Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

iyiyide kötüyüde yaşadım ben canım...sakin ol demenin faydası yok biliyorum ...1 ay sürdü benim sonuçlarım hep tekrarladılar hep...
umarım herşey yolunda gider paşanla mutlu bi hamilelik geçirirsin

merhaba arkadaşlar ben de bu siteye yenı üye olanlardanım benım annem 39 yaşında ve 22 haftalık hamile.Yapılan üçlü testte riskli çıkmış ama oranı yazılmamış yaş riski ve bio2t ayrı ayrı hesaplanmış.doktor amniyosentez önerdi ama muhtemelen yaşından dolayı riskli çıktı.Biz amniyosentez yaptırmasını istemedik.Üç boyutlu ultrasonda herşey normal görünüyor dedi doktor iki kere girdi usg ye inşallah kardeşimi sağ salim kucağımıza alıırz.Aklıma takılan usg de down sendromu sonuç vermeyebliyormuş ama bildiğim kadarıyla down sendromluların kalp anomalileri oluyormuş ve ense kalınlıkları yüksek oluyormuş.İnşallah ultrasonda görünen gibi herşey normaldir.Risk grubunda olan tüm anne adaylarını Allah yardımcısı olsun sakın üzülmeyin...

Arkadaşlar ben daha yeni ikili test yaptırdım..Ense kalınlığı 6.64 mm cıktı..Doktor en fazla 3 olması lazım dedi..
Kesin sonuç için 16. haftada amniosentez yapalım dedi..Şimdi amniyoyu bekliyoruz..Benim içim cok ferah..inşallah kötü bir sonuç çıkmayacak..

SLM AMNİOSENTES OLDUM BENDE 2008 YILINDA.kızıma 4 aylık gebeyken risk 276 çıkmıştı.devlet hastanesi önemli amniosentez dedi.çok korkarak ve istemeyerek oldum.sonuçlar 32 günde çıktı ölüm gibiydi.geçmek bilmedi 32 gün...

sonuç ne mi oldu??????????????????

3 yaşındaki kızım cin gibi maşallah.stres yapmayınnn kızlar.biliyorum kolay değil ama sadece siz stresi kendinize değil bebeğinizede çektiriyorsunuz...

canım benım de üçlü testim riskli çıkmıştı cok korktum bi de dörtlü test yaptırmamı önerdi doktorum, üçlü testin güvenirliği %55 , dörtlü testin güvenilirliği %90lardaymıs sonucu 3 gunde cıktı öldüm öldüm dirildim 3 gün boyunca çok şükür ki üçlü testte 1:51 cıkan riskim dörtlüde 1:4730 çıktı . Risk çok düşük dedi doktor, düşük riskini göze alıp amniyosentez yaptıramadım. Ama içim cok rahat inşallah sağ salim doğacak oğlum.. çevremde kime söylediysem bana da demişlerdi sapasağlam doğdu sakın kendini üzme dedi. Sen de kalbini ferah tut sonuçlarında birşey cıkmayacak. Doktor bana 350 lıraya amnıyosentez yapıcam sonucunu erken öğrenmek istersen 180 lira daha ver baska lab.a gönderelim falan demişti çok üzülmüştüm... para tuzağı bunlar boşuna kendini üzme.. bebişin hissediyo ruh halini unutmaa

arkadaşlar para tuzağı dr.dan kaynaklanıyor olabilir...işlem için hiç öyle bakmayın....genetik anlamda yapılabilcek en önemli ve riski düşük işlemlerden amniyosentez. gerekli durumlarda ssk tamamen karşılıyor bu işlemi....5 kuruş ödemiyorsun, zaten tam teşekküllü bi hastanede yaptırıp genetik bölümünde inceletmek en mantıklısı...
güvenilirlik konusunda ise asla 2li 3lü 4lü testle kıyaslanamaz kesinliği %98lerde...kesin sonuç veriyor. taramalarda kesin sonuç diye bişey yok. istat,istiksel değerlendirme sadece....kimsenin aklında yanlış kalmasın diye söylüyorumm...

Merhaba arkadaşlar
Aranıza yeni katıldım şuan 19+3 günlük hamileyim dr usg sonucunda bebeğimin başında 9 mm ve 5 mm 2 koroid pleksus kisti tespit etti üçlü test sonucu trisomy 21 riski 1;102 çıktı aminosentez istedi yaptırmadım 2.düzey usg cuma günü çekilecek aranızda böyle bir şey yaşayan var mı?Üzgün ve endişeliyim.

