Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Selam. Bende uzun zamandir takpicinizim ama yazma firsatim kendi derdime dustugumden galiba olmamisti.bende 21 haftalik hamileyim.11 haftada ense kalinligimiz 3.6 cikmisti. Ondan 10 gun sonra 1.7 ye dustu. Taki bu haftada kadar Hersey yine yolundaydi. 2 li test sonuclarimizda iyiydi. Bu hafta ise ense kalinligi 6 olmasi gerekirken yine yuksek cikti ve mecburen amniyosentez yaptirdik. Simdi sonuclari aldik normal cikmis testin %90 lik sonuclari normal yani tum sonuclari 21 gun alabilecegiz AMA en korktugumuz down sendromu riskini atlattik inshallah. Benin dumumumda olan birileri varsa belki onlarada destek olur. Caninizi sikmay in ve amniyosentez dende hic korkmayin. Umarim hepimizin bebislerisaglikli dogar veoylede yasarlar. Sevgiler

canım çok sevindim.sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah.benim sonuçlarımda 15 gün sonra çıkıcak .inşallah bende güzel haberlerimi yazarım buraya.

benim down riski 1:500 cıktı yas 1:109 cıktı amniyosentez yatır dediler yaptırmadım..bebeğim her türlü benle olmalı mısır mı seçiyoruz pazardan...

Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?

benim down riski 1:500 cıktı yas 1:109 cıktı amniyosentez yatır dediler yaptırmadım..bebeğim her türlü benle olmalı mısır mı seçiyoruz pazardan...

ne alaksı var mısırla şimdi konunun. çok çirkince yazılmış bir yorum bu. amaç hasta bebeği aldırmak değil hiçbir zaman. bilinçli aileler olarak, başımıza gelebilecek her hastalığı bilip ona göre hayatımızı yönlendirmek. mısırın kocanı gibi çocuktan atamazsın o genetik rahatsızlığı...

merhaba ben 19 haftalık hamileyim şuan. ikili test sonucum 6900/1 üçlü testim 169/1 çıktı amniyosentez yaptırdım ve moralim çok bozuk almama daha 2 hafta var iki test birbirinden nasıl bu derece farklı çıkar anlamıyorum?

merhaba arkadaşlar 12 haftalık hamileyim. 11+2 günlükken hastaneye kontrole gitmiştim bebeğimin ense kaınlığı testi yapıldı ve yüksek olduğu söylendi başka bi ildeki hastaneye sevk ettiler 11+5 günlüktü oradaki kontrolumdedde buradada ense kalınlığı 9 mm dediler. amniyosentez istediler ilerleyen haftalarda ama ben yaptırmak istemiyorum. ense kalınlığı yüksek çıkıpta normal doğum yapan varmı.günlerdir ağlıyorum. günlerim nasıl geçiyor bilmiyorum. ne olur yardımcı olun.

Inanin hiç uzulmeyinn benimde yuksek çikti uzuldum ama Rabbim taktiri deyip razi oldum duayi hiç birakmadim,test falan hiç bir sey yaptirmicaktim, doktorumun israri uzere kan testi yaptirdim sonuc %80 olumlu çikti çikmasada inanin umrumda degil kotu çikmis falan Rabbim her seyi yoktan var edenNN hç uzulmeyinn derim ama Allah ismi serifi YA BARI YA MUSAVVIR ismini sabah aksam suya okuyun için. YA BARI anlami kalibina gore yaratan YA MUSAVVIR anlami guzel sekil veren.. bu esmalari okuyun hiçde kendinisi ve bebegini uzmeyin RABBIM her seye kadirr... RABBIM hayirlisi ile saglik almayi nasip etsin kuzulaarimizi inss caniMM....

