Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Dr amniyosentezi istiyormusun deyince ben evet dedim. senin yerinde bende olsam ben de aminiyosentezi yaptırırdım dedi dr. en azından doüğuma kadar acabaw??? diyeceğine için rahat olur, eğer istemiyorsanızda aldırırsınız dediemekli sandığına bağlıyı., devlet risk grubuna yakın olduğu için herşeyi karşıladı biz sadece daha güvenli olsun diye amniyosentezi prof. dr a yaptırdık 100 lira sadece ona ödedik. en can sıkıcı tarafı sıranın bana gelmesini beklemekti. sıra bana gelindce yatağa sırt üstü ızandım. gçek deliğimin sol tarafını iyice dezenfekte ettilerr. ve sonra ultrason görüntülerini takip ederek iki tüp su aldılar. ben tabi bu arada dualar ediyorum. ama korktuğum gibi olmadı. normal iğne yaptırmanın acısı kadar bir acısı vardı.Oradaki hemşire bsana 2 saat dinlendikten sonra yolculuk yapabileceğimi söledi.1 hafta ağır ev işleri yapmamamı ve eşimden uzak durmamı söledi.Amniyosentez sonrası 250 de 1 düşük risk var. sonucu 15 gün sonra alabileceğimixi sölediler. ve bizim anamurda meraklı ve stresli bekleyişimiz başladı.Allah'ıma çok şükür sonuçlarımız temiz çıktı.devamı varr........

bu stresli dönemde insanın üzülmemesi elinde değil ama keşke üzülmeseydim böyl yaparak çocuğuma zarar verdim. tabi bu dönemde çok duygusal oluyorsunuz ama üzülerek elimize hiç bişey geçmiyo. önemli olan olumlu düşünmek . olumlu şeyler düşünelimki olumlu şeyler yaşayalım.Allah'ım bu stresi kimselere yaşatmasın, her gebenin bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin...(bebeğimin gelişim ilerde ve erken doğum riskim var şimdide. onlarıda ilgili sayfalara yazağım şimdi.)

Merhaba arkadaşlar;

Bende 24 martta aminosentez oldum.Ondan öncesi sizlerinde az çok yaşadığınız gibi...19 aralıkta hamile olduğumu öğrendim doktora gittiğimde kesede görünmedi bebeğim, düşme yolunda olabilir dediler tabi çok üzüldüm sonra neyse ki bebeğim göründü sonra ikili tarama testinde 72/1 sonucuyla yıkıldım,üçlü testi bekledik oda trisonamy 21 sonucu 130/1 çıktı ve sonuç bildiğiniz gibi aminosentez oldu...Çok yıpratıcı bir süreç yaşadım benim durumumda olan bir çok anne gibi, yani sevinemedim doyasıya ... evet ben hamileyim ve bebeğim olacak diyemedim bir türlü, bir tarafım umutlansa da... Ama bugün çok şükür yaradan mevlama ki sonucumun temiz olduğunu öğrendimÇok mutluyum ben bugün hamile oldum ve bebeğim, kızım olacak diyebildim.Darısı benimle aynı şeyleri yaşan bütün annelerin başına inşallah...

Buraya yazmaya bile cesaret edememiştim ama yazanlardan Allah razı olsun, onların yazılarıyla paylaştım yanlızlığımı ve umutlandım.Çok teşekkür ediyorum yazanlara. Benim gibi okuyanlara ve sonuç bekleyenlere ise tertemiz sonuçlar diliyorum...hepinizi çok çok öpüyorum.İnşallah bebişlerimizi sağ salim kucağımıza alırız...

Ne güzel şeyler yazmışsınız, bana da moral oluyor bunları okudukça. Allah'ım sağlıcakla yavrularımızı bize nasip etsin inşallah...

merhaba arkadaşlar, daha önce yazmıştım. ikili testte riskim 1:45 çıkmıştı. bu nedele cvs yapıldı. Dün sonucunu aldım nihayet sonuç olumlu. 46 xx yazıyor yani kızım olacak. inşallah sonuçları bekleyen herkes güzel haberler alır. ben hamileliğin tadını yeni yaşayacağım

Gözün aydın cnm, bebişlerimizi Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

merhabalar,

36 yaşındayım,eşim 45 yaşında,17 haftalık hamileyim,ilk gebeliğim.

3lü test sonuçlarım:

AFP 28.4 IU/ml 0.78 Düzeltilmiş MoM

UE3 2.9 ng/ml 1.40Düzeltilmiş MoM

HCG 20417 mIU/ml 0.78Düzeltilmiş MoM

TR21 riski 1:978
Yaş riski 1:251

TR18 riski 1:8633

Sonuçlarımı değerlendirirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.

3 lü test sonuşlarım:
TRISOMY 18 : 1:653
TRISOMY 21 1:546
YAŞ RİSKİ 1:1103

BUNLAR NORMAL AMA
AFP DEĞERİ 26,13ng/ml düzeltilmiş momlar 0,66

dr um afp değerinin düşük olduğunu söyledi ve anomali tarama ultrasonu istedi
kafam çok karıştı

Son düzenleme:
kızlarr haftaya amniyosentez sonucum belli oluyor inş. güzel haberler paylaşırım sizlerle nolur dua edin meleğim için:18::18::18:

cnm bende 17 haftalıkken amniyosentez yaptırmıştım..sonuçlarım temiz çıkmıştı.. inşallah hayırlısıyla ve allah'ın izniyle seninkiler de güzel çıkar ve bize güzel haberler verirsin..sağlıcakla al kucağına bebeşini... senin için dua edicem, bu durumu yaşayan bilir çok zor bi süreç...

inş canım yaaa Allah bana da senin gibi güzel sonuçlar nasip eder beklemek çok zor çok stresliiiii nası tel açıp öğrencem onu da bilmiyom elim varmıcakmış gibi tel açmaya

ya kızlar size bişey sorcam şuan 7+4 deyim,ara ara kasıklarım ağrıyo deyince doktor progestan yazdı,,günde kaç tane kulanacağımı söylemedi,eczacı 200 mg verdi,gün de 2 dedi,çok fazla değil mi,bu sabah aldım,tansiyonum dibe vurdu başım döndü yıkılıyodum nerdeyse,tuzlu bişeyler yedim de kendime geldim,kanaması olanlar bile 100 mg dan 2 tane alıyo,benim 2-3 gündür kasık ağrım var diye,bel ağrım bile yok,200 mg dan 2 tane almam abartı değil mi ya,ben diyom yatarken 1 tane alayım,siz ne dersiniz,bi de ağızdan mı vajinadan mı alacağım,doktor bişey demedi,eczacı da tok karnına gün de 2 dedi

Canım tok karnına dediğine göre ağızdan alınan tablettir o ...fitil gibi olur diğeri...ayrıca progestan sersemlik uyku hali yapar çok normal...günde 2 tane fazla gibi..ama doktorun reçeteye öylemi yazdı acaba ki eczacıda 2 tane al dedi..en iyisi sen doktornuna yeniden sor...

doktor bişey yazmadı,iacın adını yazdı sadece,kalp atşını duyduk,gümbür gümbürdü,yeri,suyu iyi dedi,kalbini gösterdi bize,ben 2-3 gündür kasıklarım ağrıyo normal mi deyince normal değil dedi,ilaç yazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…