- 16 Ağustos 2013
- 125
- 57
- 298
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #3.641
Merhaba,Merhaba.siz kaç yadindasiniz.ben 35 yaşındayım yad riskim 1/354 çıktı.down sendorum1: 49100 çıktı doktor yas riski var dedi özel de yaptırmıştim ama orası uclu ve dörtlüye gerek yok dedi .bugün devlet hastesini iki hafta sonra gel uclu yapalım dedi. O kadar endiseliyim ki .acaba aminosentez yaptircam mi.siz yaptirdinizmi ayrıntılı utrason a girdinizmi .değerlerimiz yakın cunku
Cevabın için teşekkürler .araştırma hastanesinin perinatoliji bölümüne gittim onlar da ikili testime bakıp bu risk herkesçe olabilir dedi .ozaman önumuze gelen herkese aminosentez mi yapalım dedi bana cikisti yanı.istiyorsan 16 sağlık olunca gel yapalım dedi. Benimde kafam karıştı.yaptirayim mi diye .devlet hastanesindeki kadın doğum doktorum uclu yapalım sonrasına bakarız dedi. Özel dek doktor uclu ye gerek yok demişti . yani kafam çorba gibi oldu.ama anladığım kadarıyla 35 olunca herkesde o risk çıkıyor . önemli olan down sendorom değerleri ve ense kalınlığı.benimde onlar iyi. O yuzden biraz rahatladim .:)Merhaba,
35 yaşındayım:) bence boşuna üzülme. ben geçen hafta perinatolji uzmanına gittim ikili test sonucumu götürdüm. bu işleme detaylı ultraason deniliyor. burada bazı degerleri kontrol ediyorlarmış ona göre amniyosentez ineriyorlar. bizde şükür bunu gerektirecek birşey çıkmadı. ayrıca bunu söyleyen bir Doçent ve dediki yaş riski bu testte hep çıkar sizin yaşınızda herkes için ama bir risk saymıyoruz bizim baktığımız başka şeyler var. size önerim bir perinatoloji uzmanından özel muayene alınız. niversitelerin Tıp Fakultelerinden Kadın Doğum da vardır. biz üçlü yada dörtlü yaptırmadık çünkü doktor gereksiz dedi en iyi sonucu iki test verir üçlüde risk yükselir hataya açıktır. biz öyle rahatladık canım. sende sıkma canını. kafana takılan başka şeyler varsa bana sorabilirsin. hatta özelden yazabilirsin:)
evet sende gidip araştırmışın. zaten ailede genetik kökenli bir doğum olmadıysa , detaylı ultrasonda bakaılan kalp, omurlar, burun kemiği ense kalınlığı normal ise yapmıyorlar. ama sen diyebilirsin ben emin olmak istiyorum eger sıkıntı var ise aldıracagım ki biliyorsun 24.haftaya kadar aldırma hakkın oluyor.Cevabın için teşekkürler .araştırma hastanesinin perinatoliji bölümüne gittim onlar da ikili testime bakıp bu risk herkesçe olabilir dedi .ozaman önumuze gelen herkese aminosentez mi yapalım dedi bana cikisti yanı.istiyorsan 16 sağlık olunca gel yapalım dedi. Benimde kafam karıştı.yaptirayim mi diye .devlet hastanesindeki kadın doğum doktorum uclu yapalım sonrasına bakarız dedi. Özel dek doktor uclu ye gerek yok demişti . yani kafam çorba gibi oldu.ama anladığım kadarıyla 35 olunca herkesde o risk çıkıyor . önemli olan down sendorom değerleri ve ense kalınlığı.benimde onlar iyi. O yuzden biraz rahatladim .:)
canım aradı doktor geldi sonuçlarım. çok şükür normalmiş sonucum. Allah'ım kimseyi evladıyla imtihan etmesin. sen naptın geldi mi tam sonucun?Canım inşaallah bir an önce çıkar biliyorum beklemek çok zor ben 20 günde ön sonuç çıktı bikaç gune kesin sonuç da çıkar dediker. Hayırlı haberlerini bekliyorum
