Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

çok sewindim canım, devamından korkmana gerek yok senin...
bizde daha önce bişey çıktı diye benim korkum. tekrarlar mı diye...
yarın ben genetiği basıcam sabah ordayım valla!!! olmucak bu böyle...

günaydın kızlar üçlü testim yapıldı cmt günü sonuşlar 1 hafta sonra cıkacakmış cok merak ediyorum acaba ikilisi riskli olup üçlüsü temiz çıkan var mıdır ki?

canım çok sevidim yaaa inş ben de senin gibi burdan güzel sonuç haberleri verebilirim Allah seni ve bebğini korusun canım

anladım canım çok geçmiş olsunn. Allah bidaha yaşatmasın inş. ..hayırlısyla bu bebeğini kucağına almak nasip olur inş.

günaydın kızlar üçlü testim yapıldı cmt günü sonuşlar 1 hafta sonra cıkacakmış cok merak ediyorum acaba ikilisi riskli olup üçlüsü temiz çıkan var mıdır ki?

günaydınnn
benim 2 li testim riskliydi ,sınırdaydı 1/218 ...üç lü test tim daha da riskli çıktı 1/93 amniyosentez yapıldı ...
seni endişelendirmek istemem sakın yanlış anlama bazen yanılabiliyomuş inş. benimkide öyledir..
senin ikili testin nasıl çıktı..

benim ikili test 1:168 cıktı ama benim anlamadığım bhcg değeri benden cok cok daha yüksek bazı kişilerde risk benim değerime göre daha düşük cıkmış zaten hiç içim sinmemeişti o ikili teste benim bi türlü devlet hastanesinde yaptılar nt ölçümünü katmadılar teste çünkü kombine risk kısmı yazmıyodu doktor değiştirdim gittiğim doktor ikili testte önemli olan kombine risktir dedi senin testinde neden yazmıyo dedi tekrar ikili yaptıramadım çünkü süre geçmişti ozaman üçlü yapalım dedi

gerçekden bekleme süresi en delirtici olanaı biz ikili testi yapdırmayı unutmuşuz eşimle birde arıyoruz hastaneyi test sonucu için diye onlarda yapdırmamışsınız dediler,sonra 3 test için gün sayımımız başladı haliyle geçen cuma öğrendim sonucunu allah şükür normal çıkdı ama sahiden zor bir bekleyiş,allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin hakikaten zor....

ben de 2li yapdırmamışdım ama aklımda soru işareti kalmasın en azından diye 3lü yapdırdım bence yapdır aklında ? kalmasından iyidir..

benim de hcg değeri normalin üstündeydi ..nt değerimde 2.1 di sanırım şuanda tam hatırlamıyorum ama o şekildeydi
zaten bu testin amacı bebeğin ense kalınlığıyla yani nt siyle kan değerlerini karşılaştırmak değilmi nasıl böyle bişey yapıyolar anlamak mümkün değil bence senin o yüzden öyle çıkmıştır..
zaten devlet hast. öyle malesef ben de devl.hast yaptırdım ultrason odasına 15-20 kişi girdik 1 dk bile sürmüyo bebeğe bakması bende yanlış ölçmüşlerdir diye düşünüyodum 2 li testte,3 lü teste de hcg derim çok yüksek çıktı .. yazıyo yüksek hcg değeri şüphelidir. diye
hayırlısıyla şu sonucu bi alsam

ben de 2li yapdırmamışdım ama aklımda soru işareti kalmasın en azından diye 3lü yapdırdım bence yapdır aklında ? kalmasından iyidir..

yaptırsan bi türlü yaptırmasan bi türlü ...genelde konuştuğum herkes 3 lü test yada 2 li test yanlış sonuç verebiliyomuş diyo ...sonuçta tarama testi kesin tanı değil ama yinede insanın kafasını bulandırıyo şimdi benim amniyosentez sonucu temiz gelsede içimde bi şey mutlaka olucak bebeğimin yüzünü görene kadar sağlının iyi olduğunu duyana kadar içim rahat etmicek tabi herşeyin hayırlısını allah bilir alnımıza yazıldıysa kaderden kaçılmaz ...daha hiç bişey almadım bi çorap bile almadım ( bu belirsizlik insanı mahvediyo ..yada ben çok karamsarım bilemiyorum ...

