Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

kızlar bende ikili testim ve ense kalınlığı normal çıkmıştı....ben üçlüyü yaptırmak istemiyodum çünkü yaptırdıklarımın yeterli olduğunu çoğu yerde okumuştum...ama doktorun ısrarıyla yaptırdımm....ve 155*1 risk çıktı bi morelim bozuldu varya eşimle ben kahrolduk hamileliğimi zaten yok bulantıydı yok testi anlamdım zaten....neyse...doktor yok efendim amniyosentez yapcaz dedi ...ben kabul etmedim ya ikili normal ense kalınlığı normal.... o zaman dediki gidin dedi bi detaylı ultrasona gittik yine herşey normal....yani yaptırmadım çocuğumun herşeyi normal çıkıyo....valla biraz bu doktorlar para kazancaz diye az deiller yani.......kızım şu an 19 aylık maşallah subhaallah sapasağlam

şiu an 18. haftadayım. benim de ikili testim 1/ 110 çıktı. ardından üçlü testim de 1/ 124 çıktı. dr.um bizi prenatologlara yönlendirdi. detaylı ultrasonla bakıldı ve 2-3 tane bulguya rastlandı. (kalpte parlama, barsakta parlama ve beyinde koroid pleksus kisti). bunlar down sendromu belirtisi olabilir dediler. amniyosentez yaptırmamız gerektiğini söylediler. ve geçen hafta hemen yaptırdık. sonuçlar 3-4 haftada çıkıyor. şimdi stresli bi şekilde sonuç bekliyoruz. bu bulgular ilerleyen haftalarda geçebilen şeylermiş ama riske atmıyorlar sizi.

Allah yardımcınız olsun.. inşallah hayırlı haberler gelir.

Allah yardımcın olsun. evet detaylı ultrasonda hatırlıyorum bizim herşey normaldi ...doktor demişti böle olsaydı bağırsakta parlama olurdu diye .....çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun....

ikili ve üçlü testim kötü çıktı ama amniyo sentez yaptırmadım doktor değiştirdim bebeğin cinsiyetini ilk önce erkek demişlerdi ..daha sonra kız.... 23 haftalık ayrıntılı ulturason saptanan anormali yok bebek cinsiyeti kız.... doktora usg raporuu götürdüm cinsiyet erk dedi ama ben ayrıntılıya girdim dedim erk miş hastane cıkışlarınıda ona göre pembe almıştım değiştirdim... cinsiyet önemli değil ama hormonlar genelde kızlarda yüksek çıkar diye içim rahat idi şimdi dua ediyorum ayrıca ayrıntılı usg bakana tekrar gittim bana cinsiyeti yanlış bakmışsınız diye tekrar baktı probblem yok cinsiyet erk benim gibi böyle bir duruma düşenler varmı ...Allah herkezin yardımcısı olsun

Allah yardımcın olsun. evet detaylı ultrasonda hatırlıyorum bizim herşey normaldi ...doktor demişti böle olsaydı bağırsakta parlama olurdu diye .....çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun....

içinizi karartmak istemem ama dr lar bunu nasıl atlar anlamıyorum bağırsakta parlama kistik fibroz belirtisi de sayılabilir sadece down sendromu değildir ...benim bebeğimdede bağırsakta parlama vardı prof.dr. semih özeren bakmıştı kistik fibrozis tahlilide yaptırdı bebekte down sendromu çıkmadı ama kistik fibrozis çıktı bence mutlaka dr unuzla konuşun....kistik fibroziste öyle önemsenmeyecek bir hastalık değildir...

Son düzenleme:

geçmiş olsun Rabbim bebeğinize şifa sizede sabır versin....

amniyo sentezde down sendromu gibi karından alınan sıvı sayesinde yapılan farklı testler sayesinde genetik olan bir çok hastalığa bakılabiliyor ama dr bunu fark edip bunun testini isterse

AMNİYONSENTEZ İLE BİRÇOK HASTALIĞA ERKEN TANI!

Amniyonsentez uygulaması ile birçok hastalığa da erken tanı konabiliyor. Genetik Amniyosentez’de temel olarak bebeğin karyotipi yani kaç tane kromozomu olduğu ve bunların şekil bozuklukları taranır. İnsanda normalde 23 çift yani 46 adet kromozom bulunur ve bu sayının 47 olması en sık görülen anormalliklerdendir. Fazla olan kromozom ait olduğu kromozom çiftine göre değişik sendromlar ile adlandırılır; örneğin fazla olan kromozom 21. kromozom çiftine ait ise Down Sendromu oluşur. Her Amniyonsentez yapılan hastada bu testlere rutin olarak bakılmaz, yalnızca özel bazı durumlarda yapılan testlerle şu hastalıklara Amniyosentez ile kolaylıkla tanı konabilir:
• Lipidose’lar: Gaucher Hastalığı, Tay-Sachs Hastalığı, Fabry Hastalığı.
• Mukopolisakkaridoz’lar: Hurler Hastalığı, Hunter Hastalığı.
• Amino-asitüri’ler: Sistinosis, Homosistinüri, Maple Şurup Hastalığı.
• Karbonhidrat Metabolizması Hastalıkları: G6PD Eksikliği, Glikogen Depo Hastalığı.
• Diğer Hastalıklar: Kistik Fibrosis, Orak Hücreli Anemi, Adrenogenital Sendrom, Lesch-Nyhan Sendromu, Hungtington Hastalığı.

