Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

canım belki geç döllenme olmuştur..böyle durumlar sık görülüyor bence de başka bir dra daha git ya da 3'lü testini bekle hemen karar vermemek lazım..zaten daha 16. haftanı beklemen lazım o zamana kadar iyi araştır..umarım bebeğinin hiç bir şeyi yoktur..sağlıcakla al bebeğini kucağına ...

ya kızlar nette de araştırdım net bişey bulamadım,şimdi benim kızlık zarım esnek ve yırtılmadı,normal doğumda kenarlarını doktor mu kesecek,yoksa bebiş itince çatlayacak mı kenarları,bebişin çıkmasını engeller mi,etrafında böyle bi olaya tanık olan var mı,benim ki ilişki sırasında yatağı kirletmez hiç,çünkü küçük bi kapısı var gibi,o sırada genişiyo,sonra küçülüyo ama doğumda nasıl olacak bilmiyom

Ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım O yüzden geç döllenme ihtimali yok galiba En yakın zamanda başka doktorlara gideceğim İnşallah bebeğim sağlıcakla gelişmeye devam ediyordur Herkese sorunsuz hamilelikler diliyorum

kızlar yengemin kardeşi hamileyken 2 doktor sakat doğabilir özürlü vs.dendi yani biz hep özürlü diye duyduk ama aldırmadı özürlüde olsa kabulüm dedi sonuç olarak en ufak bi sakatlığı yok çok sağlıklı şimdi 3 yaşında hiçbi sorun yok yani

daha yeni aklıma geldi yengem hamileyken üçlüde bebekte down sendromu var demişlerdi daha sonra dayım çok iyi bi doktor buldu oda meslektaşım bilememiş bebek sağlıklı demiş ve sonuç olarak 4 yaşında ve zeka küpü gibi maaşallah
yani eğer olumsuz çıktıysa bikaç doktora daha gidilmeli

arkadaşlar ne olur bana cevap yazın 18 haftalık hamileyim geçen hafta 3lü test yaptırmıştım dün sonuçlarını aldım 175/1 down sendromu çıktı doktor beni başka bi hastaneye gönderdi perinatoloji adında. oradaki doktor şöyle bir açıklama yaptı şimdi bu oda da seninde dahil olduğun 175 tane hamile kadın olduğunu düşün içinizden birinde down sendromlu çocuk var bu sen olabilirsinde olmayabilirsinde...

eve çok üzgün geldim karnından su alıp bakarsak kesin sonuç alırız dedi ama o da tehlikeliymiş düşük tehlikesi var dedi eşinizle düşünün taşının karar verin ne yapacağınıza dedi inanın çok üzgünüm

üzme canım kendin bol bol dua et.inşa bişe çıkmaz kaç haftalıksın canım.amnıyosentez yaptırmaya karar verdınmı yada ayrıntılı ultrasyona gırdınmı

ben ayın 27sinde ultrasona giricem bu süreci geçirmek çok zor... karından su aldırmak çok tehlikeliymiş son 1 haftadır bunu araştırıp duruyoruz çevremde birçok insan bana sakın su aldırma hiçbirşey yoktur bunlar para tuzagı diyor bunu yaşamış birçok insanda aynı düşüncede ama gel gör ki içim hiç rahat değil

ablamın testlerde bişi çıkmamıştı ama bebeğin kafası büyük özürlü olabilir dedi doktor açıkça
ankara amniyosenteze gönderdi.kesin belli olur dedi.ablamlar gittiler.ordaki doktor ultrasondan bakmış..ne özürlüsü bu çocuğun sadece kafası biraz büyük demiş.ama gene ablam inanmamış işi sansa bırakmamış ve yaptırmış.tabi bişi çıkmadı.bi tehlikesi olduğunu düşünmüyorum...olsa yaptırmazlar heralde.allahım inşallah sapasağlamdır bebişin

bende de trizomi 18; 1/15 riskli çıktı ve detaylı ultrasonda bebekte birçok anomali tespit edildi. amniosentez yapıldı. Dr amniosentez 1/200 düşük riski taşır ama senin durumunda bunun hiçbir önemi yok dedi.sonuç olarak malesef gebeliğin sonlandırılmasına karar verildi.
Sizin test sonucunuza bakıyorumda 1/175 ile 1/200 neredeyse aynı. Yerinizde olsam amniosentez yaptırmaya hemen cesaret edemezdim. Detaylı ultrasona girseniz burdan da tespit yapılamaz mı acaba.

