- 27 Kasım 2014
- 1.172
- 253
- 43
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #3.481
çok şükür Allahımaa bende aynı sonuçları alırım inşallah aklmdan çıkaramıyorum ve delirmek üzereyimKizlar benimde dortlude risk cikmisti...Detaylidan ciktm az once rabbime sukurlet olsn riskli bisey gormedi drum.Yalniz mifesi kucukmus biraz oda gecici bise olabilir dedi.
Rahat olmaya calis cnm..Bu arada meger ne cok bakilan seyler varms down sendroluyla ilgili belirtiler detaylida tek tek bakilan insallah sende iyi sonuc alirsn ben haftaya yine gitcm mideye tekrar bakck.çok şükür Allahımaa bende aynı sonuçları alırım inşallah aklmdan çıkaramıyorum ve delirmek üzereyimdetaylıya da daha 2 hafta var
Umarım bişey çıkmaz canım. Nelere bakıyorlarmış? Ayrıntılından sonra amniyosenteze bile gerek kalmıyor aslında öyle miRahat olmaya calis cnm..Bu arada meger ne cok bakilan seyler varms down sendroluyla ilgili belirtiler detaylida tek tek bakilan insallah sende iyi sonuc alirsn ben haftaya yine gitcm mideye tekrar bakck.
Soyle cnm dr her ihtimale karsi aminosentez oneriyor ama bana sunu dedi biz kendimizi kurtarmak icin bunu solemek zorundayz mecburuz testlerde bir risk gordugumuzde solemek zorundayz ama bi cok ultrasonda tipik goruntusu olur bu rahatszligin bu bulgular yok sende yinede karari aileye birakiolar sorumlulugu atmak icin ustlerinden.Umarım bişey çıkmaz canım. Nelere bakıyorlarmış? Ayrıntılından sonra amniyosenteze bile gerek kalmıyor aslında öyle mi
Bizim kadın doğum doktorlarının da hafif risk çıktığında bile bizi amniyosenteze göndermesi gibi yani demi? Aslında onlar da bu tipik bulguları görüyor o Zaman? Benim kadın doğum doktorum en son yok öyle bişey demişti inanayım o Zaman?Soyle cnm dr her ihtimale karsi aminosentez oneriyor ama bana sunu dedi biz kendimizi kurtarmak icin bunu solemek zorundayz mecburuz testlerde bir risk gordugumuzde solemek zorundayz ama bi cok ultrasonda tipik goruntusu olur bu rahatszligin bu bulgular yok sende yinede karari aileye birakiolar sorumlulugu atmak icin ustlerinden.
Aynen cnm zaten benim ayrintiliya girdigim drda kapsamli bi kadn dogumcu peritanalog degil.Ama o kafar vok detayli seyler soylediki icim rahatladi ve dediki biz drlar istumuzden sorumlulugu atmak icin onermek zorundayz karar sizin ama nana gore hic bulgu yok saglikli hatta dediki tipki diger drlar gibi ikilide risk azda dortluyi pek onermiyorz tabii ben cok biliyorum ya gittim baska yerde dortlu yaptrdm ...Bizim kadın doğum doktorlarının da hafif risk çıktığında bile bizi amniyosenteze göndermesi gibi yani demi? Aslında onlar da bu tipik bulguları görüyor o Zaman? Benim kadın doğum doktorum en son yok öyle bişey demişti inanayım o Zaman?