canım geçmiş olsun. benim de 5 hafta önce 4lü testim 1:226 riskli geldi hemen amniyosentez yapıldı. sonucumu daha bugün alabildim ama Allah'a şükür temiz geldi. söylemesi kolay yapması zor biliyorum ama içini ferah tutmaya çalış, yemene içmene dikkat et moralini iyi tut bebeğini üzme. Güzel sonuçlarını bekliyoruz inşallah.Merhaba arkadaşlar ÖNCELİKLE BÜTÜN ANNELERE GEÖMİŞ OLSUN.. ben aranıza istanbuldan katılıyorum. genç annelerdenim. 22 yaşında 3 senelik evli ve 5 aylık hamileyim. beklenmedik bir durumdu hamileliğim ilk baslarında sgara ve arkol kullandım. hamile oldugumu bebeğim 5 haftalıkken öğrendım ve butun kotu alışkanlıklarımı ogun bıraktım. benim uykularımı kacıran bır konuyu paylasmak istıyorum lutfen yardımcı olun. üçlü testte dawn sendromu tr 1.248 çıktı ve cok zor bir kararla kanuni hastanesinde ambiyosentez yaptırdım. ( normalinden braz daha büyük bir iğneyle bebeğin suyuna iniliyor ve 3tüp su alınıyor ardından yataklar var orada 30 dakika uzanmanız söylenıyor biraz ağrı oluyor) doktorlar hemsireler cok iyilerdi ve ALLAHIMA şukurler olsunkı bebeğime zarar gelmedi. sonuçları 7martta alıcaz ama ben hiç iyi durumda değilim,bir gün bir hafta gibi ya öyle birşey çıkarsa ilk bebeğim benim ne yapacağız. nolur dua edin bana Allah kimseyi evladıyla sınamasın. eşim ve ben öğrendiğimizden beri bu durumu ne yediğimiz yemekte tat var nede soluduğumuz havada.. lütfen dualarınızı ve yorumlarınızı esirgemeyın..
Canım içini ferah tut.biliyorum çok zor seni cok iyi anlıyorum beklemek kadar zor bir surec yok.ama kendi kendini teselli etmeden başkada caren yok.yaşın kaç birde ikili test değerlerini yazarmisin . hangi sehirdesin bilmiyorum ama izmirde özel bir hastanede aynı senin dediğin gibi anneden alınan kanla yapılan bir test varmış orda kesin sonuç aliniyormus ama biraz pahalı tabi 2000 TL mis.Merhaba arkadaslar, ben de bir ikili test magduru olarak derdimi sizlerle paylasmak istedim. Oncelikle amniyosentezde olumli sonuc alanlara gozunuz aydin, bekleyenlere de Allah yardimcimiz olsun diyorum. Uzun suren tedavilerin, ameliyatlarin, asilamalarin sonucunda kasimda normal yoldan hamile kaldim.Daha sevinemeden kanamali, kasik agrili bir surec icinde buldum kendimi, hastanelerde yattim, ilaclar igneler kullandim. Bebegimi 12. Haftaya kadar surekli yatarak, korka korka, duayla getirebildim. Tam artik isler biraz yoluna girmeye baslamisken Sira 2 li teste gelmisti. Once ultrasonla bakti doktorum her sey gayet normaldi. Burun kemigi, ense kalinligi... Kanimi verdim o gun . Bir hafta sonra sonuclari aldik. Sonuclar malesef yuksek riskli grupta oldugumu gosteriyodu. Doktorum bana aciklamaya calisisrken ben herseyin farkindaydim. Cok sey okumustum biliyodum amniyosentez diyecegini, ve dedi de. Ama ben yok dedim. Onu bu kadar gec bulmusken kaybedemezdim. Doktorum baska bi onerisinin oldugunu yurt disinda yapildigini ama fiyatinin biraz tuzlu oldugunu soyledi. Prenatest. Peki dedim yaptiririm dedim. Evet fiyat olarak yuksekti ama sartlarimizi zorlayip yapmalydik. Ve gecen hafta carsamba gunu iki tup kan verdim. Kanim almanya ya gonderildi. Sonuc 10 gun sonra denildi. Yani yarin. 8- 9 gundur bu konu disinda bisey dusunemiyorum. Yemeden icmeden kesildim. 1 kilo verdim bu surecte.Ne olur benim ve benim gibi bekleyenler icin dua edelim. Ben herkes icin dua ediyorum. Rabbim beni bebegimle sinama ne olur...
