- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
hayatım işin gerçeği zor birşey biraz cabbar cengaver olmak zorundasın kolay değil hazırlıklı ol canım ben yaşadım benimki 22 haftalık suni sancı ile alındı ama birkaç saat içinde olup bitiyor ayrıntılı okumak istersen sana link atayım canım ama dayanamam dersen okuma sana kalmışarkadaşlar 3 hafta önce karnımdan su aldırmıştım çünkü down sendromu testlerim iyi çıkmamıştı bugün testimin sonucu için doktora gittiğimde sonuç sağlıklı çıktı fakat ultrasona girdiğimde doktor bebeğimin öldüğünü söyledi morelim çok bozuk 19 haftalık hamileydim ama bebeğimin gelişimi 16.haftada kalmış yarın sabah alıcaklar benden ama büyük olduüu için suni sancı vericeklermiş aranızda bu işlem hakkında bilgisi olan varsa sevinirim çok korkuyorum hayati bi tehlike var mı yada ızdıraplı bişi mi?
canımdown sendromu için mi yaptırdın amniyosentezi yoksa spina bifida için mi spina için ayrıntılı ultrasonda olup olmadığı belli oluyormuş sende doktorun spina bifida olup ollmadığına ayrıntılı ultrasonda karar veremediği için mi amniyosentez önerdi değerin kaç çıkmıştı canım. bende aynı sorunu yaşıyorum bende down sedromu değil ama spina bifida (afp değeri) riskli çıktı.amniyosentez yapılsın istemedi doktorum ayrıntılı ultrasonda bu belli olur dedi benim içinde kabus dolu günler yaşıyorum.çok ağladım çok üzüldüm.birde bu çok görülen bişey değilmiş. şaşırtıcı bişey çıktı. folik asit kullanan hamilelerde nerdeyse olma ihtimali sıfırmış.ama çıktı işte bende çok üzülüyorum. ben şuan 18+3 teyim bu ayrıntılı ultrasonda 19-21 haftaları arasında yapılıyormuş o zamnı bekliyorum ama çok stresliiym. Allahım yavrularımızı bize bağışlasın.hepimizn sağlıklı bebeişi olu inşallah. beni bilgilendirisen sevinirim canım
arkadaşlar 3 hafta önce karnımdan su aldırmıştım çünkü down sendromu testlerim iyi çıkmamıştı bugün testimin sonucu için doktora gittiğimde sonuç sağlıklı çıktı fakat ultrasona girdiğimde doktor bebeğimin öldüğünü söyledi morelim çok bozuk 19 haftalık hamileydim ama bebeğimin gelişimi 16.haftada kalmış yarın sabah alıcaklar benden ama büyük olduüu için suni sancı vericeklermiş aranızda bu işlem hakkında bilgisi olan varsa sevinirim çok korkuyorum hayati bi tehlike var mı yada ızdıraplı bişi mi?
hayatım bu spina bifidayı 16 haftalıkken görebilen doktorlar var canım riskli gebelik uzmanına gitsene
çok geçmiş olsun
arkadaşlar 3 hafta önce karnımdan su aldırmıştım çünkü down sendromu testlerim iyi çıkmamıştı bugün testimin sonucu için doktora gittiğimde sonuç sağlıklı çıktı fakat ultrasona girdiğimde doktor bebeğimin öldüğünü söyledi morelim çok bozuk 19 haftalık hamileydim ama bebeğimin gelişimi 16.haftada kalmış yarın sabah alıcaklar benden ama büyük olduüu için suni sancı vericeklermiş aranızda bu işlem hakkında bilgisi olan varsa sevinirim çok korkuyorum hayati bi tehlike var mı yada ızdıraplı bişi mi?
canım benim kendi doktorumun ultrasonu zaten ayrıntılı ultrason ve her kontrolumde bakıyordu ve her seferindew omiriliğini inceledi ve çok ii olduğunu söylemişti. test sonucum çıkınca biraz büyüdüğünde tekrar daha ayrıntılı bakalım dedi. amniyosentez zaten hiç söylemedi bile bana.gerek yok ona dedi. spina bifida için bakalım bu hafta tekar bakıcak. ama benim içim rahat etmeyeceği için başka bi doktordan da randevu aldım. haftaya da o bakacak.inşallah sonuç temiz çıkar dualarınızı esirgemeyin
Ben daha çok yeni üyeyim.mayısta bi oğluşum olacak insaallah.3 lü test sonucum 1.50 ve doktorum çok yüksek hemen amniyosentez ol dedi.Bende 22 aralıkta oldum ve dün sonucumu aldım.okadar çokkkkkkkk üzülmüştümki bir ayımm zindandı resmen ama çokkk şükür sonucum temiz çıktı.rabbim herkesin yardımcısı olsun .Bu siteyi kuranlardan ve bu konuyu açanlardan allah razı olsun.bana çok büyük destek oldunuz arkadaşlar.bende bu sonucu yazmayı kendime borç bildim. benim gibi kendine destek arayanlar için bire bir.1.50 yani 50 kadından biriydimm.kimsenin hiç bir anne adayının bu durumu yaşamasını istemem.Allahımm herkesin yardımcısı olsun.
inan çok sewindim, nasıl duygulandım anlatamam. beklemenin çok zor olduğunu çok iyi bilirim ben. hergün kahroluyor insan. ne mutlu sana. artık bebeğini üzme annesi...oda çok üzülmüştür seninle... darısı tüm sonuç bekleyen gebişlere olsun...sağlıklınesillerimiz olsun.
çarşamba günü doktorumla görüştüm down sendromu yok sonuçların temiz fakat diğer incelemeler var onları rapor edeceğiz onlar daha çıkmadı dedi. başka nelere bakıyorlarki bilen varmı acaba.benim sadce down senromu riskim vardı ama ?....40:
trisonmy 18 falan br kaç şey daha bakılıyor sanırım.
korkma ama hepisi iyidir yoksa sana bişey demezler erkenden :)))))
ben yine hamişim tatlım, hiç düşünmüyorum bile yaşadıklarımı inan. artık bebeğim sağlıklı olsun diye düşünüyorum. tek dileğim bu.
canım benim çok sevindimm.kaç aylıksın.duam bu bebişin sağlıklı olması.dileklerin kabul olsun .rabbim birdaha acı yaşatmasın.kötü bir sonuç yaşama rağmen insanların sevinçlerine ortak olmanda beni duygulandırdı.çok teşekkür ederim canımm temennilerin için....
bugün tam 7 hafta olduk teysesi. çok miniğiz daha. 1 martta cvs tarihimiz. pek bişey kalmadı. çok umutluyum. umarım hayalalerim bir kere daha suya düşmez...
yaşadıklarımı anlatıp başkalarına faydalı olmak mutluluk veriyor bana çünkü insanlar bilmedikleri şeylerden korkarlar. paylaştıkça korku endişede azalır gibi geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?