Benim ikili testim biraz riskli çıktı acaba var mıdır bişey o Zaman ya[/QUOTE
Cnm her ikilisi riskli cikanda bisey olmuyor ki bak ben detayliyi bekledm esimede dedimki eger detaylida en ufak bi bulgu olursa yaptrcm aminosentez tmm dedi oda.Yuzdeyuz sonuc vermesede detaylidada bayagi bulgulari oluyoms.Sen icini ferah tut kacinci haftadasn detayliya 20. Haftada falan girebiliosn ben 20+5 de girdm
melek adını bilmiyorum ama meleğe hayırlı sağlıklı evlat ver diye dua ediyorum inan seni en iyi ben anlarım bizim bebekler tedavi ile oldugu için bişde bunları yaşamak çok zor inşallah yaşadığın bunca şeye ragmen sağlıkla doğar kuzucuk beni haberdar et olur mu benim doğum 11 şubat sanırım senin ki ne zaman olacak allahım yardımcın olsun yüzün gülsün inşallah aklımdasın duamdasın.1.50 Nasıl Canım benim 1/378 çıktı kombine risk demi
Suan evdeyim ayin 11 inde tekrar hastneye yatrp takip etcek bebegin suyu azalmis bide gelisimi skintili dua et bize olurmu.sen nasilsin
Merhaba,38 yaşındayım sadece yaşa baglı yüksek dedi doktorum 1:223 çıktı. İki tane test önerdi doktorum
çok teşekkürler Allah büyük elimizden beklemekten başka birşey gelmiyor banada doktorum benim baktıgıma göre herşey normal dedi harmony testi önerdi ben öneririm yaptırıp yaptırmamak sana baglı dedi zaten o anda aklıma hiç birşey gelmedi bebegime bile bakıp sevinemedim ultrasyonda aslında yaşımdan dolayıda risk çıkacagını biliyordum 9 yaşında bi kızım var buda 4 yıl bekleyip olmadıgı için tüp bebek o testleri yaptırsam bile asla bebegimi aldırmam dedim doktoruma çünki aynı problem kız kardeşimde ve gelinimizde de çıktı 1 ay ne yaşadıklrını çok iyi biliyorum gitmedigi doktor profosor kalmadı amerikaya giden testden yaptırdı onunki yüksek riskti çok şükür saglıklı bi oglu var bende iyi bir profosor ayarlayıp 20. Haftada detaylıya girecegim inş saglıklı sıhatlı yavrularımızı kucagımıza alırız Allaha tek yalvardıgım şey hamile kalmadan öncede saglık bi evlat hayırlısıysa diye dua ettim seninde iyi haberlerini alırız inşMerhaba,
benim ikili test sonucum
Down ris 1:44000
Tris: 1:99000
yaş risk: 1:379
biyokimaysalk
bende doktordan duydugumda yaş riskini ya nasıl falan diğer risklerim çok düşük ve bebeğin daha 8-9 haftalıkken burun kemiginide gördük dedim ama sen bir bana sor o gece nasıl geçti çünkü doktor bize amerikaya test yollayabilirsiniz kesin ögrenmek isterseniz falan bir sürü şey söyledi. yani uzun uzun anlatmayayım. tabi kardeşim doktor arkadaşım kadın doğumda asistan ben panik:) zaten 35 yaş üzeri her zaman bir risk oluyor, üzülmeyelim eminim sağlıklı olacak.
ve ben birçok doktora ve sonrada kendi doktoruma sordum bana dediki ben dedi 1:500, 1:1000 olanlarada bilgi veriyorum sen yanlış anladın sana 3 lü bile yapmayacagım.
sadece yaş nedeniyle periantoloji uzmanına üniversiteye gidecegim detaylı ultrasona girecegim. bu arada 35 yaşındayı. ikinci hamileliğim. 6 yaşında bir oğlum var Allahım sağlık versin ona . isteyen herkesede sağlıklı bebekler nasip etsin. ben sadece sana moral vermek istedim. biz aynı haftadayız ben 14. haftamdayım. üzülmeyelim bir bekleyelim 20. haftamızı gidelim doktora .
Eger ki burun kemiğini gördüyse doktorun ve diğer biyokimyasal degerlerin normal ise doktor harmony test-Almanyada yapılır yada amerikada yapılan onun ismini unuttum yaklaşık 2000TL olan kanda bakılan bir test öneriri. birde özel hadtaneye gidiyorsan.
Tıp fakultesinde detaylıdan sonra prenatoloji uzmanı gerek görürse sana amniyo yada cvs önerir.
sağlıkla bekle sabırla bekleyelim.
