- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #3.741
Canıö benim 1/100 çıktı kalpte patlaklık görüldü nazal kemik kaç hiç bilmiyorum. Amniuosentez yaptırmadım. İnşallah sonuçların temiz çıkar. Çıkınca bana bize haber ver.Merhaba herkese allah hepimizin yüzünü güldürsün inş. Benim üçlü riskim 273/1 çıkmıştı ayrıntılı ultrasonda da bağırsakta parlaklık ve nazal kemik 4.1 çıktı 34 yaşındayım doktor amniyosentez dedi ve yaptırdım bugün onbeşgün oldu sonuç hala çıkmadı 22. Haftaya girdim çok korkuyorum bu durumda olan kimse varmı yani bütün herşeye rağmen sonucu temiz çıkan
Canım benim inşallah sonucun temiz gelmiştir ama çok merak ettim ne çıktı sonucunMerhaba arkadaşlarr. 12 haftalık hamileyim. İkili taramaya gittiğim günden beri dünyam yıkılmış durumda. ölçüm yapmadılar ve beni perinatoloğa gönderdiler. Orda yapılan ölçüm sonucunda bebeğimin ense kalınlıgı 5,5 çıktı. burun kemiği gelişmemiş ve deri altı ödemi var. Dolayısıyla Down sendromu teşhisi koydu yada kalbinde bir sıkıntıda olabilir dedi. Amniyosentez önerdi . Pazartesi günü yaptırcaz... Fakat korkmuyoda değilim . Ya sonuçlar ümit ettiğimiz gibi çıkmazsa diye . Allah'tan ümit kesilmez diyorum ama korkularımında önüne geçemiyorum. Benim içinde dua edin ne olur ....
Amin inşallah güzel çıkmıştır sonucun benimde bebeğimin ultrasonunda bağırsakta parlaklık var dedi doktor bide nazal kemiği küçükmüş biraz bende çok korkuyorumMerhaba kızlar,
Benim ikili testin temiz çıkmıştı. Ancak ilk detaylida kalp ve bagirsakta parlaklık goruldu. Detayliyi yapan doktor down sendromu riskine iliskin amniyosentez önerdi. Perşembe günü tekrar gidicem detayliya. Sonucuna göre amniyosenteze karar verilecek. surekli dua ediyorum. Inşallah birşey çıkmaz. Mahvoldum günlerdir aglamaktan. Allah hepimizin yavrusunu korusun.
Sonucun nasıl geldi canım rica etsem banada yazarmısın lütfenCanım benim riskim 1:200 çıktı ikili de ayrıntılıyi bekledim orda da kalbinde parlaklık böbrekte genişleme çıktı malesef o yüzden yaptırdım amniyosentez sonucu 25inde çıkacak Rabbim inşallah sağlıkla kucağımiza almayı da nasip etsin hepimize sen girdin mi ayrıntılıya peki
Aminosentez yaptıran arkadaşlar acmi yokmu gittiniz. Nasıl bir hazırlık evresi yaşandı acaba
Neden iki kez yaptirdiniz ki. Sonuçları ciktimi pekiTok Can'ım, ben 2 kez yaptırdım. İkiside kan verme işleminden bile daha kolaydı.
Neden iki kez yaptirdiniz ki. Sonuçları ciktimi peki
Anladım canım.sonucunun iyi çıkmasına sevindim.inşallah bizde güzel haberler alır ve burdan yazarız.zor bir surec .ben yarın olcam .sabah nasıl olcak bilemiyorum .çok zorBu ikinci gebeliğim. Genetik hastalık taşıyorum ben. İlk bebeğimde maalesef hastalık geçmişti amniyosentez sonucunda hasta olduğunu ve yaşamla bağdaşmadığını öğrendik sonlandırdık.
Bu sefer şükürler olsun bebeğime hastalık geçmemiş, cumartesi aldık sonuçları.
Allahım hepinize böyle sonuç almayı nasip etsin. Hayırlısı ile kucağımıza alalım inşallah.
Sen neden yaptırıyorsun?
Anladım canım.sonucunun iyi çıkmasına sevindim.inşallah bizde güzel haberler alır ve burdan yazarız.zor bir surec .ben yarın olcam .sabah nasıl olcak bilemiyorum .çok zor
İkilide yaş riski çıktı 1/354 sonra uclu yaptık trisomony 18 1/290 çıktı ondan yapılacak.yasında 36 burada. İnşallah bir sorun çıkmadan atlatirim ve sonunda iyi gelir .Evet cnm seni anlıyorum hemde çok. Rahat olmaya çalış. Çok zor biliyorum ama mecbursun.
Sen neden amniyosentez yaptırıyorsun? İkili üçlüden dolayı mı? Yoksa ultrason bulgusu filan mı?
İkilide yaş riski çıktı 1/354 sonra uclu yaptık trisomony 18 1/290 çıktı ondan yapılacak.yasında 36 burada. İnşallah bir sorun çıkmadan atlatirim ve sonunda iyi gelir .
