Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

öylemidir canım..inş öyledir..ama ya başka bişi çıkarsa Allah korusun...hani sen yazmıştın ya talesemiye bakılacaktı sonradan turne r sendromu çıktı diye..bende bişeyler çıkmasından korkuyorum..hamileliğim hala bi ızdırap olarak geçiyor... ilk 3 ay kanamalar düşük tehditi , sonrasında testlerdeki sorunlar..insanın yaşam enerjisini alıp götürüyor ... daha bebeğime bi tane bişi bile alamadım bu korkular yüzünden...bi sonuçlarımız gelsede tertemiz bi soluk alsak...

biz tamamen bahtsız bedevi olduk sorma... başka bi açıklaması yok bizimkinin... milyonda 1 ler tuttu denk geldi bize. ama biz o kadar istisnayız ki... inanılmaz bir olaydı gerçekten, herkes şaşırdı, doktorlar bile tekrar tekrar dopler le incelediler, genetik testler tekrarlandı...
onun için hiç düşünme böle şeyleri...
ben şimdi talasmeiyi atlattım %25 risk beklerken. bu tarafından değerlendir. şansın çok yüksek senin!! hiçbişey olmucak hiç bişey... sonuçları aldığın gün çıkarsın alışwerişinede için rahat yaparsın alışverişini...

bend e ilk bbeiğimi 10 haftalıkken kaybettim.kalbi durmuştu ( insanın ilk bebeğini kaybetmesi ne zor oluyor değil mi? ama nasip böyleymiş deyip avutucaz kendimizi.inş bu bebeklerimiz sağlıklıca doğarlar ve sağlıklıca yaşarlar...

ben inanıyorum, çokta zeki çocuklarımız olacak. şansları bahtları açık olacak...
elimizden geleni yapıyoruz, fazlasıyla hemde! çok acı çektim ben, ama yıpratmadım kendimi, güçlüyüm, bebeğimde güçlü oalcak!!!

ne güzel yazmışsın canım..evet bence de inş öyle olacak...moral oldun bugün bana

kızlar o kadar çok risk vardı ki....
biz dün sonuçları öğrendik ve paşam sağlıklı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lütfen hiç kimse umudunu kaybetmesin, biz başarabildiysek sizde yapabilirsiniz inanın buna!!!!!!!!!!!!!!!!!

Günaydn arkadaşlar

bende 18 haftalıık gebeyim ... 2'li testimiz 50 de 1 çıktı ... o günlerdi haramdı sanki 3 lü test 1500 de 1 çıktı.... bebeğimin burun kemiği bağırsakları böbrekleri down sendromu riski taşımıyormuş... ama beynin 2.5 mm koroid pleksus saptandı ....amniyosentez için riskim çok yüksek kanama lı bi gebelik geçiriyorum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım lütfen dua edin bn ve minik kızım için :26:

bu doktorlar çok kafa karıştırıyorlar

sonuçta kapalı kutu canım, son teknolojiyle bu kadar oluyor. üzülme bak pozitif ol ki herşey yolunda gitsin...
sana önerebileceğim tek önemli şey, amniosentezi yaptıracağın kişinin prenatolog olması! bu işin uzmanı olsun, çok çok çok önemli!!
ben cvs yaptırdım ve amniodan çok daha riskli bişey. duymuşsundur... ,inan bana ne ağrım ne sancım ne kanamam hiçbirşeyim olmadı çok şükür.
istanbulda mısın?

ahhhhhh canım yaaaaa öyle sevindim ki sanki kendi haberimi aldım :)) inş Allah sizi hiç ayırmasın darısı benim başıma :)) kaç günde çıktı tam olarak sonucun

çok zor bi durum canım..Allah yardımcın olsun..bend e sonuç bekliyorum amnio yaptırdım.sende yaptırcaksan çok geç kalma en uygun haftalardasın...ama mutlaka perinatolog olan bir prof. yaptır.onlar çok tecrübeli...ve sakın korkma...

2 li ve 3lü tarama sadece riskli durumları belirliyor bi sonuç gibi algılanmamalı.bence bebeğin hasta olup evhamlanmak ne kadar yanlışsa aman canım benim başıma gelmez benim çocuğum sağlıklıdır deyip pisikolojik olarak kendimizi rahatlatmakta okadar yanlış...sonuçta herşey olabilir...
bende amino sentez yaptırdım 1 hafta oldu bugün yarın sonuçlar çıkıcaktır olumlu ya da olumsuz asıl sonuç amino sentezde kesinlik taşıyor..sonuçta bu tür testlerin amacıda bu...hatta benim önerim en ufak bişide daha bebeğiniz sağlıklı denilene kadar arkasından gidin...
düşünmek istediğimizi değil mantıklı olup gerçekçi düşünüp yüzleşmek en iyisi...
ağlayıp sızlanmanın kime ne faydası var ki..

inşallah sonuç iyi çıkar inşallah bebeğim sağlıklıdır diğer amino sentez yaptıran var risk tespit edilen hamile arkadaşlarınklerde inşallah sağlıklıdırlar..ama değilsene ne bizim ne de doktorların yapabileceği hiç bir şey yok..tedaviside yok...ellerde bağlı kollarda..
Allah dayanma gücü ve sabır versin..

