Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

kızlar ben en sn 10 ekimde kontrole gittim.o zaman 8+6haftalıktım.bayramdan sona gel dedi.şuan 11+4haftalığım.sizce 2li test için bayramdan sonra geçmi kalırım.gerçi dr son gittiğimde testten filan bahsetmedi.sizce aramalımıyım dru?test istemesi için söylemelimiyim?

arkadaşlar herkese merhba bende başımdan geçenleri sizinle paylaşmak istiyorum.benim bebeği 11 haftalıkken ultrason muayenesinde ense kalınlığının 3.8 olduğu görüldü ve çok yüksek olduğu için gün içerisinde gidilen 4.doktorda cvs yapıldı.cvs amniyosentesi beklememek için anne karnından doku örneği alınarak yapılan bi r işlem.erken sonuç 4 gün sonra çıkar dendi ama yetersiz veriden dolayı 25 gün sonra müjdeli haberi alabildik.doktorlar o kadar olumsuz konuştular anlatamam . ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım ve bu durum ortaya çıktığında eşimde ben de yıkıldık.ama şükürler olsun allahıma şimdi 21 haftalık bebeğimiz ve dertaylı ultrasonda bakıldı dün her şeyi çok iyi.bekleme süreci çok yıpratıcı ama sınanıyoruz sanırım allah beterinden saklasın.ben bu süreçte buralardan okuduğum olumlu sonuç haberleri beni ferahlatmıştı inşallah size de biraz olsun iyi gelir.hepinizi çok öpüyorum

11 haftalik hamileyim benim de riskli çikti ultosonda ensesi kalin gibi bir sey dediler.. dusunun test yaptirin ona gore sonladirisiniz dediler.. ne kadar kolay ya..
Elleri ayaklari kibir bikir beyin gelisimi her seyi normalmiss.. ben test falan yaptirmicam.. Her sey Allah dan inaniyorum bebegm saglikli olacak.. bize hiç beklemegimiz bir anda Allah hediye verdi onu.. asla ne olursa olsun sonlardirmagi duusnmedim.. 2-3 gunum zehir oldu resmen.. buradaki annelerin yorumlarini okuyunca rahatladim inanin.. bir tanidik bayanada ayni demisler kadin cocugu 14 aylik masallah çok saglikli ama bayannin kendi hala bunalimdan cikamamis.. hamileligimiz zehir etmeye ne haklari varr çok sinirr oldummm ...

merhaba öncelikle geçmiş olsun.ben 21 yaşındayım ve annem 40 yaşında kardeşime hamile kaldı.üçlü testte down sendrom riski olduğu ve amniyosentez işleminin yapılması istendi.annem yaptırmadı çünkü ne olursa olsun bebeği aldırmayı düşünmedi.4 boyutlu ultrasonda her ay kontrolleri düzenli yapıldı ve hiçbir sorun yoktu çok şükür.1 hafta kadar önce doğum yaptı ve dünyalar tatlısı bir kardeşim var:)Allah size de sağlıklı sıhhatli güzel bir bebek nasip etsin inşallah.ense kalınlığı ileriki haftalarda düzelir inşallah.başka bulgu olmadığı için bence içiniz rahat olsun.Rabbim bu durumda ki tüm anne adaylarına isabetli kararlar aldırmayı nasip etsin.

Aminn inss canim dualarin ve temennilerin için Allah razi olsun diyorum.. Benim yasim 32 doktorlarda bi ihtimal deyip test yaptirmami istiyorlar.. testler nasil cikarsa ciksin iyi kotu bebegimi Allah'in izni ile dogurcam ben bunun gerek duymuyorumm.. dualar ve munaacalar ile Rabbime teslim oldum ve bekliyorum.. doktorlarin dedigi degil Rabbimin dedigi olur ancak... umudum buyuk.. bebegimin gelisimi dedigim gibi guzel gidiyor bi ensesinin arkasinda ki sivinin kalin oldugu goruyor.. bunun disinda her sey normal boyle olupda saglikli doguranlarida çok gordum dedi dr bu bana daha bir umut oldu.. çevremde de duyuyorum bunun gibi guzel haberler.. dua sabirdan baska bir sey gelmiyor elimden.. Bakalim Mevlam ne eylerse guzel eyler insAllah...