öncelikle geçmiş olsun, bebeğindeki kist norrmal ultrasonda mı tespit edildi ayrıntılıya mı girdin
benimde üçlü test sonucum riskli çıktı hemde oran seninikinden çok kötü 1/10,
amniyosentez yaptırdım sonuç bekliyorum inşallah güzel sonuç alırım,
sen neden amniyosentez yaptırmadın?

normal ultrasonda görüldü amniyosentezi 200 de 1 düşük tehlikesi olduğu için yaptırmadım ayrıntılı usg cuma günü çekilecek geçmiş olsun inşallah güzel sonuçlar alırsın inşallah hayırlısıyla herkes sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucaklarına alırlar.

Arkadaşlar benimle aynı şeyleri yaşayan kimse yokmu?

O ksit benim bebeğimdede çıkmışdı hamileyken aslında o kistin hiç önemi yok ve sonradan kayboluyor gebeliğin ilerleyen haftalarında sadece down sendromu olabilirmi diye önemsiyorlar bir belirti olarak görüp bunu.Benim bebeğimde kaybolmuşdu birde benim üçlü testim riskli çıkmışdı aynı zamanda ayrıcada yaşım 39 du yaş riskimde vardı hiç kafana takma ben amniyosentez yaptırmışdım temiz çıkmışdı sonç kızımda sağlıkla doğdu allaha şükür detaylı usg dede down sendromu çok büyük bir ihtimalle anlaşılabiliyor yüzde yüz olmasada iyi bir yerde gir detaylı usg ye eğer istanbuldaysa ünlü bir doktor var bu konuda ona git

Bugün Zeynep Kamil Hastanesinde renkli dopplere girdim 30 dk boyunca inceleme yaptılar kistlerden biri kaybolmuş biri de 5.5 mm olmuş küçülmüş down sendromuna dair hiç bir bulguya rastlanmadı çok rahatladım yazdıkların için teşekkür ederim inşallah hayırlısıyla herkes sağlık lı bir şekilde çocuğunu kucağına alır.

benimde 2li testim normaldi 3lü taramam da 1/112 RSİK CIKTI 10 HAZİRANDA AMNİYOSENTEZ YAPTIRDIM SONUCUMUZ ÜREMEMİZ COK GEÇ OLDUGU İÇİN
21 TEMMUZDA CIKTI ÖLDÜK ÖLDÜK DİRİLDİK
ALLAHIM LKİMSEYİ BEKLEMEK SÜPHEDE BIRAKMASIN
ALLAHMA ŞÜKÜRLER OLSUN SONUCUMUZ TEMİZ CIKTI AMA BEKLEMEK ÖLÜMDÜ 21 GÜNDE CIKMASI GEREKEN SONUCUMUZ 41 GÜNDE CIKTI
BOL BOL DUA EDİN HERSEYİN HAYIRLSINI İSTEYİN RABBİM NE VERİRSE HAYIRLISINI VERSİN
HA SONUCUMUZ KÖTÜ CIKSAYDI DA ASLA VAZGEÇMEZDİM BEBEĞİMDEM ŞİMDİ 8 HATFAMIZ KALDI DOGUMA ALLAHIM HEPİMİZE SAGLIKLA KUCAGIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN

inşallah bizim sonucumuz o kadar geç çıkmaz,
gerçi bize de 1 ay sonra çıkar dediler ama , beklemek gerçekten çok zor,
rabbim meleklerimizi bize bağışlasın inşallah,
sende hayırlısıyla kucagına alırsın inşallah:79:

amin canım dualarım sizinle allahın izniyle sınucunuz ii gelicek canım bol bol oku hayırlısını iste rabbimdem

Merhabalar;
bende amniyosentez yaptırdım eylulun sonunda verecekler takdır Alahın dıyorum İnsaallah olumlu sonuclar verır
Allahım herkesın gonlune versın

Merhabalar;
bende amniyosentez yaptırdım eylulun sonunda verecekler takdır Alahın dıyorum İnsaallah olumlu sonuclar verır
Allahım herkesın gonlune versın

Amin inşallah güzel sonuçlar alacağız olumlu düşünelim
çok zor geçiyor zaman 1 gün 1 asır gibi,
benim sonucu almama 10 gün kaldı ama günler geçmiyor sanki
güzel haberlerimizi paylaşırız inşallah burdan:78:

benim 3 lü test sonucum 1/497 çıktı bana da risk var dedi.
10 gün içinde detaylı ultrasona gir bakalım dedi.şimdi haftaya randevu aldım ama günler geçmek bilmek bilmiyor.
16 haftam bitmek üzere..

duyduğumdan beri dünya başıma yıkıldı.insanların dedikleri boş geliyor gibi sanki kulaklarım tıkandı inzivaya çekilmiş gibiyim.allahım yardım et bizlere..

canım sıkma canını netten araştırırsan çoğu dr 3 lü testte riskin yüksek olduğundan bahsediyor,Üçlü test nedir? - UZMANTV çok takılma bunlara bence,ikili testi yaptırmışmıydın
bol bol dua ett,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…