Son düzenleme:
CAnim ilk once kendini hiççç uzmeeee rahat ol her seyi yaradana sigin rahat bir nefes al:)) Feraah tutt içini , Inss Rabbimin izni ile sende bende ve butun bu durumda olan anneler saglikli aliriz yavrularimizi... Bana dr ense kalinligini 5 mm dedi direk amniyosentez dedi. Bende asla aldirmak gibi bir seyi dusunmedim testi bile kabul etmedim. Ben Turkiyede yasamiyrm orda dr konrolleri nasil bilmiyorum burdan farkli okdugum kadari ile..Ben karnimdan su aldirmayi bebek için tehlikeli goruyorum hadi diyelim ki aldirdim sonuçlar temiz çikti bu sefer sirf bu yuzden bebegimi kaybedersem kendimi hiçç affetmem.. Bir sey daha anlatayim ins sana canim uust kat komsum hamile iken bebeginde ciddi bir rahasizlik varmis kan testi falan hepsi kotu çikmis, bebegi dogdudan sonra bebegide Rabbimin izni ile hiç bir seyi yok elh dr yine dogunca test yaptilar yine elh saglikli oldugunu ogrendiler.. Annesi kendimi bosuna uzup harap etmisim deyip pisman oluyor... Madem ki biz raziyiz Rabbimizn taktirine o zaman bekliyelim dualar ile inss... uzmee kendini rahat koy basini yastiginaa:))

Son düzenleme:
merhaa kızlar ben kocaelide yaşıyorum 19 haftalık hamileyim 17 haftamda dr 4 lü test yaptı 1/98 down sendromu riski çıktı aminosentez testi yaptırmamı söledi o an dünyam yıkıldı neye uğradığımı şaşırdım hemen bizi kocaeli üni. dr eray çalışkanın muayenanesine yönlendirdi ordada ikna aşamaları başladı ama malum birçok yerde okuduğum için bebeğe zarar veriyor diye çok korktum sonunda ikna olup yaptrırdım daha önce dr bana 2li ve 3 lü test yaptırmadı direk 4 lü teste yönlendirdi daha net sonuçlar falan oluyor dedi acaba diğerlerini yaptırsaymıydım yada detaylı ultrasana mı girseydim diye düşünüyorum şimdide bide beklemesi var nası bekliycem 2 gündür dünyam alt üst oldu aklıma geldikçe elim ayağım buz kesiyor gözlerim doluyor sanki şimdi bu yapılan çok mu sağlıklı 20 gün bir annenin psikolojisini resmem alt üst ediyorlar kontrolllerde herşey normal giderken böle bişeyle karşılaşmak gerçekten mahvetti allah hepimizin yardımcısı olsun benim gibi bekleyen herkese sabır versin rabbimden başka kimse bilemez ne olucağına ama hepimizi insanınız etkileniyoruz sonuçta

iyi günler arkadaşlar.Bende 2 gün önce 3'lü testimin sonucunu aldım 1/273 çıktı.Testin sonucunu alınca dünyalar başıma yıkıldı .Amniyosentez için konuştular benle.2 gündür sürekli çevremden ve internetten araştırdım.Buğün ankarada Eyüp ekiciye gittim bu çocuk %90 sağlıklı ben hiç bir fiziksel bişey görmedim dedi ama size bırakıyorum amniyosentez kararını dedi.Bu benim 2 gebeliğim diğer gebeliğimde de bebişimin kalbi durmuştu o yüzden inanın hepinizi çok iyi anlıyorum çok kötü bir duygu Allah hiç bir zaman yavrusuyla sınamasın insanı.Ben buğün kararımı verdin amniyosentez yaptırmıycam .İnşallah ilerde elime sağlıcakla alırım oğlumu.Hepimizin Allah yardımcısı olsun...

selam bayanlar.benim ikili testim çok güzel çıkmıştı.ense kalınlığı normal.gelişimi normalden 5-6 gün ileri.
2.düzey usg yaptırdığım doktor kalbin sol vertikülünde beyaz bi leke var.tek başına risk saymıyoruz,istersen amniyosentez yap dedi.
kendi doktorum ise amniyoya gerek yok,karar senin dedi.

