- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
şiu an 18. haftadayım. benim de ikili testim 1/ 110 çıktı. ardından üçlü testim de 1/ 124 çıktı. dr.um bizi prenatologlara yönlendirdi. detaylı ultrasonla bakıldı ve 2-3 tane bulguya rastlandı. (kalpte parlama, barsakta parlama ve beyinde koroid pleksus kisti). bunlar down sendromu belirtisi olabilir dediler. amniyosentez yaptırmamız gerektiğini söylediler. ve geçen hafta hemen yaptırdık. sonuçlar 3-4 haftada çıkıyor. şimdi stresli bi şekilde sonuç bekliyoruz. bu bulgular ilerleyen haftalarda geçebilen şeylermiş ama riske atmıyorlar sizi.
şiu an 18. haftadayım. benim de ikili testim 1/ 110 çıktı. ardından üçlü testim de 1/ 124 çıktı. dr.um bizi prenatologlara yönlendirdi. detaylı ultrasonla bakıldı ve 2-3 tane bulguya rastlandı. (kalpte parlama, barsakta parlama ve beyinde koroid pleksus kisti). bunlar down sendromu belirtisi olabilir dediler. amniyosentez yaptırmamız gerektiğini söylediler. ve geçen hafta hemen yaptırdık. sonuçlar 3-4 haftada çıkıyor. şimdi stresli bi şekilde sonuç bekliyoruz. bu bulgular ilerleyen haftalarda geçebilen şeylermiş ama riske atmıyorlar sizi.
Allah yardımcın olsun. evet detaylı ultrasonda hatırlıyorum bizim herşey normaldi ...doktor demişti böle olsaydı bağırsakta parlama olurdu diye .....çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun....
benim hamileliğimde detaylı ultrasonda bebeğimin sol ayağının içe dönük oldugunu ve böbreğinde genişleme oldugunu söylemişti dr. 3lü testimde risk çok çok azdı.sigara kullanmam yaşım genç kilom iyi vs vs..gayet sağlıklı bir anne adayıydım yani.amniyosentez yapalım bişey varsa çıkar dedi dr. yaptırdık.sonuç sorunsuz çıktı.dr. bişeyi yok bu çocugun olan şeylerde doğum sonrası düzelicek şeyler sağlıklı dedi ve doğdu kızım.şimdi gelişim geriliği,beyincik ve beyin sorunları,böbreğini kaybetmesi,kalbindeki delik,ayağı için alçılar özel ayakabılarla yaşıyor.17 aylık ve oturamıyor bile.onunda bizimde canımız çıktı bugünlere gelene kadar.
SİZDEN TEK İSTEĞİM AMNİOSENTEZE GÜVENMEYİN.
O ÇOK BİLMİŞ DOKTORLAR BUNDA ÇIKARSA ÇIKAR DEYİP SANKİ TÜM HASTALIKLARA BAKILIYORMUŞ GİBİ SİZİ YÖNLENDİRMESİNE İZİN VERMEYİN.SADECE SPİNA BİFİDA,DOWN SENDROMU TRİZOMİ18 VE 21E BAKILIYOR.AMA YÜZLERCE SENDROM VE HASTALIK VAR.EN SAĞLIKLISI BİR GENETİK UZMANINA GÖRÜNMEK ASIL ORADA YAPTIRMAK TÜM TAHLİLLERİ.BAŞIMA GELMEZ DEMEYİN.BİZİM AİLELERİMİZDE 1 KİŞİ ŞEKER HASTASI TANSİYON HASTASI BİLE DEĞİL.BİZ ARTIK BAŞIMIZA GELENLERE KADER DİYORUZ VE KIZIMIZ İLERLEDİĞİ İÇİN HER ŞEYE RAĞMEN ŞÜKREDEBİLİYORUZ...
arkadaşlar amniyosentez sonucum iyi çıktı. stresimiz biraz olsun geçti, bu durumu yaşayanlar ve yaşayacaklar için bilgi olsun istedim. herkese hayırlı, huzurlu, mutlu gebelikler diliyorum...
arkadaslar var ya kafayı yicem ne yapacagımı bilmiyorum
bebegimin herseyi normall 2li tarama testimizde temiz cıktı fakat 3lü de 1/150 cıktı tr21 ne yapacagımı bilemiyorum zaten cok aradım aminosentez dediler. yaptırsan birtürlü yaptırmasan bin türlü...ne yapıcam ben ya içimde rahat ama ya cıkarsa diye düşünüyorummmm....ama
benim 2 li testim 1:10000 çıktı 4 lü testim 1:5190 dı sanırım yaş riskim de 1:803 yani bu sonuöçlar çok iyi fakat bende geçen hafta amniyosentez yaptırdım. detaylı ultrasonda başka bir şey bulundu. Bu testler sadece tarama testi. yani kesin bir sonuç değil. detaylı ultrasona girdin mi?
bende önce asla yaptırmam diyordum. aradan bir kaç gün geçti ve 4 ay beklemenin hem benim hemde bebişim için hiçte iyi olmayacağını düşünerek yaptırdım... sonucu haftaya alıcam. içimden temiz diye geçirdim hep umarım öyle de çıkıcak.... sende positif düşün ve kendini bu düşünceden alamıyorsan yaptır derim ben....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?