inş bugunleri atlatıcaz hayırlısıyla canım sağlıklı nurtopu gibi bebişler doğurcaz Allahın izniyle sürekli dua et ama sırf kendin için değil ben ole yapıyorum benim gibi olan bütün hamilelerin bebeklerinin sağlıklı olması için dua ediyom Allah bireysel duayı istemezmiş herkes için ettiğin dua makbulmüş

17 hafta 5 günlük gebeyim..
2li tarama testi sonucum 1:230 çıktı 3lü tarama sonucumsa 1:186
doktorum amino sentez yaptırabilcemi söyledi ilk tercih etmedim 4 boyutlu USG ye yönlendirdi.4 boyutlu USG sonucu ise üzücü..bebeğimin beyninde kistik yapı tespit edildi kol ve bacak kemiklerinde 2-3 haftalık geride kalma vs.ve daha 7-8 bulgu daha var..
üzülmeyin diyebildi sadece doktorum. üniversite hastahanesine yönlendirildik.amino sentez yapılcak.ya sonra (

karnımda benim bi parçam canımın içi var.ve ondan vazgeçebileceğimi söylüyor doktorum.nasıl vazgeçerim.ya da vazgeçmesem sonucunda olacaklara kaldırabilecek miyim üstesinden gelebilcek miyim ilk gebeliğim daha 21 yaşındayım..
Allah dert verip derman aratmasın.dermansızda dert bırakmasın.inşallah amino sentez sonucum temiz çıkar diyorum hala umudum var..
Allah tüm anne babaların yardımcısı olsun..

Son düzenleme:

inşallah canım ...bu benim 2. hamileliğim ilkinde hiç böyle şeyler yaşamamıştım bide benim tüp bebek ...bende kendimle beraber bu yolda uğraşan herkes için dua ediyorum ..bunlar bizim için hep bi sınav inş. bu sınavı kolayca atlatırız...

Aminnn ... çok zor bu yaşadıklarımız gerçekten Allah sabır versin ...ben ayrıntılı ultrasonu amniyo sonucu çıkınca baktırıcam bide o stres acaba nasıl geçicek diye ...
4 boyutlu ults.20-22 .haftalarda bakılması daha sağlıklıymış diye okumuştum belki sende o zaman tekrar baktırırsın.. inşallah bişey çıkmaz .
amniyosentez yaptırmayı düşünüyomusun ??

elbetteki düşünüyorum amino sentez yapmayı.çünkü ben başta amino sentez de riskli diye istemedim eğer 4 boyutlu USG temiz çıksaydı zaten amino senteze gerek kalmayacaktı ama ard arda doktor bi çok bulgular bulunca yıkıldım tabi..tabikide amino sentez yaptırcam.normal bi insanda bu kadar bulguya rastlandığını düşünemiyorum bu daha 210 gr bir bebek...

arkadaşlarrr sonucumu aldım genetik merkezinden aradılar hemen faxlattım işyerime ....
46 xy normal konstitüsyonel karyotip yazıyo ....hemen dr aradım gözün aydın dedi ...ellerim titriyo resmen :))) bi oğlum daha olucakmış
Allahım herkese bu sevinci yaşatsın inş.

canım çok sevidim yaaa inş ben de senin gibi burdan güzel sonuç haberleri verebilirim Allah seni ve bebğini korusun canım

inş canım ama benim içim hala rahat değil çünküğ kesin sonuçlar 2 hafta sonra..inş onlarda iyi gelir Allah ın izniyle..ve inş sizlerde güzel haberler verirsiniz burda...

gözün aydınnnn..çok sevindim senin adına inş.
bizde böyle haberler veririz.

ain canım inşşş inş hepimiz güzel haberler veircez burdan....

Rabbim yardımcın olsun canım..inş yanılmıştır dr lar ve inş çok sağlıklıdır yavrun..sen çok gençmişsin daha...inan bid e 30 unu geçipte zor elde edilen bi hamileliğin varsa helede öncesind e kayıbın inan ki çookk daha zor..Allah evlat acısı göstermesin hiççbiriimize..

canımmmm gözünaydın....insan inanamıyo dimi insanın aklına girmesin şüphe yiyip bitiriyo adamı... herşey gönlünce olsun ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…