elbette siz hem yaşınız hem de yaşadıklarınız itibariyle daha tecrübelisiniz.doktorlara elbette güvenmek lazım ama onlarda vicdan muhakemesine girmek istemediklerinden herşeyi söylemek zorundalar.inşallah yaşarsınız annemin yaşadıklarınızı bende çok teşekkür ederim:)ben annemle 6 ay ne yaşadığımı biliyorum çok zor ve anlıyorum ama inanın sonu çok güzel olacak:)tıpçı arkadaşlarım var baya araştırmıştım bu konuyu,bir olasılıkla down sendromu denemez yani birkaç bulgunun aynı anda görünmesi lazım.tecrübeli ddoktorlar kalp atımının ritminden bile anlıyo ki bizim doktorumuz öyleydi.bence sizin bebeğinizin ense kalınlığı ileriki haftalarda geçecek.içiniz rahat olsun.teslimiyetinizin mükafatını verecektir Rabbim:)

arkadaşlar ikiz hamileyim bebeğin birininin baqırsaqında parlama görmş doktor amniyosentez istedi yaştan dolayıda yapılması gerekioyormuş ben çok korkuyorum aklım çıkıyo acaba çokmu acıyor bilemiyorum yaptıranlar varsa nasıl oluyor acıyomu bilgi verebilirlermi acaba ((((((((((((18:

canım ikiz gebeliklerde amniyosentez yapılmıyor diye biliyorum ama?
amniyosentez acısız bir işlem sakın korkma ve tedirgin olma
sadece sonrasında 2-3 gün dinlen mümkün olduğunca yatmaya çalış

Sinem bende ikiz bebise hamileyim 2 yumurtali yarin amniosentez yapilcak bende duygularini anliyorum kac gündür kötü rüya görüyorum bende cok korkuyorum hayirlisi artik..

herkese merhaba. benim ikili testimde hiçbir sorun yoktu. dörtlü test yaptırıdm ve trizomi 18 riski 1:2 çıktı. hiç kimsede bu kadar yüksek risk duymadım henüz. doktor ultrasonda da anormallikler gördü zaten bebeğimin gelişimi de 10 gün geriden geliyor. doktor amniyosentez dedi. hemen yaptırdık. sonuçlarını bir iki gün sonra alacağız. bütün bu olumsuzluklara rağmen hala içimde bir umut var. herşey Allahın takdiri elbette. okuyan dualarını eksik etmesin lütfen. Rabbim herkesin bebeğini anne babalarına bağışlasın inşallah.

Allah yardimcin olur insallah.. Ama o ikili üclü testler hic garantili degil kafana takma onlara cok öyle cikipta sonuc iyi oluyor..
Amniosentezen nasil gecti? Cok acidimi ben korkuyorum hamil karnima ignesi girmesinden bakalim nasil olcak..

dualarım senınle

çok teşekkür ederim dualarınız ve iyi dilekleriniz için. amniyosentez hiç acı vermedi ve sadece 2 dakika sürdü. ardından da herhangi bir şikayetim olmadı. korkmana gerek yok sen anlamadan bitecek içini ferah tut.

ben de 26 yaşımda ve ilk gebeliğimde ayrıntılı ultrason sonucu ikili ve üçlü testim normal olmasına rağmen yaşadım bu olumsuz duyguyu.2 dakikalık bir işlem ama ondan sonrası gerçekten rabbim yaşatmasın beklemek çok zor.çok şükür her şey yolunda gitti ve şu an 2.5 yaşında çok tatlı bi kızım var dua edin ve rahat olmaya çalışın çünkü hiçbişeyin önüne geçemeyiz dünyaya sağlıklı gelirler belki ama rabbim isterse sonradan da verir herşey bizim için

riskin gerçekten çok yüksek çıkmıs, o bekleme döneminin ne kadar zor olduğunu yaşayan bilir
rabbim yüzünü güldürsün insallah

kızlar merhaba.bende 36 yaşında sayılırım.bir kızım var 2,5 yaşında.şuan 17+6 günlük hamileyim ve dünkü 3 lü taramda tr 21 1/137 çıktı.amniyosentez istedi dr.cuma yapılacak hayırlısıyla.çok korkuyorumya umarım herşey güzel olur.dualrınıza ihtiyacım var.umarım allah ehrkesin gönlüne göre verir.herşey güzel olur hepimiz için.

sonuçlarım çıktı arkadaşlar merak edenler için.. trizomi 18 çıkmadı ama triploidi çıktı maalesef.alınması gerekiyomuş.bebek büyük olduğu için de önümüzdeki hafta suni sancı ve normal doğumla doğurmam gerekiyomuş bebeği. herşeyin hayırlısı diyorum. dualarınızı eksik etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…