Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Merhabalar;
bende amniyosentez yaptırdım eylulun sonunda verecekler takdır Alahın dıyorum İnsaallah olumlu sonuclar verır
Allahım herkesın gonlune versın

canım gönlünü ferah tut canım hayırlı haberlerini alıcaz seninde

canım ayrıntılı ulturasonada gir ama mutlaka amniyo sentez yaptır yoksa hamilelik geçmek bilmez ulturasonda görülemeyen seyler olabiliyor senin gene ii canım bak 1/497 cıkmıs benim 1/112 Dİ AMNİYO OLDUM SONUCUMUZ COK GEÇ CIKTI AMA ALLAHA ŞÜKÜR TEMZ GELDİ ŞİMDİ HAFTA SAYIYORUZ DOGUMA YASDIKLARINI COK İİ ANLIYORUM BENİM SONUCUM 21 GÜNDE DEĞİL 41 GÜNDE CIKTI YERDEMİYİM GÖKTEMİYİM BİLMİYORDU ANCAK YAŞAYAN BİLİYOR DUALARIM HEPİNİZLE

ultrasondan sonra sanırım doktor amniyo sentezin olup olmayacağına karar verecek.şimdi gelecek haftayı bekliyorum inşallah temiz çıkar gerek kalmaz amniyo senteze..

Merhaba,ben amniyosentez yaptirali 3 hafta oluor ama igne yerinde hala findik buyuklugunde morariklik var ve gecmedi? Normal mi bilmiyorum..Boyle morariklik yasa
yan var mi? Var ise ne kadar surede gecti?

korkmayın 3lü test yanıltıcı olabiliyor sadece risk saptama testi...benim riskim 9da 1di amniyosentezim iyi çıktı içim rahatladı.üzülmeyin ve hamileliğinizin tadını çıkartın bebişinizi de üzmeyin...

Merhabalar,
Benimde 2 li testimde hiçbir risk çıkmadı, dr um 4 lü de yapacağız dedi, ödüm kopa kopa yaptırdım ve sonuç 1:21 down sendromu riski...dr um da çok şaşırdı.çünkü ultrasonda hiçbir bulgu kendisi de bulamadı.
biz önce amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorduk ,3-4 gün düşündük,taşındık.önümüzde daha 4 ay var...bu şüpheyle yaşanmaz dedik ve amniyosenteze karar verdik.Dualar ede ede hayırlısıyla bunu da atlattık:)
Allahıma şükür ki hiç korktuğum gibi olmadı, gayet kolay bir operasyon.Çok endişeliydim.Acı vs de hissetmiyorsunuz, hiç korkmayın..

Bir gün işe gitmeyip dinlendim, akşamına güzel bir duş aldım ve ertesi gün de işime geri döndüm.
Sadece iyi bir perinatoloji uzmanı bulmak gerekiyor.Şimdi sonucumu bekliyorum.Eminim sonucumuz da güzel çıkacak Allahın izniyle...

çok geçmiş olsun öncelikle, bekleme süresi gerçekten ozr ama moralin hep böyle yüksek olsun
inşallah sonucun iyi çıkacak,boşuna üzüyorlar bizi canımızı sıkıyorlar haftalarca, benmde 2li testimde sorun yoktu 3lü riskli çıkmıstı
amniyosentez sonucum da temiz çıktı çok şükür eminim senın de öyle olacaktır. buraya yaz bizi merakta bırakma

benim hamileliğimde detaylı ultrasonda bebeğimin sol ayağının içe dönük oldugunu ve böbreğinde genişleme oldugunu söylemişti dr. 3lü testimde risk çok çok azdı.sigara kullanmam yaşım genç kilom iyi vs vs..gayet sağlıklı bir anne adayıydım yani.amniyosentez yapalım bişey varsa çıkar dedi dr. yaptırdık.sonuç sorunsuz çıktı.dr. bişeyi yok bu çocugun olan şeylerde doğum sonrası düzelicek şeyler sağlıklı dedi ve doğdu kızım.şimdi gelişim geriliği,beyincik ve beyin sorunları,böbreğini kaybetmesi,kalbindeki delik,ayağı için alçılar özel ayakabılarla yaşıyor.17 aylık ve oturamıyor bile.onunda bizimde canımız çıktı bugünlere gelene kadar.

SİZDEN TEK İSTEĞİM AMNİOSENTEZE GÜVENMEYİN.
O ÇOK BİLMİŞ DOKTORLAR BUNDA ÇIKARSA ÇIKAR DEYİP SANKİ TÜM HASTALIKLARA BAKILIYORMUŞ GİBİ SİZİ YÖNLENDİRMESİNE İZİN VERMEYİN.SADECE SPİNA BİFİDA,DOWN SENDROMU TRİZOMİ18 VE 21E BAKILIYOR.AMA YÜZLERCE SENDROM VE HASTALIK VAR.EN SAĞLIKLISI BİR GENETİK UZMANINA GÖRÜNMEK ASIL ORADA YAPTIRMAK TÜM TAHLİLLERİ.BAŞIMA GELMEZ DEMEYİN.BİZİM AİLELERİMİZDE 1 KİŞİ ŞEKER HASTASI TANSİYON HASTASI BİLE DEĞİL.BİZ ARTIK BAŞIMIZA GELENLERE KADER DİYORUZ VE KIZIMIZ İLERLEDİĞİ İÇİN HER ŞEYE RAĞMEN ŞÜKREDEBİLİYORUZ...