Ayni stresi 5 hafta yasadim. Dualarim tum sonuc bekleyenlerle. Insallah guzel sonuc alacaksin sen de. Ultrason bulgulari da iyi yondeymis bak, karamsar olma lutfen. Bebegine ve kendine iyi bak. Guzel haberlerini bekliyoruz.Merhaba arkadaslar, ben de bir ikili test magduru olarak derdimi sizlerle paylasmak istedim. Oncelikle amniyosentezde olumli sonuc alanlara gozunuz aydin, bekleyenlere de Allah yardimcimiz olsun diyorum. Uzun suren tedavilerin, ameliyatlarin, asilamalarin sonucunda kasimda normal yoldan hamile kaldim.Daha sevinemeden kanamali, kasik agrili bir surec icinde buldum kendimi, hastanelerde yattim, ilaclar igneler kullandim. Bebegimi 12. Haftaya kadar surekli yatarak, korka korka, duayla getirebildim. Tam artik isler biraz yoluna girmeye baslamisken Sira 2 li teste gelmisti. Once ultrasonla bakti doktorum her sey gayet normaldi. Burun kemigi, ense kalinligi... Kanimi verdim o gun . Bir hafta sonra sonuclari aldik. Sonuclar malesef yuksek riskli grupta oldugumu gosteriyodu. Doktorum bana aciklamaya calisisrken ben herseyin farkindaydim. Cok sey okumustum biliyodum amniyosentez diyecegini, ve dedi de. Ama ben yok dedim. Onu bu kadar gec bulmusken kaybedemezdim. Doktorum baska bi onerisinin oldugunu yurt disinda yapildigini ama fiyatinin biraz tuzlu oldugunu soyledi. Prenatest. Peki dedim yaptiririm dedim. Evet fiyat olarak yuksekti ama sartlarimizi zorlayip yapmalydik. Ve gecen hafta carsamba gunu iki tup kan verdim. Kanim almanya ya gonderildi. Sonuc 10 gun sonra denildi. Yani yarin. 8- 9 gundur bu konu disinda bisey dusunemiyorum. Yemeden icmeden kesildim. 1 kilo verdim bu surecte.Ne olur benim ve benim gibi bekleyenler icin dua edelim. Ben herkes icin dua ediyorum. Rabbim beni bebegimle sinama ne olur...
Merhaba arkadaslar, ben de bir ikili test magduru olarak derdimi sizlerle paylasmak istedim. Oncelikle amniyosentezde olumli sonuc alanlara gozunuz aydin, bekleyenlere de Allah yardimcimiz olsun diyorum. Uzun suren tedavilerin, ameliyatlarin, asilamalarin sonucunda kasimda normal yoldan hamile kaldim.Daha sevinemeden kanamali, kasik agrili bir surec icinde buldum kendimi, hastanelerde yattim, ilaclar igneler kullandim. Bebegimi 12. Haftaya kadar surekli yatarak, korka korka, duayla getirebildim. Tam artik isler biraz yoluna girmeye baslamisken Sira 2 li teste gelmisti. Once ultrasonla bakti doktorum her sey gayet normaldi. Burun kemigi, ense kalinligi... Kanimi verdim o gun . Bir hafta sonra sonuclari aldik. Sonuclar malesef yuksek riskli grupta oldugumu gosteriyodu. Doktorum bana aciklamaya calisisrken ben herseyin farkindaydim. Cok sey okumustum biliyodum amniyosentez diyecegini, ve dedi de. Ama ben yok dedim. Onu bu kadar gec bulmusken kaybedemezdim. Doktorum baska bi onerisinin oldugunu yurt disinda yapildigini ama fiyatinin biraz tuzlu oldugunu soyledi. Prenatest. Peki dedim yaptiririm dedim. Evet fiyat olarak yuksekti ama sartlarimizi zorlayip yapmalydik. Ve gecen hafta carsamba gunu iki tup kan verdim. Kanim almanya ya gonderildi. Sonuc 10 gun sonra denildi. Yani yarin. 8- 9 gundur bu konu disinda bisey dusunemiyorum. Yemeden icmeden kesildim. 1 kilo verdim bu surecte.Ne olur benim ve benim gibi bekleyenler icin dua edelim. Ben herkes icin dua ediyorum. Rabbim beni bebegimle sinama ne olur...