inşallah herşey güzel olacak
Merhabaa canımm. Bugün sonuclarimi aldım ve temiz cikti çok sükür bebegim Saglikliymis. Sen beni o kadar rahatlattinki allahım herseyi gönlüne gore versin. Hayirli saglikli dogumlar diliyorum sanada kendimede butun anne adaylarinadaSevgili güzel anne , öncelikle Allah korktuğuna uğratmasın. Amin. Bi kere amniyosentez işleminden hiiiç korkma vallahi kan aldırmak gibi bir şey. hatta daha acısız. yani benim için öyleydi ... Ben Ankara Başkent hastanesinde yaptırdım doktorum da orada. Yr.Doç. Çağrı Gülümser. Karnım tok gittim normal muayene odasına aldılar önce hoş beş yapılacak işlem hakkında bilgi verdi. sonrasında hadi başlıyoruz dedi yanımızda bir de hemşire vardı. önce ultrasonda hobbitcana baktı çok yaramaz olacak buuuu dedi çünkü kıpır kıpırdı iğne için uygun bir yere karar verdi. uygun yer bebeğe temas etmeyecek boş bir alan demek oluyormuş. yeri belirleyince tam 5 kez batikonla o alan temizlendi buarada doktor ultrasonu karnımdan hiç çekmedi ve temizlenen yere biraz uzunca ama ince bir iğne batırdı hiç hissetmedim desem yeridir. buarada gözü sürekli ekrandaydı arada bizim kız ayaklarını uzatmaya kalktı o arada temkinle karnımı biraz salladı o zaman bebek ayakları topladı bağdaş kurdu ve daha rahat çalıştı. iğneyle rahim kasımdan geçerken hafif varla yok arası bir küçük kasılma oldu belki de ben çok kastım kendimi ama acımadı. sonra hazırız hadi diye hemşireye talimat verdi ve iğneye şırınga takılarak yavaşça su çekildi yaklaşık 18-20 cc kadar. su, aynı çiş gibi :) şırıngayı sevdim oyyy dedim kuzum bunun içinde miydi ooyyy diye. suyu alınca iğneyi dikkatlice çekti.temizledi zaten normal bi iğne deliği izi kaldı. ben orada istirahat ederken bilgisayara bazı verileri girdi. sonra yeniden bebeğimi kontrol etti kalbini dinledi keyfi yerinde dedi. sonra yavaşça kalktım. sonrasındaki bakım için de ilk gün sadece wc ve yemek için kalkıyoruz ıkınacak zorlayacak şeylerden kaçın dedi ağrı kasılma ateş olursa hemen arıyosun dedi. sonraki gün biraz daha yumuşak ama gündelik hayata başla üçüncü gün çok yormadan gündelik hayatına dönebilirsin dedi. sağolsun eşim çok destek oldu o süreçte. bu işlemler bitince ben bekleme salonunda oturdum o arada eşim ödeme vs için genetik katına gitti. 545 civarı bir şey ödedik. evrak imzalatmışlar testi ve sonuçları hakkında bilgi vermişler. sonra bindik arabamıza eve geldik. bu işlemlerdeki düşük riskini de doktorum şöyle açıkladı. ilk 3 gün olan düşükler muhtemel kaynağı bu amniyosentez işlemi enfeksiyon suyun boşalması ateş vs... ama 3.günden sonra olan düşüklerde amniyosentez olmamış herhangi bir hamileninki kadar bir riskmiş. ben de elimden gelen tüm dikkati gösterdim işlem sonrasında. ve çabucak kalktım ayağa. sonraaaa işte bekleme anı zor içi pır pır oluyor insanın. bana 2 ile 4 hafta sürebilir dediler ama yukarıda da yazdım yaklaşık 18-20 günde çıktı rapor. biz sizi ararız çıkınca dediler ama aramadılar ben aradım bezdirdim resmen her gün öyle öğrendim. sizin de aklınızda olsun 15.günden sonra arayın sorun rapor çıktımı diye.
yani arkadaşım risklerim her iki testte de çok yüksek ama sonucum Allaha hamd olsun temiz çıktı. buarada yaş faktörüm de bu riski artırdı bence çünkü yaşım 38.5 :)
bu aşamada biraz endişe etmen normal işlem ve sonrası için. ama geçecek :) çok uzun ve detaylı yazdım inşallah sıkılmamışsındır :) ama ben de senin gibi buraya gelip çok okudum çok araştırdım kim ne yaşamış kim ne yapmış ne olmuş diye. Doktorumun bana yaptığı amniyosentez işlemini her doktor aynı şekilde yapmayabilir sadece kendi başımdan geçenleri anlatmak ve biraz olsun bilgi vermek istedim. Allah çok büyük içini ferah tut buraya da hayırlı haberlerini yaz arkadaşım inşaallah sevgiler :)