Teşekkür ederim canım:)
Umarım benimde test sonucum temiz çıkar.

Allah öyle bir sabır veriyor ki,şu an test sonucumu beklememe rağmen o kadar rahatım ki, bazen sonucun çıkacağını unutuyorum!Belki Dr umun da etkisiyle.
Amniyosentezden sonra kendi DR umu aradım ve amniyosentez yaptırdığımı söyledim."iyi ki yaptırmışsın, ben %99 temiz çıkacağını düşünüyorum zaten"dedi.Gerçi o demesede ben öyle hissediyorum.Allahımın izniyle inşallah temiz çıkacak sonucum..

Sonuc gelince yazarım)

bizim de üçlü test 1/231 çıkmıştı. bilindiği üzere sıvı alındığında çocuğun düşme olasılığı 1/100
bu ihtimal beni çok ürpertiyordu ve Amniyosentez yaptırmak hiç istememiştim ama eşim çok ısrar edince yaptırmıştık.
Çok şükür bizim zehir gibi kızımız oldu.Sonuç olumlu çıktı.Rabbim verirse elden gelecek bir şey yok bence
Sağlıklı dünyaya geldiğinde de başına her an her şey gelebilir diye düşünüyorum.Kızım 5,5 yaşında ve 2012 yılınında Rabbim izin verirse kızımın kardeşi olsun istiyoruz.
Ama bu sefer ne üçlü test ne de amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorum..Annelik duygusunu erkekler anlamayaz. O sizin bir parçanız olduktan sonra ne olursa olsun kabulünüz oluyor....

Tam 1 ay önce 3lü testimde trizomi 18 riski 50'de 1 çıkmıştı ve ertesi günü apartopar amniyosentez yaptırmıştım. Amniyosentez için hiç tereddüte düşmedim. Amniyosentez denildiği kadar zor bir operasyon değilmiş. Hiç acı ya da sancı hissetmedim. 2 gün kımıldamadan yattım, 3 gün bayram tatili için 5 saatlik yola gittim. Dün de sonucumu aldım, oğlumun sağlıklı olduğunu öğrendim. Geri kalan 4 ayımı huzur içinde geçirebileceğim. Tavsiyem risk altında olan herkesin (engelli de olsa doğuracağım demediği sürece) bu testi yaptırmasıdır. Düşük riski de öyle 200'de 1 falan değilmiş, artık yeni teknolojilerle düşük riskini çok daha aşağı seviyelere çekmişler.

bende amniyosentez yaptırdım,
şuan sonuçlarımı bekliyorum. ayın 13de belli olacak hayırlısıyla. genel kontrollerime gidiyorum bir tehlike yok şimdilik doktorum bebeğin sağlıklı diyor.
19 gün sonra bebeğimin tamamen durumunu öğrenicem. benim önerim yaptırılmasından yana gerçekten diğer anne adaylarınında söylediği gibi Allah verince zaten veriyo vermiceksede vermiyo ne yapsqan boş oluyo.
herkese sağlıklı sıhatli bebek nasip etsin Allah'ım (AMİN)

Son düzenleme:
Kızlar ben 2li ve 3 lü test yaptırmadım.Detaylı usgde kalpte 2 noktada parlama ve bebeğimin sol böbreğinde genişleme çıktı.Böyle bir sorun yaşayan varmı???????????Doktor geçer dedi ama bilmiyorum..

ikili testim temizdi ama 3lüde down riskim 1/275 çıktı. drum hemen ayrıntılıya aldı beni. usgde bebek şimdilik sağlıklı görünüyor dedi ama 3 hafta sonra kontrole gel bişeye daha bakıp emin olmak istiyorum önemli dedi. neye bakıcak bilmiorum. dosyada LU AP:7mm yazıyor sadece. ne demek bu bilen varmı?

ikili testim temizdi ama 3lüde down riskim 1/275 çıktı. drum hemen ayrıntılıya aldı beni. usgde bebek şimdilik sağlıklı görünüyor dedi ama 3 hafta sonra kontrole gel bişeye daha bakıp emin olmak istiyorum önemli dedi. neye bakıcak bilmiorum. dosyada LU AP:7mm yazıyor sadece. ne demek bu bilen varmı?

kızlar amniyosentez sonucum geldi, temiz çıktı...kuzum sapasağlammış maşallah
acayip rahatladık kuzumla birlikte

darısı tüm test sonucu bekleyenlerin başına...

canım çok şaşırdım testlerde bile bişey bilinmeyişine..bu testlere güvenmemek gerek o zman allahım takdirinde varsa bunu yaşayacağız ..allah sana sabır kızınada sağlık sıhhat versin.çok zor bir görevin var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…