Son düzenleme:
merhaba, bende sizler gibiyim. ikili test sonucun 1:45çıktı. dr um hemen preiontologa yönlendirdi. Hocanın özel muayesnesine gittik, üniversiteye gel cvs yapacağız dedi. 25 martta cvs yapıldı. Şimdi beklemedeyim. Çok şükür sağlıklı bir oğlum var, onda bu tip şeyler yaşamamıştım. Hiçbir şeye hevesim kalmaorum. Çünkdı. Benimle aynı dönemde hamile olan arkadaşımla aynı şeyleri bile paylaşmıyorum. Çünkü içim rahat değil. Ön sonuçlardan bahsedilmiş. Bana 20 gün sonra arayın dendi. Arasam ön sonuç hakkında bilgi verirlermi?

pembedana gözünaydın, ben de cvs yaptırdım sen nerede yaptırdın, sonuçlarını nasıl öğrendin ? Tecrübelerini paylaşırmısın?

Benim gibi olanlarda varmış dedim yazdıklarınızı okuyunca.Dün akşamdan beri ağlamaktan şiştim.13 haftalık hamıleyim bende ama hamıleğinden beri sürekli kanamalarım var.Nedeni daha yeni belli oldu.Plasenta keseye yapışık değilmiş.Zaten onun için 2aydan beri yatıyorum.Bu arada kanamalar ara devam ediyor.Şimdi başıma şu salak testin riskleri çıktı.Dr.um 3lü testi beklemek anlamsız dedi,kanamalı hastalarda net sonuç vermezmiş.Amniyosentez taraftarı yani.Ama çok korkuyorum,bebek düşmesin diye aylaradan beri yatıyorum ve şimdi nasıl gidicem amniyosenteze bilmiyorum.Sizdede kanama varmış.Devam ediyormu kanamalar,amniyosentez yaptırdınızmı siz.

Pembe anladığım kadarıyla bu amniyosentezi kendi dr.um yapmıyor.İzmirliyim bende, sen bu işlemleri geçirmişsin cnm.Nereye gideyim, kimi tavsiye edersin arkadaşım. Üzüntüden tükendim artık...

pembedana gözünaydın, ben de cvs yaptırdım sen nerede yaptırdın, sonuçlarını nasıl öğrendin ? Tecrübelerini paylaşırmısın?

canım izmirdeim ben. ege üniversitesinde yaptırdım testlerimi. sanırım arasan hayır emezler. benim eşim personel ama ayrıcalık olacağını sanmam. sıkma canını cvs biraz geç ürediği için 20 günü geçebiliyor ben 4 hafta bekledim. Allahtan sonuçlarımız iyi geldide, yüzüm gülmeye bşladı. kendiniz çok sıkmayın, içinizden geçen oluyor, ben biliyordummmmm

cvs de ön sonuç oluyor muki? bilmiyorum.ben amnio yaptırdım.onda da isteğe bağlı ücret ödüyosun onda da.ama ksein sonuçlar için bekliyorsun öecbur.benim bu gün tam 14. gün mesela..hala bekliyorum..

canım benim en son 13. haftamda oldu kanmam.sonra olmadı çok şükür..o bitti arkasından 3 lü test sonucum kötü çıktı.amnio falan yani hep stres geçti anlıycann..

ben yaptırdım hatta bugün ilk sonuçları aldım.müjdeli bi haber gelmedi ne yazık ki..
ama ilk sonuçlar 7-10 içinde ikinci aşama yani daha ayrıntılı inceleme 18-20 gün içinde çıkıyor. hastane labaratuvar sekreterliğinin numarasını veriyor sonuçların çıkıp çıkmadığını arayıp bilgi alabilirsiniz diyorlar zaten.
2.aşamadaki sonuçlar çıkınca hastaneye gidince doktorunuz sonuçlarını değerlendirip bilgilendiricektir sizi...

umarım güzel haberler alırsın..

Son düzenleme:

Cevabın için teşekkür ederim. İnşallah kesin sonuçların iyi çıkar. Ben dün dayanamadım hastaneyi aradım, ön sonuç sordum henüz çıkmamış dediler. Haftaya arasam olur mu dedim. Olur dediler demekki ön sonucu söyleyecekler. Hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…