- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
ewet canım tamammen katılıyorum sana... %33e bende şaşırdım çok komik yaaa... yalan yanlış şeyler yazmayın arkadaşlar lütfen.. bende dediğim gibi cvs yaptırdım,, kağıt imzaladım ve burada böyle bir ihtimalin olduğu fakat bunun cvs bağlı olup olmadığının bile bilinmediği ifade ediliyorrr...
eğer bebeğinizin hatta sizin geleceğinizde tabiiki söz konusu ise, hayatta risk almak gerekiyor tabiii...
bende arastırdım risk çok düşük doktoruma sordum 200 de 1 denır rısk ama 1000 de 1 dir dedi eğer yapan deneymlı ıse dedı
YA CANIM NOLUR bana cvp ver sonucun nezman cıkıcak ben 10. haftada gittim doktor erken suan ama kalınlıktan suphelenıorum dedı ama cumartesı gıdıp olcum ve kan testı verıcem 10 gundur uyku uyumuorum senın kaç mm dı kalınlığı
YA CANIM NOLUR bana cvp ver sonucun nezman cıkıcak ben 10. haftada gittim doktor erken suan ama kalınlıktan suphelenıorum dedı ama cumartesı gıdıp olcum ve kan testı verıcem 10 gundur uyku uyumuorum senın kaç mm dı kalınlığı
selam kızlar baştan sona okumak isterdim ama malesef ne vaktim oldu nede yetişebildim. ben 12+ 5 günlük hamileyim .. doktorum ultasonda ense kalınlığının normal olduğunu burun kemiğinin oluştuğunu söyledi fakat benim 2 li testim 1:171 çıktı bana ciddi risk taşıdığımı söyledi dün tıp fakültesinde bi prof.la görüştüm oda 3 lü testi beklemeden aminiyosentez dedi sonra doç dr. ebru hanıma gittim amniyosentezde başarılıymış kendi doktorum yönlendirdi oda testin riskli dedi bebeğin eşinde parça alıp tahlile göndereceğiz 3 hafta sonra çıkacak dedi .. hem erkenden öğrenmiş olursun dedi herkes bu işlemi 3 lü testen sonra yapıyor dedi biz eşinde parça alıp ankaraya göndereceğiz sonuçta 3 hafta ya da 1 ay içinde çıkar en geç 15. haftanda herşey sonuçlanmış olur dedi.. sonra iğneyle karnımla kasık arası bölgeden girdi ben çok ağrı hissettim herkesin ağrı eşiği farklı resmen girdiğini hissediyorsunuz içinden sıvı çekerkende insanın kasıklarında müthiş bi baskı oluyor neyse şanssızlığım ordada beni buldu ve ilk denemede yeterli miktarda alamadılar 2. ci kez tekrar denendi ölücektim acıdan ama malesef yine istenilen miktarda parça alınmadı çarşamba günü öğlenden sonra gel tekrar yapalım hem birazdaha plesenta yukarı çıkmış olur dedi rahatça alırız dedi.. eve gelip dinlendim zaten rahat kalkamıyordum.. şuan davul gibi şiş bi karınla oturuyorum..ve kasıklarımda taş gibi inanılmaz stres yaptım kendimi kastım üzüntüden hasta oldum orası ayrı(( hepsi beni çok etkiledi benim gibi olan varmı aranızda??? çarşamba günü o acıyı tekrar çekmek beni çileden çıkartıyor rabbim nasıl dayanıcam bana güç ver... hepimize tabii.. sonuç temiz çıkacak diye düşünüyorum temiz çıkmazsa neyse sonuçtan sonra bunları paylaşırız umarım.. evet kızlar bana bişeyler söyleyinnn...
selam kızlar baştan sona okumak isterdim ama malesef ne vaktim oldu nede yetişebildim. ben 12+ 5 günlük hamileyim .. doktorum ultasonda ense kalınlığının normal olduğunu burun kemiğinin oluştuğunu söyledi fakat benim 2 li testim 1:171 çıktı bana ciddi risk taşıdığımı söyledi dün tıp fakültesinde bi prof.la görüştüm oda 3 lü testi beklemeden aminiyosentez dedi sonra doç dr. ebru hanıma gittim amniyosentezde başarılıymış kendi doktorum yönlendirdi oda testin riskli dedi bebeğin eşinde parça alıp tahlile göndereceğiz 3 hafta sonra çıkacak dedi .. hem erkenden öğrenmiş olursun dedi herkes bu işlemi 3 lü testen sonra yapıyor dedi biz eşinde parça alıp ankaraya göndereceğiz sonuçta 3 hafta ya da 1 ay içinde çıkar en geç 15. haftanda herşey sonuçlanmış olur dedi.. sonra iğneyle karnımla kasık arası bölgeden girdi ben çok ağrı hissettim herkesin ağrı eşiği farklı resmen girdiğini hissediyorsunuz içinden sıvı çekerkende insanın kasıklarında müthiş bi baskı oluyor neyse şanssızlığım ordada beni buldu ve ilk denemede yeterli miktarda alamadılar 2. ci kez tekrar denendi ölücektim acıdan ama malesef yine istenilen miktarda parça alınmadı çarşamba günü öğlenden sonra gel tekrar yapalım hem birazdaha plesenta yukarı çıkmış olur dedi rahatça alırız dedi.. eve gelip dinlendim zaten rahat kalkamıyordum.. şuan davul gibi şiş bi karınla oturuyorum..ve kasıklarımda taş gibi inanılmaz stres yaptım kendimi kastım üzüntüden hasta oldum orası ayrı(( hepsi beni çok etkiledi benim gibi olan varmı aranızda??? çarşamba günü o acıyı tekrar çekmek beni çileden çıkartıyor rabbim nasıl dayanıcam bana güç ver... hepimize tabii.. sonuç temiz çıkacak diye düşünüyorum temiz çıkmazsa neyse sonuçtan sonra bunları paylaşırız umarım.. evet kızlar bana bişeyler söyleyinnn...
