Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

banada sakat olma riski var filan dediler işte etrafımdaki bütün hamilelere aynı şeyleri söylüyorlar aşağı yukarı zaten,ultrasona girdim bir sorun gözükmedi, bende hiç konduramadım zaten yoktur bişeyi dedim,hepiçim ferahtı, şimdi iyi çok şükür , şuan için sağlıklı bir kızım var:)

Benimde üçlü testte 204:1 çıktı değer riskli dediler.Hemen ayrıntılı ultrason yapıldı.17.haftamdaydım o zaman ayrıntılı ultrasonda herşey normal çıkınca amniyosentez bile yaptırmadım.Nasıl olsa aldırmıycam bişiy olursa diye amniyoya bile gitmedik.

slm kızlar

DAHA ONCE İKİLİ TESTTE 1/108 CIKMIŞTI RİSKİM ..

doktora gittim bugun usg baktı herşeyi gayet güzel dedi ama aminosentez yapalım dedi bana kalırsa benim görüşüm dedi % 95 temiz sonuçlanacak dedi.aminosentezi istemedeki nedende sizinde içiniz rahat olsun dedi ...birde aynı gun şeker yuklemesi yapacaklar bana çarşamba saat 10:30 randevuym var ..

Dualarınız eksik etmeyin lütfen aminosentezden biraz korkuyorum

rabbim hiç birimizi korktuğumuza uğratmasın
sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah.....
bende 33 yaşındayım ve 18 haftalık hamileyim yarın üçlü tarama testi yapılacak
ikili testim normal çıkmıştı risk yoktu
bakalım bunda ne olacak
içimde bir heyecan var çok istiyorum bu bebeğimi 11 yaşında oğlum
buda kız inşallah kızım beni üzmez
allahım hayırlısı nasip etsin hepimize

merhaba arkadaşlar bende yeni hamileyim ama isteyerek olmasına rağmen aksilikler bırakmadı peşimizi çok hastalandım daha hamile olduğumu öğrenmediğim zamnalarda aşırı ilaç kullnadım hatta hastaneye yatırılıp bilmediğim içerisine ne konulduğunu bir sürü ilaç kullnadım ..hamile olduğumu öğrendiğim gün ialçları kestim dr.gittik ve tabi dr.olabilirde olmayabilirde felan diye saydı o zamna daha 4hft.4 günlüktü ne olacak bilmiyorum ama çok üzülüyorum ona kıymak istemiyorum ama benim yüzümden de bişey olmasınıda istemiyorum kendimi suçlu hissetmeme neden oluyor çünkü istiyorduk ama hastalandım belki kalmamdır haöile diyerekten ilaç kullnadım hamile kalmışım yani bu beni üzüyor ((

ikili testim 1:168
dörtlü testim 1:186 çıktı
yarın amniyosentez yapılcak kaç günden beri kendimde diilim dua edin arkadaşşlar...

ikili testim 1:168
dörtlü testim 1:186 çıktı
yarın amniyosentez yapılcak kaç günden beri kendimde diilim dua edin arkadaşşlar...

içini ferah tut canım inşallah bişey çıkmayacak. dualrım seninle canım. kendimle birlikte sana da dua edicem.bende hamileliğimin başından beri sorunlar söylendi. 2li testimde düşük risk yazmasna rağmen aminiyosentez olman gereliyor dedi doktor. ki değerim çok normal bir değerdi.yaptırmadım.4lü test yaptırdım onda da dawn sendromu ile ilgili sorun çıkmadı ama afp değerimde risk çıktı.spina bifida denen bişey varmış. çok üzüldüm sürekli ağladım. ama benim bebeğimde olamaz dedim. doktorda sadece ayrıntılı ultrasonla bakıcaz dedi. haftaya ayrıntılı ultrasona giricem inşallah bir sorun çıkmaz.oda çok önemli bişeym,ş. ve herkeste görünen bişeyde değilmiş. çok üzülüyorum aklıma geldiçe çıldıracak gibi oluyorum. sende benim için dua et bişe olmasın bebişlerimize inşalah.

merhaba arkadaslar bende suan 19 haftalik hamileyim bi hafta önce amniyosentez yaptim ilk sonuclar iyi cikti ama net sonuc icin iki daha beklemem lazim.benim bebegimin cigerlerinde su tespit edildi ondan yapmistim ama allahtan su cogalmadi,ama testen sonra hic doktora gidemedim daha sali günü gidicem cok korkuyorum insallah bebegim iyidir,yanlis bisey olsaydi hissederdim herhalde degilmi???

testlerde mi sorun görülüp amniyosentez önerildi yoksa ultrasondamı gördüler canım sadece. hiç bi sorunolmaz inşallah sağlıkla bebğini kucağına alırsın. çok zor bir durummuş yarabbim bu. insan ya bişey varsa diye kafayı yiycek gibi oluyor bunu kimse anlayamaz. bende 18 haftalık hamileyim.oğluşum olacak inşallah. Ve o Kadar hareketliki. ben şimdiden hissewdiyorum hareketlerini ve insan konduramaz öyle şeyleri minicik yavrusuna Allahım inşallah Sağlıklıdırlar. dualarım hepimizle

