Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

ikili 1:168 üçlü 1:85 çıktı canım

Hımm anladım canım...benimde ikili 1:176 üçlü yanlış hatırlamıyosam 1:479 çıktı 500e yakındı diye hatırlıyorum...doktor gerek duymadı amniyo senteze üçlü iyi çıkınca bize bıraktı için,iz rahat etsin istiyorsanız (ikiliden dolayı)yapalım dedi...zaten diğer türlü olsa sizin keyfinize bırakmam zorlardım dedi..ultrason sonuçlarıda çok şükür yolunda olunca istemedik...yaptırmadık amniyo sentez...zaten doktor kendide dedi çok güvenilir değil bu testler dedi..ultarson sonuçları bu testlerden daha güvenilir dedi...o yüzden sende kafana takma ulrtasonda herşey yolunda ise amniyo sonucun güzel çıkacak...

canım ultrasonda bi anormallik göremediler üçlü de riskli çıkınca yaptır istersen dedi sonra ankaraya gataya gittim hatta orda da geç kaldım diye kızdılar ben de dedim 3 lüyü bekledim o yüzden bole oldu dedim onlar da bana ne yani üçlüde bişe cıkmasaydı yaptırmıcakmıydın dediler bu riski azaltmazki iikili daha güvenilir dediler ben de hanginizin dediğine inanacağımızı şaşırdık artık dedim en sonunda doktora varsa var benim sorunum dedim aldırmayacam dedim adam eger cıkarsa aldırma peşinde sen iyi düşün diyo bana gıcık haftaya belli olcak hayırlısıyla

bende de düşük tehlikesi vardı, progestan kullandım üç ay. benımkı de 200 mg, sabah akşam vajınadan, ılk haftalarda aynı ılacı ağızdan aldım ( bu ilaç hem ağızdan hem de vajınadan kullanılıyor), kanamam bitmek bilmedi, aynı senin gibi tansiyonum çok düşüyordu, oda etrafımda fırıl fırıl dönüyordu,uyku yapıyordu, sonra vajınadan kullan dedi dr.um, o şekılde yan etkılerı daha az oldu, sakın ilacını ihmal etme, bebeğe bir zararı yok bu ilacın, kullanan çok kişi var, düşük tehlikesinden dolayı veriyorlar bu ilacı.

Evet canım doktorların ne dediği belli değil...benim doktorumda gazi hastanesinde prof..bana dediği ikli üçlü hatta ulrtason sonuçları iyi çıkıpta downlu bebek doğuranlarda var dedi...en kesin sonuç tabiki amniyo sentez...üçlümde riskli çıksa , doktorum zorlasa weya aklıma takılacak ufak şüpheli bi konuşma yapsaydı bende yaptırırdım amniyosentez...gerçi benimde aklımdan aldırmak hiç geçmedi zaten tedaviyle oldu bebeğim...içim rahat...Allah sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallahşş...

bu kararı9 sen vericeksin canım yaa..içim rahat olsun falan diyosan yaptır.ben yaptırdım çok rahat geçti çok şüküğr.iyi haber alıncada çok mutlu oldum.iyiki yaptırmışım diyorum.ama tabi hiç risk çıkmasady-ıda bu stresleri yaşamasaydım daha iyidi ama olsun.çokkk şükür Allah ıma bebeğim inş sağlıklıca doğar ve sağlıklıca büyür..

ee biraz çok tabi.ben 100 lük kullanıyodum o bile mahvediyodu beni.kanamada yokmuş senin ayrıca.gece yatarken al bari.
en kısa zamandada dr bul kendine başka herşeyi açıklayan sana..

BEN VAJİNAL OLARAK GÜNDE 3 KERE 200 LÜK KULLANDIM.....DÜŞÜN BENİM HALİMİ...3 AYY BİTENE KADAR, ŞÜKÜR OĞLUM YANIMDAAA

merhaba arkadaşlar moralim çok bozuk 2 li ense kalınlığı normal çıkmıştı bebeğimin ama 3 lü taraması riskli çıktı 150/1 çıktı yaş riski normal aslın dr.muz yapmayacaktı 3 lü testi herşey iyi görünüyor diye ama son anda yaptı 17 + 3 günlük felandı sonuç biraz geç çıktı aldık ama yüksek dr.amniyosentez yapalım ne olur ne olmaz dedi haftamda 19+4 günlüktü fısh yöntemiyle 3 günde olanı tercih ettik bugün 4.gün artık öğreneceğim sonucu ama çok korkuyorum bir sorun çıkmasından ayrıca 3 hft.beklemedik acaba kesin sonuç vermesi için beklemek mi gerekiyorki bir bilginz var mı dr.baya olmuş haftanız dedi prof.gittik belli bir ücret verdik bizde 3 günlük olanı tercihettik aranızda benim gibi 3 günde sonuç alan var mı yani kesin mi...