kızlar benim yaptırdığım işlem cvs ben aminiyosentezle karıştırdım sanıyorumki yine aynı şeyler birinde sıvı alınıyor birinde plesentadan parça cvs erken tanı koymak için faydalı oluyormuş.. 3 lü testi beklemden sonuçları görmemizi sağlıyor dedi doktor.. ama beni en çok üzen ilk yapıldığında başarısız olması bi arkadaşım yazmış tekrarlandıkça riski biliyormusun ahh canım biliyorumda alsın da kurtulayım yeterki sonucu göreyim dedim ama olmadı çarşamba günü yine olmaz die aklım çıkıyor ya ... rabbim neolur hepimize yardım et ben acıya dayanamıyorum iğne batarken o hissi çok kötü ayrıca bi baskı yapıyo içine bağıramıyorsun bile .. şimdi araştırdım da pr. dr. atıl yılmaz varmış çapada daha doğrusu araştırmadım duydum burda arkaşlardan.. araştıracam olmazsa istanbula gidicem orda yaptıracam.. kafam çok karışık sonuç temiz çıkar diyorum öyleki inanıyorum inş. hislerimde yanılmam..
Ben de dün amniyosentez yaptırdım. Burada bahseden arkadaşlar haklılarmış, hissedilmeyecek kadar kolay bir işlem oldu. Benim ense kalınlığı, burun kemiği normal çıkmıştı ama down sendromu dışında başka genetik anomali ihtimali olduğu için yaptırdım bunu. Zaten doktor, ultrason sonuçları(ense-burun) ve hamilelik normal görünüyor, cvs yerine amniyosentezi bekleyebilirsin demişti.
Arkadaşın paylaştığı yazı çok güzel anlatıyor zaten her iki testi de, anlaşılıyor ki önemli olan deneyimli doktorlara yaptırmak.
hayırlısı olsun canım güzel haberlerini alırsın inşallah bir an önce geçmiş olsun
Ben de dün amniyosentez yaptırdım. Burada bahseden arkadaşlar haklılarmış, hissedilmeyecek kadar kolay bir işlem oldu. Benim ense kalınlığı, burun kemiği normal çıkmıştı ama down sendromu dışında başka genetik anomali ihtimali olduğu için yaptırdım bunu. Zaten doktor, ultrason sonuçları(ense-burun) ve hamilelik normal görünüyor, cvs yerine amniyosentezi bekleyebilirsin demişti.
Arkadaşın paylaştığı yazı çok güzel anlatıyor zaten her iki testi de, anlaşılıyor ki önemli olan deneyimli doktorlara yaptırmak.
Gecmis olsun, hayirli haerler alirsiniz insallah. Cok yormayin kndinizi dinlenin bol bol ve su icmeyi ihmal etmeyin
arkadaşlar bende perşembeden beri kötüyüm 18+3 hanileyim 17. haftada yapılanm 4 lü test sonucumda down sendromu riski 1:172 çıktı dr um detyalı usg sonucları sorunsuz ense kalınlıgı zaten 1 mm nin altındaydı , buurn kemiği kafatası vs artık ne varsa hepsi gayet iyi dedi ancak ben genede içimzde hiçbirşey kalmaması için amniyosentezi öneriim dedi yarn ist la gidiyoruz doktorumuzun hocasına kensisi amniyosentez ve kordonsentez uzamanıymıs istanbulda fetus adlı mwerkese anadolu yakasında belkide gerek görmeyebilir hocam dedi kaç gundur ruh gibiyim ban dr um 2 li ve 3 lü yapmadı dfirek 4 lü yaptıo hakkımzda hayırlsı özel laboratuvarda kaç gunde cıkıyor sonuclar bilen var mı bu arada yaşım 33
Benim doktorum da ense kalınlığı-burun kemiğini normal görünce başka test yapmadı, soru işareti kalmasın diye amniyosentez yaptı. amniyosentezde aldıkları sıvının içinden laboratuarda bebeğe ait hücreler ayrıştırılıp kültürle çoğaltılıyor.( Bu işin yapıldığı genetik laboratuarlar ayrı, her lab. yapmıyor, doktorun ilgili lab.a yönlendirir zaten) Bu çoğaltma işlemi kişiye göre değişebildiğinden 15-20 gün arasında sürebiliyormuş. Bu nedenle test sonuçlarının çıkması zaman alıyor. Ekstra para ödeyip kısa sürede de cevap alma gibi durumlar da varmış ancak onun da sonucu aynı kesinlikte olmuyormuş. 3 hafta sabredersen %99,5-%100 arası bir kesinlikte sonuç alabiliyorsun.
çok tşk ederim ben özel bir merkezde yaptıracağım yapacak olan doktor amniyosentez uzmanıymış 3 gun sonra % 90 sonuç 1 hafta sonra kesin sonuç alırız dedi doktorum ondan özel merkeze gidiyoruz yoksa tıp fak.de yaptıracaktım . hayırlısı artık ama burada okuduğum heberler çok rahatlattı beni çok tşk ler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?