Selam arkadaşlar,

22 haftalık gebeyim ve yaşım ileri olduğundan amniosentez yaptırdım. Elbette sağlıklı bir bebeği amnio sonrası kaybetme gibi bir riski de var ancak ne olur unutmayın ki ehil ellerde bu risk gerçekten göz ardı edilebilir. Beklemesi en kötü dönemi ve Allah'a şükür sonuçlarım normal çıktı. Bu bekleme döneminde özellikle, ikili üçlü testlerin tarama testleri olduğunu hatırlattım kendime. Bebeğe dair bir istatistiki bilgi ama birebir bebeğinizin istatistiği değil bu. Bir de Allahaşkına takılmayın o yüzdelere diyorum ben. Bunu sonucu almadan da söylediğim için rahatça paylaşabilirim. Bu oranlara bakılırsa her sitede en az iki üç tane, her mahallede 5-10 tane down sendromlu çocuk olması lazım. Halbuki ikilisi üçlüsü ne kadar riskli çıkarsa çıksın, amnio sonrası kötü haber alan insan o kadar o kadar az ki. İnşallah hiç kimse kötü haber almaz. Zaten bu topiğe okuduğunuzda baştan sonra, riski kaç olursa olsun, stresle amnio olan hemen hemen herkesin sonucu temiz gelmiş. Herkese güzel sonuçlar, hayırlısıyla ve sağlıkla tamamına eren hamilelikler diliyorum.

arkadaşlar bugün amniyosentez oldum biraz ağrılarım var ama kalp ağrımın yanında hiç kalır bugünlerde geçicek inş. kötü bişi çıkmadan atlatırız umarım allaha emanet olun.......:26:

arkadaşlar dünden beri ağlamaktan helak oldum ikili testimin sonucu iyiydi 1:12000 üçlü testimin sonucu 1:400 ve dörtlü testimin sonucu 1:43 kafayı yemek üzereyim aminosentez yaptırmamı tavsiye ettiler ben bebeğimin sağlıklı olduğunu biliyorum, hissediyorum bunu ama gel gelelim içimi bi kuşku kemiriyor aminosentezde de sağlıklı bebek kaybı riski olduğunu biliyorum çaresizim yaptırmakla yaptırmamak arasında kaldım ya bi problem olduğunu söylerlerse ben o zaman ne yapacağım

herkese merhaba

arkadaşlar bende silerin yaşadığı heyecan ve korkuları yaşayıp atlatmış birisi olarak deneyimimi paylaşmak istedim.

ikili testim 1:210 üçlü testim 1:140 çıkınca ve yaşımda 35 olunca doktor amniyosentez dedi. ağladım, üzüldüm, uykusuz geceler geçirdim. titreyerek amniyosentez yaptırdım. ama Allahıma binlerce kez hamd ve şükürler olsunki sonuç temiz çıktı...

şimdi sizlerden ricam korkmayın, üzülmeyin ve kendinizi yıpratmayın. ikili test ve üçlü test sadece istatistik bilgilerden ibaret. önemli olan ultrason değerleri.

Rabbim Hepinize en kısa sürede sağlıklı ve hayırlı bir şekilde bebeklerinizi kucaklarınıza almayı nasip etsin...
Hep güzel haberler alın...

sevgiler....

Arkadaşlar

amniyosentezden korkmayın.... deneyimli bir doktor için 5 saniye süren bir işlem. asla acı hissetmiyorsunuz sadece bir baskı hissdeiyorsunuz.... yolda yürürken ayağımızın kayıp tepe taklak düşmemiz sonucu bebeği kaybetme olasılığımız amniyo sentezle kayıp riskinden çok çok daha olasıdır...
tevekkül ve rahat olun....

sevgiler

Arkadaşlar selam, bende şu an 23+5 günlük hamileyim.Geçen ayın 23 ünde amniyosentez yaptırdım.Çok şükür bebeğim iyi ve her geçen gün daha çok tekmelemeye başladı .Benime 3lü testimde Down Sendromu 1/175 çıktı .4 lü testim de 1/800 ancak bu seferde Spina Bifida çıktı.Bu nedenle yaptırdım.Ancak sonuçalrım hala çıkmadı neredeyse 1 ay olacak bu nedenle bu stres bitmiyor.İnşallah herkesin sağlıklı bebişleri olur.Ve yaptırmanız gerekiyorsa amniyosentezden korkmayın derim ben.

canımdown sendromu için mi yaptırdın amniyosentezi yoksa spina bifida için mi spina için ayrıntılı ultrasonda olup olmadığı belli oluyormuş sende doktorun spina bifida olup ollmadığına ayrıntılı ultrasonda karar veremediği için mi amniyosentez önerdi değerin kaç çıkmıştı canım. bende aynı sorunu yaşıyorum bende down sedromu değil ama spina bifida (afp değeri) riskli çıktı.amniyosentez yapılsın istemedi doktorum ayrıntılı ultrasonda bu belli olur dedi benim içinde kabus dolu günler yaşıyorum.çok ağladım çok üzüldüm.birde bu çok görülen bişey değilmiş. şaşırtıcı bişey çıktı. folik asit kullanan hamilelerde nerdeyse olma ihtimali sıfırmış.ama çıktı işte bende çok üzülüyorum. ben şuan 18+3 teyim bu ayrıntılı ultrasonda 19-21 haftaları arasında yapılıyormuş o zamnı bekliyorum ama çok stresliiym. Allahım yavrularımızı bize bağışlasın.hepimizn sağlıklı bebeişi olu inşallah. beni bilgilendirisen sevinirim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…