ne yapmam gerek ne olur yardım edin.günlerdir bu kafamı kurcalıyor

merhaba bu 2,3 ve 4 lü testlerdeki değer oranlarıda mı farklı çıkıyor ben anlamadım bende1/98 çıktı 4 lüde eğer öleyse yani aynıysa senin hiç korkamana gerek yok ki değerlerin kötü sayılmaz ama yinede sen bilirsin amniyosentez için korkun var sa korkma canım öle can acıtan bir işlem değil ama işte bebeğe zarar verir diye korkuyoruz kendimizden geçtik allaha emanetiz bebişlerimizde bizde

İnşallah cnm hepimiz bebeklerimizi elimize sağlıklı bir şekilde alırız .Ben sadece 3 lü test yaptırdım doktorum 4 lü yaptırın gibi bişey sölemedi acaba 4 lü test hangi haftada yapılıyor?

canım valla bende bilmiyorum bana en son teknoloji dedi 4 lü test için onu yapıyoruz dedi ama büyük ihtimalle daha ilerki haftalarda olması lazım çünkü ben dediğim gibi 17 haftamda yaptırdım testi diğerlerini yaptırmadım hiç dediğin gibi inş. sağsalim bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza almayıda nasip etsin yüce rabbim hepimiz sevinelim yaşadıklarımızı bizden başka kimse anlayamaz çünkü((

merhaba arkadaşlar,bi konuda dualarınıza ihtiyacım var.13.haftamda 2li test yapıldı,ense pilisi 3 mm çıktı,1 hafta sonra kan sonuçlarımı aldığımda dr kendi ultrasonuyla ölçtü 1,5 mm çıktı,bu arada kan sonuçlarımda 630'larda filan çıkınca dr herşey normal dedi.ama bir hafta önceki ölçüm kafamızı karıştırdı tekrar ölçtürdük bu defa 3.4 filandı,radyoloji uzmanı asimetrik ölçümde ortalama 4 mm diye yazmış rapora,başka bi doktorla görüştüm oda çok emin olamadı bu defa beni prof.dr sermet sağol'a yönlendirdi doktorum onun ölçümünde de 3.2 ve 3.3 mm çıktı.bebeğin pozisyonulada ilgili olabilir ded,birde alt tarafta bi zar varya hani bebeğim ona yakın durduğu için zardan ayrı ölçülmesi zormuş vs vs.sermet beyde bana eşinle ve doktorunla görüş karar verirseniz 16.hafta amniyosentez yapalım dedi.doktorumda 4lü testi bekleyelim diyo,2 ocakta 4lü testimiz var ama benim merak ettiğim bu 4lü testin güvenirliği nedir,vakit kaybımı olur.daha fazla kafam karışsın istemiyorum,bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana bi akıl verebilirmi?bu 5 sene süren tüp bebek tedavilerimin sonuncusunda elde etitğim bir bebek ve çok korkuyorum.

canım ben 2li 3 lü test yaptırmadım direk 4 lü test yaptırdım benimde biraz araştırmalarım sonucu tüm testlerde sonuçlar farklı çıkabiliryormuş gerçekten kafa karıştırıcı amniyosentezden sonra cumartesi dr kontrolüne gittik bebek için sağlıklı dedi işte bende test sonucunu bekliyorum kafamdaki soru işaretlerini sordum dr kesin ve net tek bir yöntem var buda yaptığın test dedi diğer hepsi olasılıklar üzerine olan testlerdir dedi risk oranı çıkınca yaptırmak zorunda kaldı ben 19 haftamda yaptırdım senin için geç olduğunu düşünmüyorum sen yinede 4 lü testini yaptır ama hiçbiri kesin değil bunu unutma rabbim inş.bebeklerimizi bizlere bağışlar sağsalim kucağımıza alırız canım

inşallah hepimiz evlatlarımızı sağlıkla alırız kucağımıza.annelerimiz ne rahat geçirmişler diyorum bazen test yok stres yok...amniyosantez ayrı bi stres zaten,eğer 4lü de riskli çıkarsa amniyo yaptırabilirmiyim bilmiyorum canım,onunda riski yüksek ve Allah korusun amniyo sonucu bişi olursa ölürüm suçluluk duygusundan.Allah'ım yardımcımız olsun,seçim yapmak zorunda bırakmasın inşallah hiç birimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…