Allahım inş. Hepimize bebeklerimizi sağ salim kucağımıza
Almayı nasip eder. Belirsizlik ve beklemek kadar zor
Birşey yok.
Ben hem 2 li hemde 4 lü test yaptırdım.
İkiside çok iyi çıktı. 2 li testim 1:10.000 çıktı yaş riski 1:804.
4 lü testim de 1:5.190 yaş riski 1:803 çıktı.
11. Hafta da ense kalınlığı 1,8 çıktı. Dr.um bu sonuclar çok iyi
Amniyosentez e gerek yok demişti.
Fakat geçen hafta 2. Düzey ultrasonda ARSA saptandı (aberan sağ subklavian arter)
Bu nedenle yarın Amniosentez yaptıracağım. Aslında içimi rahat tutmaya çalışıyorum.
Ama yinede heycanlıyım. Dua ediyorum minik Prensesim iyi olsun.
Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Yani bu ikili ve 4 lü testler sadece tarama testleri. Aslında pek birşey ifade etmiyorlar.
Ve yapılan hiç bir test 100 % sonuç vermiyor ve bütün riskleri kapsamıyor ((
Elimizden gelen tek şey Allaha sığınmak.... Rabbim bütün melekleri korusun...

arkadaşlar amniyosentez sonucum iyi çıktı. stresimiz biraz olsun geçti, bu durumu yaşayanlar ve yaşayacaklar için bilgi olsun istedim. herkese hayırlı, huzurlu, mutlu gebelikler diliyorum...

arkadaslar var ya kafayı yicem ne yapacagımı bilmiyorum
bebegimin herseyi normall 2li tarama testimizde temiz cıktı fakat 3lü de 1/150 cıktı tr21 ne yapacagımı bilemiyorum zaten cok aradım aminosentez dediler. yaptırsan birtürlü yaptırmasan bin türlü...ne yapıcam ben ya içimde rahat ama ya cıkarsa diye düşünüyorummmm....ama

Herkese iyi akşamlar.Öncelikle tarama testleri riskli çıkanlara Rabbim sağlıklı sıhhatli çocuklar nasip etsin inşallah.Ben birşey sormak istiyorum detaylı ultrason dediğiniz şey 4 boyutlu ultrason değil dimi.Çünkü bu iki usg hep karıştırılıyor.Annem de hamile ve muhtemelen yaştan dolayı 3lü testi riskli çıktı.4 boyutlu usg de herşey normal görünüyormuş.Amniyosentez yaptırmadı.Bu pazartesi doğum yapacak inşallah güzel haberlerini vermek nasip olur.

benim 2 li testim 1:10000 çıktı 4 lü testim 1:5190 dı sanırım yaş riskim de 1:803 yani bu sonuöçlar çok iyi fakat bende geçen hafta amniyosentez yaptırdım. detaylı ultrasonda başka bir şey bulundu. Bu testler sadece tarama testi. yani kesin bir sonuç değil. detaylı ultrasona girdin mi?
bende önce asla yaptırmam diyordum. aradan bir kaç gün geçti ve 4 ay beklemenin hem benim hemde bebişim için hiçte iyi olmayacağını düşünerek yaptırdım... sonucu haftaya alıcam. içimden temiz diye geçirdim hep umarım öyle de çıkıcak.... sende positif düşün ve kendini bu düşünceden alamıyorsan yaptır derim ben....

bayanlar bu topikte onlarca kez yazdım ama tekrarlamak isterim. dedikleriniz doğru. çok zor ve risk almak istemiyorsunuz. ama hasta ve hayatını belkide size muhtaç geçirecek bir yawrunuzda olabilir. asla aldırın falan diye yapılmıyor bu genetik testler. siz bilin ki ne olduğunu, ona uygun şartları ayarlayın, kendinizi o dünyaya gelene kadarda geliştirin demek bir yerde.
kötüyü düşünmemek gerek belki ama insanoğlunun başına ummadığı bilmediği şeyler gelebiliyor. bknz. ben
allaha binlerce kez şükürler olsun ki kucağımda tosunum şimdi. hepinize bu testi yaptırıp iç rahatlığıyle huzurlu bir hamilelik geçirmenizi tavsiye ederim. inanaın bebeğinizi çok etkileyecek endişeli bekleyişiniz...

Öncelikle geçmiş olsun canım benim görümcemin bebeginde öyle çıkmış.Test sonucunda fakat sıvı alımı yapılıp incelendikten sonra gayet normal çıkmış herşey.Şuanda 1 yaşına girdi oglu maşallahı var.Hemen korkuya kapılma sende.Rabbim hayırlısıyla saglıklı bir bebek nasip eyler.

girdim herseyi normal...hiç bisorun yok...

hepinize merhaba daha önce de yazmıştım.annemin üçlü testte risk grubundaydı.amniyosentez istendi ama yaptırmadı.4 boyutlu ultrason kontrollerinde herşey normaldi ve çok şükür bebeğimiz sağlıklı sıhhatli doğdu.sakın ikili,üçlü testlere canınızı sıkmayın.önemli olan ultrason kontrolleri.Allah hepinize sağlıklı sıhhatli bebek nasip eder inşallah:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…