- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
hepinize slmlar öncelikle hepinize iyi bir hamilelik süreci gecirmenizi dilerım rabbım saglıkla kucagımıza bebeklerımızı almayı nasip etsin...bende 2li testi kotu çıkan ama as yaptırmayanlardanım cunku çok korkuyordum.2aydır her gun aglıyorum ve dua edıyorum bebgım saglıklı olsun dıye.cok zor gunler yasıyorum.as yaptırsamıydım dıyede çok dusunuyorum.3lu testımdede rısk yıne varmıs.izmirde prf cemal beye gıttım 13+7de bebegımın burun kemıgı oldugunu kafa olcumlerının normal oldugunu soledı ve as ıstemezsen yaptırma dedı ultrasonda 1hafta buyuk cıktı bebegım.sımdı 21 haftadayız.25. haftamda 2.duzey ultrasona gırecegız. insallah hersey iyi olur ve bebegım saglıklıdır.allah (c.c) yardımcımız olsun [/QU
Canim gecmis olsun, burun kemigi yiyi ciktiysa cok buyuk ihtimalle hersey olundadir merak etme. Testlere cok guven olmuyor yaniltici olabiliyorlar malesef. yaptirabilirdin aslinda as cunku cok basit ve iyi bi dryaptiktan sonra da cok da riskli olmayan bi yontem. ama neyseki ultrason kontrolerin guzel cikmiz kafana takma cok fazla. insallah hersey yolunda gider..
Sagliklar dilerim
Bende 3 gün önce amniyosentez yaptırdım.3lü sonucum 1/120 cıktı yaşadığım üzüntüyü anlatamam. dr kararı bize bıraktı bizde as yaptırmaya karar verdik. cok korkuyordum ama yaptırmam gerekiyordu. Önce detaylı ultrason incelemesi yapıldı.Allaha şükür her sey normal görünüyordu. simdi 10 gün kadar sonuc bekliycez.başta cok tedirgindim, su anda sakin olup sonucu beklemeye karar verdim cünkü bu tedirginliğimin sıkıntımın bebeğime yansımasını istemiyorum.
tavsiyem benim durumumda olan bütün annelerin önce sakin olup as den korkmamaları inanın cok acılı bir operasyon değil. Tabii iyi bir el tarafından uygulanması sart.
Bütün anne adaylarına sağlıklı kolay doğumlar diliyorum
selene34 kac haftalık hamılesın benım as haftam gectı 21 haftadayız rabbım ınsallah hepımızın evlatlarına saglık verır.sen ıkılı test yaptırdınmı?benımm ıkıli test bıyokımya rıskım 1/120 cıktı nt olçumu 1,8 ve nt dahıl rısk 1/430 uclu testım ise 1/698 aslında bunlar bır tarama testı dr.larda ole soledı as yaptırsan ıyı olur merakın gıder ama yapmasanda olur dedı ultrason ıyı kotu bı sey yok dedı ınsallah oyledır.rabbım bebeklerımızın saglıyla sınav etmesın bizleri
Merhaba
Benim ikili test sonuçlarım , ense kalınlığı ve nazal kemik çok normal çıkmasına rağmen, yapılan dörtlü taramada riskler daha yüksek geldi.
Son adet tarihi ve ultrasonun belirlediği zaman uyumsuzluğu var, bebeğim ultrasona göre 2 hafta önden gidiyor.Kendim spina bifidalı olduğum için ısrarla AFP değerini bekliyordum ama normal geldi.Son adet tarihine göre Down Sendromu risk oranı 1:373 ultrasona göre 1:279 geldi.
İkili testi normal çıkıp, dörtlü yada üçlü taramada böyle bir sonuçla karşışalanınız var mı?
Birde ultrason görüntüleri Down Sendromuna ilişkin bilgiler veriyormu ?
Ayrıca bebeğim çok harekerli ultrasonda, bunun Down Sendromuyla bir ilgisi varmıdır ?
Herkese Allahım bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.
merhaba arkadaşlar çok üzgünümm senağlama 2li test sonucum kötü çıktı ve doktorum amniyosentez dedi ve çok korkuyorum bebeğimin sağlığından çok endişeliyim şu 1 haftadır bütün dğnyam alt üst oldu hep ağlıyorum amniyosenteze giren arkadaşlar lütfen yardımcı olun
amniyosentezde korkulacak bir şey yok
acısız ve çok kısa bir işlem.sonrasındada istirahat ettinmi ve boll boll su içtinmi bir sorun olmuyor.herşeyden önemlisi moral üzülmeyin gerçekten sonra bu kadar üzüldüğünüz için ve bebeğinizi huzursuz ettiğiniz için kendinize kızacaksınız.bol bol dua edin ve bebeğinizin sağlıklı olacağına inanın ve ona güvenin.herşey Allahtan sabredin ve kendinizi hırpalamayın
Hakkaten testi yaptırmak veya sonuç almak için bekleyenlere kolaylıklar.. Ben de sonuç bekleyenlerdenim, pek endişeli değilim ama daha çok sabırsızlanmaya başladım :) iyi sonuçları almak için sabırsızlanıyorum :) Olumlu düşünün, kendinizi üzerek bebeğinizi de üzmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?