rabbim yardımcın olsun, ben de geçen salı günü kan verdim, yarın çıkmasını tahmin ediyoruz. umarım cuma gününün hürmetine güzel sonuçlar alırız. Amin.... Ben bu gece uyumam zaten. Dualarim tum bekleyen annelere...
Allah analı babali büyütsün.gözün aydın darısı bizim başımıza .canım 1.50 neyin değeri ikilimi uclumu hangi değerdi bilgilendirirsen sevinirim ...kızlar bebeğim down sendromlu doğmadı risk 1.50 çıkmıştı darısı size çok şükür
Canım çok sevindim gözün aydın ya oh çok şükür bizim de kesin Sonuclarimiz çıktı onu yazmak için girdim senin yazını gördüm inan çok sevindim. Çok şükür bizim de temzi çıkmış o kadar sevindim ki rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Hrkse dua ediyorum benim için de dua edenlerden Allah razı olsun sağolun.canım aradı doktor geldi sonuçlarım. çok şükür normalmiş sonucum. Allah'ım kimseyi evladıyla imtihan etmesin. sen naptın geldi mi tam sonucun?
Senin de gozun aydin cok sevindim :) hamileligimizin geri kalani guzel ve kolay gecer insallah. Saglikla alir insallah herkes bebegini kucagina. Artik bebegime odaklanmak istiyorum yaa alisveris falan yapmak istiyorum. Cinsiyeti ne senin bebwginin.bizimki erkekmis en son gittigimde oyle demisti.Canım çok sevindim gözün aydın ya oh çok şükür bizim de kesin Sonuclarimiz çıktı onu yazmak için girdim senin yazını gördüm inan çok sevindim. Çok şükür bizim de temzi çıkmış o kadar sevindim ki rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Hrkse dua ediyorum benim için de dua edenlerden Allah razı olsun sağolun.
Bizimki de erkek canim 15. Haftada perinatolog söylemişti ondan sonra 3 kere yine gttimi erkek dediSenin de gozun aydin cok sevindim :) hamileligimizin geri kalani guzel ve kolay gecer insallah. Saglikla alir insallah herkes bebegini kucagina. Artik bebegime odaklanmak istiyorum yaa alisveris falan yapmak istiyorum. Cinsiyeti ne senin bebwginin.bizimki erkekmis en son gittigimde oyle demisti.
Masallah. Saglikla gelsin bakalim oglanlar.Bizimki de erkek canim 15. Haftada perinatolog söylemişti ondan sonra 3 kere yine gttimi erkek dedi
allahım razi olsun 2 li değerdi 3 lü de 1.365 gibi bişeydi kagit yanımda yok darısı siz bekleyenlere olsun saglikla ayrıntılı ultrasana girin kızlar benim Dr %90 bişey yok demişti ayrıntılı.Allah analı babali büyütsün.gözün aydın darısı bizim başımıza .canım 1.50 neyin değeri ikilimi uclumu hangi değerdi bilgilendirirsen sevinirim ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?