Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Cnm merhaba bnde uclu yaptirmiyorum ikili iyi oldugu icin. Ama afp bakti sadece sana da afp bakti mi. Sonucun neydi baktiysa.

Doğru canım haklısın. Ben de yaptırmayı düşünmüyorum. 3 hafta sonra normal kontrolüm var ondan sonra da 21.de detaylıyı yaptırıcamm yeter. Hiç boşu boşuna beynimizi bulandırmaya gerek yok.
Fazla kurcalamamak lazim ben bunu anladm uzmanlar bisey biliyoda soyluyo
merhaba doktorun ismini öğrenebilirmiyim benimde 2 li testim yüksek çıktı , amniyosentez önerdiler
Riskin kac cikti cnm?

Fazla kurcalamamak lazim ben bunu anladm uzmanlar bisey biliyoda soyluyo

Riskin kac cikti cnm?
İlk testim 1160 ta 1 fakat biyokimyasal riskim 124 te 1...

1 hafta sonra testi tekrar yaptırdım. Bu sefer 125 te 1 ve biyokimyasal da 50 de 1 çıktı.
Ense ölçümü ise ilkinde 1.5 ikincisinde ise 1.9 çıktı...

Radyodiagnostik uzmanı Doçent varmış. Forumda bir arkadaş ona muayeneye gitmiş. Ona sordum adını fakat henüz cevap gelmedi. Kim olduğunu öğrenirsem mutlaka ona muayene olmak istiyorum. TR'de kimsede olmayan cihaz varmış sanırım o kişide... Öyle hatırlıyorum...

Cnm biyokimyasal dedign nedir?Benim bildigm bi yasina gore risk veriyo birde sana ait cikan riski gosterio buna gore yuksrk dusuk ni risk cikio ortaya seninkileri anlayamadm cnm.

biyokimyasal değer sadece kan değerinin oluşturduğu risk demek canım
Anladm cnm bende ikili yaptrdm 4400 de 1 cikti dortluye gerek yok dedi dr ben gidip baska bi hastane ve drda yaptrdm 225 de 1 cikti istersen amniosentez dediler ve sanirim bu testlerde pek guvenilir degil baksana sensede 1 hafta arayla nasil farkli sonuclar cikms

Benim ikili testim de 1/378 çıkmıştı kombine risk Dr bana amniyosentez ya da kanında dna incelemesi yapmamız gerek dedi. O günden beri stresten kurtulamadım. Yalnız okuyorum ki bu testler güvenilir değil sanırım herkesin riskli çıkmış genelde :/

Cnm yasin kac??Kacinci haftadasn.Evt yani yuzde yuz guvenilir die drlar bile diyemiyor ustte benim yazimi oku iki test arasnda bariz fark var

Cnm yasin kac??Kacinci haftadasn.Evt yani yuzde yuz guvenilir die drlar bile diyemiyor ustte benim yazimi oku iki test arasnda bariz fark var
Ben 27 yaşındayım canım. Bende çok fazla üzüldüm. Hatta rüyalarıma bile girdi . Şimdi bile doktora her gidip ultrasona girdiğimde dikkatlice yüzüne bakıp dr soruyorum var mı ihtimal diye

Şuan 18+3 günlük hamileyim canım. Test 11. Haftada yapılmıştı. 16. Haftada başka dr a gittim oda üçlü tarama yaptırdı onda risk daha fazla çıktı 1/266 çıktı

ikinci dr amniyosentez demedi riskli bölgede yer almıyorsun dedi. İstersen yaptırabilirsin kesin bilgi almak istersen dedi. ama ben ilk doktoruma geri döndüm kafama çok taktığım için dr bana yoktur rahatla biraz dedi. ben üç hafta sonra ayrıntılı ultrasona gircem ama artık girdiğim herşeyden korkar oldum kötü bişey söyleyecekler diye ben hiçbişey yaptırmıcam bu zamandan sonra aldıramam içimi ferah tutmaya çalışıyorum sadece. senin nasıldı?

Cnm benimde ikili test yapildi 4400 de 1 cikti drum dortluye gerek yok dedi ben gidip baska hastane ve drda dortlu yaptrdm 225 de 1 cikti ikinci dr aminosentez dedi kendi drum sen bilirsn dedi.

siz ne yaptırmayı düşünüyorsunuz peki? ben sağlıklı olduğunu düşünmeye çalışıyorum. ihtimali pek düşünmemeye çalışıyorum. bu fark neden kaynaklanıyormuş peki doktorunuz birşey dedi mi o konuda?

Hayir dr bisey demedi yani diyemedi 2 drda cunku atafa bariz fark var ikiside bu testlerin tam anlamiyla guvenilir olmadigini sadrce risk hesapladigini soledi nen aurntili ulyrasona gore hareket etcm orda bisey gorurlere aminosrntez yaptrcm gerci ilerlems olcak gebeligm o zamanda kafam karisik.Bende iyi seyler dusunmeye calisiyorm.bu arada kac tane yazi okuyup atastrdm ikilinin daha guvenli oldugunu soluyolar hep.

benim doktorum riskin çok yüksek değil çok düşükte değil dedi. ayrıca ultrasonda herşey normal görünüyor dedi. bende merakla ayrıntılı ultrasonu bekliyorum. ama artık inanıyorum ki doktorlar bile bu konularda yetersiz kalıyor. doğmadan hiçbirşey belli olmayacak. yine de ayrıntılı ultrasonda kötü bişey çıkar diye korkuyorum

Evt cnm tek kesn ogrenme yolu aminosentez ama ben ondanda korkuyorm riski var die zaten tup bebek benim ..Bende ayrintiliyi merak ediyorm cokkk orda nisey gorulmezse rahatlayacm.Benimde ulyrasonda hersey normalfi ense kalinligi kafa capi normal burun kemigi var.Allah yardimcimz olsn.

Allah hepimizin yardımcısı olsun canım. zaman bir an önce geçsin de yavrularımızı sağ salim kucağımıza alalım inşallah. şu endişelerden de kurtulalım bir an önce. bu tür kaygılarla geri kalan 20 hafta nasıl geçer bilemedim :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…