İnanımısın aynı hisleri hissetmişiz. herşey çok güeldi o gün ve benim kahverengi lekelenmelerimde oldu progestan içiyorum o zaman bana demişti ki doktorum sağlıksız ise biz hiçbirşekilde tutamayız ilaçlada igne ilede. ayrıca doktor bile değitirmiştim. tabi sonradan eşimin aşağıda olduğunu ögrendik. cinsiyet ögrenmeye gittik ve ikili testinin sonucu normal ama yaş riski yemin ederim ne diyecegimizi bilemedik. ama sonraki iki gün geçmedi.aglıyorum uyuyamıyorum hala korkularım birden aklıma geliyor. demiştim bu hamileliğimde keyif yapacagım:) sonra bana dediki doktorum üçlüye gerek yok sadece ayrıntılı tarama. bende tamam dedim artık ister iki farklı yere giderim. inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur. içimi ferah tutmaya çalışıyourm.. haberleşelim yine. hayırlısıyla sonuçta saplıkla alalım bebekleri.sevgilerÇ
çok teşekkürler Allah büyük elimizden beklemekten başka birşey gelmiyor banada doktorum benim baktıgıma göre herşey normal dedi harmony testi önerdi ben öneririm yaptırıp yaptırmamak sana baglı dedi zaten o anda aklıma hiç birşey gelmedi bebegime bile bakıp sevinemedim ultrasyonda aslında yaşımdan dolayıda risk çıkacagını biliyordum 9 yaşında bi kızım var buda 4 yıl bekleyip olmadıgı için tüp bebek o testleri yaptırsam bile asla bebegimi aldırmam dedim doktoruma çünki aynı problem kız kardeşimde ve gelinimizde de çıktı 1 ay ne yaşadıklrını çok iyi biliyorum gitmedigi doktor profosor kalmadı amerikaya giden testden yaptırdı onunki yüksek riskti çok şükür saglıklı bi oglu var bende iyi bir profosor ayarlayıp 20. Haftada detaylıya girecegim inş saglıklı sıhatlı yavrularımızı kucagımıza alırız Allaha tek yalvardıgım şey hamile kalmadan öncede saglık bi evlat hayırlısıysa diye dua ettim seninde iyi haberlerini alırız inş
kabul etmemekle bence çok iyi yapmışsın şuan farkında diilsin ama olacaksın emin ol... ben aminosentez olmuş sonrasında suyu gelmiş biri olarak soyluorum bebeğiniz sağlıklı olmasada doğurmak niyetinde iseniz aminosentez yaptırmayın ... içiniz rahat edecekse şu amerikaya lmanyaya gonderilen kan testlerinden yaptırın herşey Allah tan buna kalpten inanın ... bebeğinize bol bol dua okuyun sağlıklı olması için dua edin...Arkadaşlar bazen çok daraliyirum Allah yardımcımız olsun bende aminosentez kabul etmedim nasıl geçecek bilmiyorum gunler ya sabir ne yapacağız bizler böyle Allahim sabir
İnş herşey iyi olacak benim eşim çok rahat bana kızıyor sen kafaya çok takıyorsun Allah büyük içini ferah tut diyor hep, ben başka test yaptırmayıda düşünmüyorum ayrıntılıyı bekleyecegim bir kızım var doktor erkek olabilir dedi herkez çok sevinmesine ragmen hep inş saglıklı olur diye dua ediyorum isterse 3,4 kız çocugum olsun saglıklı olsun iyi haberlerle gelelim buraya bende progestan kullanıyorum günde 3 tane fitil gibiİnanımısın aynı hisleri hissetmişiz. herşey çok güeldi o gün ve benim kahverengi lekelenmelerimde oldu progestan içiyorum o zaman bana demişti ki doktorum sağlıksız ise biz hiçbirşekilde tutamayız ilaçlada igne ilede. ayrıca doktor bile değitirmiştim. tabi sonradan eşimin aşağıda olduğunu ögrendik. cinsiyet ögrenmeye gittik ve ikili testinin sonucu normal ama yaş riski yemin ederim ne diyecegimizi bilemedik. ama sonraki iki gün geçmedi.aglıyorum uyuyamıyorum hala korkularım birden aklıma geliyor. demiştim bu hamileliğimde keyif yapacagım:) sonra bana dediki doktorum üçlüye gerek yok sadece ayrıntılı tarama. bende tamam dedim artık ister iki farklı yere giderim. inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur. içimi ferah tutmaya çalışıyourm.. haberleşelim yine. hayırlısıyla sonuçta saplıkla alalım bebekleri.sevgiler
Canım ayyy ne farkeder sağlıklı olsunda. benimde eşim o kadar rahatki, ya saçmalama diyor bişey yok. kuruntu yapma diyor. işte biz bayanlar biraz pimpirikliyiz hele ben kafayı çok takarım.İnş herşey iyi olacak benim eşim çok rahat bana kızıyor sen kafaya çok takıyorsun Allah büyük içini ferah tut diyor hep, ben başka test yaptırmayıda düşünmüyorum ayrıntılıyı bekleyecegim bir kızım var doktor erkek olabilir dedi herkez çok sevinmesine ragmen hep inş saglıklı olur diye dua ediyorum isterse 3,4 kız çocugum olsun saglıklı olsun iyi haberlerle gelelim buraya bende progestan kullanıyorum günde 3 tane fitil gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?