösterdim işlem sonrasında. ve çabucak kalktım ayağa. sonraaaa işte bekleme anı zor içi pır pır oluyor insanın. bana 2 ile 4 hafta sürebilir dediler ama yukarıda da yazdım yaklaşık 18-20 günde çıktı rapor. biz sizi ararız çıkınca dediler ama aramadılar ben aradım bezdirdim resmen her gün öyle öğrendim. sizin de aklınızda olsun 15.günden sonra arayın sorun rapor çıktımı diye.
yani arkadaşım risklerim her iki testte de çok yüksek ama sonucum Allaha hamd olsun temiz çıktı. buarada yaş faktörüm de bu riski artırdı bence çünkü yaşım 38.5 :)
bu aşamada biraz endişe etmen normal işlem ve sonrası için. ama geçecek :) çok uzun ve detaylı yazdım inşallah sıkılmamışsındır :) ama ben de senin gibi buraya gelip çok okudum çok araştırdım kim ne yaşamış kim ne yapmış ne olmuş diye. Doktorumun bana yaptığı amniyosentez işlemini her doktor aynı şekilde yapmayabilir sadece kendi başımdan geçenleri anlatmak ve biraz olsun bilgi vermek istedim. Allah çok büyük içini ferah tut buraya da hayırlı haberlerini yaz arkadaşım inşaallah sevgiler :)

O kadar güzel akıcı ve sürükleyici anlatmissinki nokta virgül dahi atlamadim aglayarak hafif gülümseyerek okudum. Çoook teşekkür ederim ciddi anlamda rahatladim. Yalniz benim korkum o islemdeki aci agrı vs deil sonuçta korkuyorum sadece. Ama senin sayende dahada bi rahatladım tekrar çok tesekkur ederim burdan haberleselim gelismeleri....

Arkadaslar ikili testim 4400 de 1 cikmisti drum dortluye gerek yok dedi.Ben rahat durmadm baska bi dr ve hastanede dortlu yaptrdm 225 de 1
Risk cikti aminosentez yaptirabilirsn karar senin dediler kafam cok karisik ne yapacagimi sasirdm bir an once karar vermem lazim gebeligim ilerledi cunku

Canim bir sorun çıkarsa canında ki cana kiyacakmisin onu düşün önce ona göre karar ver herşeyi göze alıp almamak senin elinde

Ben gebeliğin hangi döneminde hangi testin yapılması lazımsa yapılması gerekliliğini savunurken dün doktoruma 3lü test için ne zaman geleyim diye sordum. 2li testinde risk çıkmayan hastalarıma 3lü 4lü test yapmayı uygun görmüyorum. Önemli olan 2li test ve 21. Haftada yapacağımız ikinci düzey ultrason. Ama sen illede ben 3lü istiyorum dersen yaparız ama gerek yok dedi. Doktoruma çok güveniyorum ve yaptırıp kafamı bulandırmak istemiyorum.

Sakin yaptirma ben yaptrdm cok pismanim yukarda yazdm oku istersen.

Evet canım okuduktan sonra kesin yaptırmamaya karar verdim zaten. Sana da çok geçmiş olsun. Allahım sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi
Sagol cnm bircok arastirma yaptm ve gercekten ikilinin daha gecerli oldugunu okudm bu yuzden ayrintili ultrasonu beklemeye karar verdm ama onda en ufak bisey gorurlerse aminosentez yada kordonsentez yaptirirm sanirm Allah hepimizin yardmcisi olsn.Esimde cok kizdi bana yaptrma demisti kendi kendine dert ariyosn dedi saba yaptirma dediler burnunun dikine gidiosn yaptirp saglam cocuga zarar verceksn dio.

Doğru canım haklısın. Ben de yaptırmayı düşünmüyorum. 3 hafta sonra normal kontrolüm var ondan sonra da 21.de detaylıyı yaptırıcamm yeter. Hiç boşu boşuna beynimizi bulandırmaya gerek yok.

merhaba doktorun ismini öğrenebilirmiyim benimde 2 li testim yüksek çıktı , amniyosentez önerdiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…