Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

sagol canım ıyı dıleklerın ıcın tesekkur ederım.insallah bugunler gerıde kalır ve saglıklı olarak bebeklerımızı kucagımıza alırız allah'ın izniyle

Hakkaten testi yaptırmak veya sonuç almak için bekleyenlere kolaylıklar.. Ben de sonuç bekleyenlerdenim, pek endişeli değilim ama daha çok sabırsızlanmaya başladım :) iyi sonuçları almak için sabırsızlanıyorum :) Olumlu düşünün, kendinizi üzerek bebeğinizi de üzmeyin

Bende 3 gün önce amniyosentez yaptırdım.3lü sonucum 1/120 cıktı yaşadığım üzüntüyü anlatamam. dr kararı bize bıraktı bizde as yaptırmaya karar verdik. cok korkuyordum ama yaptırmam gerekiyordu. Önce detaylı ultrason incelemesi yapıldı.Allaha şükür her sey normal görünüyordu. simdi 10 gün kadar sonuc bekliycez.başta cok tedirgindim, su anda sakin olup sonucu beklemeye karar verdim cünkü bu tedirginliğimin sıkıntımın bebeğime yansımasını istemiyorum.
tavsiyem benim durumumda olan bütün annelerin önce sakin olup as den korkmamaları inanın cok acılı bir operasyon değil. Tabii iyi bir el tarafından uygulanması sart.
Bütün anne adaylarına sağlıklı kolay doğumlar diliyorum

selene34 kac haftalık hamılesın benım as haftam gectı 21 haftadayız rabbım ınsallah hepımızın evlatlarına saglık verır.sen ıkılı test yaptırdınmı?benımm ıkıli test bıyokımya rıskım 1/120 cıktı nt olçumu 1,8 ve nt dahıl rısk 1/430 uclu testım ise 1/698 aslında bunlar bır tarama testı dr.larda ole soledı as yaptırsan ıyı olur merakın gıder ama yapmasanda olur dedı ultrason ıyı kotu bı sey yok dedı ınsallah oyledır.rabbım bebeklerımızın saglıyla sınav etmesın bizleri

canım insallah her sey yolunda gider ben 20.haftadayım.bana doktorum 2li yapmamıştı 3lü yapılınca bu durum cıktı zamanı gecmediği için hemen yaptılar anladıgım kadarıyla senin as zamanın gecmis kordosentez diye bir yöntem var 48 saatte sonuc veriyormus sanırım için rahat değilse eğer bence doktoruna bir danıs belki onu yaptırır.bizim durumumuzda olan herkes için dua ediyorum. insallah hayırlı sonuclar alırız.

Merhaba
Benim ikili test sonuçlarım , ense kalınlığı ve nazal kemik çok normal çıkmasına rağmen, yapılan dörtlü taramada riskler daha yüksek geldi.
Son adet tarihi ve ultrasonun belirlediği zaman uyumsuzluğu var, bebeğim ultrasona göre 2 hafta önden gidiyor.Kendim spina bifidalı olduğum için ısrarla AFP değerini bekliyordum ama normal geldi.Son adet tarihine göre Down Sendromu risk oranı 1:373 ultrasona göre 1:279 geldi.
İkili testi normal çıkıp, dörtlü yada üçlü taramada böyle bir sonuçla karşışalanınız var mı?
Birde ultrason görüntüleri Down Sendromuna ilişkin bilgiler veriyormu ?
Ayrıca bebeğim çok harekerli ultrasonda, bunun Down Sendromuyla bir ilgisi varmıdır ?

Herkese Allahım bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.

Canim, benim ikili testim normal cikmisti ama 3 lu down sendromu acisindan 1:62 cikti. ultrasonda da hersey normaldi. sikma canini. ikili normalse ve burun kemigi de iyise cok uzulcek bisi yoktur bence

İnşallah bir sorun çıkmaz, zaten amniosentez ve benzeri bir şey yaptırmayacağım, çünkü sonucumuz değişmeyecek, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim bebişimi:)

bende ikiz gebelik yaşıyorum.Bebeklerin ense kalınlıkları normaldi.3 lü tarama testi yaptırdım ama ikizlerde yanlış sonuç veriyormuş.ultrasonda bebeklerden birinde koroid peleksus kisti görüldü.Doktor amniyosentez yapalım dedi.Ama ben karar veremedim.amniyosentezin düşük riski beni çok korkutuyor

Selam arkadaslar ben aranıza yenı katıldım.ismim yeşim.bende 16 haftalık gebeyım.kasımın 6 sında bende amnıyosentez oldum.ıkılı testımde yuksek rısk cıktı.ense kalınlıgı 3.7 cıkmıstı.amnıyosentez sırasında bıraz acı duyuyosunuz.ama ınanın sonucu beklemek daha kotu.ben hala sonucumu beklıyorum.ama ogunden berı ömrumden omur gıttı sankı.beklemek cok zormuş.ınsallah sonuclarım temız cıkarda bende bır ohhhh derım.ınsallah hepımızde ıyı sonuclar alırız doktorumuzdan ve saglıklı bebekler dunyaya getırırız.hepımızın rabbım yardımcısı olsun.

selam ben yenı katıldım aranıza.yazınızı okudumda acaba sonucunuz ne cıktı.bende aynı seylerı yaasadım merak ettım sızı.

bende bugun üçlü test yaptırdım ve sonucum tri 18 1/261 çıktı doktorum banada amino sentez dedi ve çok kararsızım edvard sendoromlu bebekler anne karnında 20 hafta yaşarmış ben 18 haftamdayım lütfen birileri bukonuda bilgisi varsa yardımcı olsun

canım benim 22 haftalıkken triz.18 nedenyle sonlandırıldı gebeliğim, ilik üçlü testlerim çok normaldi, benim ayrıntılı usg de anlaşıldı, sonra amniyosentezle kesinleşti, ve son verildi gebeliğe, zaten yavaşlama oluyr bebek haftasına göre uyumlu gitmiyor triz.18 varsa

kızzlar Allah hepimize sağlıklı bebekler versin inşallah bende yarın amniyosentez olucam nasıl stresli ve sıkıntılıyım anlatamam ağlamaktan gözlerim şişti artık hepimiz temiz sonuçlar alırız inşallah

selam ben yeşim sızdemı amnıyosentez oldunuz acaba

selam bende üc hafta once amnıyo oldum.bugun sonucu cıkar dıye cok umıtlenmıstım ama cıkmamıs.sızın ne kadar oldu yaptıralı.allah hepımızın yardımcısıolsun

kızlar benim sonucumun gelmesi 4. haftayı bulmuştu
merak etmeyin amniyosentez yapan kişi uzmansa çok hızlı ve ağrısız bir işlem
ertesi gün dinlenin beyaz çamaşır giyin amniyo sıvısında sızıntı var mı takip edin bol sıvı alın ve sakin olun
inşallah hepiniz benim gibi güzel sonuçlarla sağlıklı bebeklerinizi kucağınıza alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…