- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
Merhabalar;
bende amniyosentez yaptırdım eylulun sonunda verecekler takdır Alahın dıyorum İnsaallah olumlu sonuclar verır
Allahım herkesın gonlune versın
benim 3 lü test sonucum 1/497 çıktı bana da risk var dedi.
10 gün içinde detaylı ultrasona gir bakalım dedi.şimdi haftaya randevu aldım ama günler geçmek bilmek bilmiyor.
16 haftam bitmek üzere..
duyduğumdan beri dünya başıma yıkıldı.insanların dedikleri boş geliyor gibi sanki kulaklarım tıkandı inzivaya çekilmiş gibiyim.allahım yardım et bizlere..
canım sıkma canını netten araştırırsan çoğu dr 3 lü testte riskin yüksek olduğundan bahsediyor,Üçlü test nedir? - UZMANTV çok takılma bunlara bence,ik
ili testi yaptırmışmıydın
bol bol dua ett,,,
canım gönlünü ferah tut canım hayırlı haberlerini alıcaz seninde
canım ayrıntılı ulturasonada gir ama mutlaka amniyo sentez yaptır yoksa hamilelik geçmek bilmez ulturasonda görülemeyen seyler olabiliyor senin gene ii canım bak 1/497 cıkmıs benim 1/112 Dİ AMNİYO OLDUM SONUCUMUZ COK GEÇ CIKTI AMA ALLAHA ŞÜKÜR TEMZ GELDİ ŞİMDİ HAFTA SAYIYORUZ DOGUMA YASDIKLARINI COK İİ ANLIYORUM BENİM SONUCUM 21 GÜNDE DEĞİL 41 GÜNDE CIKTI YERDEMİYİM GÖKTEMİYİM BİLMİYORDU ANCAK YAŞAYAN BİLİYOR DUALARIM HEPİNİZLE
bence 300 de 1 den daha yüksekse amniyo bile yaptırtma...çünkü risk 300:1 üstü..ultrasondan sonra sanırım doktor amniyo sentezin olup olmayacağına karar verecek.şimdi gelecek haftayı bekliyorum inşallah temiz çıkar gerek kalmaz amniyo senteze..
Merhabalar,
Benimde 2 li testimde hiçbir risk çıkmadı, dr um 4 lü de yapacağız dedi, ödüm kopa kopa yaptırdım ve sonuç 1:21 down sendromu riski...dr um da çok şaşırdı.çünkü ultrasonda hiçbir bulgu kendisi de bulamadı.
biz önce amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorduk ,3-4 gün düşündük,taşındık.önümüzde daha 4 ay var...bu şüpheyle yaşanmaz dedik ve amniyosenteze karar verdik.Dualar ede ede hayırlısıyla bunu da atlattık:)
Allahıma şükür ki hiç korktuğum gibi olmadı, gayet kolay bir operasyon.Çok endişeliydim.Acı vs de hissetmiyorsunuz, hiç korkmayın..
Bir gün işe gitmeyip dinlendim, akşamına güzel bir duş aldım ve ertesi gün de işime geri döndüm.
Sadece iyi bir perinatoloji uzmanı bulmak gerekiyor.Şimdi sonucumu bekliyorum.Eminim sonucumuz da güzel çıkacak Allahın izniyle...
çok geçmiş olsun öncelikle, bekleme süresi gerçekten ozr ama moralin hep böyle yüksek olsun
inşallah sonucun iyi çıkacak,boşuna üzüyorlar bizi canımızı sıkıyorlar haftalarca, benmde 2li testimde sorun yoktu 3lü riskli çıkmıstı
amniyosentez sonucum da temiz çıktı çok şükür eminim senın de öyle olacaktır. buraya yaz bizi merakta bırakma
benim hamileliğimde detaylı ultrasonda bebeğimin sol ayağının içe dönük oldugunu ve böbreğinde genişleme oldugunu söylemişti dr. 3lü testimde risk çok çok azdı.sigara kullanmam yaşım genç kilom iyi vs vs..gayet sağlıklı bir anne adayıydım yani.amniyosentez yapalım bişey varsa çıkar dedi dr. yaptırdık.sonuç sorunsuz çıktı.dr. bişeyi yok bu çocugun olan şeylerde doğum sonrası düzelicek şeyler sağlıklı dedi ve doğdu kızım.şimdi gelişim geriliği,beyincik ve beyin sorunları,böbreğini kaybetmesi,kalbindeki delik,ayağı için alçılar özel ayakabılarla yaşıyor.17 aylık ve oturamıyor bile.onunda bizimde canımız çıktı bugünlere gelene kadar.
SİZDEN TEK İSTEĞİM AMNİOSENTEZE GÜVENMEYİN.
O ÇOK BİLMİŞ DOKTORLAR BUNDA ÇIKARSA ÇIKAR DEYİP SANKİ TÜM HASTALIKLARA BAKILIYORMUŞ GİBİ SİZİ YÖNLENDİRMESİNE İZİN VERMEYİN.SADECE SPİNA BİFİDA,DOWN SENDROMU TRİZOMİ18 VE 21E BAKILIYOR.AMA YÜZLERCE SENDROM VE HASTALIK VAR.EN SAĞLIKLISI BİR GENETİK UZMANINA GÖRÜNMEK ASIL ORADA YAPTIRMAK TÜM TAHLİLLERİ.BAŞIMA GELMEZ DEMEYİN.BİZİM AİLELERİMİZDE 1 KİŞİ ŞEKER HASTASI TANSİYON HASTASI BİLE DEĞİL.BİZ ARTIK BAŞIMIZA GELENLERE KADER DİYORUZ VE KIZIMIZ İLERLEDİĞİ İÇİN HER ŞEYE RAĞMEN ŞÜKREDEBİLİYORUZ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?