sinirlerim çok bozuk ne yapacağım neye inanacağımı şaşırdım bir tane kızım var şükür bir sorun yaşamadık ondan öncede bir hamilelik geçirdim erken doğdu ne yazık ki kaybettim ama kromozomları incelenmişti bir sorun öçıkmamıştı sadece erken doğmasından akciğerleri gelişmemişti hatta böyle olunca dr.muz eşim ve benimde kromozonlarıma bakıtmıştı bir sorun çıkmamıştı ((( tekrar yaşamak istemiyorum aynı şeyelri....

canım, benim de ikili testim çok iyi çıkmıştı sonra üçlü testim 400/1 çıktı dr.muz sınıra yakın değil ama içimiz rahat olsun diye dörtlü yaptırdı ve dörtlü sonucumuz çok kötü çıktı 43/1 yani seninkinden daha kötüydü sonucum 17 haftamda amniyosentez oldum.. Allah'a şükür sonucum temiz çıktı içini ferah tutmaya çalış inşallaah seninkide güzel çıkacak..ben ilk 3 günde öğrenilen sonuçların kesin ve net olmamakla birlikte 3 hafta sonunda ki çıkacak sonuçlara ışık tuttuğunu biliyorum..bebeğin deri vb. döküntülerini labaratuvar ortamında geliştirip bir sonuç almak bildiğim kadarıyla 3 hafta sonunda oluyor ilk 3 günde belli bir takım kromozonlara bakılıyor diye biliyorum ..hayırlısıyla bebeğini sağlığıyla kucağına alırsın inşallah..

canım içini rahat tut umarım bugün güzel haberi alırsın.bend e fishli yaptırdım.temiz çıktı çok şükür.3 hafat sonrakide temzi geldi.bu iyise muhtemelen diğerşde iyi geliyor...

gunaydın kızlar.şuan 17 haftalığız meleğimle.ikili test sonucum normal çıktı.çarşamba günü üçlü test sonucumu alıcam inş bor problem çıkmaz çunku geçen hafta ultrasyonda bebeğimin beynının bır tarafında proxus kisti diye bişe varmış eğer kromozamsal bır rahatsızlık çıkmassa 21 haftaya kadar kendılığınden geçermiş çok korkuyorum 1 haftadır uyku uyayamıyorumm ağlamaktan ölüyorummm benım gıbı olan varmı arkadaşlar yardım lutfen

canım bende 1/50 risk vardı ben yaptırdım temiz çıktı bebeğim sağlıklı doğdu çok şükür. Sonucu beklemek yıpratıcı oluyor ama için rahat oluyor o yüzden yaptırmanı tavsiye ederim.

ikili testimiz 1:168 üçlü testimiz 1:85 idi amniyosentez olcaksın dediler oldum 3 haftalık zorlu bi bekleyişin ardından aradım ve bebeğinizde bi problem görünmüyor dediler çok mutluyummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Bendede üçlüde risk çıkmıştı,ankaradayım,eyüp ekiciye gittim detaylı ultrasona,bence herşey normal dedi,amniyosentez olmadım,umarım herşey yolundadır,tabii hepimiz için...

2 li de 1\287 çıkmıştı.4 lüde de problem çıkınca amniyosentez yaptırdım ve rahatladım.
5 aylık boklu bir oğlum var allahın izniyle
eğer tüm sonuçlarına katlanırım diyorsanız amniyo yaptırmayın.ama benim gibi düşünüyorsanız yaptırın ve rahat edin.ben izmirde ege ünv.de yaptırdım.kesinlikle perinataloglara yani doğmamış bebek uzmanına yaptırın

Mrb arkadaşlar Benim doktorumda amniosentez önerdi Benim bebeğimin gelişimi sat tarihine göre bir hafta geri görünüyor Bu yüzden istiyor İkili testimiz güzel 1: 10000 çıktı Ama yine de yapılmasını istiyor 16. haftamızı bekliyoruz Bu yüzden aminiosentez yaptıran var mı Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim

canım normal çıkmış neden ıstıyo bence başka bır dr a daha gıt derim.daha üçlü test var onu yaptırdınmı?eğer üçlü anarmol olursa amınyo ıstıyoalr

Bebeğim ultrasonda sat tarihine göre 8 gün geri görünüyor Normalde 13+4 haftalığım Ancak ultrasonda 12+3 görünüyor Bu yüzden amniosentez istiyor Bu hafta başka dr a daha gideceğim inşallah güzel şeyler söyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…