3'lü tarama sonucum geldi 1/217 risk grubundaymışım. Ama yaşımlada ilgili olabilirmiş. Yarın görüşmem var amniyosentezede karar verebilrler.
Kafam çok karışık

3'lü tarama sonucum geldi 1/217 risk grubundaymışım. Ama yaşımlada ilgili olabilirmiş. Yarın görüşmem var amniyosentezede karar verebilrler.
Kafam çok karışık

Benimde yaştan dolayı aynı risk çıktı,diğer sonucun kaç,Ben Eyüp Ekici'ye gittim detaylı ultrasona,bi de başka bi doktora daha gittim detaylıya,ikiside herşey normal görünüyo dedi ve amniyonsentez yaptırmadım,böyle bişiy de deneyebilirsiniz,sonuçta amniyosentezde bitakım riskler varoalbiliyormuş,hayırlısı...

canım seni su anda okadar iyi anliyorum ki... benim 52 günlük bir kızım var ve hamileliğimin 16. haftasında yaptırdıgım 3lü test hayatımı kabusa cevirmisti...120/1 risk cıkmıştı ve ben kahrolmustum bebeğimi kaybedebilirdim ve amniyosentez için hemen karar vermem gerkiyordu..
o kadar cok arastırdım ki... dr arkadaslarımla konustum internetten arastırdım... sonunda amniyosentez olmaya karar verdim. risk 200 de 1di.. ama insanın içine kurt düştümü nasıl dayanabilirki aylarca... yaptırdım ve allaha binlerce sükürler olsunki bir sey cıkmadı saglıklı bir yavrum oldu. öncelikle sana tavsiyem sakin ol ve moralini yüksek tut bebişine daha cok zarar verme üzülerek ve içinden gelen sesi dinle, yaptırmak istiyormusun.
birde iyi bir perinatolga gitmişsindir umarım detaylıdan sonra sana bilgi vericek amniyosentezle ilgili olarak. ben iyi bir hocaya yaptırdım cokta basarılı gecti hiç korkma içinden yaptırmak geliyorsa yaptır as yi...
allah yardımcın olsun bebişin saglıkla dünyaya gelsin insallah...

iki gün sonraya randevu almıştım gidicez bakalım hakkımızda hayırlısı olsun sonuçta dawn sendromlu bile çıksa o benim yavrum kalp atışını hissediyorum ona kıyamam inşaallah kötü bişey çıkmaz

inanın bizde çok araştırdık birçok kişiye danıştık doktorlar amniyosentez istiyor ama öyle bir anlatıyorlar ki bunda da risk varmış şöyle düşün diyor " 100 kadına amniyosentez yaptık diyelim bunlardan birinin çocuğu yanlışlıkla sakatlanmış olabilir bir digerinin düşük yapma riski oluşur bakarsın sana bişey olmaz" şimdi ben nasıl yaptırayım 20. haftamdayım bebeğimi hissediyorum ilk hamileliğim çok perişan oldum Rabbim kimseyi böyle sınamasın çok ama çok zor... geçenlerde bir hastanenin müdürü ile konuştuk aslında çok sinirliydik çünkü biz bebeğimizin cinsiyetini öğrenmek için gittik doktor bize bağırdı öyle saçma şey mi olur çıkın odadan bakmıyorum dedi Allah aşkına bunun neresi saçma??? bizde müdürün yanına doktoru şikayet için gitmiştik adam derdimizi dinledi sağolsun oda da birde bayan vardı o da doktormuş yaşımı sordu 24 dedim hiç riske girip test yaptırma sağlam çocuğu sakat edeceksin içini rahat tut bişey yoktur dedi uzun uzun konuştu bu sonuçta tahmini bi rapor o kdr önemseme dedi ordan içim rahat ayrıldım ben aslında 1 ay önce bu testi yaptırmadan nette araştırmıştım herkese illa ki risk var denildiğini biliyordum ama dokturun ağzından duyunca çok kötü hissetmiştim kendimi... 2 gün sonra ultrasona giricem inşaallah hayırlı haberler alırız

bende 3 gün önce yaptırdım amniyosentezi arkadaşlar 3lü testim 92:1 çıkmıştı benim doktorum hocasına yolladı bizi,ziya çetin bursada ünlüdür zaten bikaç dakikada bitti o gün hastanede 3 saat falan yatış verdiler sonra evdede istirahat
3 hafta sonra sonuçlarımız çıkacak hayırlısı inşallah
benim kendi doktorumda hamile oda hiç bu ikili üçlü testleri yaptırmadan amniyosentez yaptırdım dedi %100 sonuç verdiği için daha güvenilir buluyorum dedi 200 de 1 oranında düşük riski var ama uzman ellerde yapıldıktan sonra insan güveniyor,inşallah iyi sonuçlar alırız hepimiz

yazdıklarını yeni gördüm randevun nasıl gecti umarım hayırlı haberler almişsindir...

yazdıklarını yeni gördüm randevun nasıl gecti umarım hayırlı haberler almişsindir...

ultrason ile baktı doktor ve çok şükür bi problem görmüyorum amniyosenteze gerek yok dedi yaşta önemliymiş bu konuda bana yaşımı sordu 24 diyince o zaman korkacak hiçbir durum yok dedi çok sevindim umarım herkes hayırlı haberler alır... bir de sırada beklerken bi bayan ile sohbete başladık kendisi öğretmenmiş bana kesinlikle aldırmalısın çocuğuna hayatı zindan etme dedi moralim çok bozuktu doktorun yanına giderken...Allah'tan herşey yolunda bebeğim 21. haftasında ve şu ana kadar cinsiyetini bir türlü öğrenememiştim "erkekmiş" ben herşeyi pembe örmeye başlamıştım Rabbim kimseyi çocuğuyla sınamasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…