- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
Bebeğim ultrasonda sat tarihine göre 8 gün geri görünüyor Normalde 13+4 haftalığım Ancak ultrasonda 12+3 görünüyor Bu yüzden amniosentez istiyor Bu hafta başka dr a daha gideceğim inşallah güzel şeyler söyler
canım belki geç döllenme olmuştur..böyle durumlar sık görülüyor bence de başka bir dra daha git ya da 3'lü testini bekle hemen karar vermemek lazım..zaten daha 16. haftanı beklemen lazım o zamana kadar iyi araştır..umarım bebeğinin hiç bir şeyi yoktur..sağlıcakla al bebeğini kucağına ...
arkadaşlar ne olur bana cevap yazın 18 haftalık hamileyim geçen hafta 3lü test yaptırmıştım dün sonuçlarını aldım 175/1 down sendromu çıktı doktor beni başka bi hastaneye gönderdi perinatoloji adında. oradaki doktor şöyle bir açıklama yaptı şimdi bu oda da seninde dahil olduğun 175 tane hamile kadın olduğunu düşün içinizden birinde down sendromlu çocuk var bu sen olabilirsinde olmayabilirsinde...
eve çok üzgün geldim karnından su alıp bakarsak kesin sonuç alırız dedi ama o da tehlikeliymiş düşük tehlikesi var dedi eşinizle düşünün taşının karar verin ne yapacağınıza dedi inanın çok üzgünüm
3'lü tarama sonucum geldi 1/217 risk grubundaymışım. Ama yaşımlada ilgili olabilirmiş. Yarın görüşmem var amniyosentezede karar verebilrler.
Kafam çok karışık
ben ayın 27sinde ultrasona giricem bu süreci geçirmek çok zor... karından su aldırmak çok tehlikeliymiş son 1 haftadır bunu araştırıp duruyoruz çevremde birçok insan bana sakın su aldırma hiçbirşey yoktur bunlar para tuzagı diyor bunu yaşamış birçok insanda aynı düşüncede ama gel gör ki içim hiç rahat değil
bende de trizomi 18; 1/15 riskli çıktı ve detaylı ultrasonda bebekte birçok anomali tespit edildi. amniosentez yapıldı. Dr amniosentez 1/200 düşük riski taşır ama senin durumunda bunun hiçbir önemi yok dedi.sonuç olarak malesef gebeliğin sonlandırılmasına karar verildi.
Sizin test sonucunuza bakıyorumda 1/175 ile 1/200 neredeyse aynı. Yerinizde olsam amniosentez yaptırmaya hemen cesaret edemezdim. Detaylı ultrasona girseniz burdan da tespit yapılamaz mı acaba.
canım seni su anda okadar iyi anliyorum ki... benim 52 günlük bir kızım var ve hamileliğimin 16. haftasında yaptırdıgım 3lü test hayatımı kabusa cevirmisti...120/1 risk cıkmıştı ve ben kahrolmustum bebeğimi kaybedebilirdim ve amniyosentez için hemen karar vermem gerkiyordu..
o kadar cok arastırdım ki... dr arkadaslarımla konustum internetten arastırdım... sonunda amniyosentez olmaya karar verdim. risk 200 de 1di.. ama insanın içine kurt düştümü nasıl dayanabilirki aylarca... yaptırdım ve allaha binlerce sükürler olsunki bir sey cıkmadı saglıklı bir yavrum oldu. öncelikle sana tavsiyem sakin ol ve moralini yüksek tut bebişine daha cok zarar verme üzülerek ve içinden gelen sesi dinle, yaptırmak istiyormusun.
birde iyi bir perinatolga gitmişsindir umarım detaylıdan sonra sana bilgi vericek amniyosentezle ilgili olarak. ben iyi bir hocaya yaptırdım cokta basarılı gecti hiç korkma içinden yaptırmak geliyorsa yaptır as yi...
allah yardımcın olsun bebişin saglıkla dünyaya gelsin insallah...
iki gün sonraya randevu almıştım gidicez bakalım hakkımızda hayırlısı olsun sonuçta dawn sendromlu bile çıksa o benim yavrum kalp atışını hissediyorum ona kıyamam inşaallah kötü bişey çıkmaz
yazdıklarını yeni gördüm randevun nasıl gecti umarım hayırlı haberler almişsindir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?