Allah yardımcımız olsun canım. Hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Sonunda kimimiz üzülecek kimimiz sevinecek dilerim hepimizin yüzü güler doğumdan sonra. Ne güzel iki haftan kalmış. Ben de amniyosentez yaptırmadım. Aslında bana kalsa yaptırırdım ama eşim kesinlikle sıcak bakmıyor. Onu sorgulamıyorum çünkü o bebeğin gayet sağlıklı olduğunu düşünüyor. Ya da öyle olmasına inanıyor. Bense daha kötü olurum diye bekliyordum ama rabbim sabrını veriyormuş. Benim gittiğim perşnatolog kalbinde parlaklık var dedi. Daha dikkatli incelemek gerek dedi ama down sendromuyla ilişkisinden hiç bahsetmedi. Belki de dünyaya getirmekte kararlı olduğum için bahsetmedi beni üzmemek için. Verdiği o raporu ezberledim resmen. Şuan hiç bi dr a gitmek bu durumu anlatmak istemiyorum. Daha önümde 5 ay var. Dua etmekten başka çarem yok.Allah'ım herkese yardım etsin çok zor bir sınav bu benimde risklerim yüksekti daha önce yazmıştım ayrıntılıda bişey yoktu fakat doktor bana burn kemiği şukadar diye bişey demedi perinatoloğa gittim 2 hatta 3 defa bana sadece ayrıntılı ultrasonda yaptığı ölçümlerde bir sorun görmediğini söyledi hatta ben özellikle burun kemiğini sorduğumda ve diğer bi kaç netten ıkuduğum belirtileri soduğumda hepsi normal dedi ama öyle detaylı bi şekilde şu şukadar bu bu kadar demedi bana herdefasında ultrasonda anomali yakalama oranı yüzde 60-80 arasıdır bu bulgulara göre bir problem görmğyorum dedi elbette kesin sonuç için amniyosentez öneririm dedi çünkü bazı ları ultrasonda belirti vermeyebiliyor bizde eşimle nedense yaptırmadık aslında belki sonucundan korktum kötü bir sonuç gelince ne yaparım bilemedim Allah kimseyi o ikilemde bırakmasın bir tarafta inançlarınız bebeğinize nasıl kıyarım acısı diğer tarafta engelli bir çoçuğun yaşamının zorloğunu düşünmek insan kendini dert etmiyo ama hertürlü şeyi düşünüyor işte bende o dönem çok kafaya taktım diye tansiyonum yükseliyodu sonra biraz daha rahatlamaya çalıştım dualarla Rabbime sığınıyorum şimdi doğuma 2 haftam kaldı yine kafaya taktıkça tansiyonum çıkıyor malesef düşünmemek elde değil Allah'ım hepimize yardım etsin burda bazı arkadaşlar durımlarını yazmış ama sonuçlarınınyazmamışlar inşallah evlatları sağlıklıdır ama insan korkuyo acaba sonuçları kötümü geldi yazamadılar inşallah öyle değildir ve dilerim bende doğumdan sonra size bebeğim sağlıklı doğdu diye yazabilirim reyyan87 rumuzlu arkadaşında benim gibi riskleri yüksekti onun bebeği sağlıklı olmuş Allah'a şükür benimde bebeğim çok hareketli sürekli hareket ediyor bu biraz bana umut oluyor ama işte yinede belirsizlik içinde beklemek çok zor Allah yardımcımız olsun korktuğumuza hiçbirimizi uğratmasın
Merhaba bise sormak istiyorum .aminosentez olduktan sonra doktor size de antibiyotik verdiği.Tok Can'ım, ben 2 kez yaptırdım. İkiside kan verme işleminden bile daha kolaydı.
Merhaba bise sormak istiyorum .aminosentez olduktan sonra doktor size de antibiyotik verdiği.
İlginç bana antibiyotik agrikesici ve kan ilacı verdi . kesinlikle antibiyotik bitene kadar iç dedi enfeksiyon riskine karşı. Tesekkur ederim umarım hepimiz güzel sonuçlar alırız.Cnm ilk doktorum vermişti. 2 yada 3 kapsül. Birde kalçadan iğne yapmıştı sanıyorum düşük engelleyici filandı. Ama bu sefer 15 şubatta yaptırdığım doktorum hiç bişey vermedi. Ne iğne ne antibiyotik. Hatta baya şaşırdım sordum. Hala anlam veremediğim kanınız pozitif (brh+) size iğne veya antibiyotiğe gerek yok dediler. Hala düşünüyorum ne alaka diye .
Sanada çok geçmiş olsun Cnm, inşallah hayırlı haberlerle gelirsin.
İlginç bana antibiyotik agrikesici ve kan ilacı verdi . kesinlikle antibiyotik bitene kadar iç dedi enfeksiyon riskine karşı. Tesekkur ederim umarım hepimiz güzel sonuçlar alırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?